- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Ikunia1910
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Cos Agusia się nie odzywa chyba maluchy łobuzują
Haniu dopajaj lenkę może rzeczywiście męczy się biedna z ta kupką bo za mało pije.
Karolka moja to taka poważna, wydurniam sie przez cale dnie żeby tylko się uśmiechnęła a ta się patrzy jak na debila Tak se dziś pomyślałam ze jak tak dalej pójdzie to zamiast Andrsena na dobranoc będę jej czytać Qvo Vadis
Aleksia czekaj cierpliwie na ten pierwszy śmiech bedzie niesamowity gwarantuje
Oby jutro była pogoda ładna bo miałyśmy iść do rodziców B. ale dziś nie wypaliło.
No i całyczas coś troche mi leci całyczas wkładka lekko brudna hmmm czy to może być okres już 5 dni tak mam...
Gochens jak tam było u prababci ??
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Zacznę od naszych pięknych dzieci. Wszystkie całuje mocno w stópki!
Ikunia GENIALNE ciuchy sama zawsze marzyłam o takim swetrze. Zazdroszczę Ci!!
Hania ciekawi mnie jak mogą wyglądać te suche kupki bo kupa kojarzy mi się z papka hehehe podaj Lenci herbatkę skoro zawsze ją piłai było dobrze, no chyba że chcesz te jabłuszka dać, ja wciąż czekam.
U prababci moje kochane bardzo fajnie, w ogóle tak mnie rozczula widok mej babci z małym, jak tak słodko do niego mówi a on się uśmiecha, bosko. W ogóle Babcia jest dla mnie bardzo ważną osobą dlatego też chciałbym aby doczekała jak najwięcej W grudniu będzie 90 wiosenek babuszki
Mój też ma mokre stopy i paprochy hehe to takie zabawne.
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
Dobranoc śliczne dzieci i piękne mamy!
- Kasiasia
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Mój misiu dzis dał mi popalić… i tez ostatnio nie lubi się ubierać jak mamy wyjść.
Wikunia 100 lat!! A na zdjęciu malutka wygladacie prześlicznie. A wikusia a po tatusiu taka przystojniacka.
I Zosi też 100!!!!
Macie racje na ciepła czapke jeszcze będzie czas. Pójdę oddac ta co kupiłam (a szkoda bo jestkochana).
Malutka a ta twoja ma te same opcje jak ta z fisher price?melodie i reaguje na pociągnięcia?
Tomsia tez kłade spac w pajacu. Jak było bardzo zimno i nie grzali to dawałam mu pod spód body z krótkim rekawem. No i ma kołderke która się przykrywa i fajna jest bo jest duza i się wtedy nie odkopuje. Jak byliśmy u teściów wziełam taką kołderkę „gówienko” i kładłam jeszcze pod nia kocyk to się w nocy rozkopywał a tak sobie nie radzi
Klara mój synus po zageszczonym mleku duzo mniej ulewa.
Marta ja tez mysle ze Bartus to mix twój i męza:0
Kubuś odszczelony
Aleksia u takich dzieci jest jeszcze slabe krążenie, a te paprochy tez ciągle mojemu wyciągam… a twój synus prześliczny
Ikunia super ciuszki….
Gabi jaka zadowolona
Ja nie inwestuje w nawilżacz bo u nas nie ma suchego powietrza… zgłasza ze często ostatnio susze pranie….
Mój synus smieje się jzu na głos no i znaleźliśmy już u niego łaskotki… a jak go smyram włosami po ciele to wydaje takie boskie odgłosy…. No i jego mina…. BEZCENNE TAKIE CHWILE
Dobrej nocki
Moja będzie krotka
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
Ale wcale nie chcę tu być . Chcę spaaaaać
Halo halo jest tu kto
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Moja jeszcze nie smieje sie w glos ale jskby probowala, bo jak szeroko sie usmiecha to dzwiek jaki wtedy wydaje to tak jakby "he"
Jak wczoraj Wikula do obiadu ulewala tak po 17 juz prawie wcale a jak zjadla po 20 130ml z kaszka to nawet przy bekaniu nic nie oddala ale zaczela piszczec o jeszcze i dojadla 30ml i padla, wstala dopiero o uwaga, uwaga po 6 rano!!! zjadla i jeszcze kima- moge powiedziec ze chyba sie wyspalam
Przyszly mi elementy do wyrobu bizuterii, bede dziergac. dzis tez musze kupic papier origami i zaczac robic elementy do ozdobnych babeczek a i odswiezyc pierdulki do paznokci i przejrzec zele czy sie nie zwazyly... zdjecia ulozyc i opisac w albumie- a to wszystko na przyszly tydzien plany...
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Dziękujemy za mile słowa
Kasia ja też myziam Bartusia włosami
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
u mnie wieczor wczoraj minal fajnie. posiedzielismy z moim przy winku i w koncu pogadalismy jak kiedys, do mojej ciazy :)no i pozniej bylo megapzytulanie
co prawda jestem mega niewyspana, bo spac poszlam po 2, a juz po 7 pobudka, ale to bylo tego warte
dzis jak narazie u nas swieci sloneczko, wiec szykuje sie spacer.
dzieciaczki na zdjeciach cudne wszystkie i kazde z osobna do wycalowania :-*
hmm wlasnie zauwazylam, ze eliza siedzac w bujaczku podnosi dupke na nozkach wczesniej tak nie robila, oj rozwijamy sie powolutku. nabardziej mnie denerwuje kiedy klade ja na swoje kolanka i dupka na brzuch twarza do mnie, to ona odrazu zaczyna probowac wstac, a jak chyci tylko palec to sie podnosi przeciagajac sie. a na necie wyczytalam, ze trzeba to troszke stopowac, bo dziecko moze i chce usiasc, ale jego organizm jeszcze nie jest do tego przystosowany.
milego slonecznego dnia zycze
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
My dzisiaj miałyśmy pobudke o 1.30 i 5.30 później spalysmy razem u nas w lozku do 8
Obudził mnie w nocy taki straszny ból głowy że aż mnie oczy bolały normalnie :/ ale wzięłam tabletke i przeszło
Dziewczyny Wy też się budzicie w nocy i sprawdzacie czy dziecko oddycha ?? Czy tylko ją przewrazliwiona jestem .
Kakaszka cieszę się że miły wieczorek się w końcu udał obu tak dalej
Mała w nocy chyba jakiś skok przeszła bo tak szaleje dzisiaj i obraca się na boki
Miłego dnia
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Ikunia no muszę, muszę ją dopajać...ale czasem te walki z nia o wypicie czegoś mnie dobijają. No ale cóż.
Gochens sucha kupa wygląda jak plastelina Moja robi ją co drugi dzień ale własnie konsystencji plasteliny. Mam nadzieję, że od herbatek sie polepszy.
Aha któraś z dziewczyn pisała że ma już długo okres chyba 6 dni? ja pierwszy miałam 7 dni a przed nim 1,5 tygodnia plamiłam tak to jest z pierwszymi "ciotkami"
Teraz jak biorę piguły to też zdarza mi się plamić. Ale okresu jako takiego na razie nie mam , po prostu jak mam mieć ten faktyczny okres to plamienie jest większe.
Moja Lena dzis w nocy o 1 wyjątkowo sie obudziła na mleko z racji tego że wczoraj wypiła go mniej...później obudziła się o 4.30 na gadanie ale jakoś udało mi sie ją szybko ululać...heh cosik jej sie poprzestawiało z lekka i później na mleko obudziła się przed 8 i pogadałyśmy sobie jak to była z mamą wszędzie w brzuszku hehe
...kupiłam wczoraj ser o smaku kebaba haha ale nawet dobry jest, taki pikantny. Na to pomidor i super jest
aha Ikunia czytałam bloga jednej dziewczyny która jest na forum zapytajpolożna.pl ...jest ona z zawodu fotografem i ze swoich obserwacji stwierdziła że chłopcy się więcej i głośniej śmieją niż dziewczynki i chłopców idzie łatwiej rozśmieszyć. Coś pewnie w tym jest bo moja też późno zaczęła się śmiać , chociaż nie mam problemu by ja rozśmieszyć bo nawet często się uśmiecha ale bardzo rzadko w głos.
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Wczoraj padło pytanie o nosidełko, więc to moje ma pas na biodra i pas na ramiona i nie mam problemu z włożeniem małego, on już wie, że trzeba szeroko nogi wziąć uwielbia "wiszące" spacery A na początku to wkładanie zajmowało mi 5-7 sek, więc też nie najgorzej No i dzięki temu ustrojstwu nauczył się trzymać sztywno głowę, bo wcześniej trochę mu latała to miałam tą podpórkę do główki, ale była potrzebna tylko przez tydzień potem już zaczął sam trzymać strasznie sztywno, czasem jak się chciał obejrzeć w drugą stronę to się zachwiała ale teraz to też opanował do perfekcji
Miłego dzionka
- Kasiasia
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
balam sie o noc a tu niespodzianka i spalismy do 8:40 kurcze to nasz rekord:) z przerwa o 4 na mleczko ale to byla bardzo szybka przerwajak nigdy. i teraz misiu znow spi:) oby pospal troche bo znow mamy gosci i musze posprzatac ogarnac siebie porzadnie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
.
mate zamowilam przed chwila, ale chyba dopiero wpon przyjdzie bo jutro w soboty niebardzo kurierzy pracuja.
no musze do pracy sie zabrac...
kurczze czy wy tez ciagle sprzatacie i sprzatacie?
chcialam sobie seriale moje poogladac na necie min przepis na zyccie itp ale nie mam wolnej chwili....
Dziewczyny nie korzystacie z rocznego urlopu od "kochanego" pana Tuska?
miłego dnia
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/maluch-je-to-co-chce,9007.html
metoda wprowadzania stałych pokarmów do diety dziecka. Co Wy na tą metodę?