BezpiecznaCiaza112023

MAMY LISTOPADOWE :-)

12 lata 2 miesiąc temu #446134 przez Zuzu19
Jak bd musiała to ich bd budzić... Mam nadzieję,że jednak bd wszystko w dzień... Myślę,że było by mi głupio tak ich w nocy prosić o pomoc... :huh:

Sander myślisz żeby poderwać na brzuszek ?? ha ha ha :woohoo:

Nie załapiemy się na te nowe macierzyńskie. Wchodzi reforma od lipca 2013. :angry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #446225 przez ewelka1505
W sumie to do tej pory mam 6 kg na plusie. Wszyscy mowia ze tylko w brzuch mi idzie. A cos ostatnio mi sie apetyt poprawil i moglabym jesc i jesc :silly: tak wiec do konca napewno cos mi jeszcze przybedzie, ale w sumie duzo juz nie zostalo do porodu :silly: kurcze nie moge sie juz doczekac mojej kruszynki, a z drugiej strony ostatnio czesciej rozmyslam nad tym czy dam sobie rade z opieka nad maluszkiem... To takie malenstwo :)

12 lata 2 miesiąc temu #446256 przez Zuzu19
Też się zastanawiam co zrobię jak dostanę taką kruszynkę i co dalej...?
Nie bd umiała go nakarmić, przewinąć, ubrać, kąpać.... Pewnie jak zwykle panikuje, ale boję się bardziej,że nie poradzę sobie z opieką nad Maćkiem niż samego porodu. :silly:

12 lata 2 miesiąc temu #446264 przez Sander
Dziewczyny mam to samo!!
Przywioze ją do domu i co dalej?!?!?! Czy jej krzywdy przypadkiem nie zrobie?? A jak przegapie jakieś niepokojące objawy?? Albo nie będe wiedziałą o co jej chodzi?? Tyle wątpliwości narasta....
Ale mam też coś na pocieszenie!! Moja kuzynka rodziła w kwietniu i powiedziała że w momencie urodzenia synka "miała instrukcje obsługi w głowie" i że mam się tym naprawde nie martwić. Wszystko robi się instynktownie... Dała mi nawet przykład że w szpitalu grubo ubierali jej synka i wyszły mu jakieś krostki - domyślam się że potówki, a ona cały czas rozpinała go i w domu ubrałą lżej i wszystko znikło w kilka dni... więc myśle że i nas instynkt też poprowadzi!!!
A tak w ogóle od czego jest internet?? :lol:

Z tym macierzyńskim to lipa.... liczyłam że się załapie... bo nie chce wracać do pracy... Nie wiem jak ją zostawie... taką malutką?? A może na pare miesięcy do pracy i powtórka??? :lol: tylko trzeba męża namówić... a z tym gorzej...

Moje drogie Panie ja zaraz przekroczę granicę 20 kg na plusie... a kiedyś narzekałam ze mogłabym ze 3 kg schudnąć.... Z resztą ja to jestem ewenement z tą wagą... mam 178 cm wzrostu i 6 lat temu ważyłam 54 kg... wyglądałam strasznie!!!!! Same kości i w ogóle... aż poznałam mojego męża i tym sposobem w ciągu roku przytyłam do 70 kg... i tak mi się utrzymywało... a teraz zaraz będzie 90!!!!!!!!!!! Czuje się jak słonica!!!!!!!!!!!!!!! No ale żyje nadzieją że to jakoś zgubie.. jeszcze nie wiem jak, ale mam taki plan :)

Pozdrawiam!!!

12 lata 2 miesiąc temu #446286 przez ania1985
i ja dolaczam do was dziewczyny tez panikuje jak to bedzie i wogole. Sander mnie skolei pocieszyla kolezanka powiedziala ,,tez tak sie martwilam jak ty,ze nie dam rady itd.ale jak polozyli mi syna na piersi to wszystko gdzies zniknelo i odrazu wiedzilam co do mnie nalezy,co i jak robic"
jeszcze troszke i bedziemy mamusiami :)
milej niedzieli,pozdrawiam ;)

12 lata 2 miesiąc temu #446312 przez YummyMummy
No to tak apropos panikowania :P
Dzis w nocy obudzil mnie maz,ze co tu tak morko? ja oczywiscie pierwsza mysl, ze wody mi odeszly. Tak mnie sparalizowalo ze strachu, ze nie moglam sie ruszyc i pytam gdzie mokro? On sie nagle zerwal na dwie nogi i okazalo sie, ze snilo mu sie, ze sasiad nam lazienke zalal :P
Nie zmienia to faktu jednak, ze strasznie sie wystraszylam. Myslalam,ze nie bede mocno panikowac jak przyjdzie ten moment, a tu co do czego przyszlo, to kompletny paraliz...

