BezpiecznaCiaza112023

MAMY LISTOPADOWE :-)

11 lata 11 miesiąc temu #523665 przez Baasiuniaa
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #523700 przez Zuzu19
Basia po Tobie w ogóle nie widać żebyś miała niemowlę w domu!!! A w tej sukience jak Mała słodko wygląda :kiss:

Sander- Twoja Isia na pewno bd wysoka skoro już ma takie długie rączki :)

Ewelka jakie Ci przepisała tabletki na antykoncepcje? Brałaś je już? Ja się boję powrotu tab anty,że mi się przytyje... :huh:

Kaska mój w gościach to zdrajca. Ja jestem be i powodem płaczu ale moje koleżanki są dla niego bardzo atrakcyjne :woohoo: Mogą go nosić, karmić, przewijać , usypiać a za mną nawet nie zapłacze :side:

Dziewczyny nie narzekajcie na swoich chłopów! przynajmniej macie się na kogo wkurzać! :woohoo:
Ja każdego dnia jestem sama. Z kąpaniem tez radzę sobie w pojedynkę a Maciek wcale nie ułatwia :silly: Ja już od poniedziałku marzę o weekendzie. W końcu idę do szkoły. Wreszcie. Porozmawiam w innym języku niż agu bu i aaaa :P

Czekam do wiosny bo na razie jak ta grypa panuję to wolę nie wybierać się do koleżanek więc siedzę jak dzikus w domu. Wtedy odżyję :lol: :lol: :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #523728 przez Zuzu19
dzieci.pl/kat,1033939,title,Najpopularni...36018,wiadomosc.html

Znalazłam najpopularniejsze imiona w ubiegłym roku. Maciej jest na 20stym miejscu a myślałam,że to już zapomniane imię :silly:

11 lata 11 miesiąc temu #523849 przez ewelka1505
Dziewczyny super zdjecia :) Dzieciaczki przesłodkie :kiss:
Dostalam tabletki Ovulan- mogą je stosowac kobietki karmiace piersia bo nie zawieraja estrogenu. Wiec bede stosowac je pierwszy raz :silly: Przed ciąża stosowalam Mercilon i nie przytylam nic :blink:

11 lata 11 miesiąc temu #524356 przez Sander
Achh dziewczynki jakie te dzieciaki są cudne!!! Ja od kąd mam Isie mam jakieś zboczenie - uwielbiam oglądać małe dzieci!!!!!

Ewelka ciesze się ze wszystko ok!!

Chyba macie racje z tymi facetami... jak im sie nie powie dosadnie to nic nie rozumieją!!

Po szczepieniu żyjemy!! Nie było tak strasznie :) No płakała troche ale nie tak bardzo, ja wytrzymałąm do trzeciego wkucia... No i większość dnia przespała z przerwami na jedzenie. Moje Małe biedactwo!!

Ja dalej nie mam miesiączki i sama nie wiem czy iśc do gina czy się jeszcze wstrzymać?? Bo wizyta 150 zł, ale jak tam jest coś nie tak?? Chociaz nic nie czuje, żadnych bóli i żadnego plamienia czy krwawienia...

Pozdrawiam!!

11 lata 11 miesiąc temu #524605 przez Baasiuniaa
Sander- ja bym poszła..zwłaszcza że juz nie karmisz..czyli raczej powinnas już dostać

11 lata 11 miesiąc temu #525051 przez Sander
Dzieńdobry dziewczyny!!!

Czy nie uważacie że macieżyństwo to cudowna sprawa??? Ja jestem do szaleństwa zakochana w Moim Szkrabie!!!!! I oboje postanowiliśmy że będzie drugie!!! Ale jeszcze nie teraz, trzeba odczekać....

No i dostałam miesiączke!! :lol: A jeszcze wczoraj żadnych objawów nie było :)

Pozdrawiam!

11 lata 11 miesiąc temu #525119 przez kaska
Sander wariacie ( chyba nie uraziłam za "wariata", ale to tak pozytywnie :) ) Kiedy staracie się o kolejnego Maluszka? :woohoo: Może tym razem braciszek dla Izy?? :)
No i okres jest, superrr :) przynajmniej spokojniejsza jesteś :)

Basia Ty to masz wyczucie. Czemu dodajesz wiadomości równo ze mną ;)
Fajnie można stroić dziewczynki. Sukienki, opaski, rajstopki :) A u mnie dresy i śpiochy bo przecież w jeansach nie będzie na co dzień leżał :side:

No właśnie, a kiedy Ty właściwie masz te urodziny??? Bo my tak tu gadu gadu, a życzeń nie złożyłam :blush: Nie wiem czy mam składać i przepraszać za spóźnienie czy czekać z tortem na odpowiedni moment :lol:

Zuzu a ja nie wiedziałam,że Kacper to tak popularne imię. Sama mam jedno z bardziej popularnych i strasznie go nie lubię :X A Maćków to ja troszkę znam oj znam. Pewnie zależy od miejscowości.

Ewelka a pytałaś gina o to plamienie?? bo chyba to Ty o tym pisałaś. Powiedział Ci,że masz już normalne cykle??/
Jaki koszt tych tabletek?

Sander wzięłaś te bezpłatne szczepienia?? Ile tam wkuć? 5,6?

11 lata 11 miesiąc temu #525120 przez kaska
Sander wariacie ( chyba nie uraziłam za "wariata", ale to tak pozytywnie :) ) Kiedy staracie się o kolejnego Maluszka? :woohoo: Może tym razem braciszek dla Izy?? :)
No i okres jest, superrr :) przynajmniej spokojniejsza jesteś :)

Basia Ty to masz wyczucie. Czemu dodajesz wiadomości równo ze mną ;)
Fajnie można stroić dziewczynki. Sukienki, opaski, rajstopki :) A u mnie dresy i śpiochy bo przecież w jeansach nie będzie na co dzień leżał :side:

No właśnie, a kiedy Ty właściwie masz te urodziny??? Bo my tak tu gadu gadu, a życzeń nie złożyłam :blush: Nie wiem czy mam składać i przepraszać za spóźnienie czy czekać z tortem na odpowiedni moment :lol:

Zuzu a ja nie wiedziałam,że Kacper to tak popularne imię. Sama mam jedno z bardziej popularnych i strasznie go nie lubię :X A Maćków to ja troszkę znam oj znam. Pewnie zależy od miejscowości.

Ewelka a pytałaś gina o to plamienie?? bo chyba to Ty o tym pisałaś. Powiedział Ci,że masz już normalne cykle??/
Jaki koszt tych tabletek?

Sander wzięłaś te bezpłatne szczepienia?? Ile tam wkuć? 5,6?

11 lata 11 miesiąc temu #525286 przez YummyMummy
ale fajowe te nasze bobaski :D!
Ja to strasznie z doskoku do Was zagladam:/ no nie idzie czasem ogarnac wszystkiego;) szczegolnie jak mezus dlugo w pracy.
Serio juz myslicie o kolejnych bobaskach? ja jak sobie wspomne porod, to mi sie zdecydowanie odechciewa.. Jak minie mi trauma,to pewnie tez juz zaczne normalnie o tym myslec;)

Zuzia ma chyba juz wszystkie mozliwe "niemowlece" dolegliwosci. Jest ciemieniucha, teraz zauwazylam,ze paluszek u nozek sie wrasta,bo jest czerwony, no i jeszcze ten kanalik lzowy zatkany... Maly czlowieczek,a takie duze troski!

Tydzien temu przerabialam jakies mega przeziebienie:/ cale dnie spedzalam na modlitwie,zeby tylko mala sie nie zarazila ode mnie i poki co jest dobrze, mam nadzieje,ze tak zostanie :)

Mam nadzieje,ze u mnie okres nie pojawi sie,dopoki nie skoncze karmic, niech taka chociaz z tego korzysc dla mnie :P

A tak z zyczia mojej Zuzi,to coraz wiecej sobie gaworzymy :D az mim sie lezka w oku kreci jak mi odpowiada,albo wali usmieszki :D Na macie edukacyjnej tez za dluzgo nie wylezy, szybko jej sie nudza te atrakcje ;)
Mam sposob na jej placz - zwykla najzwyklejsza grzechotka! po prostu uwielbia ten dzwiek!Pare razy jej wcisnelam w lapke zeby sama sobie grzechotala,bo mnie juz reka bolala:P
No i coraz wiecej ubranek idzie w odstawke! mam wrazenie,ze rosnie expresowo!:D

trzymajcie sie cieplutko,bo zima nadchodzi :D

Tez dolacze fotke mojego malego olbrzyma ;)
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #525371 przez ewelka1505
Sander mam dokladnie takie samo podejscie do macierzynstwa i kwestii kolejnego dziecka jak Ty :laugh: Mimo ze pamietam ze bardzo bolalo to i tak chce kolejnego bobaska :) ogolnie planuje trojeczke :silly: Mysle ze gdzies w przyszlym roku zaczniemy starania B)
Kaska pytalam o te krwawienia i mi powiedzial ze u niektorych kobiet podczas karmienia moga wystepowac takie nieregularne krwawienia, ale wcale nie oznacza to ze juz "jajeczkuje". Ale na wszelki wypadek zaproponowal mi tabletki bo to roznie bywa heh :silly: Zobaczymy kiedy kolejne krwawienie wystąpi to bedziemy wiedziec czy to juz normalne miesiaczki są. Jezeli chodzi o koszt tych tabletek to ok 30-40 zl, wiadomo zalezy od apteki :blink:
YummyMummy śliczna ta Zuzia :) Ja tez obecnie walcze z ciemieniuchą :angry:

11 lata 11 miesiąc temu #525449 przez Sander
Zuzanka jaka ładna :) Fajna ma czapeczke :)

O Maluszka to będziemy się strać tak za rok, półtora. Może na koniec roku pójdziemy jeszcze na swoje - do mojego wymarzonego domu!! Musze się pochwalić że mąż już dziś strop załatwia!! A ruszyliśmy 10 listopada!!

Co do szczepień to my braliśmy 5w1, rotawirusy i pneumokoki. Rota doustne, reszta w igle - 3 wkucia :( Koszt 610 zł

Powrzucajcie jeszcze jakieś zdjęcia!! Tak fajnie je się ogląda!!

Buziak!

11 lata 11 miesiąc temu #525888 przez Sander
To Isia i Mój R. - mam nadzieje że mnie nie zabije za to zdjęcie ;)

No według mnie Iza jest bardziej podobna do niego niż do mnie.

11 lata 11 miesiąc temu #525968 przez Zuzu19
Hm Sander teraz to nie wiem do kogo jest bardziej podobna. :) Ale jednak bardziej w niej widzę Ciebie :kiss: Mój Maciek np w ogóle do mnie nie jest podobny ... No może po za noskiem... Na pewno po Twoim R ma kształt uszu!! :lol:

Dziś do szkoły :lol: Ha ha ha nigdy tak chętnie się do szkoły nie wybierałam jak teraz. Szkoda,że takiego zapału nie miałam za czasów gimnazjum, liceum ...ach :silly:

A po szkole do kina na ten film Bejbi Blues, napiszę Wam recenzję :side:

Miłej Soboty :kiss: :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #526297 przez ewelka1505
Sander wedlug mnie Iza jest bardziej podobna do Ciebie :blink:
Zuzu czekam na recenzje bo tez mam zamiar obejrzec ten film :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka