BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #755773 przez Sophie25
Gochens wiec kciuki zeby okulista was szybko przyjął i zeby to był tylko taki urok! :)

Co tu tak cichooo dzisiaj!? :silly:
Moja Zosia dzisiaj grzeczniutka wiec i czasu mamusia ma wiecej! :lol: :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #755785 przez abrakadabra
Malutkamilka PODAJE DANE DO TABELKI :)

* 17 TYDZIEŃ
* MLEKO MODYFIKOWANE
* 65 CM
* 6440 GRAM
* LUBIN K.LEGNICY

11 lata 3 miesiąc temu #755789 przez cordis
Witamy się i my , wreszcie mam łączność ze światem, komp padł ale mam do nadrabiania :ohmy: 245 postów, ale naskrobałyście babeczki.

Ja już zestresowana jutro mamy szczepienie i aż mi włosy dęba stają, mam nadzieje że nie będzie tak jak za ostatnim razem.
Pozdrawiam :*

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #755803 przez Hania84
Lenka śpi od 1,5h ja w tym czasie powklejałam zdjęcia do albumu :)

Brawo dla dzielnego Alanka :) i powodzenia u okulisty, oby to był tylko taki urok przystojniaka ;)
Gochens...ach o to Ci chodziło..no tak... :silly:

Cordis to jak już wróciłaś "do żywych" :silly: to podaj dane do tabelki które brakują przy Twoim nicku ;)

11 lata 3 miesiąc temu #755816 przez Sophie25
Cordis pokaz swoją kruszynkę! :) :laugh:

MAm pytanko do mam karmiacych MM - tez macie takiego bzika jak ja o wypazaniu i gotowaniu butelek, ja chciałam kiedys kupić szklane butelki ale kurcze niemogłam znalezc,słyszalam ze lepiej utzrymać szklaną w czystości i mniej bakterii sie w niej utrzymuje,sa jakies wyparzacze..
Ale kurde mąż mi mowi zebym nie przesadzała z tym wypażaniem i sterylnoscia........
Przesadzam czy tez nie...? ;)

11 lata 3 miesiąc temu #755827 przez KaRoLkA
Gabryska dziś trochę grzeczniejsza a wiecie co skubana robi jak jesteśmy same to ryk żeby ją nosić a jak tatuś wraca to aniolek bo wie że tatuś weźmie :/ i ją mówię mu że maruda a ten no gdzie jak się ładnie śmieje

Gochens mam nadzieję że to tylko urok i wszystko będzie w pożądku :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #755833 przez rysa
Właśnie oglądam jakiś program na TLC o porodach, niesamowite ale zawsze jak widze w TV jakiś poród to rycze ;)

Filip dostał od pani doktor jakiś syropek, spray do noska i do gardełka.

Ja coraz rzadziej wyparzam butelki

Przeczytałam teraz diete którą dostała Gochens i ja nie wiem jak to jest ale nawet połowy z tego nie jem. Od paru lat nie jem ziemniaków i chleba (od czasu do czasu ciemne, może razna dwa tyg) a mimo to zawsze miałam lekką nadwagę. Jedyne czego jem duuużo to słodycze, pewnie dlatego nie moge schudnąć

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #755837 przez Ikunia1910
heloł.

Gochens, Karolka dobrze pamiętała - SPIRULINA, najlepsza w kapsulkach bo można nie tylko lykać ale np. robic sobie jeszcze maseczki na paszczaka czy włosy:D
Mam nadzieję że z Alutkiem wsyztsko będzie ok, ale mnie straszysz :(

Sophie chyba przesadzasz, jeśli chcesz to kup ten niby specjalny płyn do mycia butelek (wiem że NUK ma, na warsztatach mówili) co prawda nie karmie mm ale myślę ze nie ma co robić tornada ;)

Mnie znów coś humor spadł. Tylko młoda mi go poprawia, przytuliłam ja dzisiaj i zaczełam jej śpiewać kaczkę dziwaczkę, jak przestałam to zaczęła mruczeć na mnie to ja replay a ta w śmiech :side:

Dla Fifiego buziak i dużo zdróweczka :kiss: niech nam wraca łobuziak do życia bez kaszlu i gilusków:)

Karolka tez tak mam ze narzekam na Zośkę czasem a jak B. przychodzi to zawsze jest w niego zapatrzona jak w obrazek ( no ale to pewnie dlatego ze jego widzi raz na ruski rok).

A Gochens może ja od Was odkupię ten kombinezon:D tylko musze poczekac az szanowny pan tatuś przeleje mi alimenty.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #755840 przez Hania84
Kurde wzięłam dziś na rozgrzewkę pierwsze 8,5min Chodakowskiej "Skalpel" a później Mel B. na brzuch i padam :ohmy: Jak oglądałam tą Chodakowska to nie wydawało się to takie męczące...póki nie zaczęłam robić hehe :silly: Ogólnie ćwiczenia zajęły mi 25min. Gochens jak myślisz raz dziennie to starczy? bo tak robię od 2 tygodni.

karolka tak jak bym siebie widziała :lol: u mnie to samo...ja mówie mojemu że mała marudzi i czasem sie drze ( bo nie zawsze ją biorę na ręce bo nie chcę tak uczyć) a on wraca z pracy, nosi ją i mówi... "no co ta mama gada...jaka niegrzeczna?" B) :huh:

Sophie ja mam jedną butelke z Aventu nie szklaną i 3 szklane z NUK'a i wyparzałam raz na samym początku i chyba po dwóch miesiącach drugi raz i tyle...więcej nie bede wyparzac. Smoczki wyparzam raz w miesiącu. Jak dobrze umyjesz szczotką do butelek w bardzo ciepłej wodzie to nic się nie stanie. Nie ma co przesadzać ;) Ja myję w płynie z NUK'a.
A tak na marginesie to faktycznie jak dla mnie szklane butelki są lepsze od tych nie szklanych :P

Lecę pod prysznic...

11 lata 3 miesiąc temu #755843 przez abrakadabra
Chciałam sie pożegnac dziewczyny, fajnie było na forum, ale niestety.. :) Trzymajcie sie pa ; )

11 lata 3 miesiąc temu #755844 przez Hania84
Abra hę ?????? O co kaman ????

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #755845 przez Sophie25
Możliwe ze jestem przewrazliwiona i Moj M ma racje :)
Abra DLACZEGO? :(

Rysa ja tak samo,patrzyłam na ten program i tak samo sie wzruszyłam,ja wogole taka płaczka jestem,wzruszam sie na wszystko,jak mała sie usmiecha,jak robi cos nowego,jak widze jak chrzesnica rosnie ,nawet jak widze brata w mundurze.....

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #755849 przez KaRoLkA
No właśnie ją też jej nie biorę bo bym nic nie zrobiła z nią na rękach ale za to przy cycu tule ile wlezie :/ i stwierdzam że poprostu ma matki dosyć czasami he he

Ikunia ją od poniedziałku zaczynam kurację i mam nadzieję że mi pomoże bo inaczej zostanę łysa B)

Słuchajcie oglądam wiadomosci i jestem normalnie w szoku znowu jakąś matka dziecko dusiła :/ no codziennie coś czy Ci ludzie serca nie mają :/

Abra dlaczego rezygnujesz ? :huh:

Filipku wracają mamie do zdrowka :)

11 lata 3 miesiąc temu #755853 przez rysa
Abra o co chodzi? czemu się żegnasz :unsure:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #755871 przez Hania84
Mi na włosy pomogła biotyna i woda brzozowa. Miesiąc kuracji i jest git :) ale od bardziej doświadczonych mam wiem, że łyse nie zostaniemy, po prostu muszą nam wypaśc te włosy któe nie wypadły nam w ciąży :) bo w ciąży nie wypadają włosy (przynajmniej mi nie wypadały, ani jeden !!! :) )

Abra badasz nasza reakcję? nie żartuj sobie? dlaczego taka decyzja? pisac mi tu ładnie !! :)

Jakaś plaga na te zabójstwa dzieci...az sie nie chce słuchac. SZOK !!!!! niech coś w końcu z tym zrobią !!! Więcej kontroli czy nie wiem czego bo to juz przechodzi wszelkie granice !!!

Lena obudzona...mleko zjedzone...dziś marchew później bo była taka głodna że by mi nie pozwoliła sobie dać taki ryk był B) :P

Fifi zdrówka :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka