- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
kurcze to wszystko przez ta pediatrzyne z przychodni, narobila szumu ze wszystkim nawet do kardiologa z nia jezdzilam bo panikowala a to 90 km dalej w jedna strone!!!
niby klatka piersiowa i glowka maja rownomiernie przyrastac gdzie w koncu klatka pzegoni glowke. glowka urosla 6 cm klatka 5 cm jeszcze nie przegonila ale to napewno przez to ze przez pierwsze tygodnie Wiki przybrala niecale 200 g ale do konca 4 miesiaca niby maja sie zrownac- zobaczymy. poki co sama co tydzien bede mierzyc ale jeszcze raz ja zarejestruje i pojade w listopadzie ale jak glowka zrowna sie z klatka a on znowu powie ze za szybko rosnie to powiem ze sama z pediatra bede ro kontrolowac a jak bedzie cos nie tak to wtedy sie zglosze.
zastanawiam sie nad zmiana pediatry, tu do tej tylko na szczepienia a jest jedna ktora przyjmuje tylko prywatnie ale jest ponoc dobra i z dnia na dzien mozna sie do niej dostac. Meza kuzynka tez ma dobrego przyjezdza do niej na wizyty domowe ale od razu przeglada jej apteczke i leczy tylko ziolami bo nienawidzi antybiotykow chyba ze juz jest taka koniecznosc ale to w Szczecinie i chyba ja poprosze aby do niego zadzwonila z porada przedstawila sytuacje i zeby sie wypowiedzial co mysli o tym przyroscie albo zeby dala mi jego numer. jak bedzie chcial to pojade do niej i niech on tam przyjedzie i obejrzy Wikule, pogadamy i zobacze co on powie.
Najpierw z mezem pogadam, potem najwyzej zadzwonie do kuzynki albo zarejestruje sie do tej ze Stargardu.
Dziewczyny czekam jeszcze na wasze wymiary jakbyscie mogly podac to bym sie moze troche uspokoila.
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
- Otrzymane podziękowania: 0
Malutka mój mały jeszcze śpi, odsypia nocne wojaże... Jak się obudzi to go zmierzę i podam
Kurczaczki jaka ja jestem nie wyspana, plecy mnie bolą... Do 1 mały twierdził że spać nie będzie i łóżeczko w dupcie szczypie, więc oddaliśmy pół łóżka tacie żeby do pracy się wyspał a na drugiej połowie bawiliśmy się we dwoje... Potem ja już padałam ze zmęczenia to przysypiałam a mały miał zasnąć przy cycu, ale padł dopiero po 1... Wsadziłam do łóżeczka i ledwo się rozprostowałam już był płacz, że głodny... No więc o 2 było karmienie... Potem do 4 spaliśmy, znów karmienie, (pobudkę męża przespał, niespokojnie ale się nie obudził) za to o 6 wstał pełny energii... Dałam mu cyca w łóżku i chciałam jeszcze pospać i on taki wtulony we mnie też zasnął, potem o 7 mnie kopał bo się odsuwał, było mu za ciepło, mi z resztą też to ja jeszcze godzinkę sobie pospałam a mały śpi już 2 godz i tylko co chwilę stęka bo się obraca a to na ok, a to z boku na plecy, a to podjeżdża do góry a to znowu na bok... Ogólnie to dziwne że przez sen wie jak to się robi a w dzień nie chce
Jestem tak przymulona że godzinę jadłam śniadanie składające się z 2kromek chleba i herbaty...
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Głowa 32 klatka 30
teraz podam w 4 miesiącu bo nigdy nie mierzyłam
głowa 39 klatka 42
A przypomniało mi się jak małego wyciągnęli i pokazali jak już był zawinięty to jak zobaczyłam głowę to byłam w szoku pierwsza myśl to jaka mała pomarańcza. Wydawało mi się, że taką małą ma głowę aż się wystraszyłam jak ja będę się nim zajmować jak taki malutki jest.
A Wasze dzieciaczki jakie miały głowy przy urodzeniu u nas 32cm ?
Może ta głowa była normalna a mi się tylko wydawała, że taka malutka bo nigdy noworodka nie widziałam.
Srenka a to miałaś udaną noc
Dobrze mi się wydaje, że jeszcze chwilę temu zazdrościłam Ci, że ładnie w nocy Ci śpi?
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Malutka nikt Mi nie powiedział że za szybko rośnie , a właśnie że bardzo dobrze przybiera tyle że Gabryśka już ponad 7 kg waży może faktycznie skonsultuj się jeszcze z innym pediatrą i zobaczysz co Ci powie
Srenka to Pawełek niezłe wygibasy robi na śpiączku moja jak uśnie w jednej pozycji tak w tej samej się budzi Leń taki z niej niechce jej się obracać wcale
My nockę miałyśmy ładna pobudka o 3 i później coś zaczęła popłakiwać o 4 ale dałam smoka i pogłaskałam po główce i spała do 7 a teraz sobie wojuje a mamuśka popija kawke i wcinam babke piaskową (upiekłam wczoraj bo mnie naszło )
Aleksia mi też się tak wydawało żę malutką ma główeczkę, zreszta całą była malutka bo miała tylko 50 cm wzrostu a główka 34 cm
Hania jak tam wieczorek się udał??
Miłego Dnia Dziewczynki
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hania chwal się tu szybko wieczorkiem
No więc u nas przy urodzeniu głowa 35 i klatka 35, w 7tyg głowa 39 klatka 41, na 3 miesiące było głowa 41, klatka 42 a dziś(2 tyg później) mierzyłam głowa 42 a klatka 44, więc nawet bym się pokusiła o tezę że główka za mała jest Ale klusek ma 8,3kg i to raczej powinien mieć klatkę większą niż głowę...
Aha a pediatra nam mówiła że rozwój jak najbardziej ładny i prawidłowy i skoro ma oboje rodziców "wielkich" to tak być musi (ja 172/77, mąż 189/80) czyli ma wagę po mnie i wzrost po mężu
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
U nas deszczowo... i głowa boli A jeszcze sie denerwuje bo ubranko Zosi nie przyszło a miało przyjsc juz 2 dni temu, a w sobotę przecież chrzest,mam nadzieje ze dzisiaj pryjdzie...
A mojej małej obwód głowki po porodzie wynosił 33,5 a 24 wrzesnia wynosiło 38 11 listopada podam dokładne wymiary aktualne bo Zosia ma wtedy szczepienie
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
nie zdążyłam was nadrobić w całości
Jedyne co to Haniu wszystkiego naj z okazji rocznicy
I Malutkamilka obwód główki Bartusia przy porodzie to 34 cm a teraz 41 cm.
Pytanko mam do dziewczyn które używają butelek z Aventu - jaki nr smoczka macie aktualnie ?
Wracam dalej was nadrabiać póki Bartuś śpi
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Jak sie obudzi to go zmierze.
Srenka widzę,ze podobne wymiary mamy..tylko ja ciezsza ciut 170/78 a mąż 194/110.
- cordis
- Wylogowany
- rozmowna
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.
- Otrzymane podziękowania: 9
My wczoraj od lekarza wróciliśmy z siateczką leków dla małego nabawił się jakiegoś przeziębienia zapodałam mu 3 syropki ale wymlaskał łyżeczkę bo o smaku bananowym te syropy , histeria była przy zakrapianiu nosa ale do opanowania. Dostał jedzonko o 20 i spał do 4 bo głod go zbudził i potem do 8 a teraz po lekach nyna w bujaku.
Marta my dalej mamy smoka1, czasem 2 ale tak łapczywie je, że się zadławia.
U nas przy urodzeniu główka35, teraz w 3 miesiącu42 ( a klatka 37 i teraz 42)
PS. ale Wy młodziutkie jesteście ja przy Was to stary dupol jestem
u mnie taka mgła, że drugiego końca osiedla nie widać
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Srenka. jestes wyższa o 2cmwiec powinnam sporo mniej ważyć.i
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mąż mi właśnie napisał, że szef się na nich wydzierał, że wczoraj za dużo zrobili i tekst roku mojego chłopa: "są facety i taborety"
Mam pytanko odnośnie znaczenia snów,zna się któraś na tym?
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Srenka mąż dobre teksty ma heh ale się uśmiałam
Moja mała nie opróżnia mi całkiem cyców ;/ w nocy to je z jednego i to nie do końca ale chyba się najada bo sama puszcza i odbekuje normalnie , czasami się zastanawiam czy ja ma za dużo mleka czy Ona za mało je