- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMY LISTOPADOWE :-)
MAMY LISTOPADOWE :-)
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
- Kochanie moje 15.11.12 :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
muszę się dzisiaj ładnie spakować do szpitala,bo za tydzień mam wizytę i coś czuję, że mnie tam zostawi. no oczywiście o ile doczekam
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
Poród nie może być taki zły. Murzynki rodzą gromadki dzieci w szałasach i żyją. A my mamy ZZO, opiekię lekarską... Damy radę!
No chyba,że na ZZO bd za późno bo to chyba do 4 cm rozwarcia... To co wtedy ?? Już nic innego nie ma...??
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
trzymam kciuki za was i za szybkie porody, ja rodziłam bez znieczulenia pierwsze i drugie dziecko
a i mogę wam polecić przemywanie rany po porodzie SN nadmanganian potasu mi bardzo pomógł
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
jakbym mogla wybierac to gdybym byla Mackiem chciala bym sie urodzic 10.11.12
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
Nie wiem jak jest z tym ZZO i czy można je dostać gdy się chce - w sensie czy w każdym szpitalu i każdy lekarz się na to zgadza...
Co do dat to Moja Izabel mogłaby się urodzić 12.11.2012, tak mi jakoś pasuje ta data... nie wiem czemu... No jak dalej się nie obróci i będzie cc to między 12 a 15.11. To może akurat się trafi
To już tak mało czasu nam zostało... za miesiąc pewnie już będzie po wszystkim...
Nogi puchną... ale potwornie!!!!!!! aż się boje że mi skóra popęka... z tym że nie tylko stopy - chodz one najgorzej, ale całe nogi mam nadmuchane.... I piersi są już takie ciężkie....
Z jedenj strony nie czuje żeby się już zbliżał ten czas, ale z drugiej mam wrażenie że bardziej opuchnięta już nie mogę być.... Co tu z tymi nogami zrobić???
Zuzu Ty się bierz za tą torbę!!! Bo potem może być za późno!!! A mówiłaś że lekarz mówił że to będzie jeszcze w tym miesiącu....
Chłopek bardzo dziękuje za rady, dobrze wiedzieć takie rzeczy... chociaż pewnie jeszcze trochę to Cię zasypiemy pytaniami!! Miło mi że "starsze koleżanki" do Nas zaglądają i dzielą się tym wszystkim!!!
Pozdrawiam!!
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
co do waszych prognoz to ja chyba będę pierwsza do porodu...nie dość,że szyjki już nie ma,główka nisko, rozwarcie to jeszcze czop zaczął odchodzić niby lekarz pozwolił mi chodzić,ale teraz ja mam jakieś obawy... leżę żeby jeszcze troszkę ponosić.
Zuzu u mnie w szpitalu ZZO jest darmowe, ale jakoś nie jestem do niego przekonana. panicznie boję się kłucia i to jeszcze w kręgosłup wrrrr, ale wiadomo, że jak będzie mocnooo bolało to wezmę . Oprócz tego oczywiście naturalne metody łagodzenie bólu i zastrzyki ze znieczuleniem, takie zwykłe. A ZZO chyba podają do 8cm rozwarcia, ale to też zależy od szybkości porodu i anestezjologa. Może doświadczone mamusie które to miały nam podpowiedzą ??
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
Jak się odczuwa odchodzenie tego czopa ?? Oprócz tego ,że wizualnie.. ( ciekawe kto to tak nazwał...)
Dziś miałam pierwsze skurcze. Taki mi się brzuch robił szpiczasty, ale były co dwadzieścia parę minut czyli nie miałam się czym stresować...
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
dostałam od gina takie tabletki dopochwowe, żeby nie było jakiegoś choróbska bo przez to moje rozwarcie to nie byłoby fajnie...
a do mnie to masz jakieś 200km więc zapraszam
a skurcze bolesne? kurcze mi się brzuch napina rzadko raz na dobę albo i nie- no ale to nie takie skurcze o których mówisz.
tylko ta moja niewydolność szyjki tak mnie załatwiła
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
Ja też mam skurcze czasem ale bezbolesne zupełnie!! Dziś lekarz, ciekawe co powie??? Ostatnio rozwarcie miałam na opuszek palca... no zobaczymy...
Torby mam spakowane od końca września, jedna dla mnie, jedna dla Izy no i szlafrok w reklamówce bo się oczywiście nie zmieścił W mojej torbie jeszcze kartka co dołożyć z bierzących rzeczy w razie gdybym ja nie mogła tego dopakować...
Miłego dnia Dziewczyny!!!!!!