BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #754707 przez Ikunia1910
Srenka jak tam twoj zadek ? ;) Powodzenia na szczepieniach.

Sophi podaj wszystkie dane najlepiej na kolorowo zeby bylo widac a Malutka uzupełni :)
Moze rzeczywiscie spróbuje z tymi czopkami choc watpie ze pomogą bo ona nie ma zatwardzenia.
No ale chyba jej nie zaszkodzi polowa czopka. Jakies specjalne sa te czopki jakies konkretnej firmy? Polecicie mi cus?

Zosia tez sie nie przekręca, nie siada nie gada, nie chodzi :p
Łączy rączki, smieje sie coraz czesciej w głos, trzyma zabawki i przekłada z jednej ręki do drugiej i robi "uuuuu" i "mmmm"
To na tyle o umiejetnosciach :)

A B. napisalam wszystko a raczej wyzygalam bo to tak od serca. Troche tego bylo. A on skwitowal ze nie zmienil zdania ze tez mu ciezko i juz chce zeby bylo wszystko dobrze. Jezu faceci to takie prostaki. No ale przynajmniej ja sie odkrylam w całości i nie musze sie juz dusic. Tak w duchu daje sobie czas do konca pazdziernika jesli nic sie nie zmieni to trudno, ale nie bede inwestowac wiecej nerwow w ten niby zwiazek.

Marta calyczas czekam na wiecej zdjatek z urzadzania waszego M :)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #754708 przez Kasiasia
Hej mamuski :)

Lenka 100LAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kakaszka uffffz tym twoim mieszkaniem:) No i wyrabiaj ten paszport Elizie szybciutko B)

Ikunia trzymam kciuki za szafę ;)

Ja dziś jechałam sama samochodem z Tomusiem. Normalnie wracam do życia :) Bogu dziekuję że ta kolka juz mija, bo zycie zaraz jest piekniejsze :)

Marta strzelania odpustowe słychac było az u nas :)

Miłych snów

11 lata 3 miesiąc temu #754739 przez Marta1985
Dzień dobry :-)

Strzelania odpustowe były glosnie ale na Bartku wrażenia ńie robiły ;-) spacer cały przespal ;-)

Ikunia to dobrze ze šie wyzalilas :-* ah te chłopy ... Ale on musi šie wkońcu zabrać za ta szafę bo przecież nie bedziecię ze saba tylko dla tego ze on szafy ńie ma czasu złożyć :-( a jak z pieniazkami? Daje wam?

Ikuniu jak będziemy mieć mebelki w salonie to dodam zdjęcia :-) a dziś lub jutro dodam sypialnie :-)

To ja wstaje zrobić sniadanko bo chłopaki moje śpią jeszcze a potem ide na łowy lumpkowe i muszę wysyłasz mezulka żeby zrobił coś z kołem od wozka bo już 3 detka poszła :-(

11 lata 3 miesiąc temu #754745 przez kakaszka
dzien dobry laski.

dzis pobudka byla godzine wczesniej niz zawsze czyli 6.30. teraz probuje uspic elizy, bo jeszcze godzinke bym sie zdrzemnela, bo oczy nie chca sie otworzyc :)

haniu juz kiedys podawalam dane, ale widocznie malutkiej umknelo

JESTEM Z OłAWA KOŁO WROCŁAWIA, KARMIE MM, a dane wagi i wzrostu poczekamy na 3 miesiace :)

11 lata 3 miesiąc temu #754770 przez malutkamilka
Hania84 napisał:

Oglądałam własnie tabelkę i mamy sporo LUK w niej B) dziewczyny wejdźcie w tabelke pod suwaczkami Malutkiejmilki i podajcie to co nie jest podane :) M.in. Sophie, Cordis, Kakaszka, Abra, szósteczka, Natali, Kasiasia i już nie pamiętam która jeszcze z dziewczyn. szkoda żeby taka fajna tabela była z lukami przynajmniej nie u tych dziewczyn co się udzielają bo niektórych już z nami nie ma m.in. Beciary czy Eweliny oraz NSNatali

Haniu juz nie raz apelowalam do dziewczyn by podaly swoje dane.

dziewczyny jesli nie chcecie podawac swoich miejscowosci to chociaz podajcie wieksze miasto kolo ktorego mieszkacie. wiecie tu nie chodzi o to by was odwiedzic na kawie ;) tylko orientacyjnie z jakich rejonow.

mamy 30.09 wiele z nas ma juz 3 miesiace za soba a wymiarow maluszka brak. jezeli nie macie wymiarow szkraba z 12 tyg. to moga byc z 13 czy 14- to i tak orientacyjnie. ja sama podam w srode tj.: 14 tydz bo wtedy mam szczepienie. Wiem ile wazyla i mierzyla w 12 bo ja zmierzylam ale moja waga troszku zawyza i jak bede podawac to te od pediatry.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #754792 przez Ikunia1910
A ja gdybybyla tylko taka możliwość to na kawusie bym poprzyjezdzala:p lubie kawe i lubie was wiec podawac te miasta hihi ciocia ika bedzie robic wlot przez komin niedlugo mikolajki :P

Ide dzisiaj z Gruba kolezanka na warsztaty.ciazowe obiecalam jej chociaz mi sie nie chce no i zosiek idzie z nami rzecz jasna :)

Martunia to ja czekam na ta sypialnie szaro sliwkowa miala byc, pamietam ;)

No i moja gnida tez cos ostatnio buczy o 4 daje jej ze trzy razy smoka i jakos zasnie a na cyc zamiast o 7 to o 6 znow sie budzi....za to od 6 do 9:30, teraz jeszcze śpi. Więc ja wstaje na sniadanko:)

Moje szatanskie wcielenie :silly:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #754795 przez KaRoLkA
Dzień doberek :)

My w miarę wyspane chociaż mała marudzi dzisiaj strasznie :/

Haniu tu u Nas często pytają jak ma na imię , ile już ma i czy jest grzeczna to takie miłe ale są też tacy bezczelni co zaglądają i nic nie powiedzą tylko wzrok jakbym miała 16 lat i dziecko sobie zrobila:/ bo tutaj to chyba takie nie spotykane mieć dziecko w tak młodym wieku . Jak chodziłam tu do szkoły rodzenia to wszystkie pary były po 30 w ciazy z pierwszym dzieckiem.

Srenka powodzenia na szczepienie , żeby mały dobrze zniósł .

Idę ululac Gabi bo płacze

Miłego słonecznego dnia , u nas deszcz

11 lata 3 miesiąc temu #754818 przez Sophie25
Ikunia niunia sliczna :laugh: :) Aniołeczek,nie diabełek :lol: :lol:
a czopki glicerynowe " farmina", ja dawałam cały i kupa była po godzince, te czopki jej nie zaszkodza nie boj sie :)
Po tygodniu nie robieniato uwali Ci kupsztala ze z pieluchy wyjdzie,ale niech mała sie wyprozni,ulzy jej :) :lol:

Ja region podzałam niemam z tym problemu,a na kawę do kogoś bym sie chetnie wybrała,bo tu niemam tak z kim pogadać ( szczegolnie ktos kto ma malutkie dziecko),przeprowadziłam sie do męża,a ja mieszkałam 40 km od Niego i nieznam jak narazie za duzo osob wszyscy moi znajomi daleko,odwiedzamy sie raz na jakis czas :(

11 lata 3 miesiąc temu #754821 przez KaRoLkA
Ikunia cudny ten Twój diabełek :) a co do facetów to czasami słów brak jak nie wytłumaczyć krzykiem to nie zrozumie , zresztą oni nie potrafią robić kilku rzeczy na raz tak jak My kobiety B) ją jak czasami zostawiam Gabi z mężem to nawet kubka po sobie nie odniesie bo mała pilnuje :)

11 lata 3 miesiąc temu #754831 przez Kasiasia
Witajcie mamusie :)

U mnie na balkonie rano był lód :cheer: na barierce zamarzła rosa!
Dziś albo jutro musze powymieniać garderobę na zimową. Powiem wam ze juz kilka razy miałam ochote włożyć czapkę jak zawiało :) a wszystkie ciepłe rzeczy spakowane szczelnie głeboko na gornej półce nie do dosięgnięcia. Na razie chodze w swetrach podbieranych męzowi.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
wiecie, ze dzis dzień chłopaka?
Mój maly chłopak dostanie dzis z tej okazji mate edukacyjną (jak kurier ja dostarczy) a dużemu bedę musiała cos kupić ( wybiore sie z Tomusiem na spacer to co wynajde może).

Malutka ja Siemianowice Śląskie jak Marta :) i mój synus jak sie urodził miał 51 cm :)

Nie znacie jakiegos fajnego sklepu internetowego z kurtkami/płaszczami? Musze coś kupić ale nie mam ochoty ani okazji za bardzo teraz łazic i szukac po sklepach.

Miłego dnia

11 lata 3 miesiąc temu #754836 przez Sophie25
U mnie brakujace dane: Dębica,07.07.2013,26.06.2013,cc,mm,68 :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #754846 przez abrakadabra
dzień dobry dziewczynki
Malutkamilka ja wszystkie dane podam dopiero 3 października, bo wtedy idziemy na szczepienie..niestety to z września nam przepadło z powodu choroby Kubusia :(

Ikunia dopadła cie jesienna chandra? witaj w klubie, mnie również.. do tego stres. .. ehh beznadzieja..Zosia to istny diabełek i do tego jeszcze te czarne oczyska ;) :cheer:

Kakaszka faktycznie, lepiej, żebyście znaleźli coś innego, no i koniecznie ten babsztyl musi wam oddac kaucje, bo 800zł piechotą nie chodzi..Dacie rade buziaki :)

Karolka zgadzam sie, ja tez nie mam na facetów czasem słów, sprzątamy mieszkanie, wszystko jest cacy, przyjdzie ci taki z roboty, pieprznie swoje rzeczy gdzie popadnie, nie wyniesie talerza po obiedzie do zlewu, tylko czeka nie wiadomo na co, normalnie rece opadają, a jak mu zwrocisz uwage to zaraz jest "no i o co ci chodzi, czepiasz sie"..brak słów.. A no i zapomnialam o kolejnym ich wyjsciu z sytuacji, który wygląda mniej wiecej tak, zakłada kurtke, buty i arrivederci.. :S :dry:

Podsumowując, zaczynam sie robic ciagle poirytowana, a to bardzo zły znak..

11 lata 3 miesiąc temu #754862 przez KaRoLkA
Oj Abra skąd ją to znam hehe i nie dość że stajesz na głowie żeby wszystko ogarnąć, obiad podstawiony na dana godzine a ten Ci wytknie pierdole to ryczec się chce :/ i wielce zmęczony idzie spać z kurami ehh no ale trzeba ich kochać takich jacy są :)

A apropo tego dnia chłopaka to macie jakiś pomysł na prezent ? Bo ją niemam pomysłu

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #754864 przez Hania84
Witam się i ja :)

Lena spała dziś do 7.30 z jedną pobudką na mleko o 4.
Dziś jest nie do wytrzymania ...musiałam włączyć odkurzacz i przynajmniej chwila spokoju.

Ikunia no cos Ty aniołek a nie diabełek :) Taka grzeczna Zosia...ale ta mama napisała :blink:

U mnie jeśli chodzi o faceta to odniesie po sobie talerz ale po godzinie :huh: bo wciąż słyszę zaraz, ciuchy wrzuci do pralki ale też zaraz :S pozmywać też pozmywa ale ZARAZ B) taka mała ZARAZka z niego haha :laugh:

A nawet zapomniałam że dziś dzień chłopaka...ale ogólnie nie obchodzimy tego dnia...jestem tego zdania, ze faceci wymyślili sobie to święto by nie być gorszym od Kobiet :blink:
...a tak na marginesie to mój niedługo dzień dziadka będzie obchodził haha :silly: :laugh: a nie dzien chłopaka bo po pierwsze to juz stary facet jest ( w lutym kończy 37 lat) a jego syn ma już 15 lat więc jeszcze chwila i może coś wykombinować :silly:
...i jest jeszcze jeden powód dla którego nie obchodzimy dnia chłopaka...bo mój chłopak :lol: ma 6 października imieniny to za dużo by tych prezentów było hehe :silly:

Sophie fajnie że podałaś dane do tabelki MALUTKAMILKA możesz już coś więcej uzupełnić teraz :side:

U nas dziś ponuro...ale zapowiadali że po południu ma byc słońce...ciekawa jestem.

Heh ja w PL to jestem z Wielkopolski...więc i tak z kawy byłyby nici bo żadnej laseczki z WLKP. ni ma :dry: :S :blink:

Miłego poniedziałku :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #754874 przez abrakadabra
"Zaraz" to ich ulubione słowo...zaraz po zwrocie "kur** no widziałaś widziałaś jak było blisko??!! kto go do drużyny wziął"

Hania My też dnia chłopaka nie obchodzimy.. no bo niby z jakiej racji? Wpisane gdzieś w kalendarzu jest ? :P

Mi Kuba dzisiaj spał od 20.00 do 7.30 ;) Także wyspana jestem :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka