BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #754223 przez malutkamilka
Wiecie co dziewczyny przed chwila bylam na majowkach 2014 i jest tam dziewczyna ktora jest w ciazy a urodzila w maju tego roku, odwazna jest, podziwiam ja bo ja chyba bym sie podlamala troche ze mam takie male dwa szkraby w takim malym odstepie czasowym

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #754228 przez aleksiaa88
Dziś w nocy to było ekstra. Położyłam spać przed 22 i tak oczy mu leciały obudził się po 23 zjadł chwilę poleżał i zaczął wyć polulałam go położyłam i za godzinę znów się obudził i znów syrena dostał butlę po nie długim czasie znów syrena mąż ponosił położył i po 4 znów się obudził znów zaczął wyć w końcu jakoś zasnął ale na mnie i tak spał mi na brzuchu do 11 oczywiście miałam pół sen. A mąż stwierdził w nocy, że jest wyspany to ja do niego do noś.
W dzień też często go zbierało na płacz. Większość czasu spędził na rękach.

Malutka swego czasu na majówkach też się udzielałam i wiem o kogo Ci chodzi jeśli dobrze pamiętam to przypadek ta druga ciąża. Dziewczyna była zaskoczona.

Jak ja bym tak przypadkiem teraz to bym chyba padła ze zmęczenia.

11 lata 3 miesiąc temu #754229 przez Hania84
Malutkamilka wiemy o tym :) tweety ma nick :) niedawno gadałysmy o tym. Też była podłamana...ale sie podniosła i jakos daje radę :) ma ciąze zagrożoną...rodzice jej pomagają teraz bo mąż cały dzień pracuje a ona dźwigać nie może.
Aha malutka tak na marginesie hehe :lol: ja miałam cukrzycę ciążową i Lenka urodziła się malutka 2600g więc nie zawsze od cukrzycy dzieci duże :lol: była ze mna też dziewczyna na pokoju co urodziła dzień później syna też z cukrzyca ciązową i synek miał 2500g :P

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #754230 przez Sophie25
Malutkamilka zgadzam sie z Toba...
Trudno jest takim matkom ktore zaraz zachodza w kolejna ciaze.Znam taki przypadek- kobieta totalnie popadła w depresję i histerię :( , podziwiam matki ktore decyduja sie mieć dziecko w krótkim odstepie czasu, ja co pradwa planuje rodzenstwo dla Zosi ale minimum za 4-5 lat, odchowa sie Zosie to planuje wrocic do pracy,odpocząc trochę od pieluszek i wtedy coś zadziałać.Tym bardziej że ja miałam ciaze zagrozona i boje się teraz,gdyz lekarz powiedział ze może się to powtorzyć przy kolejnej ciązy :( A bardzo chciałabym żeby niebyła jedynaczką....

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #754234 przez malutkamilka
Tak wiem ze od tego tez nie zawsze dlatego dalam tam taki przyklad, bo ktoras napisala ze od witamin to napisalam ze predzej od cukrzycy wieksze dzieci niz od witamin- o to dokladnie mi chodzilo moze malo precyzyjnie tam napisalam.

moj powiedzial ze jakbym teraz znowu byla w ciazy to dobrze bo za jednym w sumie razem beda, ze nie wyjde z wprawy a pozniej bede miec spokoj- ale co to to nie nie na moje sily.

A powiedzcie co daje dzieciom to ze wepchna sobie piastke do buzi, przeciez dziaselka maja zaraz po otwarciu buzi to po co wpychac piastki az tak daleko? moja to robi namietnie i jeszcze druga raczka sobie pomaga

11 lata 3 miesiąc temu #754246 przez Hania84
Sophie tweety nie zaszła z wyboru...ale daje radę i się nie poddała :)
Ja też planuje kolejne mieć za 4-5 lat :)

Malutkamilka nie mam pojęcia dlaczego piąstki tak daleko wkładają dzieciaczki. Moja wkłąda bardzo głęboko ale 4 palce i później się krztusi :P

Lena ma dzis dzień marudera...jak się obudziła to wciąż na rękach chce być...przed chwila robiła "szpagaty" na moich kolanach...tak się prężyła i marudziła...dałam jej teraz mleko i przekazałam tacie :lol: a ja lecę zmywać :P

11 lata 3 miesiąc temu #754254 przez KaRoLkA
Kakaszka kochana wspołczuje Ci takiej sytuacji ale dacie rade trzeba myśleć pozytywnie :)
Probowaliście rozmawiać z włascicielem przecież nie może Was wyrzucić z małym dzieckiem ;/
A partner niech pokaże że potrafi zadbać o Was , a co z tą pracą co miał rozmowę ?

Ja to chyba bym się zalamała jakby się teraz drugie trafiło :/ bo nie dość źe sama na codzieó to jeszcze
Żadnej rodziny do pomocy tu na miejscu :/

11 lata 3 miesiąc temu #754271 przez Ikunia1910
Ja dzis padam :/

Kakaszka trzymaj sie skarbie:*
I ja nie mam mozliwosci karmienia w łóżeczku:p wiec cycka jemy i zawsze jest bek.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 3 miesiąc temu #754275 przez Hania84
Kakaszka z tego co wiem to od 1 listopada do 31 marca jest okres ochronny dot. eksmisji...może jakoś dotrzymiecie do tego czasu i sie uda a później tą zaległość co teraz macie zapłacicie. Oby wszystko sie pomyślnie złożyło bo przecież macie malutkie dziecko i Elizki szkoda najbardziej :kiss: Trzymam kciuki !

11 lata 3 miesiąc temu #754276 przez abrakadabra
Kakaszka a czy ta kobieta od której wynajmowaliście, wynajmuje LEGALNIE?? Bo jeśli nie, to generalnie nie ma czegoś takiego jak "okres ochronny" niestety.. :(

11 lata 3 miesiąc temu #754277 przez Sophie25
Hania,a to co innego jak nie z wyboru,mimo wszystko uszanowania dla niej,jak daje rade to super :) :)

KaRoLka ja tez na codzień sama...

11 lata 3 miesiąc temu #754279 przez kakaszka
no niestety okres ochornny do nas nie nalezy, bo fakt umowe mamy, ale nigdzie to nie jest zgloszone, bo wtedy placilibysmy wiecej.
a co najbardziej mnie wkurwia, ze za miesiac zaplacilismy, tylko rachunki 180 zl zostalo. plus ona ma od nas kaucje "zwrotna" 800 zl, no to idiotka ma ubezpieczenie, ze w tyle tak czy siak nie bedzie.

mam dzis jakis dupny dzien, elizka marudna, akcja z wlascicielka, zalamka.
ten oj dupek idzie w poniedzialek na kolejna rozmowe, bo ostatnio byl u posrednika i dopiero skierowali go do zakladu tez na rozmowe. jestem dobrej mysli. ale jak sie zastanowic na dluzszy okres to ja nie wiem jak zyc, chyba do emerytury bedzie zycie od wyplaty do wyplaty i w sumie sama sobie na to zasluzylam. uczyc sie nie chcialam i w ogole jestem maloambitna, wolalabym, ze by wszystko robili za mnie i mysleli za mnie ( niestety tak mnie wychowali).

czas pokaze jak to bedzie.

eliza w koncu sie uspokoila i spi. od paru dni pare raze ja w dzien lulalam na rekach do snu i chyba cwaniara sie przyzwyczaila, bo za chiny dzis nie chciala spac w bujaczku. co prawda to jest piekne kiedy ona zasypia mi na raczkach i watpie, ze z tego zrezygnuje :) chociaz plan byl nie przyzwyczajac do rak, ale widocznie ja tego potrzebowalam bardziej niz eliza :)

11 lata 3 miesiąc temu #754284 przez Hania84
Kakszka za 180zł chce Was wyrzucić?????? Jakas pierdalnięta baba !!!! Inni ludzie wiszą po 10-20 tysięcy i mieszkają nadal a ona takie cyrki robi !!!??? no szok. A nie możecie sie jakoś z nią dogadać? Powiedz że macie małe dziecko...może pożyczcie od teściowej te 180zł albo od jakichś znajomych. Oby ten Twój pracę dostał. A Ty się nie załamuj tylko trzeźwo myśl i walcz !!! Masz rodzinę !!!!

11 lata 3 miesiąc temu #754285 przez abrakadabra
Tak właśnie myślałam,że nie zgłoszone :/ Cholera jasna, co za babsztyl zasrany..sory za słownictwo... ja nie wiem jakim trzeba byc człowiekiem i to jeszcze prawie na zime, no nie oszukujmy sie :/ i fakt, ma kaucje, wiec przepraszam bardzo,co za problem robi.. :/ Żeby nie było,że wam jej nie odda :/

U mojego P. było podobnie, tyle,że on sie sam wyprowadzał, babka straszne problemy mu robiła,żeby mu oddac za miesiac, za ktory zapłacił, a wyprowadził sie o wiele wczesniej, bo miał za lipiec i sierpien zapłacone z czego jeszcze przed końcem lipca sie wyprowadził.. :/ Nie chciała mu franca tej kasy oddac, ale wystarczyło,że użyliśmy odpowiednich argumentów tzn, "URZĄD KONTROLI PODATKOWEJ" i pieniadze zwrociła po tygodniu :) Bo też nigdzie zgłoszone nie było..

Nasz Kuba, też niesamowicie marudny jest.. No i mi sie skubany tak podnosi w łóżeczku i pełza, że musieliśmy obniżyc mu poziom w nim, bo boje sie żeby był tak wysoko juz..

11 lata 3 miesiąc temu #754294 przez rysa
My jyz nie jedno mieszkanie wynajmowalismy bo od 8lat i czasem jak bylo kiepsko z kasa to zalegalismy nawet za dwa mies ale zawsze mozna sie bylo dogadac z wlascicielem wiec ta wasza wlascicielka albo jakas pieprznieta jest albo cos kreci.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka