BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #896061 przez Hania84
Witaj Agusia ;) a zdjęcia z roczku ? :P :D :) ;)
Agusia tak myślę że zęby i to te o których kiedys wspominałaś TRÓJKI :S (czwórki już ma) ... ogólnie ona zębolki bezproblemowo ma.
Biedna Emi ...alergia to dziadostwo upierdliwe :dry:

Ale mnie wzięło ostatnio na 3 polskie piosenki :D zarąbiste są i w kółko ich słucham :)

Piersi - 07 zgłoś się .... i Bałkanica...oraz Igor Herbut - Wkręceni :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #896089 przez Hania84
Ale tu dziś ciszaaaa....

Lena ma rotawirusa...ale o łagodniejszej wersji. Byłam u pediatry bo zaniepokoił mnie śluz w kupce. Mam podawać dużo płynów i ma pić mleko tak jak dotychczas. Ogólnie na to nic nie ma.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #896091 przez cordis
cześć dziewczęta
nadrabiam na raty
Bartek takie alarmy robi że głowa mała
w dzień spać nie chce, w nocy co chwilę pobudki :/ nie wiem o co chodzi już.

Gochenes pokaże tort co t. robi, ale to taki zwyczajny nie w jakimś tam kształcie coś tam przedstawiający ;-)
Karolka fajnie, że z teściową tak gładko poszło, może jeszcze psiapsiółami najlepszymi będziecie ;-)
violcia a może te bóle masz przez materac w łóżku? ja jak mnie tak już fest boli to na podłodze kładę 2 koce i tak śpię :) noo i mały wałeczek pod lędźwie i bez poduszki. Urodziny Bartkowe robimy 5.07.
Sophie a ja wierzę w duchy :P :P
Malutka poczekaj z zamykaniem tabelki na mnie :) Mamy wizytę 8.07 na szczepienie to wymiary podam. Twój tort jest super, skąd Wy tak umiecie :)
aleksia zamiast ketanolu metafen :) ja miałam kiedyś bardzo często okropne bóle głowy ( aż były wymioty i inne historie), kiedyś ktoś już nawet nie pamiętam polecił mi masaże głowy jak boli no ale wyśmiałam tą teorię bo bóle takie były że zagryzłabym kogoś. ale teraz jak mnie zaczyna boleć to masuję sobie i.... jest ulga i kończy się tylko na apapie.
Kasia gratulacje :) to teraz musisz się umówić z Martą na ploty ;-)
Hania ale Lence szybko ząbki wychodzą !! nie tak dawno o 4 pisałaś a tu już kolejne :o. Kurujcie się dziewczynki :*

a powiedzcie mi dajecie witaminy dalej?
bo ja cały czas codziennie 4 krople vibovit dla dzieci i kapsułkę omega med.

10 lata 5 miesiąc temu #896096 przez Hania84
Cordis to jednak rotawirus ale ja myśle że trójki też idą bo ma górne opuchnięte...więc skumulowanie wszystkiego. Ale i tak dzielnie znosi. :) No tak Lencia ma już 12 ząbków :)
Ja witamin nigdy nie podawałam. Od 3 tyg. podaję tylko tran Mollers.

Lena ale kibicuje mi tu dziś haha :D jak Chile wbiło Brazylii to zaczęła krzyczeć i pokazywac palcem :D normalnie śmiechu tyle co nie miara. :D

10 lata 5 miesiąc temu #896157 przez aleksiaa88
Ziewam

10 lata 5 miesiąc temu #896164 przez malutkamilka
Spokojnie, tabelki nie zamknę ;)

Mojąnie obecność sponsoruje.....ten oto Pan

15 minut temu wrocilysmy, Wika śpi i ja tez spadamm wiec napisze jutro ale przeczytac Was przed snem musiałam ;)

10 lata 5 miesiąc temu #896174 przez Agusia83
Malutka,uwielbiam Wodeckieho...pewnie spiewal swoje przeboje..,kochsm jego piosenki.

Haniu 12 zabkow? Wow,ale Lenka szybka...my juz prawie5. Jesli moge cos napisac odnosnie witamin.
Kovhane jesli w witaminach jest wit,d to zawiezcie podaeanie ich na czas letni..,zacznijcie podawac gdy zacznie sie robic zimno i ciemnawo. Nie mozna przedawkowac tej witaminy. Haniu ja tez mollersa podaje...ale narazie w kwietniu juz przerwalam...zreszta tak mi tez dr kazala...bo kwiecien byl ladny i sloneczny.

Dobranoc...a moze dzien dobry bo zem pierwsza:-) jest godz. 0:32

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #896177 przez malutkamilka
Doberek kochane.

Nawet nie wiedziałam że można witaminy przedawkować...
Ja mlodej podaje Juvitmulti w kropelkach ale co drugi dzień kazała sezonie letnim.

A jak u Was wygląda sprawa ciemiączek? U nas jeszcze jest wyczuwalne male wgłębienie ale czytałam że dłużej niż rok może się zrastać i że dopiero po 1,5 roku można iść do lekarza to skontrolować.

Co do Wodeckiego to śliczne ma piosenki i fajnie prowadził swój występ. Trochę żartów, anegdotek zabawnych a nie tak że odśpiewa co ma do zaśpiewania i spada.
A jakim fajnym autem przyjechal. I to sam bez zbędnych obstaw, a jego ekipa osobno się zjawila. Kolor auta trudny do określenia. Taki pod sraczkowaty :P Taki jakby kawa z mlekiem z dodatkiem złota. Audi A5 trzydrzwiowy sportowy

Przed nim śpiewał zespół disco polo jakiś Night Lovers. Fajne rytmiczne piosenki wpadające w ucho. Pełno dzieci na parkiecie i młodzieży, nawet mojej Wiki tam nie zabrakło ;) tak biegała i szalała że aż mokra była zresztą ja i mój tato też :laugh:
jak jej piosenka wpadła w ucho to stawała i albo kiwała się na boki albo lapala za dłonie i na boki nimi kręciła :P
aż jej fotograf z imprezy zdjecia robił.

dziś ma byc też coś z disco polo Majestic i Gamasutra oraz Sebastian Riedel, ale chyba nie pójdziemy bo pogoda u nas dziś nie ciekawa...

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #896184 przez Hania84
:lol: Witam. Augusia pewnie masz rację z tą Wit. D . Musze zapytać pediatry o to. A na razie sie wstrxymam. Malutka fajnie ze bylyscie się zrelaksować. Wodecki ma to do siebie że prócz śpiewania coś jeszcze ma w zanadrzu. U nas noc juz w pełni przespana. Lena bez gorączki. Ja tez juz lepiej. Kaszel mnie nie dusil nad ranem. Miłego dnia

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #896188 przez KaRoLkA
Dzien dobry :)

Lenka wszystkiego dobrego :* i zdrowka przede wszystkim :)

Agusia ja jak bylam w zeszly poniedzialek u pediatry to pytala czy daje wit d abja jej mowie ze teraz nie to powiedziala ze mam dawac do 3 roku zycie nie zaleznie od pogody czy pory roku :) a ciemiaczko ma juz zarosniete prawie :)

Haniu dobrze ze skonsultowalas ta goraczke oby szybko przeszlo :) tak jedziemy do PL na 2 tygodnie :) i fajnie bo kolejne wakacje dopiero w przyszlym roku i to pewnie tez wrzesien dopiero bo wesele brata za rok :) musze jakas sukienke wystrzalowa znalezc sobie i Gabci na to wesele w tym roku :)

Malutka ale fajnie spedzilyscie czas :)

Cordis przyjaciolkami to mi juz nie bedziemy po jednym incydencie niby teraz normalna sytuacja ale ja ma w glowie caly czas jej wredne slowa i napewno mi nie wyjda !

Nocka w miare ok 2 pobudki tylko mi cos sie podzialo bo jak sie schylalam nad lozeczkiem to puscila mi sie krew z nosa juz 4 raz :/ do tego @ wczoraj przyszla i plecy mnie nawalaja :/ pogoda do spania bo leje jak niewiem wiec leniwy dzien dzisiaj :) dobrze ze leczo na obiad wczoraj sobie zrobilam :)

10 lata 5 miesiąc temu #896193 przez Hania84
właśnie zapomniałam o ciemiączku powiedzieć...u nas już też zarośnięte bo nic nie wyczuwam już :)

a z tą wit. D. to faktycznie trzeba uważać...ja jako takiej osobnej nie podaję Lenie (jak mi się przypomni to raz na 3 tyg. :P ale ostatnio to chyba w maju dostała) ale mam wit. D w tranie...no i prócz tego jest w kaszce i mleku...więc musze zapytać o to pediatrę czy tran nadal mogę podawać latem.

Karolka dzięki za pamięć hehe ;)
no to fajnie, że jedziecie na urlopik do pl :)
Karolka może to przemęczenie? :( ja zawsze jak przemęczona i osłabiona to krew z nosa też mam.

10 lata 5 miesiąc temu #896194 przez violcia00
witam.

u mnie nocka katastrofa,dawno takiej nie mialam,od 23-4,co 5-10 minut pobudki i nie chcial spac na dodatek,mimo iz bujalam i przytulalam,nie wiem co mu sie stalo,ma troche katarku wiec oze przez to?

Lenka fajnie ze juz z toba lepiej i ze nocka przespana ;)

Malutka to fajna gwiazde mieliscie,niektore piosenki Wlodeckiego fajne sa :P ,u nas byla Budka Suflera na dniach miasta :laugh:

Cordis plecy to raczej nie od materacu...wczesniej problemu nie mialam ,dopiero po porodzie jakies 3 mies :(

Chcialam tomografie w PL zrobic,tesciowa miala nam zalatwic(pracuje w szpitalu)zeby bylo szybciej,moj B tez ma klopoty z kregoslupem,ale nie tak jak ja no i jemu zalatwila nic mu nie wyszlo istwierdzila ze ja nie potrzebuje bo naciagnely mi sie miesnie,od karmienia dziecka,to akurat bardzo mozliwe bo jak zaczelam karmic nie zawsze w wygodnej pozycji,a boli mnie tylko pr.str.tak na srodku,dzisiaj nie bola,mam nadzieje ze nie beda mnie tak bardzo meczyc.

Agusia czekamy na zdjecia z roczku:*

Ikunia jak weselicho?

DZisiaj impreza Zosi Sophie,tez czekam na relacje ;)

karolka to nie dobrze ze Ci sie krew z nosa puscila,moze za wysokie cisnienie,albo jestes przemeczona,ja kiedys tak mialam jak zarywalam noce,tak ze odpoczywaj duzo :kiss:

A torta takiego na szybko robilam,dzis mial byc gri ale pada i zimno :(

ide odespac troche.

milej niedzielki :kiss:
Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu #896195 przez Ikunia1910
Hej

Ło matko Lenka gdzies ty takiego robala dorwala... Buziak kruszyno:*

Aga dawaj zdjecia.

Malutka alez oczywiscie ze witaminy mozna przedawkowac i pozniej sa naprawde bardzo ciezkie schorzenia i choroby. Trzeba uwazac na dzieci i teraz tak jak ja z dziewczynami w ciazy bo takie przedawkowanie np. wit a jest bardzo grozne dla plodu. A przedawkowac ta witamine nie trudno jesli sie jeszcze zazywa suplementy.

My z wesela zawinelismy sie o 2. Wysiedzialam sie bo ten moj albo papierosek albo kielonek, nie chcial tanczyc na poczatku bo za sztywne kolana a pozniej mu zmiekly tak ze go ululalam w aucie haha ;) no ale co sie dziwic jak on jeszcze przed weselem w sobote sobie robote naumawial i do 15 pracowal od 7. Dzis bedzie go wstyd zezeral za to z kacykiem bedzie sie zoska zajmowac;) zarcie bylo extra, zespol tez nienajgorszy, no ale wiadomo jak sie nie pije nie pali to czlowiek sie tak nie zintegruje:p

Ogolnie nie mam zadnego zdjecia mlodych ani siebie bo zapomnialam aparatu a tel to wstyd pstrykac :p dzis wezme taki maly tesciowej to chociaz zosce porobie ladne;)

Buziaki i do jutra ja lece na kawke pod prysznica i musze sie zrobic dzis sama na bustwo. A wczoraj extra mi makeup zrobila tylko od fryzjera wybieglam z placzem ale mama mi pomogla cis wysmecic i efekt koncowy najgorszy nie byl.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #896197 przez aleksiaa88
Witam
Lenka :kiss:

Robię torta bita śmietana z malinami pierwszy pomysł najlepszy nigdzie go nie będę wiozła w dupie to mam.Sama go zeżrem hahahaahahah
Co bedę teściowej wieść nieeeee
A gdzie indziej też nie zamierzam bo to wyjdzie jakbyśmy specjalnie przyjechali z totrem żeby dostać pieniądze.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Tak w ogóle to jestem ze 2 strony do tyłu kiedyś to nadrobię

10 lata 5 miesiąc temu #896205 przez Hania84
Lenka dziękuje za buziaki i życzenia powrotu do zdrowia i przesyła wszystkim moc buziaków też :kiss:

Ikunia ale jak to że co? aparatu nie wzięłaś? no wiesz co??? a my tu wszystkie czekamy na Twoją metamorfozę !!! oj nie ładnie...bedzie karniak ! Fajnie ze wesele ekstra...ale co Twój nie tańczył w ogóle? łeee jak to? wesele po to by podylac...a innych facetów tam nie było żeby wzięli Cię w tan??? nie znają się na rzeczy, co za faceci :S

Violcia ekstra torcik :) apetyczny :) a Twoja T. ale od razu tezę wysnuła że jak Twojemu nic nie jest to Tobie też nie. Trochę nie łądnie, bo każdy przypadek jest inny i u jednego może coś wykazac a u drugiego w bardzo podobnym przypadku nie.
I nie zazdroszcze nocy ...matko masakra. Ciekawe co to się podziało Oskiemu? i zdrówka dla niego też :)

aleksiaa pstryknij focię torcika :) oko nacieszymy :)

aha Ikunia dlaczego od fryza wybiegłaś z płaczem?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka