- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Ikunia - cieszę, się też że tak to wszystko się zaczyna ładnie układać Trzymam kciuki za dalszy rozwój sytuacji
Sophie - współczuję kochana. Ale teraz musisz być podwójnie silna by wesprzeć męża i Twoją babcię. Powodzenia kochana
A mnie od 18-ej znów ząb napieprza Leną zajmuje się mój wciąż bo ja nie daję rady. Wzięłam dwie tabletki i nie pomogły...teraz zrobiłam sobie zimny okład i jest trochę lepiej...wszyscy mi mówią że mam już jutro pójść do lekarza a nie czekac na środę bo ile mogę cierpieć i brać tabletki. Sama nie wiem, bo boję się tego bardziej jak porodu coś czuję że nic miłego na tym fotelu mnie nie czeka
Lena już o 19-ej wykąpana...zdrzemnęła się o 20 i dalej nie myśli spać...pewnie zaśnie coś koło 22.
Oglądamy teraz "Listę Schindlera"
Miłego wieczoru
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Ikunia super
Co do dzieciaczków to Bartuś też jakiś inny jest ... niby ząbkuje a nie ząbkuje, w nocy tez się budzi z płaczem ...
Hania ja ostatnio jak siedziałam na fotelu dentystycznym to zdecydowanie stwierdziłam ze wole rodzić ;p ZDECYDOWANIE !!!!!!!!!!!!!! te zęby co mnie bolały wyleczyłam, chciałam wyleczyć już wszystkie nawet te najmniejsze dziurki i kolejna wizytę mam na wtorej ale sobie daruję Tchórz ze mnie
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
sophie bardzo mi przykro.
haniu idz do tego lekarza dzis, nie ma co sie meczyc. a ja wcale sie nie boje, jeszcze ani razu nie mialam leczony zab ze znieczuleniem no mam dwa wyrwane, a to nawet nie bolalo
zapisuje sie do klubu marudzacych, krzyczacych i budzacych sie w nocy z krzykiem dzieci wczoraj wieczoraj wepchalam elize palca do buzi i wyczulam w paru miejscach na dziaslach zgrubienia twarde jak cholera, no i podpuchniete
przez co cala noc palec mamy byl gryziony, chyba nie musze pisac, ze dzis sie nie czuje. pospaplam normalnie od 22 do 1 w nocy, a pozniej to juz snem nie moge nazwac
lece dzis po zel na zabkowanie i gryzak, moze to cos da.
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
Dzisiaj nocka trochę lepsza. Pobudki o 1.30 , 4.30 i 7. Zczego koniec spania o 9 także niebylo tak źle
Powiedzcie mi czy zmiana otoczenia może mieć wpływ na sen dziecka ? Bo wczoraj zmieniłam małej pościel w lozeczku całkiem z żółtej na niebieską i może przez to niechciala wczoraj spać , bo niby dziecko się przyzwyczaja i niewiem może myślała że nie u siebie śpi ,może to głupie. Ale próbuje jakoś sobie wytłumaczyć jej wczorajsza niechęć do spania w lozeczku
Wszystkim zabkujacym dzieciaczkom życzymy żeby nie bolało
Miłego dnia
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
U nas noc znosnie pobudka 24.30 3,30 i 8.00 mnie udało się jeszcze położyć na godzinę.
Sophie bądź silna, niestety życie czasem płata figle
Hania uciekaj do lekarza! Chyba że chcesz się męczyć do środy?!
Ikunia cieszę się bardzo że wszystko idzie w dobrym kierunku:kiss: przyjemnego sprzątania!
Kakaszka nie zazdroszczę nocy. Może uda się w ciągu dnia kimnac?
Karolka a może to zapach? Wiesz Gabi pewnie w "starej" pościeli wyczuła swój zapach a nowa już zupełnie inny zapach? Też muszęzmienić AALkowi pościel
Miłego dnia!
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie spałam całą noc tak mnie bolał ząb na górze i na dole...nic nie pomagało. Poszłam o 8 do dentysty...i okazało się że mam znów górną ósemkę do wyrwania. A na dole stwierdzili że nic nie widać, nic nie wskazuje na to by miało tam bolec...więc nie wiem skąd ten ból na dole
Ósemkę mam już wyrwaną...ale dziewczyny co przeszłam na tym fotelu to głowa mała Doktorek zatrudnił dentystkę i ta mi rwała...ale to tak że góra jej pękła a reszta została w dziąśle i 40min. mi tam grzebała w konsekwencji czego nie wyciągnęła tego i na pomoc wezwała głównego (tego co sie zna na rzeczy) ale musiałam czekać az godzinę aż przyjdzie bo miał dwóch innych pacjentów którzy mięli termin. Miałam aż 6 razy podawane znieczulenie i teraz pół twarzy nie czuję. Doktorek usunął mi te resztki ale jak bolało mimo znieczulenia to masakra
Mam jeszcze do zrobienia siódemke (leczenie kanałowe bo duży ubytek i idę z tym we środę) oraz czwórkę na górze ale to mała dziurka jest. Więc porobię wszystko by już nie było więcej takich akcji
Lena ładnie spała całą noc (w przeciwieństwie do mnie ) jak zasnęła o 21.30 to obudziła się o 7 rano ale to już na fest.
teraz siedzę obok niej i ją bujam bo nie chcę za bardzo nosić po tym wyrwaniu...ale jej nie pasuje to i mi marudzi.
Kurde żołądek mnie boli , nie wiem czy od tej dużej dawki znieczulenia czy ze strachu jeszcze
Ale powiedziałam doktorkowi że poród lepszy haha
Miłego dnia
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja przed ciążą wymieniałam stare plomby to tak jak mówisz znieczulenie bardziej boli :/ ale jak mus to mus niestety
Gochens możliwe że to o zapach chodziło
U nas ładna pogoda także idziemy na spacerek jak mała wstanie i pojdziemy się zważyć i zmierzyc
- _Klara_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mam dzisiaj dużo pracy a mała marudzi, jak na złość. Jeszcze sobie kupiłam dynie i teraz muszę coś z nią zrobić. Mam plan na zupe z dyni w/g przepisu mamy Hani i jakieś słoiczki dla małej, tylko ciekawe jak z czasem wyjdzie.
Ernest sto lat, Natali co tam u was?
Haniu to Cię wymęczyli u tego dentysty, mam nadzieje że już nie boli.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Spałam koło Leny 1,5h ale sie obudziłam i nie mogłam juz zasnąć...ale na szczeście Lena jeszcze śpi...oby jak najdłuzej bo nie jestem dzis do zycia by się nią zajmować Spuchł mi cały policzek i nie mogę nim ruszyc ani buzi za bardzo otworzyć. Cholerne zęby. Lepiej mieć sztuczne chyba
Idę się dalej położyć...chociaz poleżę sobie.
Jutro Lenka idzie na ostatnie szczepienie w tym roku...ale ponoc doustne ma być więc luz
Klara miło mi że spróbujesz przepisu mojej mamy na dynię na pewno będzie smakować
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pół godz po tym jak wyszłam to myślałam, że mi szczękę rozsadzi z bólu. Nawet po ketanolu nie było rewelacji. Tak mi dziąsło zmasakrował.
NOC CUDOWNA zaczęło się przed 22 i skończyło 00:20 wszystko robiliśmy noszenie przytulanie na boku na brzuchu po ciemku przy świetle i karmiłam i nic chwilę spokoju i płacz i tak cały czas mąż go nosił bo ja wymiękłam. W końcu usnął w wózku obudził się za 2 godz dostał jeść niestety trzeba było go przebrać bo gdzieś jakoś siuśki wyleciały i znów ryk i mąż nosił. Nie wiadomo co chciał. I dziś też jakiś jest dziwny noszony na rękach i marudzi czasem. Dałam mu palca w usta to tak dziąsłami jeździł po nim. Ale one są normalne nic tam nie ma. A rąk z buzi nie wyjmuje prawie.
A ten okres to tak mnie wkurza 2 dzień, a leci jak pierwszego.
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Klara to jakaś telepatia bo ja też kupiłam dynię i zamierzam zrobić zupkę z przepisu Hani:D tak mnie jakoś naszło w sklepie i jeszcze wziełąm jabłka to upichce szarlotkę też z przepisu którejś z Was
Hania odpoczywaj jak tylko możesz, Lenuśka grzeczna bo czuję że mamę boli ja to stwierdzam że zęby powinny raz urosnąć i być na całe życie i jeszcze żeby się nie psuły
Aleksia my własnie też tak mamy dziąsełka normalne ale wszystko idzie do buzi i pytałam pani to powiedziała mi że się dziąsła przygotowują do ząbkowania (poszerzają) i dzieci swędzą i dlatego tak jest
powiedzcie Mi dziewczyny jak robicie słoiczki dla Maluszków z dynią np ???
co tu taka cisza??? Dziewczyny gdzie Wy wszystkie??
- Ikunia1910
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
ja tak pedzikiem, przelocikiem
Gochens też bedę prać zośkowe pościelowe ale to juz na spokojnie jak sie przenieisiemy.
Haniu wspolczuje kochana bólu, wysyłam Ci dobre fluidy ( aaaaummmmm )
pozatym mam odwiedzic po 2 latach dentyste i to co mi tu z Aleksią wypisujecie może wpłynąć na przedawnienie mojej decyzji hihi
Aleksia pytałas o maść na dziąsła "BOBODENT" ok 17 zł w aptece, smarujesz dziasła 3 razy dziennie. moja Zoska po tym to zupełnie inny dzieciak:)
Karolka to ładnie Gabrynia przybiera, tez będzie wysoka modeleczka:)
Ja robiłam zosi dynie w mołe słoiczki (takie po koncentracie).
Gotowałam na parze, potraktowałam blenderem przelałam mus do wyparzonych słoiczków (wyparzam w piekarniku wtedy sa suche) i pasteryzuje (na dno gara kłade ściereczkę i gotuje słoiczki w wodzie 20minut (taka ilość żeby nie zakrywało pokrywek). Później odwracam do góry dnem żeby się dobrze zamknęły Nie mieszam dyni z innymi warzywami bo stwierdziłam ze ziemniaczek czy miesko jakies później moge do tego dołożyć.
Ja dzis byłam z Zosią na spacerze, później na zakupach kupiłam calą chemie potrzebną do sprzatania - detergenty, worki, artykuły higieniczne i takie inne duperele co sie rzadko kupuje a bez nich ani rusz. Jutro Zoskę ładuje do wózka i z tobołkami jedziemy do mieszkanka na wielkie sprzatanie. Musze sie przyznac ze zawsze lubiłam sprzatac ale mysl ze robie to wreszcie dla siebie jest zupełnie inna, takiego powera dostaje hihi:lol:
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
pobawię się z tą dynia może jakaś "wykrawajka" mi wyjdzie choć ja nie posiadam takich talentów jak Ty i Abra
a i nie dziwię się że masz powera do sprzątania w końcu będziecie na Swoim
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ikunia no pewnie, ze teraz power masz każdy by miał jakby sprzątał w swoim nowym gniazdku Powodzenia i przyjemności I fajnie, że Zośce już lepiej z tym ząbkowaniem
Acha i nie przekładaj dentysty bo porobi Ci się jak u mnie i co...wtedy to dopiero ambaras...a tak jak mała dziurka to tylko cyknie i po sprawie
Róbcie, róbcie dziewczyny przepis mojej mamy bo dobry
Karolka jak zrobisz wykrawajke to się pochwal I fajna dziewczyna Ci rośnie ładnie przybiera na Twoim mleku Malutkamilka musi wpisac do tabelki
A gdzie reszta dziewczyn? Co tak mało ostatnio ?
Znacie deser "baba jaga" bez pieczenia? dziś przegladając internet natknęłam sie na takowy i fajnie wygląda i na pewno fajnie smakuje dancia.bloog.pl/id,338663637,title,Wraca...smoybbtticaid=611861