BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #770000 przez Ikunia1910
Hania ale Ci się Lenitka w spiocha zamieniła:P
no i ta "jędzowa chatka" wygląda apetycznie.

Moja za to jak na złosc spac dzis nie chce. na dziasła mam masc ale katarek jej przeszkadza:( zakrapiam jej ta woda morska i wyciagam mokre glutki i jak jest w pozycji pionowej to ok ale jak ja poloze to zaraz zaczyna furczec :dry:

Karolka najpierw sobie narysuj ładnie na dyni a pozniej po liniach wykrawaj, na bank ci wyjdzie i pokazuj nam tu efekty artystyczne :woohoo:

no własnie gdzie dziewczyny?
w zeszłym tyg nie mogłam nadgonic forum a teraz cicho sza...

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #770013 przez Hania84
Ikunia może musiałabyś Zosi zrobić tak ze gruszkę odciąć i przystawić do rury ssącej odkurzacza (na najniższe ssanie) i wtedy by wszystko ładnie jej wyciągnęło nawet te najglębsze :) czytałam, kiedyś na lutówkach że dziewczyny tak robiły :)

Ikunia chyba cos tam zaczarowałas fajnego u mnie bo jak na razie jest dobrze z tym zębolem :) tfu, tfu by nie zapeszyć. Dzięki za dobre fluidy :)

No Lenita mleko wypiła i teraz bawi się na macie :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #770034 przez Ikunia1910
Haniu z tym odkurzaczem... myślałam ze sie posikam:P
chyba musze kupic aspirator bo ta gruszka do pipla.
Ciesze sie ze moja "czarna magia" działa :lol:

Aleksia jak tam maść Wam pomaga? Odpoczeliście troche po TEJ nocy?

Kakaszka a Ty gdzie zniknęłaś?

Sophie czekamy na fotunie i relacje ze Chrztu:)

Marta i Twoje wykończenie wnętrz wciąż mnie ciekawi :lol:

A i zamówiłam taki kombinezonik dla Zoni:
img11.allegroimg.pl/photos/oryginal/36/33/64/09/3633640953

11 lata 2 miesiąc temu #770039 przez aleksiaa88
Na razie nie smarowałam bo się zdrzemnął i ładne pospał, ja się położyłam tylko tak na łóżku po 17-tej i o dziwo mi się przysnęło godzinę spałam i mi lepiej. A mały na razie jest znośny to nie smarowałam. Zobaczymy co będzie później.
Mamuśki może czas się Wam zatrzymał i jeszcze macie weekend ?

11 lata 2 miesiąc temu #770049 przez Hania84
Ikunia no ja chciałam tylko doradzić i ponoć odkurzacz skuteczny jest. Nie wyssałam sobie tego z palca :)
Kombinezon fajny...będzie Zosi ciepło :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #770064 przez Ikunia1910
Wiem Haniu :kiss:
Tylko ja bym chyba nie miała sumienia zbliżyć syfiastej rury od odkurzacza do buzi dziecka ;)

Jej jakim tu dziś wieje nudem. :S

Dziewczyny zarejestrujcie się tu to przyślą wam dla malucha grzechotke:) Do mnie już doszła:D
www.fisher-price.com/pl_pl/playtime/FirstHugCampaign/index.html

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #770077 przez aleksiaa88
Trzeba jakiegoś temata zarzucić.

Ostatnio dzwoniła chrzestna i pytała co z zimą czy mały ma kurtkę bo chce kupić na mikołaja. Miałam w myślach zakupić kombinezon.
Jak ja nie lubię takich sytuacji typu co kupić albo to ja kupię.
Fajnie, że się interesuje ale nie musi kupować przy wyborze jej nie myślałam o prezentach tylko, żeby się pobawiła trochę. Ja jak byłam mała to od chrzestnego dostawałm czekolady. Nawet teraz jak przyjedzie raz na parę lat to da mi bamboniere ;) i zawsze co pamiętam to on ma taki gest, że każdą kobietę całuje w rękę na dzień dobry :blush:
W ogóle głupio mi dostawać prezenty nawet dla siebie też mam z tym problem.
Już jej kiedyś mówiłam, przy prezencie na chrzest, że niech robi co chce ja jej nie będę nic dyktować.

11 lata 2 miesiąc temu #770086 przez Gochens
Dziewczyny co dzień!!!

Prawie jak u Aleksi!
Alan cały dzień marudny jak nie wiem. Spał tylko na spacerach... W domu głodny ale cyca NIE, butelka tak ale ja się wycwanilam i daje mu butli 2 lyki szybko wyjmuję i wkładam cyc :dry: nie wiem co mu... Czy po tym weselu tak? Ehh
Do tego na spacerze suka mi uciekła ale na szczęście się odnalazła.. Dopiero wróciliśmy z zakupów ja karmię Alana i biorę się za ćwiczenia Ehh co to za dzień.

Ikunia owocnej pracy czarodziejko
Haniu dobrze że ząb lepiej

Ehh później jeszcze wejdę

11 lata 2 miesiąc temu #770087 przez KaRoLkA
Haa zrobiłam i w miarę fajnie to wyszło ;) pochwale sie później jak na laptopa przejde bo narazie na telefonie bo sie karmimy :)

Haniu to ktoś nieźle wymyślił z tym odkurzaczem :/ dobrze że ząb przestał boleć :)

Ikunia u Nas tak samo w pionie ok ale w poziomie furcy ale zauważyłam że jak jej psikam woda morska to furcy a jak solą
fizjologiczna to przechodzi :)

Straszna cisza dzisiaj :)

11 lata 2 miesiąc temu #770090 przez aleksiaa88
Pytanko wiecie ile miałyście obwodu brzucha w ostatnim miesiącu?
Mnie mąż wczoraj zgasił pytaniem lub stwierdzeniem co ty masz taki duży brzuch :cheer: mierzyłam i jest 88cm a było 100. Tak patrzę na niego i wydaje się, że był troszkę mniejszy już. :dry:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #770098 przez Ikunia1910
No coś się ruszyło :)

Gochens ćwicz i wal tłuszczyk po mordzie ;) Eh te nasze dzieciaki takie marudne...dorastają chyba B)

Karolka poka poka :D

Aleksia na mikołaja kurtke to już chyba troche za późno??? dobrze kojarze ze mikołaja jest w grudniu?? :lol: Ja Ci powiem szczerze że tez nie lubie dostawać prezentów i jest mi jakoś tak głupio to samo mam jak mi mama B. daje jakies pieniadze zebym cos kupiła Zosi. Czuje sie wtedy bardzo źle i długo się z nią spieram ze Zosi niczego nie potrzeba ze wszystko ma, zeby zatrzymała pieniażki. Co innego jak coś by sama kupiła a takto ja nie wiem co ona sobie myśli no niby jest ok babka ale wiecie może w głebi duszy se pomyśli ze wydałam te pieniadze na siebie czy cos...

Co do obwodu brzucha to kurcze nie pamiętam ale chyba nie przekoroczyłam 100 w ciązy, nie pamietam trzebaby było odkurzyć forum czerwcówek ale mi się nie chce:P
A teraz mam 66 w pasie.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #770140 przez KaRoLkA
mała pojadła ,wsadziłam ją do łóżeczka puściłam muzyczkę z karuzeli i usnęła sama nie na rękach B) jestem z Niej dumna , obym nie przechwaliła hehe

Ikunia coś w Tym jest że dzieciaczki dorastają ,chyba coraz więcej do nich dociera i dlatego takie marudne wszystkie ale to wiek taki :P ja sobie tłumaczę tym że niedługo minie heh tyle że jak zaczną gonić i mówić to dopiero zatęsknimy za obecnymi czasami :silly:

Ja nie wiem ile miałam w obwodzie bo się nie mierzyłam a brzuszek spory miałam :)

a Tu wykrawajka :D

i Mój Smerfik przed spaniem :D

11 lata 2 miesiąc temu #770167 przez Ikunia1910
Karolka Dynia SUPER taaaka wesolutka :)
No i Smerfik chyba najedzony bo taki brzusio okrąglutki , moja też ma takie fajny brzuchol jak się naje aż jej bokami wychodzi hehe :silly:
No i tłumacz sobie Karolka tłumacz że niedługo minie hihi powiem Ci tak : to jest dopiero początek :P

11 lata 2 miesiąc temu #770180 przez Hania84
Ikunia rury nie przystawiasz bezpośrednio do nosa :D nakładasz na to końcówkę od gruszki...a rurę zawsze można umyć :P No ale to taki przykład tylko. Tam dziewczyny były z tego zadowolone i dzieci oddychały rewelacyjnie, nic im nie furczało.

Karolka wykrawajka super :) a smerfik przekochany :kiss:

Wiecie co Lena robi jak jest u taty na rękach? jak ja na nią patrzę i przeginam głowę w bok to ona tak samo robi :D haha ale fajnie to wygląda i robi zawsze w tą strone w którą ja robię :) Moja perełka :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #770200 przez KaRoLkA
Dziękuje za komplementy :) jak na pierwszy raz to całkiem nieźle :D

Ikunia najadła się jak bąk heh a i bekła jak stary chłop :lol: mam nadzieje że na takiej porcji chwilę pośpi :D Ona już jest ruchliwa więc będę ganiać za Nią :lol: śmieje się do mojego że będzie miał terapię odchudzającą jak z mała na spacer wyjdzie i będzie za Nią biegał haha

Haniu fajna Lencia :D moja to czasami ma tak że jak tata przychodzi i mówi do niej to na początku jest obrażona i udaje że go nie widzi i patrzy tylko na mnie ale zaraz się łamie i już banan do mojego jak tylko go zobaczy heh taka cwaniara mała :)

Moje śpiochy już zalegają , a ja lecę się odchamić pod prysznic :silly:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka