BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #767263 przez Hania84
Jesli juz o książkach romansidłach mówimy to ja lubię jak pisze Diana Palmer - ona romans przeplata ze sensacją...zawsze się cos dzieje...także jak dla mnie super bo nie czyta się tego nudno. Lubię też Norę Roberts, ale nie wszystkie jej książki są fajnie pisane.
A ostatnio przypadła mi do gustu Janet Evanovich i seria o Stephani Plum (łowcy nagród) tyle tylko że to nie romans a fajnie napisana książka ...no własnie nie wiem do czego to przyrównac bo tam wszystko po trochu jest i akcja i sensacja i romans i humor...a humoru to chyba najwięcej :D szybko i przyjemnie się czyta książki z tej serii :D zawsze jestem rozbawiona (szczególnie babcią Mazurową :lol: ) Sophie jak lubisz czytać a wszystko wskazuje, że tak to sięgnij po tę serię :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #767281 przez Sophie25
Hania bardzo chętnie zobaczę :) Chętnie bym coś wydała ale chyba brak mi takiej odwagi,boje sie krytyki... mąż mnie zachęca i tesciowa nawet ale kurcze sama niewiem moze musze bardziej w siebie uwierzyć... sama niewiem......

Kuzynka Mojego męża lubi czytac erotyki, Greya juz przeczytała :D

Moje pisklę coś ostatnio ani na macie ani na bujaku nie chce siedzieć,tylko moje rece i kolana sa cacy :D

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #767285 przez Hania84
Wiecie co musze sie nieskromnie pochwalić ale obiad wyszedł mi zarąbisty !!!!! :D Normalnie sama to na poczekaniu wymyśliłam i jest bomba :lol:

Grey był ostatnio modny :blink: dziewczyny w ciąży go namiętnie czytały i nie tylko chyba...ale sporo z forum zapytajpolozna :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #767288 przez Sophie25
Mów tu szybko Nasz Masterchefie :D :)
Bo mi pomysłow brakuje zeby Mojemu smakowało :D

11 lata 2 miesiąc temu #767289 przez Agusia83
Wow, jak tu się poetycko zrobiło...Sophie pięknie...a Ty Srenka też świetna jesteś :laugh:
Wiecie, ja też kiedyś pisałam wiersze...miałam ich trochę....ale gdzieś zapodziałam zeszyt...to była dla mnie taka odskocznia od codzienności i większość z nich była o miłości..i jak to w życiu nastolatki bywa, często niespełnionej :silly:

Wiki, ale z Ciebie akribatka, świetnie leżysz na macie...Artkowi to za chiny nie chce się wspierać na rękach :silly:
Malutka ja chyba już od miesiąca daję Artkowi na noc mm, na początek było z tym zagęszczaczem a teraz z kleikiem ryżowym i co? Spi 5,6,raz mu się zdarzyło 7h a później pobudki są co 2 albo i co 1h...on chyba lubi w nocy jeść.

Zakupiłam dziś dynię i jutro pierwszy raz będę robić zupę dyniową, a raczej krem z dyni...
macie jakieś fajne przepisy?

Haniu Artuś po urodzeniu i główkę i klatkę miał na 36cm...a Lencia taka malutka była, ale głowka spora :laugh: widać, że będzie mądrą dziewczynką :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #767290 przez szósteczka
wreszcie udalo mi sie zmiejszyc te zdjecia najpierw porownawcze: ze szpitala i z wczoraj
oraz nasz przejsciowy kombinezonik
a teraz zabieram sie za nadrabianie was i moze cos pozniej skrobne
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #767296 przez KaRoLkA
Normalnie jakie zdolniachy z Was to szok :) srenka zostajesz freestajlowcem od dzisiaj :p
Sophi jak najbardziej uwierz w siebie i wydaj cos bo te wiersze piękne :)
A odnosnie ksiażek to czytała ktoras z Was tego Greya ? Bo dużo dobrego słyszamlam o tym erotyku ;D

My wlaśnie na spacerku , jest przyjemnie słoneczko świeci , 16 stopni :) mała tak zwykłe zasneła jak tylko poczuła świeże
powietrze :) a przeżyłam szok Gabi boi sie suszarki do włosow :cheer: a jak była mniejsza to przy niej zasypiła, coś jej sie odwizíaĺa:)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #767302 przez Hania84
Agusia moja mama ma bardzo dobry przepis na krem z dyni...wieczorem ci napiszę, bo będe dzwonic dziś do mamy :)
No Lenita malutka drobniutka a głowe miała 6 na 9 jak to się mówi haha :D mam nadzieję że będzie mądra :silly: byle nie ZA haha :P

Wszystkie Arturki lubią jeść :) Mój też :) to chyba taka przypadłość tego imienia hihi :blink:

Sophie a więc tak:

składniki:

paczka makaronu (świderki), 300g szpinaku mrożonego, warzywa mrożone (kalafior, brokół, marchew) pół kg piersi z kurczaka.

Przygotowanie:
makaron gotujemy odcedzamy. warzywa na patelnie i do miękkości doprawiamy "kucharkiem" i odrobiną przyprawy kebab-gyros. Osobno smażymy piersi z kuraka wcześniej pokrojone w średnia kostkę (doprawiamy "kucharkiem", słodką papryką i 3-4 ząbkami czosnku przeciśniętego przez praskę) szpinak osobno na patelnię wduszamy w niego 1 duży ząbek czosnku i dusimy do odparowania z niego wody. Na koniec gdy wszystko gotowe łaczymy składniki, dobrze mieszamy i możemy podawać z kwaśną śmietaną (jedna duża lub dwie małe) i WŁALA :lol: SMACZNEGO (oczywiście smietana na cały obiad. No i trzeba miec duużą patelnię żeby to wymieszac...albo wrzucac do miski i tam mieszac a później z powrotem na patelnię. trochę zmywania po tym jest ale jakie dobre :)

KAROLKA Gabi zmądrzała widocznie :) dzieci jak zaczynają coś kumac to później boją się różnych dziwnych odgłosów :) Moja na razie odkurzacza się jeszcze nie boi...ale myślę że to kwestia czasu...bo mamusia tez się bała haha :D no chyba że moje dziecko będzie odważniejsze od mamusi ale wątpię bo raz się popłakała przy otwieraniu paczki orzechów :P

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #767303 przez Sophie25
KaROLka moja tak samo, a jak właczam odkurzacz to jest histeria...
Ja jeszcze Greya nie czytałam ale moze przeczytam cos mnie nachodzi na Niego :)

Szósteczka ślicznie mały wyglada w tym kombinezoniku taki misio kochany,a i ma takie grzechoty skarpetki jak Zoska moja :D :)

Agusia ja tez o dyni myslalam,ale przyznam sie Wam szczerze ze nigdy nie robiłam,a chciałam zrobić chociaz pare słoiczków dla małej na zime i niewiem jak sie do tego zabrac :D

Wiki zdolna dziewczynka,mojej to sie nic nie chce :P nawet na brzuchu popłakuje...

Hania fajny ten przepis! Wykonam jutro :D

11 lata 2 miesiąc temu #767308 przez kakaszka
karolka ja czytalam greya i bylam bardzo zawiedziona. kiedys juz pisalam, ze dla mnie to bylo nudne. ruchanko ruchanko ruchanko, 5 orgazmow przy stracie dziewictwa itd ( strasznie nie realne, az smieszne), no i jakos sadomazo mnie nie kreci.

kurcze kiedy ja sie wezme za cos do czytania? w ciazy to ksiazke w 2 dni pochlanialam, moj facet sie wtedy najbardziej cieszyl, bo mogl spokojnie ogladac sport, grac na necie itd, bo mnie nie bylo :D a teraz jakos nie moge zaczac :) czytam ksiazki na komputerze, a od tego bola oczy, a w wypozyczalni nie ma zazwyczaj tego co bym przyczytala.

srenka ale mnie zagielas tymi tekstami :D zarabiste, musze to na pamiec sie nauczyc i pozniej komus wygarnac :D

haniu daj sprobowac :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #767337 przez Agusia83
a ja Wam pokaże zdjęcia sprzed minuty :laugh: trochę nie osre bo bez lampy...

a tu jeszcze mata
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #767346 przez kakaszka
agusia drugie zdjecie z mamusia jest extra :) az mi usmiech na twarzy sie pojawil :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #767349 przez Hania84
Agusia faktycznie drugie zdjęcie bombowe :D Ja też zaczęłam sie uśmiechać jak Was zobaczyłam :) A na macie Artuś to tak jak Lenka z tymi nogami...a do zabawek jeszcze nie dosięga jedynie spirale z krowami ciągnie i bierze zabawki co z boku leżą...ale to tak że się nie przekręci leń mały tylko maca na wyczucie gdzie jest :D cwaniara :lol: :P Lenka ma takiego samego zielonego dinusia :lol:

Lena się obudziła więc zmykam dać jej jabłko, potem mleko i na spacerek skoczymy bo ładnie słonko świeci :)

Violcia, Ikunia gdzieście Wy? Fajne tematy Was omijają :blink:
Abra pewnie zajęta przygotowaniami do ślubu :)

11 lata 2 miesiąc temu #767373 przez KaRoLkA
Wróciłyśmy ze spacerku, mała wyspana teraz zjadła i bawi się w bujaczku :)

Agusia ale pięknie wyszliście , a to zdjęcie z uśmiechami czadowe :D Artuś taki "dorosły " już :)

Haniu chyba faktycznie wydoroślała ;) A odnośnie tej suszarki to jak włączę to jest ok ale wystarczy że zbliże do włosów to Ona w płacz jakby Mi krzywdę ta suszara robiła co najmniej :P dobrze że odkurzacza się nie boi, choć kto wie czy nie zacznie ;)
a to dziecię moje to prze cwane jest, śmieje się z matki normalnie, wczoraj mój ją miał na rękach a ja zmywałam gary a ta tak się hihrała że szok i nie wiem czy z tego że woda się lała czy ze mnie :cheer:

Gdzie zniknęły Ikunia, Abra, Violcia, Gochens i Rysa ??? :unsure:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #767390 przez Sophie25
Agusia śliczne z zdjecia! :D:)
Arturek cudny a i uśmiech masz piekny :):D
Pierwsza pociecha napewno rowniez śliczna :)

Paczka nie przyszła... Jesli jutro nie przyjdzie to ja te babe zatłuke, i bede musiała kupić Zosce ubranko... a i moja pociecha dzisiaj nabyła umiejętność długiego "pierdzenia" wargami hahaha :D:D:D

a własnie gdzie lasencje sie podziały? Gochens odezwij sie :)
A i pozostałe zameldować sie prosimy! Czasem nie pamietam loginów ale KaRoLka chyba wymieniła wszystkie :D
Skleroza czy co :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka