- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMY LISTOPADOWE :-)
MAMY LISTOPADOWE :-)
- Baasiuniaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
Zuzu bardzo mi przykro z powodu Twojego Pieska... No oby jak najdłużej wytrzymał bez bólu... Moja Bonia już się przyzwyczaiła do Izy. Już nie reaguje na cmokanie, bo ja do Izki cmokałam a ona biedna zaraz przybiegała. Bo muszę się pochwalić że bardzo dobrze wychowanego psa i zawsze mnie słucha na pierwszą komendę
Ewelka ja Isi dawałam w butelce z NUKa. Ciężko mi coś doradzić bo Mała je z butelki od czwartej doby życia. Może poćwicz z Polą z pustą butelką żeby tylko zassała??
Z moją miesiączką tez też totalnie rozregulowane... dostałam 11stego, krwawiłam intensywnie do 14stego, potem zupełne zatrzymanie przez 36h, no i potem plamienie 1 dzień, znów zatrzymanie i myślałam że to koniec a tu znów plamienie. Musze iść na kontrole do lekarza w tygodniu.
Basiu a Ty nie jesteś czasem fotografem?? Tak ładnie robisz te zdjęcia Dzieci Ci się udały!!
W ogóle te Nasze dzieciaki są cudne!!! Hehhe "NASZE" dzieciątka listopadowe
A tak sobie pomyślałam jakbyśmy założyli osobno galerie??? Co Wy na to??
Buziaczki!!!
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja sie ogólnie nie ogarniam czytam ale nie zdążę odpisać. Rano Majka i ogarniam chałupkę, obiad itp. O 14 już Oliwia z przedszkola Marecki popołudniami pracuje i ogólnie sama siedzę z Majka.
My mieliśmy szczepienie 19 grudnia, Majka dostała gorączki ale dałam paracetamol i przeszłoo, teraz kolejne 31 stycznia.
27 stycznia mamy chrzciny dziś wkońcu odrosty zrobiłam jupiii od razu leepiej się czuję i przeleciałam sie sama po galerii, W Mohito przeceny i wyhaczyłam kieckę na chrzciny i płaszcz puchowy Marecki nic nie wie oczywiście, wydatki spore były w tym miesiącu, by mnie zabił hehe ale czego oczy nie widzą
ewelka uśmiałam sie z foty Poli jako wolontariuszki, jej mina mnie rozczuliła, taka poważna hehe taa bo wolontariat to przecie poważna sprawa
I zapomniałam co chciałam odpisać... Majka pije dalej z piersi i nie chce za bardzo z butli, mamy NUKa, wczoraj ważyła już 5700 g!
Sander u nas też przy pierwszym dziecku non stop kłótnie z Mareckim, teraz lajcik, nawet małż sam garnie sie żeby Majkę popilnować ponosić.. całkiem inaczej
Ja też myślałam o trójce dzieciaków, ale po tym porodzie mówie basta!!! Jeszcze niezapomniałam bólu, może z czasem zapomne hehe bo wkońcu już drugi poród był i planowana ciąża, więc na bank potem pamięć szwankuje o bólu
A Majka też nie lubi leżeć na brzuszku, zaraz przekręca sie na plecki ( od 3 dni hihi)
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
Basiunia, Gorla dzieciaczki przecudne
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Mowisz, ze zaszalalas na zakupkach, nawet mezowi nic nie mowiac hihi i dobrze! nalezy sie takie szalenstwo od czasu do czasu
Sander Tobie kazali pieluchowac?? bylas na usg bioderek?
Zuzu usciskaj pieska. Biedne malenstwo u nas wczoraj z psem byla tragedia... porozrywane jelito, 1% szans na przezycie, ale udalo sie !! dal rade i dzis juz lepiej. Moze u Ciebie tez bedzie dobrze. Trzymam kciuki !!
Zuzu i jeszcze jedno pytanko. kazal Ci pieluchowac tetrowa gruba? a jak skladac tzn chodzi mi na jaka szerokosc¿
- kosa
- Wylogowany
- gadatliwa
- Dla Ciebie bije moje serce.. Oliwia :* 28.11.12r.
podczytuje was troszeczkę w sumie to też się do was zaliczam bo urodziłam w listopadzie ale termin miałam na grudzień więc udzielam się w grudniówkach
ale postanowiłam napisać do gorli bo po prostu nie mogę napatrzeć się na Twoją córeczkę, śliczna jest i te włoski jakie ma super takie długie zazdroszczę bo moja Oliwcia to łysolek jest króciutkie ma włoski taki meszek bardziej
kaska moja Oliwia też już wysoko głowę trzyma ale to chyba dlatego że ona od małego często na brzuchu leży i ćwiczy przez to trzymanie głowy
pozdrawiam was dziewczynki
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
Co do trzymania glowki to moja Pola zrobila sie taki maly leniuszek na poczatku caly czas unosila glowke ale teraz od jakiegos czasu zabardzo nie chce, a czesto ją klade na brzuszku
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
- Kochanie moje 15.11.12 :)
A pieluchę mam składać na sześć razy, nie wiem jak to wytłumaczyć … Na pół, na pół i jeszcze raz na pół He he
Sander- super pomysł, ja jestem za Tylko kto się tym zajmie?
Fajna by była taka galeria naszych pociech.
Gorla masz bardzo ładną córcie . Faktycznie, głowkę trzyma wysoko. Maciejowi jest zbyt leniwy na taką akrobację.
Jeszcze chciałam coś napisać ale M się wyspał...
- Baasiuniaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
No i mogę Ci powiedzieć,że to nie zależy w moim przypadku od częstotliwości kładzenia go na brzuchu. Bo leży od małego i to często. Podnosi głowę tak jak Basi córeczka. No ale on jest jakiś inny bo chyba uważa,że ręce do tego są zbędne.... Potrafi się przekręcić z brzucha na bok, ale na plecy już nie bo nie wie co ma zrobić z rękoma...
Zuzu mój (a w sumie nie mój ) pies miał porozrywane jelito. Sikał nawet krwią. Prawdopodobnie najadł się soli którą posypują jezdnie... On to taki śmietnik, bo je wszystko co leży na ziemi... nie da się go upilnować. No ale odratowali go ufff Był pod kroplówką i dostaje antybiotyk domięśniowo.
Ok... Kacper wzywa. Spróbuję odezwać się później
- kosa
- Wylogowany
- gadatliwa
- Dla Ciebie bije moje serce.. Oliwia :* 28.11.12r.
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
Kaska to pewnie Twój- nie twój pies też się namęczy...
Jak idzie Wam pieluchowanie ? Kiedy kolejne usg? Myslisz,że to coś daje?
- YummyMummy
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
Zrobiłam jak mówiłaś. Ale efekt był podobny- kwęki, jęki, miauczenie i płacz.
No ale początki zawsze są trudne...
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
A wczoraj nawet zjadla butle mleka jak mnie nie bylo moja mama z nią siedziala, podobno troche ciezko jej to szlo ale jakos zjadla z tej butli avent z ktorej na poczatku wogole nie chciala jesc. Tak wiec nie musialam sie az tak stresowac ze nic nie jje