- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
a z mozna tak dziecko na lezaco karmic? bo ja myslalam, ze musi miec glowke wyzej tulowia, a skoro mowicie, ze karmicie w lozku...? a jak z bekaniem, odpuszczacie bez? bo ja nawet jak mala spi na rekach po jedzeniu odrazu i tak ja biore na bark i czekam az beknie, czy nie obowiazkowo to w nocy?????
rysa tygrysek superasny :-*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Kakaszka jeśli masz grzejniki bez pokrętła (swoją drogą to dziadostwo totalne) to wietrz mieszkanie czesto (ale jak małej nie ma w danym pokoju) lub ją cieplej wtedy ubierz troszkę...a jak okna masz pozamykane później to jesli macie tak ciepło to faktycznie na krótki rękaw chyba...nie wiem kakaszka jak bardzo masz ciepło...ale nie przegrzewaj małej...cienki kocyk, spodnie lub rajstopki, skarpetki i body i finito.
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
dlatego chcielibysmy zmienic mieszkanie, ale nie jest latwo znalezc cos taniego i z normalnymi warunkami. w ogole to mojemu strzelil do glowy wyjechac gdzies za granice, ale poki nie uslysze konkretow, nie biore te pod uwage.
widocznie to tylko moj spioch w nocy sie nie przebudza nawet jak je i beka to akurat ma po mamusi
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
Powiem szczerze że moja mała czasem zasypia zaraz po jedzeniu i czasem zdarza mi sie ja polozyc bez odbicia...
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Co do kaszek to ja do nocnego dodJE 1 miarke kleiku ryzowego by zagescic ale czy dluzej spi? roznie chyba ze dam dwie, bo tam jest na 200ml mm 3 miarki kleiku, a ja daje na 120-150ml jedna.
oj duzo bym dala by moja miala dluzsza drzemke ale nie stety ona ciagle do godz po kazdym posilku ale i tak jeszcze przed tym godz sobie bryka.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja nauczyłam moją jednej dłuższej drzemki i zawsze ją ma. I to jest dobre bo można wiele w tym czasie zrobić. I postanowiłam że do 3-go, 4-ego roku życia Lena będzie miała taką jedną długą drzemkę za dnia bo w przedszkolu przecież też jest tzw. leżakowanie.
aha Marta przypomniało mi się co wczoraj pisałaś o wprowadzaniu nowych produktów. Ty karmisz cycusiem, więc myślę że jeszcze aż tak nie musisz się spieszyc...ze spokojem poczekaj do tej waszej wizyty i wtedy zapytaj lekarza. Ja zdecydowałam się na wprowadzenie bo Lena czasem mi średnio pije mleko i jak jej już zasmakuje i się rozkręci ten jeden obiadek słoikowy to on będzie zastępował jedno mleko po dłuższej drzemce. Lena chyba dała mi przedwczoraj "znak" że jest gotowa na coś nowego i faktycznie wczoraj na pierwszy raz z apetytem zjadła 6 łyżeczek marchewki.
A dziś po tej marchewce zrobiła żółto-pomarańczową kupę haha
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale zawsze mam w podgrzewaczu gotową,więc 5 sekund mi zajmuje zasypanie i podanie małej,długo Zosia nie musi czekać
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
2 pary geterków 2 bluzeczki i sukienusie wszystko rozm 68
Ja też małej nie biorę do bekania w nocy i ja juz dawno wymieniłam gondole
Gabryska sie tak nauczyła ze jak zaczyna marudzić to daję jej smoka i pielusie i sama zasypia w dzien spi 3-4 razy a na noc właczam lampke nocną wkladam ja do łożeczka (tylko w nocy w nim spi) i włączam karuzele z muzyczka i po 5 minutach śpi
Fifi cudny
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ten mój brzdąc chyba do muzykalnych nie nalezy...
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
Odkad się urodziła to jest uczona przy muzyce w samochodzie tylko muzyke usłyszy i juz śpi
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
prawdopodobnie wywala nas z mieszkania ktore wynajmujemy. nie zaplaciclismy w tym miesiacu rachunkow i jest jedna wielka dupa. nowego nie mamy za co wynajac. gdzie pojsc tez nie za bardzo mamy. i do cholery wyjechac do rodzicow tez nie moge, bo eliza nie ma paszportu. nie wiem co z tego wyniknie, zdaje sie na swojego faceta. jak cos wykombinuje ok, jak nie wzywam ciezka artylerie, czyli moja mame robimy paszport i zmykam z polski na sama mysl rycze jak bobr, ale ...
nie mam glowy, zeby cos wykabinowac. czuje sie kompletnie bezradna.
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Niech Twój teraz kombinuje w końcu głowa rodziny jest...niech się teraz sprawdzi. I tak jak malutkamilka pisze, jesli chciałby Twój za granice wyjechac to musi dokłądnie sprawdzić źródło, bo pełno naciągaczy jest...najlepiej w sprawdzoną pracę pojechac i bez pośredników !!!
Kurczę trzymam kciuki by jednak jakoś to się pozytywnie rozwiązało.