- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- cordis
- Wylogowany
- rozmowna
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.
a tak w ogóle to wow jak Twoja córcia prostuje ręce!
a mój na brzuchu nigdy nie zasnął max leży 15 min potem już foch który w płacz się przeradza.
karolka ja tu tylko piszę o "romansie" bo o innych rzeczach to mi wstyd
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- cordis
- Wylogowany
- rozmowna
ja nie mam takich talentów nawet jak śpiewam małemu to mnie własne 3miesięczne dziecko obśmiewa i robi minę "weź matka.....daruj sobie".
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
sophie kurka Ty to jakaś pisarka powinnaś zostać i zgadzam się z cordis dawaj więcej bis bis ja to nigdy nie miałam talentu do pisania jakoś tak sport wolałam
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
wymiary mialysmy przy urodzeniu 34/36, a teraz na 3,5 miesiaca 40,5/44
ciemiaczko nam sie zmniejszylo, ale w tym temacie to w ogole nic nie rozumiem.
odchudzac sie narazie nie bedziemy
alergii babka nie wykryla, takze wymioty wiaza sie z tym ze jest zarlokiem
ja w sny swoje nie wierze, ale moja mama ma zawsze jakies ktore sie sprawdzaja ( czarownica )
mi sie ostatnio snia wakacje nad morzem, wakacyjne romanse, po takim snie to sie budze zadowolona
dejavu to nie mialam chyba ani razu w zyciu.
wiktoria jaka skupiona na zabawce :-*
eliza dziekuje klarze za zyczenia, ale mama nie wie z jakiej okazji
haniu fajnie, ze sie wieczorek udal no i napeno z cukrem juz jest ok, ja tak naczaruje i tak bedzie
milego dzionka
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
A Cordis może Ci kawałek mojego romansidła pokaże w związku z Twoimi snami :)hmm?
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gdybyś chociaż z nią sypiał. Gdybyś ją całował, tak jak mnie ? niecierpliwie, zachłannie. Gdybyś muskał ją wargami jak mnie o tutaj ? tuż przy uchu.
Gdybyście się zrastali w jedno ciało, raz po raz tak długo i nieustannie, że gdyby Cię brakło ? czułaby pustkę głęboko w środku.
Ach, gdybyś z nią jadał śniadania o północy i kolacje nad ranem tak, że dzień i noc zlewałyby się wam w jedno, gdy tygodniami nie wypełzalibyście z pościeli, a jeśli tak to razem na minutkę lub dwie. I gdybyś czesał jej włosy a ona wycierałaby Twoje ręcznikiem, i gdyby zasypiała wtulona w Ciebie i taka bezpieczna, jakby za jej plecami czuwała cała armia rycerzy ? a to byłbyś tylko Ty śpiący?
Marzyłaby o urodzeniu Twoich dzieci i skrycie tuż przed snem wyobrażała sobie waszą przyszłość. A gdy jesteś daleko, w tych piekielnych chwilach układała się do snu jakbyś był obok i prawie czuła jak głaszczesz ją jeszcze przed snem i szepczesz ?Moja?? Starałaby się o wszystkim co złe zapominać, o wszystkich małych i dużych ranach i bliznach ? aż stałaby się jednym wielkim przekładańcem, na przemian ulepionym z miodu i dziegciu.
Jakby to było, gdyby to właśnie ona zrzuciła z siebie twardy pancerz ? tylko dla Ciebie. I gdyby to ona pod spodem, po tylu latach tkwienia w tych niedostępnych warstwach stała się pod spodem tak miękka i delikatna, że każde złe słowo, każdy grymas na Twojej twarzy był niby kłucie bagnetem. Prosto w serce.
I co by było gdyby to ona kochała po raz pierwszy tak dziko i tak romantycznie za razem? Jak byłoby Ci z nią, gdyby ustąpiła pod naporem Twych uczuć jak tama, gdyby Ci się wtedy oddała? Jakbyś ją dotykał, jakbyś ją całował, jakbyś się z nią spierał a jak dyskutował? Co byś mówił gdyby szeptała że boli, albo że smutno, albo że krzywda? A co byś zrobił, gdyby jej cudne policzki pokryły się rosą?
Ach, gdybyś to jej mruczał do ucha zwykłe słówka, zamieniające się przed snem w piękne opowieści?
Wtedy wiedziałabym lepiej, skąd we mnie tyle zazdrości.
Ktoś powiedział: mężczyźni są zazdrośni o ciało, a kobiety o ducha. Teraz wiem ile w tym prawdy: gdy czuję się tak źle z tamtą miłością.
Równie dobrze mogłaby być damą z obrazu, kobietą z filmu, rozpustnicą z powieści.
Ta piękność, którą widziałeś.
Ta słodycz, którą czułeś.
Ten głos, który słyszałeś.
To twoje wielkie uczucie.
I ta moja szarość.
Mnie kochasz inaczej: fizycznie, pierwotnie, praktycznie?
Twoje sacrum zwiędło, odeszło i zmieniło się w profanum.
W codzienność przyśpieszonych oddechów, w prostotę poplątanych ciał, w burzę szarpanych włosów, w ból przeoranych paznokciami pleców. W delikatność ukąszeń i pchnięć. W serenady orgazmicznych krzyków i przekleństw.
A mnie ta drzazga w sercu już taka urosła? i jakoś trudniej oddychać.
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Ja też dajavu nie posiadam... A co do snu to niby mi się życie z pod kontroli wyrwało i nie umiem nad nim zapanować... Hm... No tak nie umiem nad synkiem zapanować, żeby spał kiedy ja chcę
Wiki fajnie łapki prostuje siłaczka
Cordis ja bym też chciała "poromansować"
Karolka Pawełek też nie wypija wszystkiego z cyców... Ja nie wiem czy wcześniej miałam mniej mleka, czy on teraz mniej pije, ale chyba to drugie, bo jak wypijał wszystko to spał 7 godz w nocy ciągiem a teraz 5 (jeśli zdarzy mu się spać )
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- _Klara_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kakaszka życzyłam Elizce żeby nam wyzdrowiała jak najszybciej
Dziewczyny na romanse to w naszych przypadkach chyba już za późno, chyba ze w snach albo w poezji Sophie możemy sobie poczytać
Jula leży na macie i ogląda swoje nogi, chwyta rączkami i ciągnie za nogawki jak najbliżej buźki, ale jeszcze jej troszkę brakuje.
- _Klara_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
_Klara_ dzięki Ja do głupot to zawsze głowę miałam
- cordis
- Wylogowany
- rozmowna
a Ty srenka też taka przyczajona poetka jesteś? hmm hono do mnie baby z tymi talentami Waszymi, też coś chcę.
Klara daj pomarzyć z tymi romansami .
Ja mojemu ostatnio założyłam skarpetki a grzechotką najpierw patrzył na nie a potem takiego przyspieszenia w nogach nabrał, że cały czas mu grzechotały ale nie podciąga ich sobie jeszcze czasem w wanience ogląda stopy jakby były nową zabawką.
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
_Klara_ jeśli mogłabym Ci cos polecić to : "Zupełnie obcy ludzie"
Robyn Sisman, "Tańcz ze mną" Karen Kingsbury, chyba że typowe romansidło to "Wichrowe Wzgórza" ale to troche cieżkie to czytania i rozumienia...
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Sophie no jestem po prostu pod wrażeniem na prawdę fajny wiersz i romans Ja na Twoim miejscu wydałabym tomik poezji i wydała romansidło Jeszcze byś na tym zarobiła dziewczyno
hehe widzę że mamy kolejny ukryty talent - srenka - przyczajony tygrys, ukryty smok
kakaszka niech Elizka zdrowieje i fajnie, ze nie ma żadnego uczulenia (jeden kłopot z głowy)...a Ty wyczaruj dla mnie bym nie miała tego cholernego cukru po tym badaniu (bo będę musiała znów glukozę pić...ale tu jest o niebo lepsza niz w PL to pół biedy )
Malutkamilka- Wiki jak najbardziej prawidłowo się rozwija widzę nawet chyba ciut ponad przeciętną bo ładnie już rączki w łokciach prostuje...a mój leń ani myśli...nawet na brzuchu nie poleży 5 min. Także nic się nie zamartwiaj
kakaszka - rosyjskie szydercze wiersze też na pewno super są
A jeśli chodzi o sny to erotyczne zawsze ma mój facet...dziś mi właśnie opowiadał że śnił mu sie trójkąt z nami w roli głównej
Ja przeważnie mam sny związane z rodziną...