BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #756774 przez rysa
Haniu ja tez wczoraj czy przedwczoraj patrzylam na czerwcowki.Fajnie powspominać czasy ciąży :-)

A te paputki to tylko na chwilke mial Filip na stópkach.Tak wierzga nóżkami że czasami nawet skarpetki nie są w stanie się utrzymać :-D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #756776 przez aleksiaa88
Przeczytałam wpis Hani i poszłam czytać stary wątek przez godz tam siedziałam o boziu jakie wspomnienia i co ja tam wypisywałam :blush:

To teraz wiem, że test robiłam właśnie 9 października ostatnio chyba coś o tym pisałam i się pomyliłam a potwierdzenie ciąży 22 października.

I jak ja mogłam myśleć żeby nazwać dziecko Ignacy z biegiem czasu to mi się już nie podoba ale mój Albert jest i Bernard eh

11 lata 3 miesiąc temu #756790 przez malutkamilka
No wszystko porobione, czas zaslonic rolety przebrac sie i wlaczyc Ewke ;)

11 lata 3 miesiąc temu #756791 przez Sophie25
eee Ignacy ładne! :)
Ja jak myslałam ze bedzie chłopczyk to chciałam Sebastiana albo Antka a mąz chciał Wiktora,ale okazało sie że mamy dziewczynkę a tu bylismy zgodni i oboje chcielismy Zosię! :) :kiss:

Dokarmiamy :lol:
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #756827 przez malutkamilka
No dalam rade bez problemu juz dociagnac do 3/4 filmiku. gorzej jest jak zaczynaja sie cwiczenia typowe na brzuch ale czuje sie duzo lepiej nawet nie zmeczona. Ide sie myc, potem flacha dla Wikusi na spiocha a jutro z rana na dzien dobry hula-hop bo na 10 fryzjer.

Dobranoc czercoweczki :*

11 lata 3 miesiąc temu #756861 przez violcia00
Widze ze coraz wiecej dziewczyn cwiczy z Ewka,bravo :silly:

Ja to przewaznie po 40 minut cwicze,z malymi przerwami bo tepo jest za szybkie ale swietnie sie po to treningu czuje.

Przestraszylam sie teraz-Oskarek spal i nagle zaczal kaszlec i to tak ostro i tak przez 2 razy,zaczynam sie zastanawiac czy to zwykle przeziebienie,lekarz sie niby lepiej zna ale ten kaszel mnie niepokoi :huh:

Teraz szukam jakas fajna fryzure na wesele,potem do wany i do spania,chcialabym zeby moje dziecko dzisiaj dluzej pospalo ale pewnie przez to przeziebienie tak czesto sie budzi.

11 lata 3 miesiąc temu #756863 przez KaRoLkA
Gabi czyściutka pojedzona śpiocha :)
My jakby był chłopiec to miał być Oliwier badz Oskar ale mi osobiście bardziej podoba się Wojtuś :D
A też ostatnio oglądałam zdjecia z ciąży i filmiki jak Mi się brzuch zniekształcał jak się mała wierciła i
Szczerze troche mi tego brakuje :)

Używała któraś oleju arganowego na włosy badź cere ? Bo w necie i ostatnio w pytaniu na śniadanie
Strasznie zachwalali i ciekawa jestem czy faktycznie działa takie cuda .

Idę jakaś kolacje zjeść i TOP SZEF za chwile :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #756875 przez violcia00
Oliwier teraz na topie,duzo moich kolezanek tak dalo swoim synom...

ja z kolei marzylam o dziewczynce,ale teraz jak jest Oskarek z nami to sie ciesze ze to chlopiec,kocham go nad zycie :blink:

ja mialam tylko dwa imiona-dla dziewczynki eliza a chlopca oskar i tak zostalo,a z dziewczynka moze sie uda za drugim razem a jak ie to trudno bo tylko 2je dzieci chce :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #756881 przez srenka_918
Oto ciuszki ;)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Zakupy jak najbardziej udane ;) A kosztowały mnie 130zł ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #756887 przez Sophie25
Violcia ja tez chce 2 :laugh: O ile mi sie uda ( ale to sporo do opowiadania)a jak nie to pragne zaadoptować dziecko :)Duzo o tym myslalam jeszcze przed Zosia :)

srenka widze ze zakupy jak najbardziej udane :)Swietne :)

11 lata 3 miesiąc temu #756895 przez Agusia83
Srenka zakupy bardzo udane :laugh: uwielbiam oglądać nowe ciuszki...na szczęście narazie nie musze kupować :laugh:

Malutka, to widzę, że Wikusia zaczęla pięknie przybierać na wadze :laugh:

Dziewczyny wstyd, ale ja przestałam ćwiczyć od soboty jak przygotowywałam imprezę dla Emi....ale musze od nowa zacząć ćwiczyć...a już się cieszyłam, że bez większych problemów mogłam zrobić 100 brzuszków naraz...muszę wdrożyć kolejne ćwiczenia w życie.

Haniu, pytałaś o kaszki, najpierw wprowadza się bezglutenowe...chyba koło 6 miesiąca bądź 7 zaczynamy glutenować dzieci....robi się to tak, że gotujemy odrobinę kaszy manny na wodzie i dodajemy do mleka 1 łyżeczkę i tak przez tydzień, jak dziecku nic nie jest to stopniowo zwiekszamy porcję :lol:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #756916 przez Hania84
Agusia dzięki za odpowiedź w sprawie kaszek...tyle tylko że tutaj kaszki manny nie ma..są jakieś bio i właśnie gluten i bez gluten. Chyba że ta manna to te gotowe co w kartonach...hehe bo akurat w tym temacie jestem ciemna B)

a gdzie Ikunia dziś? i kakaszka?

Jeny Agusia 100 brzuszków bez problemu??? Ja przyznam szczerze że 30 mam problem zrobić, a jak zrobię to jestem wypompowana...no ale ja mam oponę i ona jest temu winna B)

Jak już jesteśmy przy imionach to jak byłby chłopiec to Bartek :lol:

srenka ciuszki fajne...szczególnie ten ostatni :P

Lena od 20min. śpi a my oglądamy mecz Men.City vs. Bayern :lol:

Karolka moja nie wierciła się zupełnie w brzuchu ...aż czasem się zastanawiałam czy mam tam dziecko hehe :silly: po porodzie też non stop spała...ale po dwóch tygodniach już mało, nie to co inne dzieciaczki...ale teraz znów mi ładnie śpi w południe bo około 3h zawsze :)

Miłego wieczoru

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #756922 przez KaRoLkA
Srenka ubranka super a ten kombinezon niebieski boski:)

Ja od początku przeczówałam że będzie córcia i jak mowiłam mężowi to się wkurzał
I tylko dla chłopców imiona wymyślał a jak się urodziła Gabi to oszalał na jej punkcie i nawet jej śpiewał B)
Też chcemy 2 albo 3 tyle że 3 jak już dwójka będzie odchowana ;)

Hania Gabryska to mało powiedziane że się wierciła, czasami to aż bolało i brzuch miałam kwadratowy, zebra skopane ale lubiałam to :woohoo:

11 lata 3 miesiąc temu #756933 przez Agusia83
A mnie sie zawsze marzyła 4 dzieciaczków, ale szczerze, mając teraz 2 wymiekam, więc nie wiem jakbym miała ogarnąć 4....dlatego też Szósteczka, ja Cie kochana podziwiam :laugh:

Hmmm, kurcze, kasza manna to grysik, ale wątpie by pod taka nazwa była u Ciebie Haniu.Może po prostu gdy będziesz chciała zacząć glutenować Lenkę, to kup ta kaszkę z glutenem i rób tak jakby to była kasza manna...

Gdyby była dziewczynka, miała mieć na imię karolinka.

11 lata 3 miesiąc temu #756946 przez Hania84
No właśnie też tak Agusia pomyślałam z tymi kaszkami :) Ale jak będę w PL (Lenka będzie miała już roczek) to obkupie się w kaszki smakowe dla niej (bananowe, malinowe itp.) bo jakoś tak one mi się lepiej podobają ( i pachną fajnie - bo koleżanka robiła je swojemu synowi i ich zapach mam do dziś w nosie hehe :P )

Ja też szósteczkę podziwiam :) co tu dużo mówić ja już podziwiam te dziewczyny które mają dwójkę dzieci :silly: hehe

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka