BezpiecznaCiaza112023

MAMY LISTOPADOWE :-)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #443647 przez Emme
nicka a możesz podesłać linka do wózka? ciekawa jestem jak wygląda, jak wpisałam w wyszukiwarkę to wyskoczył nasz wózek - mamy chicco trio s3 topazio ( taki , trzeba na zdjęcie kliknąc), to ten sam jest, czy tylko tak mi wyskoczyło?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #443674 przez nicka
3-chicco-kolor-andromeda-tecna/?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2012-10&utm_content=5129#nclid=598945f06b6e80b3c4e67e24f8d2b1d8
Żle wpisałam model poprzednio;
to jest chicco trio s3...a nie tour...tour jest 4kołowy.
Kupiliśmy używany w rewelacyjnym stanie jak i cenie!!!

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #443709 przez Emme
coś nie tak z tym linkiem :)

ale skoro 3kołowy to pewnie taki jak nasz :) dla mnie super. my kupiliśmy nowy, ale o tysiąc taniej niż normalnie, bo likwidacja sklepu była i się udało :)

12 lata 2 miesiąc temu #443926 przez Zuzu19
Jestem po wizycie u ginekologa...
Młody w ciągu 2 tygodni przytył pół kilo!!! Waży już 3 kilo!! :huh:
Muszę znów zrobić glukozę żeby wykluczyć cukrzycę ciążową. Wcześniejsze badania na cukrzycę były negatywne ale Maciek za szybko tyje i nie wiadomo czy tyje bo bd z niego taka " klucha" czy to coś poważniejszego :(
W dodatku szyjkę mam 1 cm.
:(

Jeszcze usg typu 3d/4d wykonać muszę żeby obejrzeć dojrzałość płuc i pęcherzyków płucnych. Jeżeli bd cukrzyca przyśpieszą mi poród. Z resztą doktór mnie ostrzegł,że urodzę jeszcze w październiku... :huh:

12 lata 2 miesiąc temu #444086 przez Sander
Zuzu nie denerwuj sie proszę!!
Maciuś ma 3 kg - to dobra wiadomość!!!

Jakbyś nawet zaraz miała rodzić to już jest dobrze!! Zaraz zaczynasz 9 miesiąc!! No a glukozy współczuje... ale lepiej dmuchać na zimne... Poprostu dobrze karmisz swojego Synka!!

Ja tez mam mniej więcej takie rozwarcie i to już od 3 tygodni... I jest ok, nic się nie dzieje :)

Prosze Cię nie martw się już!! Najwyżej zobaczysz swojego Malucha szybciej :)

Wszystko się ułoży!!

Buziaczki!!!!! :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #444169 przez kaska
zuzu to faktycznie duzo, ale nie przejmuj sie bo usg to roznie pokazuje. przeklamana jest ta waga. u mnie bylo w ciagu jednego dnia 400g mniej a przeciez to niemozliwe. moj Kacperek znowu malutki. opycham sie, on niby przybiera, ale i tak kruszynka. juz niewiele Ci do tego 37 tyg zostalo :) a to nie Ty wrozylas sobie termin na 15???czy to ktos inny bo juz nie pamietam ;) masz tylko krotka szyjke czy rozwarcie juz tez? bo w szpitalu poznalam dziewczyne, ktora 2 tyg chodzila z calkowicie zgladzona czy jak to sie tam mowi.

moj maluch zrobil sie leniwy, ale to pewnie przez to, ze ma juz malo miejsca. lubi popsocic w nocy jak mama chce spac :)

no to dobranoc wszystkim i piszcie co u Was
Pozdrawiam :)

12 lata 2 miesiąc temu #444190 przez Zuzu19
Moja szyjka ma 1 cm, bez rozwarcia, to najważniejsze, ale co to jeden centymert tak naprawdę przy takim " tłuścioszku"
Dzięki za słowa otuchy, mam nadzieję,że on nie ma cukrzycy. :huh: Bo ja to ja, żeby z nim było wszystko ok... Nawet już nie nazywam go moją kruszynką... :blink:

Kaska ja sobie wywróżyłam poród na 15. 10 a moja znajoma mówi,że urodzę do 20. 10. :P Od dziś koniec z kartami!!!!!!!!!!!!

A w nocy umarła moja babcia. Miała operację mózgu ale zdawało się,że jest wszystko ok. Była w takim specjalnym ośrodku rehabilitacyjnym... A tu taka wiadomość z rana :(

12 lata 2 miesiąc temu #444194 przez chłopek
zuzu współczuje straty :( 23 października jest 1 rocznica śmierci mojego dziadka

12 lata 2 miesiąc temu #444209 przez ewelka1505
Zuzu nie martw sie :)Najwyzej bedziesz tulic swojego Maciusia wczesniej :) A kto wie moze i dasz rade dotrwac do terminu :silly: I wspolczuje z powodu babci :(
A ja mam poprostu takie przeczucie ze urodze wczesniej... ale ze tak z tydzien,dwa heh :P
Ale chyba nie bede sie sugerowac moimi przeczuciami bo na poczatku ciazy czulam ze bede miec syneczka a jest pipeczka miedzy nozkami :silly: wiec te moje przeczucia cos sie nie sprawdzaja heh :p

12 lata 2 miesiąc temu #444426 przez Sander
Zuzu bardzo mi przykro... Przynajmniej Twoja Babcia nie cierpiała...
Myślami jesteśmy przy Tobie!!

12 lata 2 miesiąc temu #444443 przez kaska
Zuzu mi tez bardzo przykro z powodu Twojej babci.

Co do szyjki to radze lezec jak najwiecej, wtedy wytrzyma spokojnie te 3 tyg czy ile Ci tam jeszcze potrzebne do donoszenia. Masz jakies skurcze czy tak sama z siebie sie skraca ?przybajmniej nie musisz sie martwic, ze Macius urodzi sie malutki :P , bo to kawal chlopa jak 3kg wazy.

12 lata 2 miesiąc temu #444775 przez Zuzu19
Babcia miała operację mózgu. Po niej nie widziała, całkowity niedowład lewostronny. Pocieszam się,że przynajmniej nie musiała się już dłużej męczyć ze swoim ciałem.
Przed operacją widziała, marnie ale widziała i co najwazniejsze była sprawna...

no właśnie zastanawiam się jak ja go wypchnę jak pochodzę jeszcze 2 tygodnie... ?? oby nie przytył do 4 kilo...

Was też tak bolą kości spojenia łonowego? Matko , spodni nie idzie założyć, a nawet gorzej zdjąć. Chodzenie koszmar. A podczas snu żeby się przekręcić to muszę uruchomić łokcie, nadgarstki a i tak boli. :dry:

12 lata 2 miesiąc temu #444778 przez ewelka1505
Od jakis 3 dni zdaza mi sie poczuc takie uklucie tam na dole jakby w pochwie. Jest to chwilowe. Jak uklucie szpilka. Zdarza sie kilka razy dziennie ale nie jest to bardzo bolesne czy uciazliwe. Macie tak? Wizyte mam w przyszlym tygodniu i tak sie zastanawiam czy to normale czy moze cos oznacza

12 lata 2 miesiąc temu #444810 przez kaska
zuzu mnie bola tylko wiazadla i czuje czasami ucisk na pecherz bo maly jest nisko. takiego pod 4 kg jeszvze dasz rade :)

ewelka jezeli dobrze Cie rozumiem to szyjka zapewne Cie kluje:) tez tak mam, pytalam w szpitalu i lekarz twierdzil ze to normalne juz w tym tyg. swojego lekarza zapomnialam zapytac bo jakos mi przeszlo. w pon mam wizte to dopytam :)

12 lata 2 miesiąc temu #444857 przez YummyMummy
ewelka1505 tez mam te klucia, mi gin tez powiedziala,ze to juz normalne.
Zuzu jesli chodzi o przekrecanie sie z boku na bok, to najwieksza radoche sprawia to mojemu mezowi jak na mnie patrzy :P musze sie dobrze bujnac zeby zmienic bok albo wstac :P
Wczoraj jak szlam pod gorke kawalek,to myslalam,ze pluca wypluje taka zadyszke zlapalam. pozniej juz postanowilam wolnej troche chodzic,a nie w swoim starym tempie, czasem sie niestety zapominam ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka