- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMY LISTOPADOWE :-)
MAMY LISTOPADOWE :-)
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
- Kochanie moje 15.11.12 :)
Sander myślisz żeby poderwać na brzuszek ?? ha ha ha
Nie załapiemy się na te nowe macierzyńskie. Wchodzi reforma od lipca 2013.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
- Kochanie moje 15.11.12 :)
Nie bd umiała go nakarmić, przewinąć, ubrać, kąpać.... Pewnie jak zwykle panikuje, ale boję się bardziej,że nie poradzę sobie z opieką nad Maćkiem niż samego porodu.
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
Przywioze ją do domu i co dalej?!?!?! Czy jej krzywdy przypadkiem nie zrobie?? A jak przegapie jakieś niepokojące objawy?? Albo nie będe wiedziałą o co jej chodzi?? Tyle wątpliwości narasta....
Ale mam też coś na pocieszenie!! Moja kuzynka rodziła w kwietniu i powiedziała że w momencie urodzenia synka "miała instrukcje obsługi w głowie" i że mam się tym naprawde nie martwić. Wszystko robi się instynktownie... Dała mi nawet przykład że w szpitalu grubo ubierali jej synka i wyszły mu jakieś krostki - domyślam się że potówki, a ona cały czas rozpinała go i w domu ubrałą lżej i wszystko znikło w kilka dni... więc myśle że i nas instynkt też poprowadzi!!!
A tak w ogóle od czego jest internet??
Z tym macierzyńskim to lipa.... liczyłam że się załapie... bo nie chce wracać do pracy... Nie wiem jak ją zostawie... taką malutką?? A może na pare miesięcy do pracy i powtórka??? tylko trzeba męża namówić... a z tym gorzej...
Moje drogie Panie ja zaraz przekroczę granicę 20 kg na plusie... a kiedyś narzekałam ze mogłabym ze 3 kg schudnąć.... Z resztą ja to jestem ewenement z tą wagą... mam 178 cm wzrostu i 6 lat temu ważyłam 54 kg... wyglądałam strasznie!!!!! Same kości i w ogóle... aż poznałam mojego męża i tym sposobem w ciągu roku przytyłam do 70 kg... i tak mi się utrzymywało... a teraz zaraz będzie 90!!!!!!!!!!! Czuje się jak słonica!!!!!!!!!!!!!!! No ale żyje nadzieją że to jakoś zgubie.. jeszcze nie wiem jak, ale mam taki plan
Pozdrawiam!!!
- ania1985
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
jeszcze troszke i bedziemy mamusiami
milej niedzieli,pozdrawiam
- YummyMummy
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dzis w nocy obudzil mnie maz,ze co tu tak morko? ja oczywiscie pierwsza mysl, ze wody mi odeszly. Tak mnie sparalizowalo ze strachu, ze nie moglam sie ruszyc i pytam gdzie mokro? On sie nagle zerwal na dwie nogi i okazalo sie, ze snilo mu sie, ze sasiad nam lazienke zalal
Nie zmienia to faktu jednak, ze strasznie sie wystraszylam. Myslalam,ze nie bede mocno panikowac jak przyjdzie ten moment, a tu co do czego przyszlo, to kompletny paraliz...
- MaLiNaUK
- Wylogowany
- gaworzenie
Czytam Was regularnie moje drogie Panie i to jest dobry moment zeby cos od siebie dodac. Ja mojego Nikosia rodzilam majac 21 lat 30listopada minie 5 lat i napisze tylko tyle ze nie mozna sie nakrecac . Nie da sie niczego niestety przewidziec ale instynkt macierzynski to znakomita cecha ktora naprawde pomaga. Tylko spokoj jest wskazany i to jedyny dobry doradca. Sama na codzien zmagam sie z obawami chociaz to 2 porod nie czuje sie do niego lepiej przygotowana niz PIERWORODKI:) Wszystkie Damy rade i tego musimy sie trzymac. POZDRAWIAM Was Cieplutko
- Bombelkowa Mama
- Wylogowany
- gaworzenie
tez sie martwilam jak to bedzie po powrocie do domu. ostatnio sobie zrobilysmy posiadowke z moja mama i babcia i od razu mi lepiej bo tez powiedzialy ze instynkt wszystko podpowiada i nie ma co sie martwic. bo ja chcialam zeby moja mama od razu do mnie przyjechala najlepiej to na tydzien haha a ona na to ze oczywiscie moglaby ale po co? ze przeciez za mnie malego nie nakarmi a przebierac i kapac to sama bede chciala wiec .. hehe wiec mnie uspokoila.
dzisiaj natomiast mam bardziej obawy hmm jakby to ujac psychologiczno- wychowawcze. wiecei czy bede dobra mama, tyle bedzie emocji, zmeczenia, czy wytzrymam zeby dac tyle milosci ile bym chciala. mysle czy jestem po prostu gotowa, dopiero teraz o tym mysle bo zaczelam sie o to martwic im jest blizej porodu. a przeciez bardzo chcialam juz zalozyc rodzine. mam dopiero 23 lata ale to chyba bardziej zalezy co sie ma w glowie. rodzina to byl moj priorytet ale i tak sie martwie. kurde az mi sie smutno zrobilo ...
macie tez takie rozne mysli?
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
- Bombelkowa Mama
- Wylogowany
- gaworzenie
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
- Bombelkowa Mama
- Wylogowany
- gaworzenie
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
- Bombelkowa Mama
- Wylogowany
- gaworzenie
- MaLiNaUK
- Wylogowany
- gaworzenie