BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #753512 przez KaRoLkA
Haniu ją zagladam do lozeczka jak jest za cicho bo ogólnie to ona śpi w łóżeczku przy naszym łóżku to słychać jak oddycha ale czasami jakoś tak mam potrzebę zaglądnac do Niej :)

Rysa zdrowka życzę :blink:

Ikunia Zosiek pięknie trzyma gloweczke :)

Dziewczyny walczycie z rozstepami ?? Bo mój tyłek jest w cętki i strasznie mnie to wpedza w kompleksy :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #753524 przez _Klara_
Hej

Moja tez jest na MM i herbatek nie lubi :( Podaje jej samą przegotowaną wode to jeszcze wypije jak ma dobry humor :)
Ta metoda a ktorej Reni opowiada bardzo fajna, tylko to sprzątanie. ;) Jak małej pojawią się jakieś zęby to ją wprowadzimy
Narazie kupiłam ten Bebilon nutrion, zobaczymy jak się spisze, ale narazie nie podaje bo dzisiaj nie ulewa.

Roztępuw nie mam ale podobno ten Bio oil jest dobry do tego dieta i cwiczenia :) . Mi został jeszcze brzuch, zamówiłam sobie na Pleja MelB zobaczymy jak mi pójdzie.
Jutro wybieramy się na wesele, Jula zostanie pierwszy raz na tak długo bez nas. O nią się tak nie martwie bo będzie w dobrych rękach bardziej o siebie.

No to dziewczynki życze udanego weekendu bo pewnie jak zawsze znikne. Do Poniedziałku :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #753581 przez Sophie25
KaRoLka rozstepy to jest moja zmora, mam straszna na brzuchu i udach :( :(
Smaruje kremami i ćwicze ale narazie efektów 0 :(

Ogromny brzuch miałam w ciązy....i ponoć to dzedziczne jest te rozstepy holerne! :angry: :dry:

Hania udało mi sie,dosłodziłam i wypiła jak narazie 50 ml ale to juz jest sukces :lol:
:lol: Miałaś kochana racje!Dziex :*

11 lata 3 miesiąc temu #753587 przez KaRoLkA
Sophie ja na brzuchu niemam choc w ciaży 20 kg przytylam ale niestety
posladki uda i piersi katastrofa :/

11 lata 3 miesiąc temu #753593 przez Sophie25
Ja jeszcze nawet na łydkach trochę... :( :(

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #753620 przez rysa
Ja rozstępy na tyłku,piersiach i łydkach mam od okresu dojrzewania czyli dluuugo,żadne ćwiczenia czy specyfiki ich nie zlikwidowały,jedynie są mniej widoczne.Na szczęście w ciąży żadne nowe się nie pojawiły :)Chociaż w sumie te stare już polubiłam :) ;)

Filip tez dzisiaj zrobił kupe o konsystencji plasteliny

11 lata 3 miesiąc temu #753622 przez aleksiaa88
Witam zimno zzzzzzzzzzz

Rozstępy ostatnio miałam ciekawą sytuację mieliśmy odwiedziny i szwagierka pyta się mnie co robię z rozstępami i czym smaruję
mówię do niej: nie mam
ona: jasne a czym smarowałaś, że nie masz
tak smarowałam się jak sobie przypomniałam czyli raz na tydzień lub rzadziej
ona: chrzanisz pokaż brzuch
pokazuję
a ona: no naprawdę nie masz

Na brzuchu na szczęście nie mam ani jednego, ani udach i tyłku, ale za to na jednej piersi zrobiły mi się kilka jak byłam w szpitalu przy nawale najpierw myślałam, że to żyły tak widać dopiero później po oglądnięciu ujrzałam iż to rozstęp. Nie przejmuje się nimi i nic nie robię mam ich chyba z 5 króciutkie może z 1cm długości mają i już zrobiły się białe i prawie ich nie widać dopiero jak naciągnę skórę.
A tak to jestem czysta, myślę że mam to w genach po prostu moja matka też ani jednego nie miała.

11 lata 3 miesiąc temu #753633 przez violcia00
Hej laski. pamietacie mnie jeszcze
:laugh: :unsure:

Ja tak na szybko bo zaraz wracamy do domu a tam nie ma neta :(

Ja na szczescie rozstepow nie mam,no moze troche na udach ale to tak minimalnie,no ale z w aga nadal musze walczyc ale odkad jestem w Polsce to tylko jem jakies ciastka czy inne slodycze bo ciagla jakies imprezy,a jutro mamy 30stke mezulka :lol:

Ja tez jestem przeziebiona,zapalenie ucha mni przeszlo choc jeszcze jest zatkane ale juz tak nie boli to znow sie chorobsko przyplatalo :angry:

Nie wiem co zrobic z moim dzieckiem jak bedziemy na weselu u mojej siostry,mielismy go wziac ze soba ale nie wiem czy to dobry pomysl,halas,glosna muzyka no i nie wiem czy cos bym sie pobawila,chcielismy poprosic zeby sie zajela ciocia mojego B,ale ona mieszka 30 km od nas no i boje sie troche z nia zostawic malego :huh:

Dzis z kolezankami umowilysmy sie na pogaduchy,tego mi bylo trzeba.3 h mnie nie bylo :lol:

Cudowne te Wasze dzieci,mamusie i tatusiowie :kiss:

A i ja zaczelam juz dawac kaszki do mleczka bo co chwile byl glodny,a wczoraj przespal mi 8 h,dzis znow sprobuje,no i zamierzam niedlugo podawac mu deserki po troszku :blink:

milego wieczorku a od razu zycze milego weekendu bo nie bede miala neta.buziaki :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #753684 przez Hania84
Sophie no to się ciesze , ze Zosia wypiła więcej herbatki :)

Rysa a podejrzewasz od czego taka plastelinowa kupka? Nie za dużo gęstego czasem dostaje a mniej rzadkiego?

Violcia no pewnie, że Cię pamiętamy :D Ty to teraz imprezowiczka jesteś hihi :) z imprezy na imprezę :) Pewnie baw się ile wlezie póki jestes w PL :) violcia tylko dawaj małemu też herbatki lub wode do picia jak dajesz gęste , jestem teraz przewrażliwiona na tym punkcie bo wczoraj moja płakała z bólu brzuszka bo 1,5 tyg. tylko mleko piła.

Dziś Lenka super je i fajny humor ma :) Zjadła sporo (wypiła też łącznie 150ml herbatki) i dałam jej dziś po raz pierwszy marchewkę ze słoiczka :) zjadła az 6 łyżeczek, w szoku byłam. Smakowało jej bardzo, tak ciamkała że aż oczami mrugała szybciej. :D później dałam jej mleko i takie miny przy nim robiła bo marchewka zmieniła smak jej w ustach ale po chwili już było okej :blink:
Jak na razie nic jej nie jest po marchewce :)

11 lata 3 miesiąc temu #753686 przez kakaszka
a my niedawno wocilismy ze spacerku, ja troche podmarzlam, ale mala byla cieplutka :)bylismy ze znajomymi, gdzie dziewczyna jest w 5 miesiacu. a mieszkaja w holandii i biedna sie przejmuje, ze bedzie tam sama, to jej polecilam nasze forum i dziewczyna sie zachwycila pomyslem :)
bo ja to bez was juz dawno bym sie zalamala :-*

rozstepy ja mam na brzuchu, udach cyckach dupie boczkach, plus obrzydliwa blizna na caly brzuch ( jeszcze nie dokonca zagojona ) po operacji tej drugiej, ale powiem wam ze jakos mnie to nie rusza. wczesniej tak to przezywalam, ale teraz... mam to gdzies, mojemu facetowi to nie przeszkadza, a gola po miescie nie laze :)

11 lata 3 miesiąc temu #753737 przez Agusia83
Dziewczynki i ja jestem...wczoraj nie miałam jak wejść na kompa, później bylismy na usg bioderek, oczywiście wszystko w porządku:-)a potem podjechaliśmy do koleżanki, która przygotowała mi wór ciuchów dla Artka....dziewcznyny...do 2 roku życia nie muszę nic kupować oprócz butów :silly: mój D. wyglądał jak Mikołaj z wielkim worem prezentów...dziś mama przyszła pomóc mi ogarnąć i posegregować ciuchy...samych spodni jest chyba z 50 par :silly: do tego podkoszulki, ogrodniczki, pajace, bodziaki, kurtki, kombinezony zimowe...wsio, wsio :laugh: ciesze się bardzo, tyle, że nie mam gdzie tego trzymać.

Ovczywiście wszystkiego najlepszego dla naszych dzieciaczków :laugh:

Artuś też śpi w pajacach i przykrywam go kołderką.

W niedzielę robimy urodziny Emilce, więc kupe roboty przede mną...a osób będzie 16 lub 17 B) B) B)

Jeśli maluszki piją tylko mm, to musicie podawać im wode czy herbatki...bo mleczkiem mamy można sobie popić, takim początkowym...ale mm nie...

11 lata 3 miesiąc temu #753739 przez KaRoLkA
My po spacerku i większych zakupach spożywczych :)
Gabi zmeczona padła po kąpieli i cycu :)
Mnie drażnia te rozstępy na udach ale musze do nich przywyknąć,

Violcia korzystaj i baw się ile wlezie :)

Dziewczyny jak myslicie bedzie się bała 6 miesięczna Gabi innych osób jak na codzien jest ze mną ?
Bo jedziemy na Boże Narodzenie do PL i obawiam sie że Mała z nikim nie zostanie :/

11 lata 3 miesiąc temu #753749 przez Hania84
Karolka 6 miesięczne dziecko potrafi już odróżnić kto jest mamą czy tatą a kto inna osobą rzadko widzianą. Ale czy będzie sie bała to tylko od niej zależy :) jedne dzieci w tym wieku się boją i chcą tylko u mamy czy taty być a inne nie :) jak byliśmy w kwietniu w PL to wstąpiliśmy do znajomych, którzy mieli wtedy 6 miesięczną córkę i gdy była u mamy na kolanach i do niej mówiłam to było okej , śmiała się i w ogóle...ale gdy wzięłam ją na ręce to zaczęła płakać. Wydaje mi się, ze to wszystko zależy od indywidualnych cech dziecka :)

Lena mi jeszcze nie śpi...coś ma cięzko ze zasnięciem dziś

11 lata 3 miesiąc temu #753760 przez Agusia83
Jeśli chodzi o rozstepy to gdzie ja ich nie mam/? :silly: Jak zaczęłam dojrzewać to pojawiły się na odach, pośladkach, piersiach, nawet pod kolanami...ale ich akurat za bardzo nie widać, bo zbladły przez te lata, a w ciąży nabawiłam się 2 na boczkach i mnóstwa na brzuchu...zresztą mój brzuch okropnie wygląda, miałam go wielkiego w ciąży, więc co się dziwić...a przez 2 dni nie ćwiczyłam.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Karolka, no może się bać Gabrysia...wszystko zależy też od jej charakterku...bo Emilka mimo iz byłam z nią non stop, to jak szłysmy na spacerki, potrafiła podejść do obcej osoby, wziąść ją za rekę i póść kilka metrów...zreszta Emi to cygańskie dziecko :silly:

A jeśli chodzi o filmik, to ja na pewno nie będę tak uczyć dziecka jesc od samego początku...

11 lata 3 miesiąc temu #753764 przez rysa
Ja Filipa karmie cycem ale mam malo pokarmu lub jest malo tresciwy wiec oczywiscie dostaje mm(przed snem i w nocy tylko mm) no i od paru dni dostaje marchewke wiec podejzewam ze to od tej marchewki.Herbatke tez mu daje ale nie chce za bardzo.wypija gora 40ml. Więc nie wiem kurde :/

Agusia ale masz super z tymi ciuszkami :)

Filip juz spi,R.ogląda mecz na inernecie a ja pije piwko i oglądam Rodzinke.pl :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka