- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
Tyle ze wkurza mnie moja tesciowa bo sie nakręca że ona sobie będzie z nią zostawac a ja Małej nie mysle na dłużej niz godz
Z nią zostawiac:/ powiedziala ostatnio ze mala bedzie mogla juz zurek na wigile zjesc :/ to mnie az trzepalo ze zlosci bo to ja bede decydowac o tym
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Kochane, jak ja Wam zazdroszczę tego spania...kiedy Artkowi się poprawi? Pamietam, że Emi w nocy cyckiem z 2 razy karmiłam do 6 miesięcy...później zaczęłam dawac jej herbatkę...
Narazie o 20-20:30 zasypia i budzi się o 00;0 lub 0:30 a później co 2h...kiedy ja się wyśpię?Może jakbym po pierwszej pobudce podała mu mm to spał by dłużej, sama nie wiem? Ale cycki to chyba by mi eksplodowały.
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Ja od samego początku karmię MM i nigdy mi nie przyszło do głowy, że Lena mnie nie potrzebuje.
Wiem, że karmienie piersią scala matkę i dziecko (tworzy się między nimi więź) ale przy karmieniu butelką jest podobnie Lenka tak fajnie na mnie patrzy jak pije, uśmiecha się, łapie swoimi łapkami moje ręce i jest cuuudownie tak jakbym karmiła piersią Nie można myślec, ze dziecko nas nie potrzebuje. Zawsze będzie nas potrzebować
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wiecie jak zaczyna kwlilić w nocy, od razu biore go do cyca ...a trochę się obawiam, że zanim wstane i zrobię mm, to Emilka sie obudzi
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ikunia1910
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Zosiek znow sie śmiała głośno, chyba to juz bedzie codziennie no i dziekuje za komplementy.
Teraz pojde przykladem Rysy i chlapne browarka bo malutka juz ajcia.
Mam pytanko jak gadacie do dzieci bo widzialam sie dzisiaj z kolezanka i ona strasznie fafluni to swojego dzieciaka. Typu "tlafka" selek"motolek" a mnie to strasznie irytuje a jak jest u was?
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ikunia, super, że prezenty dostałaś a głośny śmiech maluszków jest cudowny Ja mówię do Artka normalnie, wiadomo, że coś tam zdrabniam, ale mówię tak jak się powinno poprawnie wymawiać
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
...a właśnie mówiłyście jakieś wyrazy inaczej jak byłyście małe? pamiętacie?
Agusia jeśli słyszysz, ze Arturek zaczyna się krętolic i wiesz że to własnie jego pora karmienia to hop do kuchni po mleko i zanim się porządnie obudzi to już będzie miał butle w buzi
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Tylko że u mnie Pawełek nie ma kogo obudzić... No i kwili cichutko...
Co do "ciężkiej mowy" to byłam dziś u kuzynki i ona pilnuje małego sąsiada 2latka, przeraziłam się bo wszystko właśnie "faflunił" ale "KU*WA" i inne brzydkie to tak wyraźnie że szok!
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
Kiedyś w sklepie spotkałam taką kobietę z dzieckiem na rekach która mówiła do niej takie zdanie: "Moja kulećko popać jakie tam są zabawećki,jaki miśiulek i lalećka....." jak to usłyszałam to powiedziałam sobie że poco tak ona mowi do niego!? nierozumiem....
Mam pytanko.... kiedy najwczesniej mogą iść maluszkom zęby,moja mała tak strasznie się ślini,ojj strasznie... i gryzie,że mam odczucie że zbliża się ząbkowanie...
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja królewna też już od godziny spi...mój królewicz właśnie też poszedł spac...więc i ja mykam
dobranoc
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Mój maz od wczoraj popołudnia jest u znajomego ( tego któremu spalił się dom) pomaga mu w remoncie bo oboje mają urlop a on nam komputer po cenie hurtowej złożył i zawsze auto naprawi więc ńie wypada żeby ńie pomógł do tego jego przyjaciel to jest więc już całkiem wróci jutro koło 12
Powiem wam ze strasznie mi się za nim tęskni niby chwilę go ńie ma ale brakuje mi go
Jutro wogóle przywieźć nam mają rogowke i po południu przyjeda znajomi z 3 letnim Frankiem (tzn ten przyjaciel z żona i synem) zostaną u nas do niedzieli. A tak wogóle u nas w niedzielę odpust a to jest huczna impreza także jutro już karuzele zaliczymy Bartusia co najwyżej w kółko wózkiem obkrecimy
Kurcze ńie wiem co z tym wprowadzaniem pokarmow - mój Bartuś najstarszy a jeszcze nic nowego ńie jadł 10 października idziemy na szczepienie i wtedy mieliśmy gadać z pediatra ale wy już podajecie wiec ńie wiem cży w przyszłym tygodniu ńie pójdę do lekarza
Bartusiowi coś w dziaselkach się dzieje tak dziwnie masuje šobie piastka w miejscu dolnych jedynej i coś tam zaczyna być widać
Co do patrzenia czy Bartuś oddycha to ja mam czasami tak ze jak on spi a my jeszcze siedzimy šobie to ja ide do sypialni i muszę go za paczke złapać albo policzki posmyrac żeby šie pokrecil trochę mimo ze wiem ze oddycha takie mam
Zboczeńie
Wogóle dziś doznałam szoku wpłynęła mi wypłata i ńie dość ze na macierzyńskie
Dostaje 150 zł więcej niz normalnej wypłaty tak teraz dostałam 500 zł więcej muszę rozwiązać zagadkę bo dziwne to :-S