12 lata 2 miesiąc temu #446341 przez MaLiNaUK

Czytam Was regularnie moje drogie Panie i to jest dobry moment zeby cos od siebie dodac. Ja mojego Nikosia rodzilam majac 21 lat 30listopada minie 5 lat i napisze tylko tyle ze nie mozna sie nakrecac . Nie da sie niczego niestety przewidziec ale instynkt macierzynski to znakomita cecha ktora naprawde pomaga. Tylko spokoj jest wskazany i to jedyny dobry doradca. Sama na codzien zmagam sie z obawami chociaz to 2 porod nie czuje sie do niego lepiej przygotowana niz PIERWORODKI:) Wszystkie Damy rade i tego musimy sie trzymac. POZDRAWIAM Was Cieplutko

12 lata 2 miesiąc temu #446405 przez Bombelkowa Mama
czesc :)

tez sie martwilam jak to bedzie po powrocie do domu. ostatnio sobie zrobilysmy posiadowke z moja mama i babcia i od razu mi lepiej bo tez powiedzialy ze instynkt wszystko podpowiada i nie ma co sie martwic. bo ja chcialam zeby moja mama od razu do mnie przyjechala najlepiej to na tydzien haha a ona na to ze oczywiscie moglaby ale po co? ze przeciez za mnie malego nie nakarmi a przebierac i kapac to sama bede chciala wiec .. :P hehe wiec mnie uspokoila.

dzisiaj natomiast mam bardziej obawy hmm jakby to ujac psychologiczno- wychowawcze. wiecei czy bede dobra mama, tyle bedzie emocji, zmeczenia, czy wytzrymam zeby dac tyle milosci ile bym chciala. mysle czy jestem po prostu gotowa, dopiero teraz o tym mysle bo zaczelam sie o to martwic im jest blizej porodu. a przeciez bardzo chcialam juz zalozyc rodzine. mam dopiero 23 lata ale to chyba bardziej zalezy co sie ma w glowie. rodzina to byl moj priorytet ale i tak sie martwie. kurde az mi sie smutno zrobilo ...

macie tez takie rozne mysli?

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #446420 przez ewelka1505
A pokaze wam i moja gęboszke :silly: dzisiaj troche podmalowana jestem to pstryknelam fotke :laugh:

Ja juz mam doswiadczenie z malymi dzieciaczkami bo mam mlodsze rodzenstwo wiec troche sie juz zajmowalam takimi kruszynkami. Ale teraz zdam sie na instynkt :) bedzie dobrze choc no jakies obawy są zawsze

12 lata 2 miesiąc temu #446428 przez Bombelkowa Mama
o kurcze ewelka ale ladna jestes:P fajny brzusio, bardzo ładnie razem wyglądacie hehe:P ile Ty masz lat jeśli mogę spytać?

12 lata 2 miesiąc temu #446431 przez ewelka1505
Całe 21 heh :silly: i juz prawie 2 lata po slubie :silly: wiem szybko "wyplynelam" z domu :blink:

12 lata 2 miesiąc temu #446452 przez Bombelkowa Mama
łaaał to nieźle:P to dosyć młoda będziesz mama. prawie tak jak ja:) nie masz jakiś obaw przed tym?

12 lata 2 miesiąc temu #446494 przez ewelka1505
Wlasciwie to zawsze chcialam byc "mloda" mama i decyzja o dzidziusiu jest w pelni przeyslana :) jakies obawy zawsze sa, ale dam sobie rade :silly: typem imprezowiczki nigdy nie bylam wiec nie uwazam aby dziecko mnie jakos mialo ograniczac czy ze sie nie wyszumialam :P

12 lata 2 miesiąc temu #446521 przez Bombelkowa Mama
a widzisz to fajnie:) ja tez tak mialam zaplanowane ze gdzies jak bede miec 23-25 to chce miec pierwsze dziecko:) do 30 napewno jeszcze jedno :) a potem masz jakies plany co bedziesz robic? po macierzynskim? zostajesz z malenstwem w domu czy jak? bo ja sie nad tym zastanawiam wlasnie jak to bedzie.

12 lata 2 miesiąc temu #446522 przez MaLiNaUK

Ewelka to widze ze mamy identycznie ja tez pierwsza ciaze mialam 2 lata po slubie w wieku 21 lat:) Jak ten czas szybciutko leci w tym roku mam 7 rocznice:) Ps. 9miesiac a Ty wygladasz swietnie tylko pogratulowac:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka