BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #784659 przez malutkamilka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #784665 przez Marta1985
Sto lat Alanku :) Buziak od Cioci i "5" od Bartka :)

Miłego dnia życzymy :*

Malutka - cudnie wygląda wikusia :)
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #784684 przez KaRoLkA
Ale pięknie Wikunia wygląda :)

a Bartuś jaki już duży , tak szybko rosną te dzieciaki za niedługo będziemy dawać fotki z roczku :)

11 lata 1 miesiąc temu #784686 przez malutkamilka
Bartus jaki ty przystojny kawaler, chyba ruszasz gdzies na podryw ;)

11 lata 1 miesiąc temu #784688 przez Marta1985
Poszedł na spacer z tata ;-) ńie wiem gdzie ich poniesie ;-)

11 lata 1 miesiąc temu #784694 przez malutkamilka
Tata bedzie szukal synowej ;) Ale Martus masz fajnie, kurcze mezus z dzieciem na spacer a mama robi co chce (gotuje sprzata itp;))

11 lata 1 miesiąc temu #784699 przez violcia00
Dzien dobry.

U nas tez 2 pobudki no i o 7 mały nawet nie myslał o spaniu,a moj nie mógł spac od 4 jak wstawałam na karmienie,a ja razem z nim i tak do 6stej,gdy juz sie zasnelismy to Oskar sie obudzil,wiec trzeba bylo zdecydowac kto spi a kto zajmuje sie małym,tak ze ja sie jeszcze godzinke przespałam,a teraz maz odsypia. :laugh:

Aluś-100 Latek :blush:

ja obiad tak na szybko dzisiaj i zabieram sie za cwiczenia bo ostatnio je zaniedbałam,dzisiaj jeden z trudniejszych treningów wiec ciezko bedzie :dry:

Milego dzionka :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #784716 przez Gochens
Dzień Dober :laugh:

Mój 5 miesieczniak dziś w nocy oszalał i pobudka co 2 godziny. Chyba chciał się wbić pamietliwie w swoją 5 B)

Alus dziękuję ciociuniom za życzenia i przesyła buziaczki w pysiaczki :kiss:
Teraz spaceruje z dziadkiem a rodzice mają trochę oddechu :laugh:

Wiki ślicznie wygląda zakolczykowana ! Pewnie nspewno to stał chirurgiczna, złoto zakłada się w późniejszym okresie czyli jak dobrze się zagoi :laugh:

Bartus sliczny chłopak, a co do marketów to my lubimy sobie polazic ale nie jeździmy specjalnie np w niedziele z braku czasu. Jesteśmy umiarkowanymi szczurami supermarketu heheheh

Dziewczęta macie jakiś ciekawy przepis na makaron z pesto ? Lodowka święci ale mam pesto, suszone pomidory i makaron no i trochr kurczaka :blush: szukam właśnie na necie czegoś dobrego.

Miłego dnia dziewczęta i chłopcy :side:

11 lata 1 miesiąc temu #784717 przez Hania84
Witamy sie i my :)

pół godziny temu wróciłyśmy z centrum. Byłyśmy na poczcie zapłacic przelewem kase za mój ząb i wysłać dziadkowi maść na stawy, bo tutejsza mu pomaga a przy takiej pogodzie jesiennej się odzywają niestety. Włożyłyśmy jeszcze dodatkowo witaminki na prawidłową pracę serca :)

Lena dziś obudziła się na mleko o 2.30 i spała do 7...bo o 7 tata ja obudził i mnie też B) jak sprawdzał godzinę na telefonie i mu spadł :P

Dziś w Polsce świętują a tu normalny dzień...a szkoda.

Wiktoria fajnie wygląda w tych kolczykach :) Malutka a nie ropieją jej uszka? Wszystko okej jest?
Hmmm nie wiem czemu jest takie przeświadczenie że jedynaki są lub chcą być pępkiem świata B) Nie zgadzam się z tym bo ja jestem jedynaczką i taka nie jestem B) :P :blink:

Lena własnie okupuje matę,...zadowolona bo 15min. wcześniej zrobiła kupę i teraz sucho i miło. Zauważyłam, ze teraz robi mniej niz zawsze.

Te łyżeczki zakupię...ale jutro lub we czwartek...bo już dziś raczej nie pójdziemy nigdzie...a do tego sklepu mamy w przeciwną stronę niż zawsze chodzimy.

miłego świętowania ;)

11 lata 1 miesiąc temu #784725 przez Kasiasia
Witam.

Wreszcie mogła przyjśc mama do mnie wiec mam chwile dla siebie.

Alanku sto lat!!

Haniu ja miałam łyzeczkę z hippa ona jet taka szersza i płaska, ale kupiłam z rosmana z promocji za niecałe 5 zł łyżeczki i one sa węższe i wydaje mi się że łatwiej do buzi je wcisnąć. Mam podobny problem do Ciebie :)
zawsze daje Tomkowi jedną do ręki żeby sie pobawił no i jakoś dziwnie jak sobie sam wkłada (oczywiście pustą) to buzie otwiera jak smok a jak ja pełna wkładam to juz tak nie jest.

Karolka my mamy skaze i po 1 dniu przeniosła sie na brzuszek. Ostatnio moj tez miał jakby jakies uczulenie na brzuchu ale lekarz powiedział ze skora dziecka jest tak wrazliwa ze to moze byc np inny proszek, albo przytulił sie ktos operfumowany jakimś nieznanym kosmetykiem itp.

Malutka ja wiki przezyła te przebijanie uszu?

Marta ale ten twoj Bartus dorosły :)

Marta ja juz od jakiegos czasu z mężem nie chodze do marketów w piątki soboty i niedziele. Robie miejsce dla Gochens :silly:

Dziewczyny napiszcie mi dokładnie jak to wprowadzac ten gluten? lekarz mi kazał 2 gramy dziennie do mleka. Ja nei zajarzyłam że to nie tak jak z zagęszczaczem że wsypie łyzeczke i już. No i wczoraj kupiłam ta kasze manne i nei wiem co z nia zrobic...

No i wszystkiego dobrego
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #784726 przez malutkamilka
Nie haniu nie robieja, nawet vzerwone sie nie robia. Pamietam ze jak mi po raz drugi przebijali to jak je obkrecalam bo kazali raz na dzien naslinic palce i obkrecic je to byl lekki opor i dopiero ruszyly a u Wiktorii tego nie ma- obkrecaja sie gladko i nawet nie zwraca uwagi jak je dotykam takze raczej ja nie bola uszka.

I zgadzam sie z toba w 100 % ze twierdza ze jedynaki to samoluby, a wedlug mnie samolubami sa osoby rozpieszczone w ktorych rodzice pokladali wszystko czego oni nie dostali za dziecka a ze to jeszcze jedyna dziewczynka a chlopaki za dziecka dali popalic a ona nie no to wyszlo typowa curunia tatunia w morde jeza ;)
Ja tez jestem jedynaczka i jakos nie odczuwam potrzeby zaspokajania tylko i wylacznie swoich potrzeb a wrecz przeciwnie nie potrafie nikomu odmowic pomocy i kazdemu pomagam ile wlezie.

11 lata 1 miesiąc temu #784751 przez kakaszka
no to sobie polezakowalam godzinke z zamknietymi oczami, ale zasnac sie nie udalo. mala sie przebudzila i trzeba bylo wstawac, a tak fajnie bylo :)

drugi dzien eliza jest taka straszna gadula... ani na chwile nie milczy, caly czas w roznej intonacji najdziwniejsze dzwieki, a jak do lozeczka trafi, to nie moze przestac :)

wiktoria cudna, az mi sie zachcialo eliza przedziurawic :D tylko takich kolczykow sie troche boje, bo ja sama nie moge w takich spac, bo mi sie wbijaja.

i wedlug mnie nie ma reguly czy jedynak czy nie, to jest kwestia wychowania. fakt mozna rozpieszczac, ale tez uczyc szanowac to co dostajesz. moj facet ma jeszcze dwie siostry, ale tam kazdy mysli tylko o sobie. np pamietam jak tam mieszkalismy to jedzenie bylo zjadane kto pierwszy ten lepszy, a ze ktos pozniej przyjdzie glodny nikogo nie obchodzil.

marta ja bym sie bala takiego faceta z domu wypuszczac :P

11 lata 1 miesiąc temu #784792 przez Marta1985
Ja też jestem jedynaczka ;-)

Chłopaki wrócili we dwójkę ;-) żadnej lafiryndy ńie przyprowadzili :-)

Bartuś ślicznie zjadł zupke z cielecinka i dodałam dziś flipsy kukurydziane.

My kaszę manne wprowadzany narazie raz w tygodniu już jest 3 raz jeszcze tydzien i zaczniemy co dziennie no i muszę zapytać o to żółtko :-( my kaszę manne dajemy do zupki :-)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #784793 przez Hania84
Lena od pół godziny śpi :)

Malutka to fajnie, że tak elegancko te kolczyki się obracają i że Wiki nie ma z tym problemu.
Ja też miałam takie same tylko z czerwonym oczkiem jak mi przebijała kobita pistolecikiem.
masz rację...ja też nie jestem samolub...najpierw myślę o innych (tudzież córce, rodzicach i moim) a później o sobie. Dziś na przykład kupiłam mojemu nowa poduszkę...a sobie nic...i często tak jest że Lenie i A. kupuję coś a dla siebie później...dużo później.
Moi rodzice mnie też rozpieszczali bo jedyna córka ale tez starali się konkretnie wychować...mama miała zawsze tą żelazną rękę nade mną i była sztama. I jestem wdzięczna im za to. Teraz to jesteśmy jak przyjaciele. Dużo ze sobą rozmawiamy, mogę moim się ze wszystkiego zwierzyć i jest super :) Bardzo się kochamy i jestem z nimi bardzo zżyta. Dzwonię do nich codziennie !!! :silly: a nawet ze 2 razy dziennie czasem :blink: :blush:

11 lata 1 miesiąc temu #784873 przez Gochens
My już po obiedzie nawet niezły wyszedł :lol:

Teraz kąpiel i chwila relaksu. Alan wypił dziś 100ml soku jabłkowego! A myślałam że tylko trochę będzie chciał. Brokuła musiałam wyrzucić strasznie mu nie podchodzi za to zjadł trochę szpinaku z ziemniakiem.

Kurde mam ochotę gdzieś pójść i coś porobić ale kompletnie nie wiem co. Też czasem macie takie odczucie że coś byście porobiły ale nie wiecie co? :dry: :huh:

Ikunia a Ty co? Srenka to samo! Gdzie Wy?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka