BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 miesiąc temu #216431 przez Milla
anakol napisał:

Milla napisał:

Nie wiem czy taką pokazywała Anakol
allegro.pl/spoka-nocne-swiatelko-kontakt-ikea-i1859075532.html
ale z tego co tam piszą ma niewymienialne diody. Jest jakiś akumulatorek a le jak te diody padną to co?

Tak, Milla, to jest ta lampka, którą my mamy - tylko w Ikei kosztuje 59,99 zł a tu wychodzi 94 zł z przesyłką :ohmy: Na pewno nie kupiłabym lampki za tyle kasy.
Na te diody nie zwróciłam uwagi, mam nadzieję, że nie padną tak szybko :laugh:
Ona ma taką wadę, że po załadowaniu może świecić do 4 godzin, czyli nie starczy na całą noc. W sklepie tego nie zauważyłam, a moim zdaniem to spora wada.
Ale jakby co, Dorcia, to na stronie Ikei jest napisane że w Gdańsku są dostępne :) www.ikea.com/pl/pl/catalog/availability/90150976/

Fotki super. Wyglądasz ślicznie, widać że laseczka z Ciebie, która aktualnie nosi brzuszek. Daisy jak zwykle pozuje profesjonalnie :laugh: :kiss:
A w butach na obcasie to bym chyba teraz nie uszła...

Vestusiu, Ty też śliczniutko wyglądasz. Mój P też rzadko sam z siebie robi mi zdjęcia, chyba że w górach jesteśmy ;) W innych miejscach to zawsze muszę się prosić.

Ja jakoś nie mogę spać. Siedzę przy kompie już od godziny. W nocy miałam bolesny skurcz który trwał chyba z 10 minut, masakra :huh: Im bliżej porodu tym mniej przyjemnie się robi.

Zaraz chyba wracam do łóżka, bo chłodno mi się robi.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

To wszystkiego najlepszego z Okazji Rocznicy Ślubu!
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #216432 przez vestusia
Dżem dobry :)

Milla ja tak samo nie mogę się doczekać, aż zapnę się w swoje dawne rzeczy. Nie zakładam oczywiście, że jak tylko urodzę, to od razu wbiję się w swoje rzeczy, ale wierzę, że brzuszek zmniejszy się na tyle, że dam radę zapiać się w swój płaszczyk :) No i wsadzić nogę w swoje ulubione buty (na razie są zbyt opuchnięte).
No a taki majonez to naprawdę nie rzucił mi się w oczy, więc kupię Winiary :)

Anakol ta lampka to rzeczywiście ma troszkę wadę, skoro świeci przez 4 godziny. Bo jakby nie patrzeć będziemy rodzić na jesień, potem będzie zima i szybko robi się ciemno. Nio ale, ładna jest i mogłaby być jako druga w pokoju oprócz innej, która da radę świecić dłużej :)
No i cena też widać dużo mniejsza niż ta z internetu :)

Oj a ten skurcz to musiał Cię obudzić. Ale masz rację - im bliżej porodu, tym robi się mniej przyjemnie...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja wstałam, standardowo kaszka i kawka. Mam do zmycia gary (dlaczego znowu zostały dla mnie?? Ech). No i nie mam pomysłu na obiad. Może na szybko chińszczyzna? :(
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #216435 przez vestusia
Jest 9 okienko!!!!

:laugh: :laugh: :laugh:
13 lata 6 miesiąc temu #216436 przez Milla
Dzien doberek! Wstawać śpiochy :laugh: Ja niedawno pożegnałam synka, który po tygodniowej przerwie wrócił do przedszkola.
Jest równe 0 stopni. Brrr, trzeba bedzie wyciągnąć cieplejsze buty :)
Jakoś się dzisiaj nie wyspałam. Trzy razy byłam siku. A nada ranem mała tak się wierciła na dole po lewej stronie jakby chciała mi dziurę w brzuchu zrobić.
Anakol mnie w ciągu dnia czasami złapie coś jak kolka po lewej stronie, jak chwilę posiedzę to przestanie.Ostatnio byłam na dworze i ledwo do domu doszłam tak mnie chwyciło :(
A ta lampka faktycznie droga na Allegro. Szkoda, że do Ikei mam daleko.
Anakol jak nie chcesz mieć ciemności w pokoju to warto zaopatrzyć się w tzw jednowatówki. Wkładasz do kontaktu i świecą dopóki ich nie wyłączysz. U nas jedna świeci w pokoju młodego, druga w przedpokoju oświetla mu drogę gdy wstaje w nocy do łazienki lub do nas.
13 lata 6 miesiąc temu #216438 przez Milla
vestusia napisał:

Jest 9 okienko!!!!

:laugh: :laugh: :laugh:

Gratuluję 9 okienka! :)
Ja też już chcę :dry:
8 chyba wskakuje jakoś w połowie 31 tygodnia, nie?
13 lata 6 miesiąc temu #216443 przez Batmanik
Witam!!!
moj mnie wkurzyl bo wzial dziecko i niby poszedl do pieca czyt. zanisol babci zasranej ktorej ciezko isc do wnuka bo hrabiance brudasce nosic trzeba :angry: pozatym wymyslil sobie ze ja klamie z ta toksoplazmoza i to napewno nie przez koty jego jeb...mamusi :angry:

Dziewczyny tak narzekacie ze wygladacie Bog wie jak ale zdjecia mowia co innego- sa superasne tylko pozazdroscic:)))
dzis mialam sen ze ,,zabralysmy sie" za rodzenie ale nie pamietam dokladnie tylko tyle ze Anakol rodzila gdzies tydz przed terminem bo jej wody odeszly:)

a ja wymyslilam ze jak nie urodze do 28go to porozmawiam z lekarzem ze 28go zglosze sie na cc bo ja wywolania nie chce - meczyli mnie w tamtym roku - mialam 3 podejscie( cewnik i dwie kroplowki) a to jak porrod bo ma sie tylko meeeeggggga bole i nic wiecej i tak mnie nameczyli ze wole sam porod niz wywolanie:(
juz sobie popisalam bo moj smyk juz mnie tu ciagnie sie :angry:
do napisania pozniej
13 lata 6 miesiąc temu #216449 przez Milla
Batmanik napisał:

Witam!!!
moj mnie wkurzyl bo wzial dziecko i niby poszedl do pieca czyt. zanisol babci zasranej ktorej ciezko isc do wnuka bo hrabiance brudasce nosic trzeba :angry: pozatym wymyslil sobie ze ja klamie z ta toksoplazmoza i to napewno nie przez koty jego jeb...mamusi :angry:

Dziewczyny tak narzekacie ze wygladacie Bog wie jak ale zdjecia mowia co innego- sa superasne tylko pozazdroscic:)))
dzis mialam sen ze ,,zabralysmy sie" za rodzenie ale nie pamietam dokladnie tylko tyle ze Anakol rodzila gdzies tydz przed terminem bo jej wody odeszly:)

a ja wymyslilam ze jak nie urodze do 28go to porozmawiam z lekarzem ze 28go zglosze sie na cc bo ja wywolania nie chce - meczyli mnie w tamtym roku - mialam 3 podejscie( cewnik i dwie kroplowki) a to jak porrod bo ma sie tylko meeeeggggga bole i nic wiecej i tak mnie nameczyli ze wole sam porod niz wywolanie:(
do napisania pozniej

Kurka Batmanik nie strasz :ohmy: mam nadzieję, że skoro u mnie przy dwóch porodach oxy działała to i zadziała za 3 razem.
A jak Twój nie wierzy w toksoplazmozę to pokaż mu wyniki. A ta jego mama to naprawdę jakiś cięzki przypadek. Zamiast cieszyć się, że syn ułożył sobie życie to rywalizuje z Tobą o jego względy. Najlepszym wyjściem byłoby pójść na swoje.
13 lata 6 miesiąc temu #216452 przez Batmanik
Milla napisał:

Batmanik napisał:

Witam!!!

do napisania pozniej

Kurka Batmanik nie strasz :ohmy: mam nadzieję, że skoro u mnie przy dwóch porodach oxy działała to i zadziała za 3 razem.
A jak Twój nie wierzy w toksoplazmozę to pokaż mu wyniki. A ta jego mama to naprawdę jakiś cięzki przypadek. Zamiast cieszyć się, że syn ułożył sobie życie to rywalizuje z Tobą o jego względy. Najlepszym wyjściem byłoby pójść na swoje.

ja go chce wziasc na ktg niech mu sam lekarz wytlumaczy- skoro nie wierzy...
a jego mamusia to meeeeeega ciezki przypadek;)
a co do oxy ja nie chce straszyc hehe poprostu u mnie nie pomoglo...a ja juz rodzilam to dali mi 3cia na sam koniec porodu a jak zobaczylam opakowanie ze mi oxy podlaczyli to zaczelam sie wyrywac jak psychopatka :S
13 lata 6 miesiąc temu #216455 przez Milla
Batmanik,pewnie że go weź, może jak usłyszy to od lekarza to zmieni zdanie.
Ja się oxy nie boję.Wiem,że po niej skurcze są silniejsze ale i szybciej postępuje rozwarcie-pod warunkiem że organizm reaguje na kroplówkę.
Ja bedę chyba miała wywoływany poród na początku grudnia (tak mi mówił gin-tylko że on niestety nie pracuje w szpitalu, no ale chyba też ma coś do powiedzenia skoro prowadzi moją ciążę)to będzie leciał 38 tydzień. Bardziej boję się masażu szyjki.
W normalnych okolicznościach wolałabym jechać do szpitala już ze skurczami ale po stracie małej ani lekarz nie chce czekać a tym bardziej ja. Umarłabym z nerwow.
13 lata 6 miesiąc temu #216461 przez Milla
allegro.pl/ShowItem2.php?item=1870448519...t_id=6&utm_rule_id=0
uwielbiane przez Was żyrafki, alecenajak na moje kosmiczna.

Gdzie jesteście baby? :laugh:
13 lata 6 miesiąc temu #216464 przez Batmanik
ach tez chcialabym miec to szczescie aby jechac z domu juz z akcja porodowa do szpitala ale watpie zeby tak bylo:( a raczej nie nastawiam sie i co noc jak sie budze to czekam az zaczne rodzic i du... hehe nawet wczoraj poprzytulkalismy sie z moim a ja juz,,po" lezalam i czekalam az sie cos rozkreci hehe :woohoo:
13 lata 6 miesiąc temu #216468 przez aniaa_
Dzień dobry,

Ale ruch od samego rana :laugh:

Vestusia, Dorcia, ale z Was super laski :woohoo: z takimi brzuszkami, ślicznie, eh teraz narzekamy ale za niedługo będziemy z sentymentem spoglądać na kobiety z takimi brzuszkami jak już naszych nie będzie :blink:

I gratuluje 9 okienka :blink:

Oj Batmanik Ty to się masz z tą teściówką, ale nic nie zrobisz, jakieś plusy są, że zabrał małego, masz chwile dla siebie, a z tą toksoplazmoza to wiadomo różnie jest, największe prawdopodobieństwo jest zarażenia od kota, ale można się tez zarazić jedząc wędline lub jakieś inne mięso ze zwierzęcia które było zarażone. Nie denerwuj się od rana :woohoo: :woohoo: :woohoo: Batmanik mam nadzieję, że nie będą musieli Ci wywoływac porodu, ja tego tez się boję, a najbardziej tego cewnikowania ;/ , no ale jak teściowa jeszcze troche pogra Ci na nerwach to pewnie szybko urodzisz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
13 lata 6 miesiąc temu #216475 przez aniaa_
Ja to planuje jak mój już wroci, po 27 jak bede po wizycie, zobacze ile maluch waży i tez zacznę przytulanie, (bo narazie jest zakaz), i pić herbatki malinowe, ale to do Dorci bede musiała sie wybrać, bo biedna nie da rady tyle herbaty sama wypić :laugh:
13 lata 6 miesiąc temu #216480 przez vestusia
Milla napisał:

8 chyba wskakuje jakoś w połowie 31 tygodnia, nie?

Chyba też jakoś to było, żę był 31 i chyba 3 albo 4 dzień. Ale dokładnie już nie pamiętam :D
13 lata 6 miesiąc temu #216484 przez jo_anna20
No i nie uciekłam przed tym przeziebieniem.... Wypiłam 3 Prenaleny i choć rzeczywiście długo się broniłam to jednak poległam....

W nocy dopadł mnie katar i prawie nie spałam :( Musiałam wziąć krople do nosa. Idę poleżeć :(
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia