BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #755509 przez rysa
Ojej ale sie rozpisalyscie a tylko jeden dzien mnie nie bylo.

Filipek nie spal pol nocy bo tak go katar meczyl,biedny tak mi go zal.Wlasnie zjemy sniadanko,ubieramy sie i ifziemy do lekarza zeby go osłuchała .Sama bym mogla to zrobic ale jak przykladam ucho do plucek to gilam Filipa po buzi i wtedy nie ma szans zeby cos uslyszec bo tak sie chichra :-D

Dziekujemy za zyczonka juz tak z rana :-)Pawelkowi tez posylamy buzi :*

Marta ale ma Bartus super bluze-niezly aparat :)

Jak wrocimy to poczytam co naskrobalyscie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #755536 przez KaRoLkA
Ikunia napewno zagladnę na ta stronkę :)
A co do żyrafki to ma piszczałke i ładnie pachnie , pisało że pomaga w rozwoju wzroku, słuchu i węchu :)
u mnie tu ona nie dużo kosztowała i była w zestawie z gryzakiem :)

11 lata 3 miesiąc temu #755546 przez abrakadabra
Witam sie w październiku :-)

Moje dzidzi wkońcu sie wypróżniło, od razu sie skończyło marudzenie :P
Na 11:50 pedzimy do neonatologa, zobaczymy,co tam powie o tym krwiaczku Kubusia ;-) Bo już sie prawie cały wchłoną teraz czekam na opinie fachowca :-)

Potem na poczte, wysłac jeszcze dwa zaproszenia ślubne i koniec zajec na dzisiaj :-)

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszego solenizanta !! :kiss: :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #755548 przez Hania84
Witamy wtorkowo :)

I już mamy październik, jak ten czas leci :)

Lena słucha właśnie na muzycznym programie Eminema "Sing of the moment" haha :lol:

Wstałyśmy dziś o 8.30 po wcześniejszym mleku które było o 4.

Ikunia to jak Ty tyle jesz na co dzień co Gochens ma na diecie to ja już wiem czemu warzysz niecałe 50kg :silly: :lol:

Ja już solenizantom/jubilatom wszystkim składałam do roczku życzenia :silly: :lol: :laugh:

Gochens :kiss:

Czekam az moja królewna wypije mleko i idziemy wywołać zdjęcia dla dziadków i kupić Lence zestaw śliników z ceratą pod spodem bo te ślinienie mnie już wkurza :silly:

...we czwartek mamy tu w DE święto...czyli wolne od pracy i wszystko pozamykane "dzień zjednoczenia niemiec" B)

miłego dnia

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #755550 przez Sophie25
Witam sie i ja! :) :)
Życzonka dla solenizantów :lol: :) Rosnijcie duzi :laugh:
Nocka super :) :laugh:
Czekają mnie dzisiaj zakupy i podobnie jak Hania zakup sliniaka :laugh: a i pasuje sobie coś do chrztu kupić i oczywiscie moje ulubione zakup butów i płaszczyka! :laugh: :laugh:

Kurcze moja Zoska wogole nie chce w raczce nic trzymac :( ,jedyne co trzyma to swój kaftanik za ktorego ciagnie i probuje wsadzać do buzi.......

Własnie sobie lezymy i ogladamy rodzinke.pl :lol: :lol:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #755560 przez Hania84
A co do marchewki to na pewno lepsza jak deserki...a czytałam, że niektóre dziewczyny od deserków zaczynaja. Szukałam ziemniaka i dyni ale nie znalazłam jako jeden składnik. A samemu jak się ugotuje ziemniaka to nie zrobi się az takiej papki jak jest w słoiku, nawet jak się wody doda. Przynajmniej ja nie umiem tak ładnie zrobić ;)

Moja sie drze...chyba mleko chce...więc uciekam...do później.

Ikunia sama bym zawału dostała jakby mi ktoś fotelik z dzieckiem do góry nogami przekręcił :ohmy: :cheer:

11 lata 3 miesiąc temu #755567 przez kakaszka
witam dziewczyny :)

u nas z rana wredota sie wlaczyla. przebierac sie nie chciala, myc sie nie chciala, wszystko na nie, ale teraz zjadla i odplynelo, widocznie chodzilo o sen, a matka sie nie skapnela :D

co do chrapania to tez slyszalam, ze to zle kiedy maluch chrapie, w ogole jak nawet dorosly czlowiek chrapie to tez zle. u mnie eliza nie chrapie, czasami sie zdarzy glosniejsze sapanie, wtedy jak np koza niegrzeczna przeszkadza, dlatego staram sie przed snem czyscic jej nos i wtedy jest cisza.

chlopaki duzo zdrowka zycze :-*

bartek mala kozak :-*

karolka corcia lasencja :-*

ale mielismy wczoraj akcje wieczorem. moj facet pojechal wieczorem do swojej mamy pozyczyc jakies grosza, wchodzi do mieszkania a na kanapie w salonie jakis starszy gosciu najebany spi, slina mu cieknie, tesciowka tez podpita. jakiej on dostal furii, ja sie dziwie, ze jeszcze nie przekopal tego goscia. cos starej juz calkiem odwala by do domu gdzie mieszkaja jej corki ( 22 lata i 14 lat, 2 lata po smierci meza i ojca) przyprowadzac najebanych swoich fagasow. ale moj chlopak sie wkurwil, az go nosilo, ale stwierdzil, ze ma wstep do nas zamkniety.

11 lata 3 miesiąc temu #755568 przez rysa
Ja zaczelam o marchewki i pozniej mialam dac jablko ale stwierdzilam ze najpierw sprobujemy wszystkie dostepne warzywka.Dynie znalazlam w rossmanie z tej serii baby cos tam.A ziemniaczka mu dalam z marchewka

A Filip zasnal wiec do lekarza pojdziemy jak sie obudzi

11 lata 3 miesiąc temu #755569 przez Gochens
Ikunia ta żyrafa wygląda troche jak zabawka dla psa. Nie wiem gdzie jej fenomen, chyba w cenie hehe. Nie no niby jest właśnie pachnaca ale ja nie czuje tego zapachu, fakt ma rozwijać zmysły wzroku, wechu i lapania paluchami. No i można ją gryźć, ciuckac bezpiecznie. Zobaczymy póki co łapie ją czasem i wkłada do buzi.
Chodakowska ma swoją stronę na fb i tam szczerze mówiąc nie widziałam nic o ćwiczeniach z maluchami. Ma też stronke na necie więc może tam ? A jak nie to pewnie na płytkach.
Achhh zioła :lol:

FILIPOOO , PAWCIOO STOOO LAT ♡ Filipcio wracaj do zdrowka !!

Hania szerloku ja jednak wolałabym, żebyś pozostała szerkokiem na swoim stanowisku

Violcia a Ty gdzie imprezowiczko :lol:

Od wcziraj w Lidlu są te rzeczy co byky u Hani. Fajne są ja myślę o rajszczochach w sumie pod kombinezona były by spoko. A w ogóle ten kombinezon strasznie sztywny jest jakoś mi nie pasi, dostaliśmy inny taki fajny mieciutki więc chyba ten niebieski wystawie na tablicę i sprzedam :huh:

11 lata 3 miesiąc temu #755571 przez Gochens
W ogóle to tak gadalyscie o tym wypadaniu włosów i mnie to dopadlo cholera jasna. Najgorzej, że mój synus upodobał sobie ciagniecie mamy za włosy i ma ich na sobie multum, muszę go obierac.

Ikunia ty coś pisalas o jakiś co lykasz do dzioba, weź no przypomnij ciotce bo przecież gapa jestem i nie sluchalam jak trza było

11 lata 3 miesiąc temu #755656 przez KaRoLkA
Mała usnęła nareszcie :)

Gochens Ikunia polecała spiruline , tata mi przywiezie z PL w weekend i zaczynam kuracje bo katastrofa
2 razy dziennie muszę odkurzać bo pełno wszędzie moich kłaków :/

Idę obiados szykować bo mąż za pół godz przyjdzie :)

11 lata 3 miesiąc temu #755667 przez Sophie25
Moje dzisiejsze zabawy z Zosia skończyły sie na tym: :lol: :lol:
Oto dowody co dziecko robi mamusi :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #755709 przez Hania84
Wróciłyśmy ze spacero-zakupów :)

Kupiłam Lenie kombinezon na zimę i wkład do wózka wyściełany polarem plus folię na cały wózek (bo ten miał tylko na nogi) plus oczywiście śliniki :lol: a miałam tylko to ostatnie kupić :huh: ale tak to jest juz czasem.

Gochens :unsure: nie kumam ...chyba nic złego nie napisałam...hmmm

kakaszka to ci teściówka agentka. Brak słów.

Sophie moja na szczęście jeszcze takich zabaw nie urządza hehe :silly:

Wiedziałam, ze w Lidlu bedą te ciuchy co tu były :lol: polecam :blink:

Idę usypać Lenę bo marudna.

11 lata 3 miesiąc temu #755713 przez Hania84
Obejrzałam jeszcze na szybko tą gazetkę z Lidla i ogólnie zdzierstwo w Polskich sklepach :ohmy: nie dość ze mniej polacy zarabiaja to jeszcze drożej jest. Ja za bluzki na polskie dawałam 17zł a tu jest po 19zł...za dres dawałam 25zł a w PL widzę po 27 jest. Za ogrodniczki czy sukienkę dawałam 25zł a w PL po 30zł i w bodach 3zł różnicy. Nie było u nas tylko skarpet i rajstop a szkoda bo bym kupiła bo Lena lubi w nich chodzić.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #755722 przez Gochens
Haniu chodziło mi o to, że zawsze jako pierwsza sledzilas kto ma dziś miesiecznice, byłaś takim moim szerlokiem a teraz już nie sledzisz bo jak kiedyś napisalas wszystkim dzieciaczkom skladasz życzenia. No i przez to mogę ominąć kilka rocznic heh

Właśnie wróciliśmy ze szczepienia ogólnie zniósł ok trochę płaczu ale mama wzięła pionowo i po płaczu, bardziej martwi mnie co doktorka wynalazla. Mianowicie jedna że zrenic jest większą niż druga, powiedziała, że muszę udać się szybko do okulisty bo może to taki jego urok a może to być jakiś ucisk :( spróbuje dzis się dostać do okulisty prywatnie, będę do niej dzwonić koło 13.30.

Karolka dzięki za info,
Sophie mój też ma identycznie ciągnie i skubany nie chce puścić.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka