BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #769433 przez Hania84
Karolka - u mojej też tak to wygląda...więc pewnie nasze córy mają to samo...i raczej to albo jakiś skok albo sny.

Ikunia - cieszę, się też że tak to wszystko się zaczyna ładnie układać :) Trzymam kciuki za dalszy rozwój sytuacji :)

Sophie - współczuję kochana. Ale teraz musisz być podwójnie silna by wesprzeć męża i Twoją babcię. Powodzenia kochana :kiss:

A mnie od 18-ej znów ząb napieprza :( Leną zajmuje się mój wciąż bo ja nie daję rady. Wzięłam dwie tabletki i nie pomogły...teraz zrobiłam sobie zimny okład i jest trochę lepiej...wszyscy mi mówią że mam już jutro pójść do lekarza a nie czekac na środę bo ile mogę cierpieć i brać tabletki. Sama nie wiem, bo boję się tego bardziej jak porodu :P coś czuję że nic miłego na tym fotelu mnie nie czeka :(

Lena już o 19-ej wykąpana...zdrzemnęła się o 20 i dalej nie myśli spać...pewnie zaśnie coś koło 22.
Oglądamy teraz "Listę Schindlera"

Miłego wieczoru

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #769473 przez Marta1985
Sophie - trzymaj się :kiss:

Ikunia super ;)

Co do dzieciaczków to Bartuś też jakiś inny jest ... niby ząbkuje a nie ząbkuje, w nocy tez się budzi z płaczem ...

Hania ja ostatnio jak siedziałam na fotelu dentystycznym to zdecydowanie stwierdziłam ze wole rodzić ;p ZDECYDOWANIE !!!!!!!!!!!!!! te zęby co mnie bolały wyleczyłam, chciałam wyleczyć już wszystkie nawet te najmniejsze dziurki i kolejna wizytę mam na wtorej ale sobie daruję :P Tchórz ze mnie :P

11 lata 2 miesiąc temu #769499 przez kakaszka
witam sie jako pierwsza. myslalam, ze juz o 5 do was napisze :(

sophie bardzo mi przykro.

haniu idz do tego lekarza dzis, nie ma co sie meczyc. a ja wcale sie nie boje, jeszcze ani razu nie mialam leczony zab ze znieczuleniem :) no mam dwa wyrwane, a to nawet nie bolalo :)

zapisuje sie do klubu marudzacych, krzyczacych i budzacych sie w nocy z krzykiem dzieci :) wczoraj wieczoraj wepchalam elize palca do buzi i wyczulam w paru miejscach na dziaslach zgrubienia twarde jak cholera, no i podpuchniete :(
przez co cala noc palec mamy byl gryziony, chyba nie musze pisac, ze dzis sie nie czuje. pospaplam normalnie od 22 do 1 w nocy, a pozniej to juz snem nie moge nazwac :(

lece dzis po zel na zabkowanie i gryzak, moze to cos da.

11 lata 2 miesiąc temu #769566 przez KaRoLkA
Witamy się :)
Dzisiaj nocka trochę lepsza. Pobudki o 1.30 , 4.30 i 7. Zczego koniec spania o 9 :) także niebylo tak źle :)
Powiedzcie mi czy zmiana otoczenia może mieć wpływ na sen dziecka ? Bo wczoraj zmieniłam małej pościel w lozeczku całkiem z żółtej na niebieską i może przez to niechciala wczoraj spać , bo niby dziecko się przyzwyczaja i niewiem może myślała że nie u siebie śpi ,może to głupie. Ale próbuje jakoś sobie wytłumaczyć jej wczorajsza niechęć do spania w lozeczku

Wszystkim zabkujacym dzieciaczkom życzymy żeby nie bolało :)

Miłego dnia

11 lata 2 miesiąc temu #769577 przez Gochens
Dzień dobry drogie Panie.

U nas noc znosnie pobudka 24.30 3,30 i 8.00 mnie udało się jeszcze położyć na godzinę.

Sophie bądź silna, niestety życie czasem płata figle :dry:
Hania uciekaj do lekarza! Chyba że chcesz się męczyć do środy?!
Ikunia cieszę się bardzo że wszystko idzie w dobrym kierunku:kiss: przyjemnego sprzątania!
Kakaszka nie zazdroszczę nocy. Może uda się w ciągu dnia kimnac?
Karolka a może to zapach? Wiesz Gabi pewnie w "starej" pościeli wyczuła swój zapach a nowa już zupełnie inny zapach? Też muszęzmienić AALkowi pościel :lol:

Miłego dnia!

11 lata 2 miesiąc temu #769616 przez Hania84
Witam i ja...padnięta i czująca się jakby czołg po mnie przejechał :dry:

Nie spałam całą noc tak mnie bolał ząb na górze i na dole...nic nie pomagało. Poszłam o 8 do dentysty...i okazało się że mam znów górną ósemkę do wyrwania. A na dole stwierdzili że nic nie widać, nic nie wskazuje na to by miało tam bolec...więc nie wiem skąd ten ból na dole :dry:
Ósemkę mam już wyrwaną...ale dziewczyny co przeszłam na tym fotelu to głowa mała B) Doktorek zatrudnił dentystkę i ta mi rwała...ale to tak że góra jej pękła a reszta została w dziąśle i 40min. :ohmy: mi tam grzebała w konsekwencji czego nie wyciągnęła tego i na pomoc wezwała głównego (tego co sie zna na rzeczy) ale musiałam czekać az godzinę aż przyjdzie bo miał dwóch innych pacjentów którzy mięli termin. Miałam aż 6 razy podawane znieczulenie i teraz pół twarzy nie czuję. Doktorek usunął mi te resztki ale jak bolało mimo znieczulenia to masakra :huh:

Mam jeszcze do zrobienia siódemke (leczenie kanałowe bo duży ubytek i idę z tym we środę) oraz czwórkę na górze ale to mała dziurka jest. Więc porobię wszystko by już nie było więcej takich akcji :dry:

Lena ładnie spała całą noc (w przeciwieństwie do mnie :dry: ) jak zasnęła o 21.30 to obudziła się o 7 rano ale to już na fest.

teraz siedzę obok niej i ją bujam bo nie chcę za bardzo nosić po tym wyrwaniu...ale jej nie pasuje to i mi marudzi.

Kurde żołądek mnie boli , nie wiem czy od tej dużej dawki znieczulenia czy ze strachu jeszcze :S
Ale powiedziałam doktorkowi że poród lepszy haha :silly:

Miłego dnia

11 lata 2 miesiąc temu #769743 przez KaRoLkA
Kurcze Haniu to Cie wymęczyli , współczuje ale za to już nie będzie bolało :)
Ja przed ciążą wymieniałam stare plomby to tak jak mówisz znieczulenie bardziej boli :/ ale jak mus to mus niestety

Gochens możliwe że to o zapach chodziło

U nas ładna pogoda także idziemy na spacerek jak mała wstanie i pojdziemy się zważyć i zmierzyc :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #769787 przez _Klara_
Karolka zasdrościmy pogody. U nas pada, a rano była burza :( Udanego spacerku :)

Mam dzisiaj dużo pracy a mała marudzi, jak na złość. Jeszcze sobie kupiłam dynie i teraz muszę coś z nią zrobić. Mam plan na zupe z dyni w/g przepisu mamy Hani i jakieś słoiczki dla małej, tylko ciekawe jak z czasem wyjdzie.

Ernest sto lat, Natali co tam u was?

Haniu to Cię wymęczyli u tego dentysty, mam nadzieje że już nie boli.

11 lata 2 miesiąc temu #769849 przez Hania84
Jeny dziewczyny ...znieczulenie zeszło to ból masakryczny... :( wzięłam tabletkę co mi lekarz przepisał i trochę lepiej jest.
Spałam koło Leny 1,5h ale sie obudziłam i nie mogłam juz zasnąć...ale na szczeście Lena jeszcze śpi...oby jak najdłuzej bo nie jestem dzis do zycia by się nią zajmować :( Spuchł mi cały policzek i nie mogę nim ruszyc ani buzi za bardzo otworzyć. Cholerne zęby. Lepiej mieć sztuczne chyba :P

Idę się dalej położyć...chociaz poleżę sobie.

Jutro Lenka idzie na ostatnie szczepienie w tym roku...ale ponoc doustne ma być więc luz :)

Klara miło mi że spróbujesz przepisu mojej mamy na dynię :) na pewno będzie smakować :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #769868 przez aleksiaa88
Hania wyobrażam sobie co przeszłaś po części. Ja w zeszłym roku poszłam wyrwać 8-kę i skończyło się na rozcięciu kawałek dziąsła i wyjęciu każdego korzenia oddzielnie i 3-ech szwach. A przy znieczuleniu najpierw tak się wkuł, że ciśnienie wyciągnęło igłę i mi po twarzy tym płynem koło oka a potem usłyszałam najwyżej pani oko znieczuli ale przejdzie później wziął mniejszą już igłę.
Pół godz po tym jak wyszłam to myślałam, że mi szczękę rozsadzi z bólu. Nawet po ketanolu nie było rewelacji. Tak mi dziąsło zmasakrował.

NOC CUDOWNA :( :( :( :( :( :( :( zaczęło się przed 22 i skończyło 00:20 wszystko robiliśmy noszenie przytulanie na boku na brzuchu po ciemku przy świetle i karmiłam i nic chwilę spokoju i płacz i tak cały czas mąż go nosił bo ja wymiękłam. W końcu usnął w wózku obudził się za 2 godz dostał jeść niestety trzeba było go przebrać bo gdzieś jakoś siuśki wyleciały i znów ryk i mąż nosił. Nie wiadomo co chciał. I dziś też jakiś jest dziwny noszony na rękach i marudzi czasem. Dałam mu palca w usta to tak dziąsłami jeździł po nim. Ale one są normalne nic tam nie ma. A rąk z buzi nie wyjmuje prawie.

A ten okres to tak mnie wkurza 2 dzień, a leci jak pierwszego.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #769869 przez KaRoLkA
Byłyśmy się zważyć i mała 4 dni przed ukończeniem 4 miesiąca waży 7630 kg i ma 67 cm :D 4 cm w ciągu miesiąca :cheer: my szczepienia mamy 5 listopada i pozniej jak skończy 6 miesięcy :)

Klara
to jakaś telepatia bo ja też kupiłam dynię i zamierzam zrobić zupkę z przepisu Hani:D tak mnie jakoś naszło w sklepie i jeszcze wziełąm jabłka to upichce szarlotkę też z przepisu którejś z Was :)

Hania odpoczywaj jak tylko możesz, Lenuśka grzeczna bo czuję że mamę boli :) ja to stwierdzam że zęby powinny raz urosnąć i być na całe życie i jeszcze żeby się nie psuły :D

Aleksia my własnie też tak mamy dziąsełka normalne ale wszystko idzie do buzi i pytałam pani to powiedziała mi że się dziąsła przygotowują do ząbkowania (poszerzają) i dzieci swędzą i dlatego tak jest ;)

powiedzcie Mi dziewczyny jak robicie słoiczki dla Maluszków z dynią np ???

co tu taka cisza??? Dziewczyny gdzie Wy wszystkie??

11 lata 2 miesiąc temu #769909 przez Ikunia1910
Hej

ja tak pedzikiem, przelocikiem :lol:

Gochens też bedę prać zośkowe pościelowe ale to juz na spokojnie jak sie przenieisiemy.

Haniu wspolczuje kochana bólu, wysyłam Ci dobre fluidy ( :cheer: aaaaummmmm :cheer: )
pozatym mam odwiedzic po 2 latach dentyste i to co mi tu z Aleksią wypisujecie może wpłynąć na przedawnienie mojej decyzji hihi :lol:

Aleksia pytałas o maść na dziąsła "BOBODENT" ok 17 zł w aptece, smarujesz dziasła 3 razy dziennie. moja Zoska po tym to zupełnie inny dzieciak:)

Karolka to ładnie Gabrynia przybiera, tez będzie wysoka modeleczka:)
Ja robiłam zosi dynie w mołe słoiczki (takie po koncentracie).
Gotowałam na parze, potraktowałam blenderem przelałam mus do wyparzonych słoiczków (wyparzam w piekarniku wtedy sa suche) i pasteryzuje (na dno gara kłade ściereczkę i gotuje słoiczki w wodzie 20minut (taka ilość żeby nie zakrywało pokrywek). Później odwracam do góry dnem żeby się dobrze zamknęły ;) Nie mieszam dyni z innymi warzywami bo stwierdziłam ze ziemniaczek czy miesko jakies później moge do tego dołożyć.

Ja dzis byłam z Zosią na spacerze, później na zakupach kupiłam calą chemie potrzebną do sprzatania - detergenty, worki, artykuły higieniczne i takie inne duperele co sie rzadko kupuje a bez nich ani rusz. Jutro Zoskę ładuje do wózka i z tobołkami jedziemy do mieszkanka na wielkie sprzatanie. Musze sie przyznac ze zawsze lubiłam sprzatac ale mysl ze robie to wreszcie dla siebie jest zupełnie inna, takiego powera dostaje hihi:lol:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #769926 przez aleksiaa88
Mamy boboenta to działamy.

11 lata 2 miesiąc temu #769940 przez KaRoLkA
Super Ikunia dziękuje za odpowiedz :) będę coś działała tylko najpierw muszę po słoiczki jechać bo tu koncentrat w tubce jest i nie mam takich malutkich :)
pobawię się z tą dynia może jakaś "wykrawajka" mi wyjdzie choć ja nie posiadam takich talentów jak Ty i Abra :D
a i nie dziwię się że masz powera do sprzątania :D w końcu będziecie na Swoim :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #769980 przez Hania84
Moja kukulinka jeszcze śpi od 13-ej :ohmy: wie że mama ma dziś ciężki dzień :) ale weszłam teraz uchylic okno bo za długo już śpi i wieczorem nie zaśnie :) Słyszę, że już zaczyna się krętolić :)

Ikunia no pewnie, ze teraz power masz :) każdy by miał jakby sprzątał w swoim nowym gniazdku :) Powodzenia i przyjemności :) I fajnie, że Zośce już lepiej z tym ząbkowaniem :)
Acha i nie przekładaj dentysty bo porobi Ci się jak u mnie i co...wtedy to dopiero ambaras...a tak jak mała dziurka to tylko cyknie i po sprawie :)

Róbcie, róbcie dziewczyny przepis mojej mamy bo dobry :)

Karolka jak zrobisz wykrawajke to się pochwal :) I fajna dziewczyna Ci rośnie :) ładnie przybiera na Twoim mleku :) Malutkamilka musi wpisac do tabelki :)

A gdzie reszta dziewczyn? Co tak mało ostatnio ?

Znacie deser "baba jaga" bez pieczenia? dziś przegladając internet natknęłam sie na takowy i fajnie wygląda i na pewno fajnie smakuje :) dancia.bloog.pl/id,338663637,title,Wraca...smoybbtticaid=611861

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka