BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #768131 przez Gochens
Malutka nas też nie ma w tabelce... 7 kg wzrost 65

Wróciliśmy od okulisty ta potwierdziła że jest ok ale mamy udać się jeszcze do neurologa. Wyznaczyłam już wizytę na dziś także pójdziemy, mam nadzieję że będzie ok.

Abra proponuję korektor pod oczy, na to trochę podkładu i na koniec puder sypki. Moja znajoma tak sobie zakryla kuku na ramieniu :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #768162 przez _Klara_
Julia dziękuje Ciocią za całuski :) Na razie mamy spokój z szczepieniami do 7-mc.

Agusia no to ładnie Cię D urządził tuż przed ślubem, całe szczęście że nie trafiło na palec serdeczny.

11 lata 2 miesiąc temu #768166 przez Agusia83
Gochens a czemu do neurologa?

Dziewczyny wsadziłam Emi do łóżeczka, bo juz jej pora nastała, zresztą widziałam, że była bardzo zmęczona...a ta oczywiście w płacz....ale trwało to może minutkę...dzięki temu mogłam zjeść na spokojnie zupę (a robiłam pierwszy raz dyniowa...wyszła palce lizać )...gdy odnosiłam talerz zawołała mnie...wchodzę, a moja córa wyciagnęła wszystkie skarpetki, rajstopy, majtki, czapki, szaliki z szuflady, a sama wygladała tak
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #768185 przez Hania84
Lena od pół godziny śpi. Coraz później mi zasypia w dzień cholercia a później wieczorem późno idzie spac. Dzis na pewno nie zrobimy drzemki popołudniowej (tej krótkiej) tylko o 21 kąpanie, mleko i spanie.

Byłyśmy dziś na spacerze połączonym ze zakupami (musiałam Lenę w rossmanie obkupić) Kupiłam mleko, pampki, płyn do butelek, i znalazłam DYNIĘ w słoiku :lol: od razu wzięłam :) Dziś mamy przerwę od słoiczka bo obserwujemy reakcję na jabłko...ale jutro podam jej kolejną nowość :) Dziś mi mama pisała, ze w pracy kobiety mówiły jej że jak Lena nie chce marchewki to mam ją połączyć z czymś co lubi czyli z jabłkiem i może wtedy zje. Spróbuję tak zrobić...ale po DYNI :lol:

Skoro o dyni mowa to fajnie, że zupa się udała Agusia :) ale widzę, ze nie dodałaś cynamonu...własnie tak wczoraj się zastanawiałam czy cynamon pasował by do tej zupy. Ja nie lubię za bardzo ze smakami eksperymentować więc podziwiam Cię Agusia :) Ty to jak moja mama...ona zbierze razem ze 3 przepisy na jedno danie...połączy i wychodzi jej bardzo dobre danie :lol:
Oczywiście podziękuję mamie i powiem o tym co Ty jeszcze dodatkowo dodałaś :)

A wiecie...jak byłyśmy z Leną na spacerze to usiadłyśmy się na placu zabaw bo słonko fajnie świeciło i oglądałyśmy dwie wiewiórki, które goniły się po drzewach :lol: :D ale śmiesznie było haha :D a jakie dźwięki wydawały przy tym...pierwszy raz słyszałam i widziałam jak te małe zwinne stworzonka są szybkie :lol: jak perszingi skakały po tych drzewach :)

Jesien przyszła i zeby coraz częściej mi się odzywają :( i co gorsza dolna ósemka chyba :( dziś w nocy mnie lekko bolała...ale teraz mocniej. Wzięłam tabletke i czekam. We środe mam wizytę ale miałam robic inny ząb...a chyba wyjdzie na ósemkę pierwszą...tylko że chciałabym zaplombowac ją. Ciekawe co z tego będzie B)

Dzieciaczki śliczne :)
Albert taka mała Zosia samosia :)

Klara - Julcia fajnie waży :) widać że zdrowa dziewczyna :) tylko się cieszyć :)

My na ostatnie szczepienie idziemy we wtorek i później kolejne mamy jak Lena będzie mieć roczek :)

Gochens dobrze, ze z oczkami Alanka super jest. :)

Ząbkującym dzieciaczkom ciotka przesyła :kiss:

Abra zrób może jak Gochens radzi na tą rękę :) albo jakis bandaż elastyczny a na to jakaś ozdobna wstążka...nie wiem.

hihi a Emisia wygląda jak mały Rastafa :) tylko dredy doprawic i niech regge śpiewa :D tak mi się skojarzyło po tej czapce :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #768202 przez Sophie25
Ale mi ulzyło z tym ubrankiem ufff...
Biore se za pieczenie a sałatki jutro :D
Agusia sliczna córa! :D jak fajnie jej w tej czapie :D Ale to leci za niedługo nasze pociechy beda wyrzucać ciuchy jak Emi :D :)

A tu ubranko Zochy,cieplutkie :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #768212 przez abrakadabra
Gochens świetny pomysł a jak nie zaradzi, to zrobie tak jak Hania napisała o wstążeczce na bandażu ;)

Sophie Piekne ubranko :)

Agusia Dzień przed ślubem??! O matko :D No to z córci mała agentka :D

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #768235 przez malutkamilka
Gochens juz jestescie- sorki musialam pzregapic wpis albo jak nadrabialam zaleglosci to przeczytalam wszystki i po prostu nie zanotowalam. Kochana a czemu okulista was wysyla do neurologa?

Cos sie rozpogodzilo i bym wyszla z mala na spacer ale ta jak zasnela o 14:20 tak spi jeszcze ale zaraz sie obudzi bo jak na nia to i tak dlugo spi. Zje i idziemy do sklepu po pieczywo i smarowanie na dzialke po jablka bo jutro robie jablecznik.

W niedziele jedziemy po moja babcie na lotnisko i niedziele spedzimy w mojej dziecinnej miejscowosci a pod wieczor na wieczorna kawusie zajedzziemy do moich rodzicow- mezus juz sie o nas trzesie bo na lotnisko kawalek drogi a jeszcze najpierw jade po dziadka a ta droga jest bardzo ruchliwa i duzo tirow.

Dziewczyny a kiedy trza sie udac do ortopedy po raz drugi? bo kurcze ortopeda mi mowil kiedy sie powtornie widzimy ale nie pamietam czy jak skonczy 3,5 miesiaca czy 4,5... :/

Sophie ladny komplecik- to Zosienka bedzie niedlugo prawdziwym aniolkiem :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #768252 przez abrakadabra
Malutka, my mamy sie udac do ortopedy jak Kubuniek skończy 4,5 miesiąca :)

11 lata 2 miesiąc temu #768265 przez malutkamilka
A tak jakos mnie naszlo pytanie, moze mi umknelo abra a ty robisz przyjecie czy wesele?

11 lata 2 miesiąc temu #768275 przez KaRoLkA
Sophie śliczny ten komplecik :)

Albercik słodziaczek :)

Agusia ta Twoja Emisia to chyba rozrabiara mała co ? Ale za to jaka śliczna blondyneczka :)

My też po spacerku , mała przespała prawie cały :)

11 lata 2 miesiąc temu #768277 przez Gochens
Musimy się udać do neurologa bo okulistka mówiła, że może to być jakiś ucisk w głowie na nerw czy coś takiego, oczywiście nie musi, może to być taka jego uroda no ale należy to sprawdzić. Mam nadzieję, że to tylko formalność i wszystko będzie grać. Udało mi się dziś umówić wizytę więc będzie za jednym zamachem.

Malutka robisz jablecznik ? Ja raz próbowałam ale ciasto mi tak zmieklo że w sumie same jabłka były i od tamtej pory już nie robię.

Sophie bardzo ładny komplecik, cale szczęście że przyszedł na czas.
Agusia Emi już taka duuuza dziewczynka że aż trudno uwierzyć że ma 2 latka tylko.

Przyszedł dziś fotelik więc go "rozdziewiczymy" w drodze do lekarza. Uciekam bo mój glodomor wolą jeść

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #768282 przez aleksiaa88
Ubranko śliczne bardzo mi się podoba ta góra.

11 lata 2 miesiąc temu #768287 przez abrakadabra
Malutkamilka Przyjecie robimy :)

Gochens Oby było ok :kiss: :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #768314 przez Ikunia1910
Hej.
ja na obiadek smazylam placki ziemniaczane, pozniej wzielam sie za słoiczki:) zapasteryzowalam dynie i mus gruszkowy bedzie miala malutka:) dzis tez cos marudzi wiec chyba musze sie przyzwyczaic ze tak juz zostanie.
A z dyni tez zrobilam sobie lampion za przykladem Abry :D

Aleksia Albercik fajny maluszek widac ze drobiezdzek z niego:) za mamusia chyba :)

Sophie fajny ciuch Zoska ma. Udanych przygotowan. I czekamy tu na fotorelacje z chrzcin.

Gochens trzymam kciuki zeby bylo ok u Alusia z nerwami :)
a jak znajde swoj przepis na jablecznik to ci podrzuce kochana na fb ;)

Agusia Twoja Mala Rasta bombowa :lol:

Abra na łapce mozesz sobie zrobic cos na ksztalt tych takich amerykanskich kwiatkow na rece (nie wiem jak to sie tam dokladnie nazywa)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #768331 przez abrakadabra
Ikunia, wiem o co ci chodzi z tym kwiatkiem, dynia fajowa :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka