BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #767392 przez srenka_918
Dziewczyny, normalnie buraka strzeliłam za te komplementy ;)

Sophie wydaj wszystko co masz ;) My przeczytamy wszystkie ;) No i od nas krytyki nie usłyszysz ;) same pochwały ;)

No i co się stało z Natali?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #767400 przez Ikunia1910
Melduje sie. Dlugo was nadrabialam.
Zocha marudzila wczoraj dzis szczepienia i po szczepieniach zasnela na 3,5h wiec zdazylam wszystko nadrobic.

Haniu spóźnione zyczenia rocznicowe przyjmij od nas :kiss:

Sophie wiersz.do mnie nie przemowil ale moze dlatego ze zmeczona jestem musialabym sie bardziej skupic, ale to drugie to az sie zryczalam wiec gratuluje kochana udalo ci sie rozwalic mnie na łopatki:)

Srenka twoja tworczosc mnie powalila na kolana haha :)

Główkę mamy 41 przy porodzie 34. Malutka ja bym pediatre zmienila, strasznie mnie wnerwiaja tacy trzesacy sie lekarze. Kurcze to my mamy sie trzasc bo mozemy czegos nie wiedziec i panikowac ale zeby pediatra tak sie zachowywala? Jakas poroniona baba.

Pawelek super ma kombinezon misiowaty.

Srenka tu masz wytlumaczenie snu : m.sennik.biz/sennik-sen-o-wypadku-lotnic...hodowym-lub-morskim/

Sophie nie fajnie z ta sukienka wyszlo:/ zarzadalabym zwrotu kosztow przez allegro. No bo po co ci takie wdzianko skoro juz vedzie po chrzcie?!

Karolka super zaproszenia, choc ja bede robic na chrzest zoski sama;)

Agusia coz za usmiechy i niezlego masz mezusia w sensie wysokosci i wagi kurcze mozesz czuc sie bezpiecznie do tego ty jak okruszek przy nim;) super:)

My z Zonia tera jaka to melodia ogladamy przynajmniej nie marudzi, uwielbia muzyke:)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #767407 przez srenka_918
Agusia zapomniałam napisać że Wasze uśmiechy są piękne ;)

Ikunia daj Zośce buziaczka od cioci, żeby już się dobrze czuła ;)

11 lata 2 miesiąc temu #767425 przez Hania84
Agusia...zupa krem z dyni:

składniki:
1 średnia dynia, 4 ziemniaki, 1 marchewka, pęczek kopru i pęczek pietruszki, ząbek czosnku, łyżeczka cukru i łyżeczka soli, szczypta pieprzu.

Przygotowanie:

Dynie, marchew i ziemniak kroimy w kostkę i gotujemy w 2 litrach wody (mama mówi że tyle wody by było wszystko przykryte nią, może nawet ciut więcej być ale nie za dużo bo krem gesty nie wyjdzie) Jak zmięknie to zmiksować i doprawic do smaku (czosnek ma się gotowac posiekany razem z tymi warzywami). Na talerzu posypać koperkiem lub/i pietruszką. Można do tego ugotowac osobno makaron świderki ale moja mama podawała bez makaronu ale ze startym żółtym serem i kleksem kwaśnej śmietany (ser i śmietana jak już zupa jest na talerzu) . I gotowe. Smacznego :)

11 lata 2 miesiąc temu #767438 przez Agusia83
Haniu dziękuje,jutro bede pichcic...dodam jeszcze kilka rzeczy od siebie,ciekawe jakie wyjdzie?

Ikunia,męża mam postawnego,ale ja to raczej kluseczka...wcale drobną nie jestem przy nim.....chcialabym ważyć tule co Gochens:-)
K
Zosiu,Arek tez lubi "jaką to melodia":-)

11 lata 2 miesiąc temu #767462 przez Ikunia1910
Dzięki Srenka za buziaki.
Sama nie wiem co jej jest czy te dziasla ja bola, czy po szczepieniu czy moze kupy nie moze zrobic bo ja ta manienke jej daje probowac od trzech dni. :S

Agusia to mamy melomanow :)

11 lata 2 miesiąc temu #767472 przez kakaszka
no to eliza obrucila sie calkiem z brzucha na plecy, po czym zaczela plakac, zebym wrocila ja na brzuszek :) w tym czasie matka zaczela przebierac ciuchy 74, mysle zobacze, moze cos juz bedzie pasowalo na mala i zaczelam przymierzac na oko i wszystko jest na nia :( fakt na szczescie mam kupe tych ubranek, ale jak zabieralam z komody te juz za male by zrobic miejsce to sie poryczalam jak bobr. co ona tak szybko rosnie, jeszcze chwila moment i sie wyprowadzi :( przeciez ja ja nie wypuszcze nigdzie i nigdy :(

zosienka oby ci nic po szczepieniach nie bolalo :-*

11 lata 2 miesiąc temu #767478 przez Gochens
O matko!! O matko!!!!

Pewnie na wszystkie posty nie odpowiem za co z góry przepraszam :lol:

Sophie, Srenka dobrze a Wam idzie czas uwierzyć.w siebie !!

Głowę też mamy 41 a klata 42 nie wiem ile przy porodzie, nie pamiętam niestety.

Agusia piękne zdjęcia. Artus to cała Ty, zwłaszcza na drugim zdjęciu! Cudnie ;-) a waga moja to 61 przy 164 cm ale chcę wrócić do wagi sprzed czyli jeszcze 3 kg no i może uda się coś więcej. Mój problem to uda i tyłek chociaż mój ukochany sobie chwali ;-)

Sophie pisz maile do tej kobiety co to ma być!!!!!

Ikunia dzielna ta Twoja córcia :-)

U nas noc znów nie super, pobudki co 2 godziny.. Za to dzień bardzo miły, imieninowy a mąż zaskoczył mnie dziś od rana bukietem białych róż i obiadem po pracy :lol:
Alan po kąpieli oby szybko usnął.

11 lata 2 miesiąc temu #767480 przez Ikunia1910
Gocha to ja imieninowe zyczenia składam:*

Z zoska juz wiem co jest. Tu chodzi o te dziasla jednak umylam raczki i schlodzilam pod zimna woda i jej wymasowalam dziaselka i zupelnie sie uspokoila:) czyli trzeba przetrwac i masowac :) jutro lece po jakis zel chlodzacy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #767485 przez Gochens
Dziękuję kochana :laugh: :side:

To już zęby idą?? Bo chyba nie zakodowalam :dry:

11 lata 2 miesiąc temu #767494 przez Ikunia1910
Gochens zdecydowanie tak.nawet pediatra dzis na szczepieniu potwierdzila. Zabkowanie czas zaczac i tak jakis rok albo wiecej:p obysmy sie nie utopily w slinie:/

Dobranoc :*

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #767501 przez KaRoLkA
Sophie ta baba leci ewidentnie w kulki :/ kurcze niewiem co mam Ci poradzic , ja tak samo się wkurzałam jak fotelik nie dochodzíĺ

Buziaki dla Zosi zeby szybko zapomniała o tym szczepieniu :* to ząbkowanie w miare łagodne było :)

Haniu ale mi narobiłaś smaka i obiadem i tą zupka z dyni :D

Kakaszka ja tez tak sie rozczulilam jak odkladałam ubranka , rosną Nam te dzieciaczki jak na drożdżach :)

Gochens sto lat :)

11 lata 2 miesiąc temu #767502 przez Hania84
Ikunia to bezproblemowego ząbkowania dla Zosi :kiss:
Jeny aż się boję tego u Leny B) Słyszałam, że pomaga też na ząbkowanie masowanie dziąseł taka specjalną szczoteczką co zakłada się na palec. No i Dentinox lub Calgel. Ale sposób ze schładzaniem dziąsełek tez super :)

Gochensik Wszystkiego Najlepszego z Okazji Imienin :) Gdzie byłaś jak Cię nie było ? Coś mało ostatnio się udzielasz...co mnie smuci i skłania by posadzić ciotkę na karną żabę :P haha :lol:

Agusia - proszę...wow to ciekawe co Ci jutro wyjdzie za wybuchowa mieszanka :)

11 lata 2 miesiąc temu #767523 przez malutkamilka
Agusia to jak ci spi to norma u nas. Mala jak zasnie o 20 lub 21 to miedzy 3-5 pobudka na jedzenie i najdluzej po tym 2,5 godz spala a tak to po godz juz wiercenie i krecenie.

11 lata 2 miesiąc temu #767537 przez Sophie25
Ikunia to widze ze i 2 Zosienka zabkuje,oby zniosła to najłagodniej jak tylko sie da :)

Baba mi odpisała wowww :O

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka