- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
Kurcze no to przyrost ma taki jak wasze malenstwa tylko moja malo wazy przez glupote i niewiedze moja ale to nadrobimy i tak z waga skoczyla z 3 centyla na miedzy 25 a 50. glowke i wzrost ma na 75 centylu. a klatke piersiowa moze miec mala bo ja mam mala. i jak sie urodzila moj ja zaobaczyl to powiedzial ze ma po mnie waskie ramiona i klatke. i jak mama mi opowiadala to ortopeda jej powiedzial zeby moimi nozkami sie nie przejmowala bo to somo sie wyprostuje bo za szybko zaczelam chodzic a bardziej by sie martwil klatka bo mala co do calego ciala. Teraz mam 75cm pod biustem... i ona moze to samo miec.
skonsultuje sie napewno z innym tylko z mezem pogadam z ktorym bo ta ze Stargardu to za wizyte bierze 70zl a ten ze szczecina za wizyte 120zł ale to jakis dr habilitowany docent czy jakos tak.
To tylko ja karakan? 165/63 a maz 176/81
Agusia a moze serwuj na noc Artkowi mm a z rana daj mu cyca- moze juz mu za malo na noc a tak i on si wyspi i ty
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
KaRoLka zamawiałam na tablicy niby ze sklepu oryginalne,najgorsze jest to że miała podane tylko adres mailowy a telefonu nie podała bo bym juz dawno do Niej zadzwoniła......kurcze mogłaby chociaz odpisać bo wysłałm jej 3 wiadomosci...
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Wczoraj wieczór udany...ale spęczony we trójkę Lenie nie chciało się spać (zasnęła dopiero o 22) i najwięcej w rozmowie się udzielała...leżała między nami w poprzek i gadała jak najęta jak rozmawialiśmy (musiała wtracić zawsze małe 3 grosze ) i kopała mnie w bok żebym słuchała co ma do powiedzenie
Wszystko smakowało i było miło
Hehe dziewczyny, gdzie ja tam to Masterchefa haha zwykła sałatka to jest co robiłam i te krewetki...nic specjalnego
A Lena zobaczymy czy na aktorstwo pójdzie ale tata nie chce bo chce by była przy nim wciąż
Jeśli chodzi o obwód głowy to widzę, ze moja przy porodzie miała największą to już wiem dlaczego tak długo ją wypychałam i na końcu i tak lekarz musiał pomóc naciśnieciem na brzuch Lena przy porodzie miała 35,5cm w 3 miesiącu 39,5 a teraz ma 42 cm klatki piersiowej tutaj nie mierzą...więc nie wiem
Byliśmy dzis zapisac się do lekarzy..ja w końcu do tego cukrzyka na kontrolę po ciąży a mój do dermatologa.
Ide 29 października...ale wkurzają mnie tam te stare kwoki w recepcji że głowa mała moja ginka mi powiedziała że jest niby że trzeba na kontroli byc miedzy 6-8 tyg po porodzie ale ona zaleca mi bym zrobiła dietę...schudła trochę i wtedy poszła bo beda lepsze wyniki (powiedziała że kobiety kiedys na kontrole chodziły pół roku po porodzie i też dobrze było) więc tak zrobiłam a te pipy tam mnie opierdzieliły że późno jestem i czemu tak i litanie i wykłady mi daja ...no ludzie święci ja swoje one swoje. Ale zapisały mnie i 4 dni przed wizytą mam badac sobie cukier znów 6 razy dziennie ech...ale postanowiłam że nawet jak mi cukier wyjdzie to juz więcej po tej wizycie tam nie będe chodzić bo te baby sa wkurzające lekko mówiąc
Lena płakuli więc spadam...do później
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja nie mam butelek z Aventu ale jeżeli już coś pijemy to smoczkiem 2 się strasznie krztusi, więc jeszcze nie używamy.
Malutka nie jesteś karakan!
Martwię się moimi snami... 2-3 razy w tygodniu od porodu śni mi się podobny sen, jadę autem (zawsze jest to jakieś z aut, które mam, lub miałam i za każdym razem hamulec nie działa, raz wjechałam na środek skrzyżowania i nadjeżdżała ciężarówka, raz wjechałam w jakiś betonowy płot i jak mnie cucili to się okazało że mały mnie zaczepia, bardzo często uderzam w drzewa, lub po prostu chce się zatrzymać na drodze a auto jedzie dalej... Żeby śniło mi się to raz czy dwa, to ok... Ale praktycznie tylko to mi się śni...
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
i jak Ci się śni że jedziesz autem to wpisujesz hasło "auto" i tam masz kilka do tego (czy jedziesz, czy widzisz je czy stoisz koło niego itp.) wpisujesz też np. hamulec, drzewa ...itp. po prostu rozbijasz sen na cześci i później czytasz znaczenie i sklejasz "do kupy"
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
Ale widzę że masz tak samo jak ja , że jak coś nie po mojej myśli to jest bulwers heh
Hania super że wieczorek mile spędzony , a Lenuśka widzę towarzyska bardzo a i z tą cukrzycą to oby wszystko w normie było i żebyś nie musiała tam do tych bab chodzić
Malutka może Wiki będzie miała twoją drobną budowę ,
u Mnie to 170/62 a moj 184 /94
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ze snami Ci nie pomogę bo nie znam się , ale od porodu mam koszmary i taki strach mnie przeszywa o moja małą kruszynkę.......ale to moze normalne bo matka sie martwi o dziecko...czytałam kiedyś o tym ze to udowodnione ze kobietom snia sie koszmary z leku o bezpieczenstwo pociechy.
KaRoLka no racja ja taka jestem własnie.wole miec wszystko na tip top i tak jak zaplanowałam a jak nie to bulwers na maxa
Najbardziej wkurzaja mnie nieuczciwi ludzi normalnie łeb bym urwała Zeby chociaz odpisała
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
srenka zrób tak jak Hania radzi może a nóż coś wyczytasz , byle nic strasznego
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja też jestem taka, że jak nie po mojej myśli to nerwus i bulwers haha więc nie jesteście same
Karolka też mam czesto dejavu też po jakimś czasie i zawsze się zastanawiam nad tym bo przecież już to robiłam czy gdzieś tam byłam
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dzieci.pl/kat,1024251,title,Co-warto-wie...l?smgputicaid=6117fc
Pisze tam, że w pierwszym kwartale powinna urosnąć DO 6cm Twoja za tydzień ma 4 miesiace i główka urosła jej 6cm więc mieści sie w normie na moje oko Skonsultuj może to jeszcze z innym pediatrą, bo tamta chyba cos panikuje za dużo
- cordis
- Wylogowany
- rozmowna
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.
- Otrzymane podziękowania: 9
- _Klara_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
My mamy butelki z aventu i do herbatek mamy 1 a do mleka 2.
Obwód Juli głowy 33 klatka 32 - kg po urodzeniu
40głowa 40 klatka- 4,7kg w 12 tygodniu
42,5 głowa dzisiaj.
Zdrówka życzymy Elizce i Bartkowi.
Sophie opublikuj nam tu jakiś wiersz, pochwal się.
Abra jak tam, stres już opadł? Co tam u was?
Mała śpi i "mówi" coś przez sen
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Chyba zaraz jak wstanie to ja ubiore pojade do apteki i do mamy ja przypilnuje a ja auto w srodku posprzatam.
udalo mi sie ja ululac i polozylam ja na boku zakladajac ta nozke z gory za noge z dolu i poszlam siku, gdy wrocilam ta lezala juz na brzuchu i spi. co chwila podchodze i patrze jak oddycha bo sie boje by nie zapomniala tego zrobic a nie chce jej ruszac by sie nie obudzila. Wasze dzieci tez spia na brzuchcu czy wcale?
A tu Wikula z cwiczeniami na swojej macie:
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
cordis chętnie bym się zamieniła za takie sny , kurcze a mi to nigdy się żaden romans nie śnił nie mówiąc już o tym że z kimś znanym a szkoda przynajmniej jakaś odskocznia by była
malutka moja nigdy na brzuchu nie usnęła , a jak ją kłade na boczku to i tak na plecki się przekręca, najlepsza jej pozycja i rączki w górze
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
w nieskończoności jak słodycz
echo tanga pobrzmiewa z cicha
kastaniety się wdzięczą gitarze
struny rytmem uwodząc
a odmów i umów
niepomny księżyc
spojrzeniem zachęca
pragnieniem wysrebrza noc
Ty mnie kołyszesz nieśpiesznie
i nutą rozbierasz westchnienia
na plaży zmysłów
przypływem dodajesz odwagi
spienione falą wybrzeże
przy wtórze szeptów
myśl rumieńcem spełnia
w drżących oddechach dłoni
gdy w szczyptę hiszpańskich zapomnień
z czasu skradzionych przed zmierzchem
ubieram bezwstydne sny...