- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Angela i jak Nicolas-lepiej?
Hej dziewczyny,ktore sie nie odzywaci-a zagladacie tu-dajcie znac co u was i maluszkow? Pewnie bardzo sie zmienily ,urosly i nauczyly wielu rzeczy

zastanawiam sie nad jakas nowa zabawka dla Milenki... stare juz jej nie bawia-niewazne czy ma je na codzien,czy wyciagniete po jakims czasie. Macie jakies fajne propozycje? Ja mysle ,ze na pewno musi miec guziczki,pokretla i wydawac dzwieki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- olencja
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie najbardziej na swiecie!
Teraz ide spac, ale ja tu wroce

Anuskka, tez myslalam o jakiejs nowej zabawce i tez brakowalo mi pomyslow. Kupilam jej ostatnio takie kubeczki, wklada sie jeden w drugi i uczymy sie wieze stawiac. Tzn ja stawiam, bo dzidzia rzuca nimi i patrzy jak daleko leca...

Angela, jak Nicolas? Mam nadzieje, ze lepiej

Lusienka, silacz, moze on teraz chce naprawiac szafke? Albo przynajmniej pomagac?
Ann, jak Martuska?
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- ann-sunshine
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Martula dwa dni była w żłobku, nic nie zapomniała i czuła się tam świetnie, tylko znów kataru dostała i to takiego, że biedulinka rano ma cały nosek zapchany i spływa tak, że porannego mleczka nie sposób wypić. Ja do tego kicham razem z nią. Muszę porobić podstawowe badania, bo coś czuję, że te ciągłe choroby z braku żelaza u mnie są.
A co do zabawek to u nas te miseczki o których Olencja pisała bardzo się podobały (u koleżanki się nimi bawiła), a my mamy etap na piłki, uwielbia jak ktoś z nią gra w piłkę, a jak dorwie kocie piłeczki które dzwonią to jest dopiero radocha. Książeczki też są fajne, za to nowy ślimak grający (taki do nauki raczkowania) wcale jej nie interesuje. Zobaczymy co z świątecznych prezentów się przyjmie, napiszę wtedy co i jak.
Lusieńka współczuję z tą szafką, tylko jak tu się na własnego szkraba za coś takiego gniewać?
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

U nas pileczki (mamy pluszowe z dzwoneczkami w srodku)tez sa lubiane-ale tylko chwilke. Wiadomo jednak,ze najfajniejsze sa zabawki rodzicow-wiec szukam jakiejs alternatywy dla pilota,komorki i komputera
No aty zrob sobie koniecznie te badania-tym bardziej jesli myslisz o starankach

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- olencja
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ann, a jak udal sie weekend z przyjaciolmi, wrocilas pelna sily i energii do walki z zima?
Buzki dla Marty
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marta M
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11

www.promykslonca.pl/at521/index.php?a=in&u=Kasianowysacz
A w sobotę można sobie sprawdzić czy wygraliśmy, o tutaj

www.promykslonca.pl/pl/na-jednym-wozku/5...zgoszone-do-programu
- olencja
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

A moje dziecko jakos sie zawiesilo w spanku ostatnio. Nie wiem o co chodzi, nie wyglada, jakby ja cos bolalo, nie jest glodna, a budzi sie kilka razy w nocy i chce sie przytulac do mamy. Trwa to do godzinki i znowu spi jak suselek do rana. A do tego zazdrosnica sie zrobila

No a wczoraj znowu mialam malego Benjego i znowu koniecznie chciala mu oko wydlubac....

W niedziele poszlismy na Christmas party do pracy meza i po raz pierwszy zostawilam ja w domu!!! Ale przezywalam, matko o wiele bardziej niz ona!!! Maya jak sie obudzila i zobaczyla, ze jest ktos inny, to troszke sie zdziwila, przez chwilke byla smutna, ale szybko zapomniala i bawila sie cale popoudnie. A ja juz chcialam wszystko odwolywac i pierwszy raz chcialam dzwonic 5 min po wyjsciu z domu

Milego weekendu zycze
- ann-sunshine
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178

Badania sobie zrobię, lekarka najpierw dopisała mi żelazo do recepty, po czym zawróciła niemal spod drzwi i wypisała skierowanie na morfologię, po czym kazała sobie przynieść wypis ze szpitala po porodzie bo chce mieć porównanie moich wyników. Pójdę na upuszczenie krwi za kilka dni jak katar mi przejdzie.
A co do zabawek imitujących sprzęty elektroniczne, to też coraz bardziej się nad tym zastanawiam. Dałam na chwilę moją komórkę z zablokowaną klawiaturą, tak żeby przypadkiem do nikogo nie dzwoniła i spryciula tak mi zablokowała klawiaturę, że świeciła nawet po wyłączeniu telefonu

A choinka prześliczna.
Olencja, u nas to samo jak schodzić z wysokości to tylko głową w dół, pokazuję jej że najpierw nogi, potem reszta trzymając się rączkami, ale póki co efektów brak. Też dziękujemy za buziaki.
Weekend super, takie mega oderwanie się od rzeczywistości, szkoda tylko że tak krótko.
Olencja, może jednak warto rozpytać wśród znajomych (chociażby z pracy) czy nie mają jakiejś zaufanej opiekunki lub niani, która byłaby chętna zostawać wieczorkami z dzieckiem? A może jakaś studentka pedagogiki? Jak dobrze poszukacie, to na pewno ktoś się znajdzie. Druga strona, to czy zaufasz tej osobie na tyle, żeby zostawić z nią Mayę? Ale od czegoś trzeba zacząć, by choć czasem móc się wyrwać.
- nikusia1988
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Boziu pliiiiiiiis... :-(
Z góry dziękuję za każdy głosik oddany
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Olencja i jak nocki?lepiej?
Hihi,no pewnie po co Benjemu oczy?Milena na razie wydlubuje tylko mnie i lalce:((( w ogole zostalam krolikiem doswiadczalnym jesli chodzi o wpychanie paluszkow...
Ale fajnie,ze spedziliscie z mezem razm czas i ze Mayeczka bez problemow zostala z opiekunka. Znala ta osobe juz wczesniej?
Ann tak,tak.rob badania. Ja ide jutro po skierowanie.i tez dam sie pokluc.
Jak u waszych dzieci z apetytem?Milenka ostatnio o wiele mniej je. Obiadki to tak podziubie,a i mleka najwyzej 130ml....
Bylysmy na kontrolnym wazeniu i jest 8500g i 73cm-ale przy supernaciagnietych nozkach-nie wiem czemu nasza pielegniarka na sile „wydluza”dzieciaczki. Szczerze to spodziewalam sie przynajmniej 9kilo,ale pewnie wszystko sie spala w tym „ganianiu”po domu,podworku itd...
Angela gdzie nam przepadlas?mam nadzieje,ze to nie ma nic wspolnego z choroba Nicolasa...
- Angelaw
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 1
troszke mniej czasu bylo ostatnio bo rodzicom i tesciom kalendarze robilam na zamowienie i musialam przejrzec tysiace zdjec od momentu narodzin naszego synka wiec bylo co robic
do tego robilismy malemu mala sesje mikolajkowa
kaszelek nadal jest ale niemeczacy
maly raczej sypia nocki dobrze
budzi sie ale zaraz zasypia wiec czesto obywa sie bez naszej interwencji choc nie zawsze
anuskka
apetyt u naszego synka nigdy nie byl zbyt ogromny
u nas jakby teraz troszke lepiej jest niz wczesniej
waga i wzrost twojej ksiezniczki jest jak najbardziej w porzadku
nasz synus tyle wazyl jakis miesiac temu a jest chlopcem wiec powinien troszke bardziej sie postarac

dla Milenki spoznione sto lat i buziaki
mam nadzieje ze mi wybaczy ten poslizg

pozdrawiam mikołajkowo
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja tez kcem zeby do mnie przyszedl taki Mikolaj

a Milenka sie nie obrazila- a ja zapomnialam podziekowac za zyczenia w jej imieniu-gapa ze mnie...
- olencja
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Nicilasku, wszystkiego naj na 10 miesiecy!!!! Przesliczny Mikolaj!!!! Buziaczki dla niego. I super, ze nocki ok, a kaszelek nie meczy az tak bardzo.
Anuskka, ja tez bylam ostatnio zaskoczona, ze malo przybrala na wadze, bo apetyt ma niesamowity. Ale zauwazylam, ze wiecej tyje, jak duzo mleczka pije. Poza tym czytalam, ze ciagle mleko powinno byc najwazniejsze. I zgadza sie. I tak pieknie wazy, juz nie taka malusia i drobniusia, prawda? I kregoslup zaczyna to odczuwac

U nas nocki super, wydalo sie dlaczego budzila sie czesto, okazalo sie, ze wyszedl kolejny zabek. Teraz juz spi jak zwykle. Tylko nie brszo chce sama zasypiac i musze przez chwile posiedziec z nia w pokoju. Smieszna jest, bo jak mowie jej, zeby sie polozyla, to szybciutko przyklada glowke do spania, ale pupe wypina i jezdzi tak po calym lozeczku, az sie zmeczy i w koncu padnie

Chyba jakis maly wandalik mi rosnie, bo wczoraj przeszla sama siebie w rozrabianiu

No i news dnia, zaczela chodzic!!!! Juz od jakiegos czasu robila po 1-2 krczki, ale wczoraj byl przelom i 2-3 metry przeszla sama! Ale byla radosc!!!! Ciagle jeszcze bardzo sie chwieje, ale lubi i nie boi sie. Nie zdazylam nagrac filmiku, bo na poczatku bylam za bardzo zajeta piszczeniem i brawami, a potem jak widziala aparat, to wyciagala raczke i chciala go lapac. Moze dzisiaj sie uda.
Chce kupic spacerowke, ale maja ze spiworkami, ktore mi sie nie podobaja i juz zglupialam. Na zime spiworek to podstawa, a ja nie chce bialego w srodku

www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/serv...LA-_-Product+Feed-_-
Kupilybyscie taki?