BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #767873 przez aleksiaa88
Przed ciąża i w zasie to potrafiłam mieć 2 w nocy sny. Kiedyś to co noc miałam jazdy teraz to ze zmęczenia nic nie mam a szkoda bo miałam zarąbiste jak opowiadałam mężowi to się śmiał zawsze twierdził, że chyba się nawdychałam przed snem czegoś bo odloty miałam.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #767888 przez Hania84
Abra znalazłam to

www.halat.pl/alergpok.html

i pisze ze kraby uczulaja...ale czytałam tez ze w tych polskich paluszkach surimi na marne szukac krabów...wiec nie wiem....moze faktycznie cos tam było jednak od tego skorupiaka. Ten ekstrakt krabowy pewnie był i uczulił Cię. Bo ekstrakt to sie zgodze ze był. To teraz wiesz ze krabów jeść nie mozesz :blink:

Lena zasnela po mleku wiec spacer troche pózniej

11 lata 2 miesiąc temu #767892 przez abrakadabra
Dzieki Haniu, moze faktycznie to krab....albo jego "polski odpowiednik" :)

11 lata 2 miesiąc temu #767910 przez szósteczka
hej witam sie z rana niedospana, to ja jestem najstarsza ale i najbardziej dzieciata slub wzielam jak mialam 19 lat pierwsza wilka urodzilam.jak.mialam21 i ak sie posypalo w listopadzie skacze 34. Pawel dzis po dwuch pobutkach obudzil sie o 4 nad ranem i stwierdzil ze sie wyspal tylko gdyby tak chcial sobie grzecznie lezec i sie bawic ale oczywiscie jeczal i tak sie z nim bujalam az wreszcie zasnol o 5 i oczywiscie o 6.30 pobutka teraz znow sie obudzil po krotkiej drzemce od 9 i naszczescie bawi sie w lozeczku ale zaczyna mu sie nudzic.
Co do snow to mi sie czesto sni cos zwiazane z przezyciami z dnia lub filmem jaki ogladalam przed snem.

11 lata 2 miesiąc temu #767913 przez Gochens
Dzień dobry ;-)

U nas noc fajna pobudka o 3;30 i 7 na gadanie ale ja się nie dałam, poszedł cyc i do łóżka ;-)

Ale macie sny dziewczyny!!! Ja mam często o lataniu ale takie uwielbiam ;-)

Lecę się ubierać bo jedziemy zaraz do okulisty z tym okiem i na rtg z moim więc do później kochane

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #767924 przez KaRoLkA
Dzień dobry :)

Ale miałyście straszne sny :cheer: mi nic nie zdążyło się śnić bo co usnęłam to mała popłakiwała i musiałam wstawać :dry: pobudki na jedzenie o 1, 3.30 i 7 ale coś mi strasznie niespokojnie spała , albo popłakiwała albo się wierciła ;/

kurczę Abra to faktycznie masz alergię na skorupiaka chyba ;/

Sophie ale ulga co?? fajnie że doszła ta przesyłka :) jak już odbierzesz to pokaż Nam tu kreację Zosieńki :silly:

wszystkim zasmarkanym zdrówka życzę :)

Ikunia to chyba będzie najlepsze rozwiązanie, żeby nie oglądać bo normalnie byłam przerażona jak to obejrzałam i aż sobie nie mogę wyobrazić co tacy rodzice czują :(

a tu projekt naszego zaproszenia na chrzest :)

miłego dnia

11 lata 2 miesiąc temu #767929 przez malutkamilka
Agus my tez mamy takie noce ze po 1 jest pobudkaa ale nie dawalam jej jesc bo wiedzialam ze ta za wczesnie wiec dawalam smoka odwracalam na bok i czekalam az zasnie jak jej nie szlo to ululalam na rekach i spala do 4 wtedy jedzonko i tym sposobem nawet jak sie obudzi to zasypia sama.

U nas noc nie najgorsza. Zjadla 170ml o 20 spac niby chciala bo oczy lecialy ale tata na skype zadzwonil i jak uslyszala jego glos to jak zaczela sie hihrac i koniec spania i tak do 21:30 wtrancala sie nam do romowy. Potem niby chce spac to ja klade narazie na swoje lozko a ta jakby magiczny pstryczek ja dotknal wierzga i sie smieje jakby to byl srodek dnia i tak do 22... zasnela o 22:30.... ale pobudka dopiero o 5:30 a tak by byla po 3 ;) zjadla i zasnela. pierwsze wiercenie bylo po 7 ale zaraz ucichla wiec zasnela i wstalysmy za piec 9 ;)

Teraz lezy na lezaku nazarta i zajada gryzaczek ;)

Ja teraz po porodzie chyba ani razu snu nie mialam, chyba ze nie pamietam bo okno mam na wprost jak sie budze. za to jak bylam w ciazy to przynajmniej raz w tyg snilam ze wchodze gdzie a tam moj malzonek z inna kobitka... :) ehh to byl chyba brak seksu ;)

U nas Wiki robi tak samo nagle krzyk i wszystko co ma pod reka pcha do buzi- najczesciej sliniaczek albo pacynka

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #767934 przez aleksiaa88
Eskimos

I jeszcze jedno genialny tatuś karmi :blink: a raczej stał i się patrzył

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #767936 przez _Klara_
Witamy

My już po szczepieniu :( Mała coraz więcej płacze, przy pierwszym szczepieniu tylko zapłakała jak ją kłuli, a dzisiaj to już w poczekalni popłakiwała.
Jak by kłucia było mało to jeszcze pobrali jej krew, a to już była katasrofa nawet ja się popłakałam(a zawsze byłam twarda) . Nie wiem jak oni to robili ale krew pryskała po moich spodniach i cała rączka Juli w krwi.

Malutkamilka do tabelki 18tydz (tak dokładnie to 19tydzień) 7,78kg 66cm i mleko modyfikowane.
Zerknełam do tabelki to Julia jest niezłym grubaskiem, zajmuje jak narazie pierwsze miejsce pod wzglendem wagi :blush:

11 lata 2 miesiąc temu #767944 przez aleksiaa88
Malutkamilka jak będziesz wprowadzać do tabelki to pamiętaj o nas bo się skurczyliśmy ;)

11 lata 2 miesiąc temu #767962 przez kakaszka
julka biedulka malutka, buziaki od cioci :-*
klara nie martw sie o wage, eliza jest wieksza, bo w 3,5 miesiacu ma 7300 :P takze w 4 miesiacu bedzie wieksza od julki :)

ale slodki eskimos, a jaki samodzielny :) juz niedlugo rodzice nie beda potrzebni :P

malutkamilka ja chyba nigdy w zyciu nie mialam tak, ze nie mialam snow :) napewno lepiej sie czlowiek wysypia :)

11 lata 2 miesiąc temu #768010 przez Marta1985
Powiedzmy że Was nadrobiłam :)

Zdjęcia maluszków śliczne ;)

My mieliśmy spędzić weekend w trojkę ale niestety mój mężuś ma wirusowe zapalnie spojówek tu u nas to plaga straszna :( i okulista zalecił unikać kontaktu z niemowlakami :(

11 lata 2 miesiąc temu #768085 przez abrakadabra
Właśnie wróciłam od chirurga, zdjeli szwy, ale jestem wściekła, bo paskudnie to wygląda. :angry:
Chyba bede musiała jakąś opaseczke albo wstążke założyc na to,na ślub.
Kuba mi marudzi,znowu trze dziąsła..

Aleksia Śliczny eskimosek :)

Klara Ucałuj maleństwo od cioci :) Bedzie dobrze :kiss: :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #768094 przez malutkamilka
Oj Aleksia zapomnialam dodac poprawiona tabelke, oczywiscie ze zmienilam ;) juz wstawiam nowa

11 lata 2 miesiąc temu #768128 przez Agusia83
A u nas noc taka sobie...Artek oczywiście wiele razy się budził..ale to chyba juz taka jego uroda...muszę chyba zostawiać w podgrzewaczu herbatkę i tym go oszukiwać, bo sam cumel nie pomaga...on szuka cyca prawdziwego :lol:

Zrobiłam ta zupe dyniową i jak dla mnie bomba :laugh: a dodałam dodatkowo marchewę, paprykę, paprykę słodką i ostra, trochę gałki muszkatołowej :laugh: ale przedobrzyłam z pieprzem i Emi po 6 łyzkach wymiękła :silly: Haniu, podziekuj mamie za przepisi powiedz, że z tymi udoskonaleniami też dobre :lol:

Juleczko jutro juz będzie lepiej...Klara ile jeszcze szczepień Wam zostało?

Aleksia, jaki śliczny zimorodek :lol:

Abra, kurcze, to musisz coś wymyśleć na ta rękę...opowiem Ci moją historię przedślubną.
Dzień przed ślubem ćwiczyliśmy jeszcze taniec...o północy juz wymiekałam, ale D. stwierdził, że to ostatni raz...no i tak mną zakręcił, że uderzyłam ręką o ścianę...trochę mnie palce zabolały, ale myslałam, że jest ok, dopiero D. zauważył, że krew mi leci z palca.Okazało sie,ze z palca wskazujacego w prawej rece urwał mi sie paznokieć, trzymal się na koniuszku...a z palca środkowego ułamał się w połowie tips...jeden palec miałam w plastrach by trzymał paznokieć z na drugim musiałam mieć robionego tipsa od nowa i to mi załatwiała świadkowa...ale i tak się różnił od innych paznokci bo inna metoda nanoszenia żelu :silly: ...ale przeżyłam...choć nie za dobrze spałam tej nocy poprzedzającej mój ślub...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka