BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #755877 przez Gochens
Jestem.

Więc doktorka go wylukala. najpierw dostał krople do obu oczu, przyszliśmy za pół godziny no i stwierdziła że nic groźnego nie ma UFFFF po tych kroplach źrenice były tej samej wielkości, spojrzała też na moje a ja mam jedno oko w dwóch kolorach i powiedziała że Alan też może takie mieć. Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o te cholerne łzy :huh:

Ikunia jak chcesz ja go kupiłam za 30 raz mu założyłam ale dla mnie za sztywny on jest i wylądował w szafce. 25 i jest Twój he he. A spiruliny nie mogłam dostać a byłam w 2 aptekach.

Rysa możliwe że chodzi o słodycze ale też może chodzić o kaloryczność no można nie jeść ziemniaków a inne rzeczy mogą być bardziej kaloryczne... Ja też ziemniaki od święta jadłam a mimo to waga latała.

Hania w zupełności raz dziennie wystarczy. Tyle że skalpel bardziej rzeźbi ciało a nie odchudza. Jeśli chcesz to rób np skalpel i skacz na skakance. I codziennie rób jeden skok więcej od poprzedniego wtedy będzie to szok dla organizmu i zacznie spalac tkankę tłuszczową.

Abra co jest?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #755886 przez Hania84
Gochens spróbuj tego co ja miałam na włosy...biotyna ze Zdrovitu i woda brzozowa z firmy Malwa ;)

Ja Skalpel tak bardziej na rozgrzewke (pierwsze 8,5min) a później brzuch Mel B. więc myślę, ze też dobre połączenie :) zobaczę czy po miesiącu będą jakieś efekty tej mieszanki cudownej :lol:

Gochens dobrze, ze Alanek ma oczka zdrowe :) jeszcze nie widziałam dwukolorowych oczu hehe :lol: słyszałam, ze takowe występuja ale jeszcze nie widziałam ;)

Lena własnie mi pierdzi i robi kupę (już druga dziś...aż w szoku jestem :P )

11 lata 3 miesiąc temu #755894 przez srenka_918
Kurczę Dziewczynki, jak jestem na bieżąco i zaglądam co chwilę, to mało piszecie i nie mam co pisać ale jak chwilę nie mam czasu wejść to 40 postów do nadrobienia ;)

Muszę się Wam pochwalić, że wydałam dziś na Pawełka 160zł ;) W sumie to większa część tego co chciałam wydać na szczepienie (a niestety nie mogę) a tak to maluszek dostał duużo nowych ślicznych ubranek z Pepco ;)

Zabieram się za nadrabianie ;)

11 lata 3 miesiąc temu #755896 przez Sophie25
Wczoraj patrzyłam na posty w tył i widziałam że ktoraś z was robiła maluszkowi śliczną sesję zdjeciowa,ja wlasnie tez mojej małej zamierzam takową zrobić jak bedzie siedzieć :laugh: :)

Tylko nie pamietam ktora z Was to była :lol:
Ale sesja ZNAKOMITA!

Śliczne dzieciaczki w takiej scenerii wygladają :)

11 lata 3 miesiąc temu #755906 przez KaRoLkA
Gochens super że Alankowi nic nie jest :)

Srenka pokaż ciuszki :D

Moje robaczki bawią się na dywanie a ja mam chwile luzu do kapieli :)

11 lata 3 miesiąc temu #755915 przez Ikunia1910
Gochens super ze ze ślepiami wszystko ok u Alana, już myślałam ze będzie cyklopem na zośke patrzał :silly: Ja spiruline na necie kupiłam bo to nie znajdziesz w aptece predzej w jakimś zielarskim :)

Abra jeszcze wróci chandra ją dopadła ale wróci hehe:)

Gochens na fejsie ci podam maila to mi fotunie prześlij jak ten ciuchacz wygląda, i bez przesady z tym upustem cenowym :P :lol:

A i ziemniaki nie są znowu takie tuczące, mają dużą zawartość wody. tylko bez masełka i bez żadnych sosików:P bo to najbardziej w boczki wchodzi.

Hania ja tez Skalpela ciągne ale całego. Raz włączyłam killera ale mnie zakillerował na śmierć po pierwszej powtórce byłam do zeskrobania z podłogi. Nie umiem biegac i już :P
No ale nie musze.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 3 miesiąc temu #755918 przez Kasiasia
Hej mamuśki…

Pawełek i Bartuś śliczni!!!
Karolka twoja corcia tez ślicznotka

Ale naskrobałyście… nadrabiam czytanie, bo mąż zająl się synkiem…. No i widzę że wasze dzieci wczoraj miały marudy a mój ma je dziś dopiero

U mnie dzień chłopaka bardzo udany :) wieczorem doszła mata i troche synus na niej poleżał ale wolał spać. Nadrobił dziś rano.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja na męża nie mam zbytnio co narzekać. Kłócimy się, ale to takie głupoty. Bardzo mi pomaga, zwlaszcza od ciązy. Nie łazi nigdzie z kolegami...Ma swoje pasje, ja je szanuje, ale nie przesłaniaja mu naszego rodzinnego zycia. Jak czasami wyjeżdża do domu dosłownie na kilka dni 2-4 sam to przyznam się że czesto płacze jak wyjeżdża i pierwszy dzien nie moge sie odnaleźć (dlatego podziwiam malutką). Bardzo go kocham i cieszę sie że spotkałam go na swojej drodze. Kiedys kupiłam mu taki magnes z napisem mniej wiecej takim " szkoda że nie spotkałam Cie wcześniej bo mogłabym Cie kochac dłużej". No ale potrafi mnie tez niezle wkurzyć :P

Co do chrapania to Tomusiowi zdarzyło się że chrapał ( pierwszy raz jak chrapał to az to nagraliśmy). On znow nad ranem często stęka jeju jak tego nie lubie…

Na rozstępy ja kupiłam sobie ten reklamowany BioOil zobaczymy czy to coś warte.

Mnie od kilku dni pobolewa gardło, ale dziś rano obudziłam się ze strasznym bólem… boje się ze zaraże małego. W ogóle to niebardzo się jakoś czuję.

Serenka jak poznałaś ze Pawełka boli gardło?

Marta czy byłas dzis może na targu?

Ikunia, kiedys miałam mega zgagi codziennie i nic nie pomagało Az wreszcie ktos mi poradził żebym co rano wypiła sok z polowy cytryny no i po ponad miesiącu zgaga przeszła i przez lata już nie wraca.

11 lata 3 miesiąc temu #755930 przez kakaszka
my dzis mamy dzien spiocha. mala caly czas spi, teraz zmusialm ja troche pocwiczyc i znowu odplynela, a wdzien ja razem z nia. cos mi glowa dzis znow pobolewa caly dzien, na bank cos z cisnieniem jest nie tak.

kasia tez chcialam kupic Boioil, ale jakos sie wstrzymalam. wyprobouj i mi opowiesz jakie sa efekty :)

ikunia pozdrow abra, niech sie trzyma dziewucha i szybko do nas wraca :-*

alanek nie strasz juz wiecej mamy i ciotek :)

hmm co do wyparzania butelek, to ja tez widocznie durna jestem. bylam pewna, ze trzeba, a sie okazuje, ze nie :) gotowac je nie gotowalam, ale zawsze zalewam wrzatkiem po umyciu, ale skoro mowicie, ze plyn dla dzieci wystarcza to musze kupic, bo takowego nie posiadam.

dziewczyny jakich krem uzywacie do codziennej pielegnacji przy zmianie pieluszki? my mielismy leczniczy wczesnie i byl super, ale nam sie skonczyl, a skoro problemow juz nie ma to trzeba uzywac jakis zwykly. sprobowalam nivea - tragedia ( ledwo da sie rozprwadzic po skorze, ziaja- juz lepszy, ale tez jest fest gesty. czy one wszystkie sa takie ciagnace sie? w sumie mniej wiecej ok jest bambino, ale uzywam go do natluszczania stupek, bo mamy suche i nie wiem czy nadaje sie do pupy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #755936 przez srenka_918
Wracając do tego co było wcześniej:

Odnośnie chrapania to mój synuś niby chrapał przez zawalone gardło i chyba coś w tym jest bo dziś po naszej kuracji inhalacyjnej już nie chrapie, mruczy jak kotek ;) Pewnie jak całkiem się wyleczy to przestanie nawet mruczyć.

Ikunia, ja przeżyłam podobną sytuację ;) Też mi Pawełka obracali głową w dół a ten zamiast się bać to się śmiał jak oszalały ;)

Pawełek też tak właśnie za włosy mnie ciągnie ;) tylko moich nie da mu się tak łatwo wyciągnąć ;) są za długie ;) Zauważyłam że już mi pasa sięgają! Szok że szok ;) Szkoda by było gdyby mi wszystkie wypadły... Ale jak pytałam dziś w aptece o coś na wypadające włosy to dla matki karmiącej nic nie mieli...

Sophie ja tam nie mam takiego bzika na temat butelek ;) Daję małemu herbatki co najmniej raz dziennie mimo że karmię cycem i butelkę myję po każdym wypiciu i przed a parzę raz na tydzień ;)

Abra coś się stało że chcesz nas opuścić?

Jak Pawełka gardło bolało to nie chciał pić mleczka, wypluwał wszystko a jak już połknął to pojęczał lub popłakał...
Wszystkim polecam inhalacje dla maluszków nawet samą solą fizjologiczną, żabki się nie robią i katarek nie męczy!

Co do kremu to ja polecam Oilan krem dla niemowlaków, świetny jest ;)

A ten biooil strasznie dużo kosztuje, mnie na niego nie stać....

Aha, ciuszkami się pochwalę jak wyschną bo właśnie skończyły się prać ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #755946 przez Ikunia1910
kakaszka ja używam na noc do pupuni pudru nivea, albo linomagu a za dnia bambino (on jest do wszytskiego) a jak bardziej czerwona pupa to lece z sudokremem:)

biooil kiedyś stosowałam mój Wiktor miał sznyte pod okiem jak sie z kumplem poprztykał i ładnie mu blizna zeszła prawie niewidoczna:) tylko drogie ale wydajne.

A na rozstępy polecali na warsztatach kosmetyki PALMERSA rekomendacje maja ponoć bardzo dobre ale nie patrzyłam jeszcze jak stoją cenowo.

Dziewczynki jestem na etapie kupowania nosidełka. Potrzebuje pomocy :lol: dawajcie linki jakie wy macie, bede wdzieczna.

11 lata 3 miesiąc temu #755962 przez Hania84
Wróciłysmy ze spaceru :) fajnie było bo słońce świeciło ale powietrze takie rześkie :) Lenka ładnie spała :)
Teraz ćwiczy głos i krzyczy przebierając przy tym szybko nogami haha :lol:

Ja stosuję na zmianę sudocrem i puder alantan i czerwona pupa u nas nie występuje :)

kakaszka ale Ty masz dobrze z tą córą :) a tak się martwiłas czy się wyspisz przy niej i popatrz...ona jak mama kocha spać :lol:

czekamy własnie na tatusia...za 35 min. powinien być :)

11 lata 3 miesiąc temu #755975 przez rysa
Gochens u mnie z ta waga to napewno wina slodyczy.Potrafie ptzez caly dzien jesc tylko slodkie :/ Przed ciaza sobie pozwalalam bo wiedzialam ze spale to na silowni.

Ja przez cala ciaze uzywalam balsamu z Palmersa i rzaden nowy rozstep sie nie pojawil ale cenowo to taki sam koszt jak biooil czyli kolo 30zl.Chociaz jak bylam dzisiaj w aptece wykupic leki dla Filipa(na marginesie to wydalam na nie 60zl!!!) to bio oil byl w promocji za 28zl

Kakaszka tez myslalam o tym specjalnym plynie do butelek ale kosztuje ponad 20zl.Co do kremow do pupy to ja dostalam tyle roznych probek ze jeszcze nadal ich uzywam :)

A sesja zdieciowa to super pamiatka.Co jakis czas ogladamy sobie te zdiecia.4 mamy w wiekszym formacie i wisza na scianie.

Cordis bylas w Bielsku?zlowilas cos w lumpkach?

11 lata 3 miesiąc temu #755985 przez KaRoLkA
Mała przy cycu i odlatuje już :)
My używamy kosmetyków Mustela i są super nie mamy problemów ze skóra :)
Co do nosidelka to nie pomogę bo ją nie mam bo stwierdziłam że plecy mi odpadna jak 7 kg Gabryske ponosze a zwłaszcza że rok temu miałam kręgosłup nastawiany po mojej pracy fizycznej za dużo ciężkiego dźwigałam i ból byl okropny :/

11 lata 3 miesiąc temu #755986 przez Marta1985
Mezulek składa meble a jA Zaczynam prasowac ;-)

Ńie Kasiu ńie byłam :-) a ze Tomus marudzi to chyba przeź klimat Siemianowicki Bartuś też tak mial :-)

Nadrobie was potem :-*

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #756000 przez Ikunia1910
potrzebuje nosidełko bo jade na drugi koniec polski do Abry :PP
a ogólnie miałam nie kupowac bo myślałam ze w miare szybko sie wyprowadzimy i bede bardziej mobilna a takto jezdze wciaz autobusami wózkiem z małą do dziadków i strasznie mnie to wkurza bo nigdzie do tramwaju sama nie wsiade a ja z tych co nie lubia o pomoc prosic.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka