- Otrzymane podziękowania: 15
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewuszki nasze cudne
Niemoglam sue opanowac i dalismy małemu marchewke
I gdyby mógł to by zjadł cały słoik aż mu šie uszy trzesly
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- _Klara_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Ale mam nadrabiania...
Od 7 października w Polskich lidlach będą te ubranka co były u Hani niedawno i widziałam tez tam tą bluze co ma Gabi .
Do becikowego zaświadczenia o zarobkach z 2011 roku, do rodzinnego z 2012.
Wesele było udane a Julcia była grzeczna, tylko podobno bardzo mocno płakała jak odiechaliśmy
Ile jedzą wasze maluszki, moja ostatnio 150(170 po dodaniu mleka i zagęszczacza) i wystarcza jej to na 3 godzinki tylko.
Dziękuje za rady dotyczące tego zagęszczacza nutrion ulewanie się skończyło.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Mama Ikunia no to masz figę z makiem
Karolka fajny dres i uśmiech Gabi. Ja mam podobną góre z lupilu ale cała fioletowa i druga bluza brązowa
Marta to fajnie, że Bartuś taki apetyt ma moja tak średnio podchodzi do nowości...ale podawać jej bedę nie wycofam sie bo dzięki temu robi fajne kupki Lena początkowo dość fajnie je a później jak przychodzi 4 łyżeczka to już mniej fajnie...wczoraj zostałam opluta marchwia heh...
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
karmienie do bani w dzień nie ma zasranej możliwości żeby ciągnął cyca nie i już jak go biorę do mina w dół zaczyna się wyszarpywać głowa w drugą stronę i krzyk więc w dzień butla w nocy cyc ale wczoraj po całym dniu cyc wieczorem nie był twardy chyba coraz mniej mleka się w nim robi
Kakaszka mój mały też od kilku dni jest nie do zniesienia- musiałam tak napisać ale coś się w nim poprzestawiało cały czas tylko ręce i ręce i ręce mało śpi w dzień prawie nic w nocy też go ciężko ululać jak go położę to się wierci czasem i się wybudzi więc od nowa cała procedura, w nocy jak daję cyca to by przy nim spał całą noc i trochę tak przy nim zostaje bo za wczesne odłożenie grozi wybudzeniem.
Marudny jest niby chce spać jak go odłożę to krzyk jak go nosze to odlatuje na rękach.
Tak ładnie już ręce prostuje w łokciach czasem już ma dość zaczyna kwękać ale jeszcze się podnosi chyba jak się wkurzy to więcej ma sił
Ostatnio znów chodzę nie przytomna z czasów jak był malutki potem było lepiej teraz znów się cofnęłam i nie dosypiam ja mam tylko nadzieję, że to jakiś skok że się rozwija i mu przedzie ten humorek.
Jak był mały to nie dałam rady się umyć i teraz też to nastąpiło muszę czekać na babcię aż go popilnuje żebym się wyszorowała i zjadła.
A i jeszcze jedna nowość chyba od 2-óch dni próbuje się podśmiechiwać a i dziś jak piszczałka zapiszczał
Chciałam zapytać jak dajecie witaminę D3 jak karmicie sztucznie.
Rysa pisała mi jak była D+K ale jak jest teraz z samą?
Do lekarza mamy za 2 tyg dopiero
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aleksiaa ja podaję wit.D raz do 2 razy w tygodniu bo mała wypija ponad 500ml MM a w nim też jest wit.D i nie chcemy przedawkować. Jedni pediatrzy mówia że jak dziecko wypija więcej jak 500ml MM to nie podawać wit.D a inni że podawać...więc ja podaję raz do 2 w tygodniu i juz. Jeśli za dużo jest wit.D u dziecka w organizmie to mają później zatwardzenia...i duże też prawdopodobieństwo że moja Lena od tego m.in. miała suche plastelinowe kupy. Najlepiej spytac o to pediatrę.
Lena teraz leży we foteliku samochodowym i ogląda swoje stopy hehe...zaraz pójdziemy się kłaść na dłuższą drzemkę a później jakis spacer znów. Może wstąpię jeszcze raz do KIK'a bo kupiłam tam fajną mini z dzianiny taka do legginsów by cieplej w zad było i jest super, więc może skusze sie na jeszcze jedną
aha a z takich ciekawostek to w Anglii w ogóle nie podaje się wit. D dzieciom
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
A właśnie odnośnie jedzenia to moja jak zawsze zjadala z obydwóch cycow tak teraz z jednego i to nie do końca więc czasami sciagam jej i jest 140 ml z obu to też 30 zostawia :/ zamiast jeść więcej to je mniej
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
KaRoLka mała cudna,jaka bluza śliczna no i usmiech ZABÓJCZY!
Ikunia Twoja gwiazda jak juz siedzi! Sama słodycz!
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lena od 45min. śpi... szpinak dochodzi w piekarniku...a ja zabieram się za ćwiczenia teraz a później prysznic.
...do miłego ....
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Filip od paru dni budzi sie w nocy co 2-3godz,zje ok 90ml mleka i spi,wogole ostatnio ma jakis mniejszy apetyt w ciagu dnia.
Ja wit D daje codziennie
Karolka cudna corcia i bluza przekochana.Uwielbiam jak sa uszy na kapturach
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Emi siedzi w łóżeczku juz godzinę i nadal nie śpi, tylko rozmawia z ciuchcią
Artus po karmieniu zasnął.
Nie wiem czy będziemy się jutro szczepić bo coś nad ranem mi zaczął kaszleć...poza tym porobiły mi się 2 małe placuszki na buzi takie chropowate...czy wasze maluchy też cosik takiego mają?
Aleksia, a próbowałaś w dzień karmić synka na leżąco...? Ja czasem tak mam, a raczej Artek, że jak ciężko chwycić mu pierś gdy karmie go na siedząco, bo coś go rozprasza, czy po prostu jest głodny a ciężko mu sie uspokoić, pozycja na leżąco bardzo się sprawdza.
Jak pięknie Zosia siedzi mamo, te gile, chyba nie takie straszne
Haniu, pamiętasz jak pisałam, że Artek zjadł 200ml mleka z zagęszczaczem i spał 2h...a po 130ml zdarzało sie i 6h nie wiem o co chodzi tym dzieciom...
Karolka, ale masz śliczną księżniczkę
ja jeszcze podaje wit d+k
rysa, wstrzymaj się z tym kalafiorem...to jeszcze nie czas dla Filipka...niech się organizm przyzwyczai do zwykłych warzyw, a te wzdymające daj troche później....to moja taka rada...
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
Ją też daje wit D codziennie
Idziemy zaraz na spacerze bo słoneczko ładnie święci, może mała pospi dłużej
A i dziękujemy za komplementy
Agusia handra czasami też dobra jak człowiek zmęczony życzę żeby dzieciaki zdrowiały i nic ich nie łapało
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Szpinak mi się już zrobił...zaraz zjem...mój ma już ziemniaki ostrugane i mięso z wczoraj. Lena jeszcze śpi.
Agusia coooo??? To wg Ciebie jest nic co dziś zrobiłaś??? ja dziś tylko starłam kurze, poszłam na 2godzinny spacer no i szpinak zrobiłam dla siebie no plus te cwiczenia (musze jeszcze odkurzaczem przejechać , ale to jak Lena się obudzi)... to jest dopiero nic haha Ty to sporo zrobiłaś i to jeszcze przy dwójce dzieci
Dziewczyny Wy jak karmicie cycuchem to normalne że musicie dawac codziennie wit.D lub te tylko sporadycznie dokarmiające MM...ale jak moja mała jest non stop na MM to nie musze codziennie gadałam o tym z lekarzem...i wiecie gdybym się nie dopomniała o wit. D na ostatniej wizycie to by mi nawet nie zapisał hehe, nawet sie nie pytał czy dalej podaję.
Mi mama mówiła ze przez pierwszy miesiąc niech mała jest na samej marchwi żeby tak na fest ja polubiła a wtedy łatwiej bedzie mi przy innych daniach Ale szczerze to korci mnie by podać za tydzień już marchew,ziemniak,pietruszka (bo mam taki mały mix w słoiku) Agusia co o tym myślisz? bo Ty bardziej doświadczona
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
W zasadzie oprócz marchewki to wszystkie dostepne w sloikach sa chyba wzdymajace-brokół, groszek.
Zainteresowanie papuciami w paski
HANiu też myślałam o tej mieszance chyba z Gerbera, ale najpierw chce wypróbować pojedyńcze wrzywa.Przez ostatni tydzień Filip jadł tylko marchewke lub marchewke z ziemniakiem. raz mu smakowało raz nie, zależało chyba od jego humoru
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja mam ten mix z babydream (rossmanowskie) marchew też podaję rossmanowską. Zauważyłam jeszcze że mam tez samą marchew ze ziemniakiem ale z Hippa.
Jak na razie od tygodnia podaje sama marchew i chyba jeszcze tydzień bedę ja podawać a później wprowadzę marchew ziemniak a dopiero na końcu w 5 miesiącu ten mix. Tak chyba będzie najlepiej.
Kurde nie wiem co z tymi kaszkami...nie wiem jakie powinnam podawac małej i od kiedy...ale chyba bezglutenową i od 6 miesiąca dopiero co nie? Jak myślicie? Bo tą kaszkę też chcę łyżeczką podawać. Acha i ta kaszka to mleczna czy bez mleczna by musiała być? Z tymi kaszkami to mam największy dylemat.
- szósteczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
Paweł tez wcina a to marchewke troszke jablak i gruszki sama robiłam wszystko mi smakuje i zajada ile wlizie. Przekręca mi sie sam na brzuch a po paru chwilach steka zeby go przewrocic i tak wkolko. Sliczne te wasze bable i juz takie kumate. Pozdrawiam .