BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 2 miesiąc temu #212100 przez jo_anna20
Witam nowe koleżanki :)

Normalnie nie mogę czytać tych strasznych historii!!! W głowie mi się nie mieści, że wszystko jest ok, aż tu nagle chwila-moment i.... po wszystkim.... Współczuję serdecznie, ale pamiętajcie, że zawsze po deszczu jest słońce, więc głowy do góry!!!
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #212105 przez Milla
Dziękuję za przyjęcie mnie do Waszego grona. Przyznam się szczerze bez bicia, że od kilku mcy Was podczytywałam. Wiem, nieładnie tak z ukrycia. Ale bałam się, że zacznę pisać i nagle wszystko się skończy tak szybko jak się zaczęło, że stracę kolejne dziecko.
I jakoś czuję, że znam Was od zawsze :) Jeśli chcecie coś wiedzieć to pytajcie :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 2 miesiąc temu #212109 przez Dorciaition
Vestusia też się zdziwiłam, bo on EMke ogląda już długo. Ach te chłopy ;)
He he Twój Piotrek też udany z tą kreska ;)

Oo Joanna :) Trzeba cześciej wywoływać te kobietki, które sie nie odzywają.
Anaconda where are you?

Joanna już coraz mniej czasu na pranko, więc do pracy kochana :)

Batmanik dlaczego płakałaś?

Vestusia moja mała też po prawej stronie się wygina. Ogólnie po tej prawej chyba jakoś tam siedzi, bo z tej strony mam zawsze twardszy brzuszek- czuje, że tam jest.

Dziewczyny a te skurcze przepowiadające to takie ukłucie w pipce czy jak? Kurde przecież rodziłam, ale nie pamiętam :/ Może dlatego, że poród był wywoływany było trochę inaczej.

Byłyśmy z Daisy własnie w aptece po kosmetyki. Po drodze pędzi do nas chyba ze 100/h wielki pies. No to ja szybko Daisy na smyczy do góry, bo podnieść jej bym nie zdążyła (dobrze, że lekka jest). Kuźwa pies po mnie skacze, ja Daisy coraz wyżej staram sie wziać. Wrzeszcze na faceta żeby zabrał tego psa, a on tylko go wołał. Ani nie podszedł, ani nie przeprosił! Ciołek! Potem oczywiscie musiałam moją psinę całą drogę nieść bo taka zestresowana była, a kawałek drogi miałyśmy B)

Oj, Anakol współczuję Tobie tego leżenia. Ale co zrobić. Jeszcze troszeczkę :)

Alanek[*] :(
13 lata 2 miesiąc temu #212114 przez Doti
moje maleństwo obróciło się główką w dół już na początku 7 miesiąca :lol:
najlepsze jest to że od szóstego zaczęło mi cieknąć z piersi, aż się przestraszyłam, byłam akurat 3 dni na przepustce w domu ze szpitala, tak się tym przestraszyłam że od razu zadzwoniłam do lekarza, powiedział że szybko no ale zdarza się. najpierw to była woda, teraz już jest podbarwione, myślę że to siara, zapytam jutro lekarza ;p
13 lata 2 miesiąc temu #212115 przez Dorciaition
Oj, nie ładnie Milla, nie ładnie :silly: :silly: ;)
Teraz już będzie dobrze, musi być!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Alanek[*] :(
13 lata 2 miesiąc temu #212120 przez anyanka
Witaj Milla :)

My małemu dajemy drugie imię i to po dziadku czyli po moim tacie. Po za tym spełniam też życzenie mojego taty bo chciał żeby jedna z jego córek przedłużyła nazwisko :)

Mam dość kiepski dzień :( chodzę tylko poddenerwowana :( chyba na serio niedługo będę rodzić
13 lata 2 miesiąc temu #212124 przez Doti

Dziewczyny a te skurcze przepowiadające to takie ukłucie w pipce czy jak? Kurde przecież rodziłam, ale nie pamiętam :/ Może dlatego, że poród był wywoływany było trochę inaczej.

no właśnie, jak to jest z tym kuciem na dole, bo ostatnio zaczęło mnie tam kuć od czasu do czasu...
13 lata 2 miesiąc temu #212127 przez anyanka
pytałam sie lekarki wczoraj o te kłucie ale to nie jest związane ze skurczami
13 lata 2 miesiąc temu #212132 przez Milla
Kiedyś pisałyście o specyfikach na odparzenia u dzidzi. Z czystym sumieniem mogę Wam polecić Bepanthen. Stosowałam go w razie potrzeby u małego i sprawdził się w 100%. Sudokrem wywaliłam bo jak dla mnie był za gęsty i tak ładnie się nie wchłaniał.

Dziękuję za dopisanie do tabelki. Vestusiu jakby co to wizytę mam 31 na 15:10:)

Co do imion pozostaniemy przy jednym. Hubert ma drugie po swoim tacie (swoją drogą u niego w rodzinie jest 3 braci i każdy ma drugię imię po ojcu), Pati ma jedno i Paula też będzie miała jedno.

Vestusia nie szalej z dźwiganiem zakupów. A co do zadyszki to ja wchodząc po schodach z piwnicy do góry mam dosyć :laugh: a to tylko kilkanaście schodów.
Przypomniały mi się schody w Chalupach, przed odjazdem z Władysławowa pojechaliśmy wlaśnie do Chałup. Masakra, wchodząc po schodach do góry musialam się wciągać przy barierce a uda bolały mnie dwa dni.

Mi się podoba imię Konstancja (Prosto w serce) :laugh:
13 lata 2 miesiąc temu #212141 przez Milla
Dorciaition napisał:

Oj, nie ładnie Milla, nie ładnie :silly: :silly: ;)
Teraz już będzie dobrze, musi być!

Hmmmm, 18?

Żartuję, niestety w listopadzie skończę 29 :dry:
13 lata 2 miesiąc temu #212149 przez vestusia
Jo_anna20, specjalnie Cię wywołałam do odpowiedzi, bo widzę Cię często na nk a tutaj nic nie piszesz :P

Bierz się Kochana za wszystko, bo naprawdę coraz mniej czasu a po co tyle stresu :) No i fakt, że wszystko dla dziecka kosztuje. Ja pocieszam się tym, że później to już nie będzie tyle rzeczy do kupowania, jedynie to, co na bieżąco :)

Dorcia, to Ci koleś z psem. Ja pierdziu. Daisy, jak Daisy, ale ja się martwię o Ciebie! On po Tobie skakał! Koleś nie widział, że masz brzuch? Kuźwa, co za ciołek, takich to tylko wystrzelać!

Tabelka z wizytami zaktualizowana :)

Anakol bidulko wiem, że ciężko Ci teraz leżeć, tym bardziej, że Ty raczej taka aktywna babka. Ale już niedługo, to wszystko z myślą o Dzidziusiu :)

Idę zrobić obiada, bo Bob Budowniczy wrócił :D
13 lata 2 miesiąc temu #212151 przez Doti
dzięki za info anyanka bo już się martwić zaczynałam... :P
13 lata 2 miesiąc temu #212152 przez Milla
anyanka napisał:

Witaj Milla :)

My małemu dajemy drugie imię i to po dziadku czyli po moim tacie. Po za tym spełniam też życzenie mojego taty bo chciał żeby jedna z jego córek przedłużyła nazwisko :)

Mam dość kiepski dzień :( chodzę tylko poddenerwowana :( chyba na serio niedługo będę rodzić

13 lata 2 miesiąc temu #212155 przez jo_anna20
Vestusia, na nk moim to często bywa mój mało-mądry-mąż :) bo gra tam w jakąś gierkę z samolocikami :)
13 lata 2 miesiąc temu #212170 przez Milla
Ja też czasami czuję takie dziwne kłucie, coś jakby kolka?! Ogólnie to schizuję ze wszystkim. Co chwilę latam do łazienki, sprawdzam. Bałam się wycieku wód ale to tylko nadmiar wydzieliny. Gdybym lekarz kazał mi czekać do 40 tygodnia to chyba wylądowałabym w wariatkowie.
Dobra uciekam bo mała mnie obkłada kopniakami. Leży już główką w dół i pewnie dlatego latam co chwilę siku.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia