BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #768366 przez Marta1985
Moja świadkowa miała taki kwiat i sobie chwaliła :)

Jakbyś chciała to zdjęcie mogę ci wysłać.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #768372 przez aleksiaa88
Ikunia świetny bancur Ci wyszedł. hi :lol:
Dziewczyny ale jesteście uzdolnione piszecie rysujecie, może któraś jeszcze ukrywa dryg do czegoś?
Może któraś z Was śpiewa?

Ja się czuje do dupy cały dzień mi zimno choć się pali w domciu a mnie talepie. Synuś dziś taki kochany cały dzień z babcią przesiedział, a jak trafił do mnie to chwila i lulu dał mi dziś w dzień 2 razy po godzinie pospać a raczej on spał, a ja leżałam w łóżku i nie mogłam zasnąć. Leżałam ale i tak mi było zimno.
Na noc biorę coś na wygrzanie jakąś tabletkę a mały na butli pojedzie.

Tak w ogóle to kiedyś to jak nie karmiłam przez parę godzin bo dłużej pospał to cycory były twarde i mleko ciekło. Teraz jak mały szalał i nie chciał w dzień cyca to pod koniec dnia trochę były nabrzmiałe od mleka. Ale jak zaczął ciągnąć 4 razy w nocy to cyc cały czas flak i niczym pocieknie to musi się długo napracować. Nawet masowanie nie pomaga tak mi się wydaje, że robią się puste. Bo jeszcze kiedyś jak pociągnął w nocy więcej to twardniały,a teraz flak na okrągło.

11 lata 2 miesiąc temu #768389 przez Sophie25
Zasiadłam na chwilę bo zaraz myknę Zoske kapać :)
Sałatki zrobione,spody do placków tez jeszcze tylko jutro masą przełożyć a i tort te z zrobiony,tylko zastanawiam sie czy bedzie gościom smakować bo zrobiłam masę capuccino do niego...
Teściowa nawet mi pomogła z plackami wiec nawet szybko poszło a mężuś gdyz ma urlop to zajął sie małą. Zastanawiam sie jeszcze nad daniem na gorąco co by tu zrobic... Macie jakieś pomysły? :D

Zajrze pozniej :)

11 lata 2 miesiąc temu #768396 przez srenka_918
Dynie jedna lepsza od drugiej ;) Ha ha ;)
A mi ortopeda nic nie powiedział że widzimy się po raz drugi... Pytał czy w rodzinie kiedykolwiek były przypadki chorób z biodrami i tyle...

A jak dziś zaszaleję ;) Jedziemy z Pawełkiem na próbę orkiestry dętej ;) Pochwalę się synusiem i wezmę nuty nowości żeby podszlifować w domu a dopiero potem wrócę do ich szeregów ;) Trochę się boję zacząć ćwiczyć grę na trąbce jak mały jest w domu... Już dwa razy próbowałam zostawić go w pokoju a grać w kuchni i mały się bał... Zobaczymy co będzie za miesiąc lub dwa... W końcu powinien być coraz odważniejszy ;)

11 lata 2 miesiąc temu #768463 przez KaRoLkA
Dziewuchy ale macie talent do tych wykrawajek :D

Gochens jak tam Alus wszystko wpożądku u tego neurologa?? A ja mam dobry przepis na szarlotke z kruszonka jak chcesz :)

Aleksia weź coś na rozgrzanie i do łóżeczka , zdrówka życzę :)

Srenka może Pawełek odziedziczy talent po mamusi do orkiestrowania :)

Sophie ale pyszności robisz :)

My tez tylko raz byliśmy z bioderkami, mała pojadła i wlaśnie usneĺa przy cycu :) byli u nas znajomi i Gabi dostała rękawiczki na sznurku :D

11 lata 2 miesiąc temu #768465 przez violcia00
witajcie.

moj synus wlasnie zasnal,juz drugi dzien sam zasypia,klade go do lozeczka a on nawet nie kweknie,oby tak dalej :)

ja tez juz coraz mniej pokarmu mam,2 razy dziennie tylko cycka daje a tak to butelka :(

sophie ja robilam pieczen schabowa z morela do tego sosik,pyszne bylo i barszcz czerwony z pasztecikami :silly: ...udanej imprezy zycze i pstrykaj foty :laugh:

Aleksia ja troche spiewa :lol: heh,nawet na weselu mojej siostry spiewalam dla niej piosenke a szwagier gral,nawet to fajnie wyszlo :silly:

dzisiaj nawet fajny dzien mialam,malutki nie zmeczyl mnie za bardzo,na spacerku ladnie spal...a mnie tak okropnie plecy ostatnio bola,ale najbardziej po prawej stronie,juz nic nie pomaga,nawet prochy,dzisiaj wzielam ketonal bo wytrzymac nie moglam to troche pomoglo i amol tez troszku pomaga ale musialabym sie co chwile smarowac,tak ze tak sie mecze :dry:

11 lata 2 miesiąc temu #768471 przez malutkamilka
Ja go nie pieke tak dla odmiany robie jak sernik ;)

spod tortownicy wykladam biszkoptami. jablka kroje na kwadraciki i proze w garnuszku z 8 lyzkami cukru, potem dodaje do tego troche wody i dalej proze a na koncu wlewam rozpuszczona uprzednio zelatyne z cynamonem i czekam az ostygnie ale nie sterzeje.
gdy wystygnie wlewam na biszkopty i do lodowki.
ubijam smietane 30% i wlewam rozpuszczona zelatyne, mieszkam i wylewam na jablka. jak sezeje posypuje kakao przez sitko albo tre czekolade.

zgapiony przepis z saszetki jablecznik pod chmurke. moja mama kupila na sprobowanie i mi posmakoalo i postanowilam sama takie cos zrobic i nie kupowac gotowca i wyszlo bo kazdemu smakowalo.

no wlasnie Gochens co tam u neurologa, oby obeszlo sie bez dodatkowych badan, bo moj mnie cigal po laboratoriach by zrobic morfologie, crp i glukoze a pozniej usg przezciemiaczkowe...

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #768480 przez Agusia83
Ja na chrzciny Emilki robiłam schab ze śliwką, sos sam się zrobił w piekarniku :laugh: Można też dać właśnie morele :laugh:

Karolka, dawaj przepis...ja robię szarlotkę z ciastem kruchym na spodzie i na wierzchu, ale kruszonkę uwielbiam :laugh:

Malutka, mniam, mniam...już czuję, że to pyszne musi być...muszę zrobic, może jutro?
Dzięki za przepis.

Ja też się załamuje, dziś mój syn nie chciał prawie w ogóle cyca ode mnie... :( nie wiem o co chodzi, bo mleko mam...cycki mi dzis wysiadały i musiałam odciągać i podawałam mu to mleko w butli...

Wiecie, ja nie kumam tych lekarzy odnosnie bioderek. Przeważnie kłopoty z bioderkami mają dziewczynki i to od razu po porodzie...wówczas muszą nosić taką wielką pieluchę między nóżkami, czasem to nawet taki jakby gips...a u chłopców to rzadko się zdarza...ale takie rzeczy powinny być wykryte w szpitalu po urodzeniu...tak więc jeśli po pierwszym usg z biodrami jest wszystko w porządku to po co jeździć z dzieckiem poraz n-ty? i to często prywatnie...

11 lata 2 miesiąc temu #768494 przez srenka_918
Malutka ja robię podobnie, ale zamiast żelatyny robię tak, że robię galaretkę agrestową z połową wody i jak wystygnie dodaję mus jabłkowy, tyle, żeby było tyle "wody" ile galaretka potrzebuje, przeważnie robię to na 3 galaretki, bo rodzina tak się zajada że mała blaszka to nic ;) No i 2 śmietany biorę przeważnie z śmietanfixem i kolejnośc inną, bo biszkopt, śmietana i wtedy jabłka ;) Choć w niedzielę robię jeszcze dodatkową warstwę, a mianowicie na biszkopt kładę masę budyniową zrobioną nie na wodzie a na soku z jabłek, potem dopiero śmietana i masa galaretkowo-jabłkowa ;)

Jesteśmy w domu z orkiestry i mały śmiał się do wszystkich jak najęty ;) Połowa porobiła sobie zdjęcia z najmłodszym członkiem orkiestry i nie mogą się doczekać kiedy wrócę do ich szeregów ;) Mały mam nadzieję jakąś muzykalność po mnie odziedziczył bo zamierzam go uczyć wszystkiego co sama umiem ;)

Agusia mój też czasem schizuje że cyca nie chce, a jak się położę na łóżko, cicho jest w pokoju i zakryję mu głowę pieluszką żeby miał półmrok to pałaszuje aż mu się uszy trzęsą ;) Teraz kąpiel i do spania ;) Dobranoc kochane mamusie i dzieciaczki ;)

11 lata 2 miesiąc temu #768497 przez Sophie25
Jestem :)

Violcia fajne pomysły mi poddałaś! :D

Ej Wasze dzieciaczki tez maja często czkawkę? Kurcze Moja mała ostatnio coś bardzo czesto ma...

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #768504 przez Agusia83
Srenka, to podaj jeszcze raz przepis, ale po kolei, bo dla mnie chaotycznie napisałaś :silly:
A chętnie zrobię Wasze ciacha :laugh: bo moja to taka zwykła szarlotka z migdałami.

Srenka, próbowałam dzis mu dać cyca na leżąco...i tez nie chciał :( może jutro spróbuje z ta pieluszką.

Sophie...no właśnie ostatnio Artek często ma czkawke, dziś chyba z 4 razy miał...

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #768525 przez abrakadabra
Srenka bardzo fajnie,że taka muzykalna i popieram chec uczenia dziecka w przyszłości, pytanie, CZY ON ZECHCE :P

Co do czkawki, to na szczescie Kuba ma rzadko..

Słuchajcie, mam pytanie, co sądzicie o matkach które na facebooku mają jedno zdjecie ze swoją córeczką a na reszcie czyli jakiś 187 mamunia jest w erotycznej bieliźnie, albo prawie bez niej, ja rozumiem mozna byc dumnym z własnego ciała, ale cholera jasna, dziecko podrośnie a potem bedzie słyszało, że połowa kumpli z klasy widziało goły tyłek jej matki... :unsure:

Pytam, bo przez przypadek trafiłam na takową panią na facebooku :dry:

11 lata 2 miesiąc temu #768556 przez Sophie25
Abra ojj nie rozumiem takich matek mogłyby pomysleć dając takie zdjecia do internetu,bo nawet nie wiedzią jaka krzywdę mogą zrobić dziecku, bezmyslne i przykre ze matka daje takie zdjecia :( Takie jest moje zdanie.

Agusia kiedys robiłam schabik ze sliwką i do tego kluski sląskie i wszystkim smakowało wiec pomysle! :D :)

Mam nadzieje że jutro Zosia nie bedzie płakać na chrzcie i marudzić :D

11 lata 2 miesiąc temu #768557 przez violcia00
Hmm Abra ja napewno wstydzilabym sie takiej matki,no bez przesady,jak juz chce sobie umieszczac takie zdjecia to sa rozne strony erotyczne to niech tam wstawia a swoja droga to nie rozumiem takich kobiet.

Ja tez chce zeby moje dziecko sie uczylo gry na jakims instrumencie. :laugh:

Ale narobilyscie ochoty tymi ciastami,ja tez bym chcetnie zjadla szarlotke,ale dopoki nie schudne to stop z e slodyczami :dry:

11 lata 2 miesiąc temu #768575 przez KaRoLkA
Mmmniam ale pyszności :) ja to lubie robić kopiec kreta (nie ten z pudełka tylko sama robie ) i 3bita mega kaloryczne ale jakie pyszne :P raz na jakis czas można sobie pozwolić :) i muffinki na ostro z szynka i serem pycha są :)

Aguś jutro rano Ci skrobne przepis :)

Abra według mnie przegięcie i to spore :/ ja mam znowu taka znajoma ktora pępkiem świata chce być i jej córka to najpiekniejsxb najwspanialsza jedyna w swoim rodzaju i nie do podrobienia według niej bo takie opisy daje :/ ale na takie osoby niema
sposobu, tak wychowane niestety .

Violcia mnie tak w ciąży plecy bolały to smarowalam maścia bursztynowa i pomagała ;) a i co z tą kawka ?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka