- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
teraz musze ogarnac mieszkanie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Ale mi się już nic nie chce...naleśniki fajna i smaczna rzecz ale trzeba się nastać trochę przy tym nogi mam w D...ie
Gochens co tam u Ciebie ??? Nie opierdzielać mi się kochana i pisać mi tu ładnie na forum
Agusia jak tam urodzinki Emi wyszły? Zdjęcia poproszę
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Dziękuję za życzenia powodzenia, chyba przedobrzyłyście Szczepienie trzeba było przełożyć, bo mały miał zaczerwienione gardło i trochę jakiejś wydzieliny w gardle, więc dostał kropelki do inhalacji 3 razy dziennie, już raz "zaciągaliśmy" Bo ja przy okazji opary też wdycham słodki mają smak Małemu podoba się buczenie inhalatora Więc może być
Następną próbę szczepienia mamy w czwartek... No i dowiedziałam się że nie mogę teraz zmienić szczepionki na tą łączoną, bo nasza pediatra wierzy tylko w Pentaxim a tą trzeba brać od samego początku, bo jak się tak zmienia to ona nie działa prawidłowo, a jest niby jeszcze jakaś firma inna do tych łączonych ale ona ich nie zna i radzi nie próbować... Więc mały będzie musiał się męczyć na 3 ukłucia...
Pielęgniarka już zważyła i zmierzyła małego więc podam wymiary do 12tyg zostało kilka dni więc już może być
Pawełek ma już 7650g i 68cm
Co do mojego zadka to już jest prawie normalnie przy siadaniu na twarde troszkę zaboli i sianiak jest trochę twardy, ale już nie narzekam na niego bo mogę się normalnie poruszać
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
Oby tak dalej!!!
3mam kciuki zeby szybko gardełko Pewełkowi ozdrowiało
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Kurcze nie miałam możliwości wcześniej Was odwiedzić
Pospalam dziś do 10:15 !!! Alan z rana wylądował na macie a później wlozylam go do łóżka, wlaczylam karuzele i chłopak usnal a ja mogłam pospać razem z nim.
Później pojechaliśmy na cmentarz pokazać się pierwszy raz dziadkowi i pradziadkowi
Po powrocie zasiadlam do ustalania menu dietowego na cały tydzień no i właśnie skończyłam. Niedługo jedziemy na zakupy a wieczorem gotowanko na jutro. Zobaczymy co z tego wyjdzie
Ikunia Zosienka piękny diabołek . Śliczne ma oczeta
Co do ZARAZka to mam to samo, po obiedzie posprzata później bo przecież TAK SIĘ NAJADL że MUSI się położyć. Rzeczy też znajduje po całym mieszkaniu ale to akurat oboje jesteśmy tacy rozrzutni tym oto sposobem jest sprzatanko codzienne. Fakt muszę przyznać że zawsze jak go poproszę to mi pomaga więc nie jest strasznie ale trochę musi się przy tym nagadac heheh
My się szczepimy jutro mam nadzieję, że nie będzie tragedii.
Do wieczora kochane mam nadzieję, ze uda mi się zasiąść
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Gochens pochwal sie menu dietetycznym może zmałpuje cos od Ciebie
Wiecie co Lenie znudziła sie mata chyba od 3 dni jak chcemy ją położyć na nia do się drze woli teraz wózek i swoją spirale z krowami i tam gada. Musze trochę pauzy zrobic z matą i może wtedy znów zacznie jej się podobać
Dziś jak się Lena obudziła przed 16-ą to ma kiepski humor coś...chociaż teraz lezy we wózku z krowami i gada...zobaczę jak długo. Zjadła mi 5 łyżeczek marchewki, później dałam jej po 10min. herbatke (bo tak od razu po marchewce nie chce dawać jej mleka) no ale wciąż miała focha i wrzeszczała za mlekiem (jakby ją co najmniej ze skóry odzierali ) no więc poszłam po 20min. od marchewki zrobic jej mleko i zjadła jeszcze 130ml mały głodomór
Ale powiem Wam że odkąd podaję jej marchewkę to super kupki robi nie są juz suche, konsystencji takiej jak powinny być i nie są juz zielone tylko pomarańczowo-żółte
Powodzenia na szczepieniach jutrzejszych i czwartkowych !!!
srenka a ten inhalator Wam pożyczyli z przychodni czy jak to wygląda?
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
iwielbiam szpinak
Tesciowa mi pelnoooooo grzybow naniosła :O co ja z tym zrobie...
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Karmienie do bani
Mały od 3-ech nocy słabo śpi trudno mu zasnąć jak już to dobrze śpi do pierwszej pobudki nocnej potem śpi ale cały czas co jakiś czas się krętoli. Jak go nakarmię to trzymam jeszcze o na sobie żeby lepiej zasnął jak go za szybko odłożę to koniec snu.
W nocy jeszcze pociągnie cyca w dzień jak szybko go złapie to tak ale wystarczy, że parę chwil za późno i już nie ma szansy drze się niemiłosiernie.
My na szczepienie w połowie października na ostatnią 3-cią dawkę.
Od paru dni też zaczął się na rękach podnosić ładnie prostuje łokcie, ostatnio był zły zaczął już popłakiwać ale z tej złości tak ładnie się podnosił.
Główkę też już trzyma super.
Zabieram się za dalsze czytanie
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja mała coś łysiec zaczyna...
Dałam jej czopek bo miała zatwardzenie ,tak sie biedaczyna meczyła i czopek pomogł
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
My wrociłysmy z godzinnego spacerku i mała cały przespała ale to dobrze bo w domu cos dzis spać niechciała
Na rękach źle , bawić się też źle przy jedzeniu też marudzi niewiem co jej dziś jest :/
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Pediatra się najpierw zapytała czy mam w domu inhalator a potem zapisała kropelki (ja to musiałam kupić kiedyś tam jak miałam wysiłkowe zapalenie płuc w liceum) ale jak bym nie miała to właśnie chciała mi zaproponować pożyczenie, spisuje się umowę wypożyczenia i na tydzień 20zł to kosztuje.
Podziwiam Was że umiecie zaaplikować dzieciaczkom czopki, bo albo ja nie umiem albo Pawełek jakiś inny, cały czas prze i go wypycha aż mi w palcach się dziadostwo rozpuści... Potrafimy tak 20 min walczyć a i tak nic z tego nie wychodzi... Ale jak mówiłam o tym lekarce to powiedziała że rozumie upór małego i zapisuje wszystko w zawiesinach doustnych, lub tak jak dziś inhalacje.
Muszę kończyć mały płacze...
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa