BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #785270 przez Marta1985
Dzień dobry :)

Sophie wysłałam prywatną wiadomość jak wejść na pocztę :)

Zosia i Lenka panny piękne :)

Tomuś sto lat :) i buziak od ciotki :*

Srenka nagranie bardzo ładne :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #785304 przez Sophie25
odsłuchałam :D dzieki Marta :* ikunia jak Ty pieknie spiewasz!!!!!!!!!!!!! Kurde 3 razy pod rzad Cie słuchałam :D Super :)

My wstalysmy:) Wczoraj mielismy wieczorem imprezke a Zosia balowała o 11, bo nie chciała usnac jak wujki adorowały :D

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #785309 przez Hania84
Witam i ja w ten zimny poranek brrr...

Mamy zero stopni...w nocy musiał byc przymrozek bo szron na dachach i skrobali dziś auta rano. Na szczeście słońce wychodzi to koło 11 wybierzemy sie z Lenką na spacer. mam wkład polarowy do wózka więc będzie jej ciepło :)

Wczoraj Lenita wysłała taki ładny uśmiech ciociom, a tak mało cioć go widziało...co jest z resztą dziewczyn? Czemu się nie odzywacie mamuśki? Agusia, Ikunia, Gochens...no co wy? ej !!!

Lena bardzo ładnie spała...zasnęła co prawde o 21.30 ale to dlatego bo siora mojego A. na skypie była. Ale obudziła się dopiero na mleko o 5 rano i spała jeszcze do 9 :) także super :)

Teraz rozgrzewam się przy herbatce z cytrynką...później ogarniam chatkę. Lena leży w łóżeczku i gaduli sobie.

Srenka masz ładny głos :)

Miłego dnia

11 lata 1 miesiąc temu #785325 przez kakaszka
witam mamuski :)

wczoraj mielismy we trojke lozkowy dzien i szkoda, ze juz sie skonczyl :( co prawda eliza jak jest tato to ciezko ma z zasypianiem. w ogole to ostatnio w dzien mamy problem, bo mala spac chce, ale ostro ze soba walczy i placz i wez ty zrozum ta babe :)

jak ja wam zazdroszcze tego spania dluzej niz 7 godzina :) ja moge wstac nakarmic nawet 3 razy w nocy, ale przynajmniej raz za 3 miesiace chce pospac przynajmniej do 9 :) ale chyba mi sie to jeszcze dlugo nie uda.

lena juz taka dorosla na tym zdjeciu, a jeszcze mam przed ocami malutkiego szkrabika, a teraz to pannica podrywaczka :)

gochens ja mam czesciej na odwrot jakby tu nic nie robic, ale zawsze cos trzeba :)

dziewczyny wyskakuje mi caly czas jak chce wejsc na forum, ze to jest zlosliwe opragromowanie. tez tak macie? na swoje ryzyko olalam to i weszlam.

violcia ale macie zarabiste widoki :) no i to auto kolo jeziora, to bedzie umyte na blysk :D

srenka odsluchamy kolysanki az laska moja sie obudzi :)

milego slonecznego dnia zycze :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #785337 przez KaRoLkA
Witamy się :)

Tomciu wszystkiego najlepszego , buziaki od ciotki i Gabi :kiss:

Srenka fajna ta kołysanka :)

u Nas 3 pobudki ;/ nic to MM nie dało a nawet bym powiedziała ze obudziła się wcześniej bo już o północy ;/ buźka już lepsza także kamień z serca :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

u Nas słoneczko świeci ale już zimno jak diabli, czuć w powietrzu że śnieg na górach :)

miłego worku dziewczyny :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #785338 przez Gochens
Witam i ja ;-)

Noc w miarę jedna pobudka więcej niż zwykle ale już lepiej niż wczoraj ;-)
Mój syn dziś SAM usnął na drzemkę! Chyba dorasta hehe :lol: mąż śpi a ja od 7;30 na nogach. Eh miałam jeszcze iść spać ale przecie na forum wejść trza!

Sophie bardzo ładnie wyglądacie! Laski jak się patrzy!
Lenita jak ładnie siedzi!! Zuch dziewczyna. I gratuluję że zjadła gruche ;-) co do ćwiczeń super sprawa a basen i np aerobik też jest świetny i nie trzeba umieć pływać! Kilogramy szybciej lecą!
Srenka oby globulki pomogły. Posłucham Cię jak Alan się obudzi.
Kakaszka fajny taki leniwy dzień ;-) no i nasze dzieci kiedyś przespia całą noc Lepiej cieszyć się że jeszcze takie małe są bo zaraz nam z domu będą uciekać i znów noce nieprzespane :-)

Idę na śniadanie buziaki

Tomus najlepszego :kiss:

Karolka mój też wciąż zdejmuje i kładzie gdziekolwiek a później jak gdzieś wychodzi to O NIE MA ZAPOMNIAŁ tak mnie denerwuje że hej! Ja mu wtedy że też nie będę nosić i wtedy jak gdzieś wyjdę to też O NIE MA ZAPOMNIAŁAM :-) oczywiście i tak zawsze zakładam... :side:

11 lata 1 miesiąc temu #785341 przez cordis
Cześć Wam.
ale zimno u mnie!!! czas wyciągać kurtki zimowe i kombinezon dla Bartka, mam nadzieje, że nie będzie aż tak zimno w czwartek bo na 8 mamy szczepienie.
Dziecko zrobiło mi niespodziankę :) od 20 do 8 spał, wyspana jestem wreszcie!! a teraz już oczy trze.

srenka mój mały nie docenia "talentu" matki, śmieje się ze mnie za każdym razem jak nucę nawet a jak śpiewam to całe dziąsła mu widać ehhh ;)

Hania a jest u Ciebie aqua aerobik? bo ja chodziłam pływać ale widziałam jak dziewczyny kilka torów dalej tak ćwiczyły.

aha u nas jest szał na krem mus jabłko- jagoda i jabłko jagoda malina, próbowałyście?

11 lata 1 miesiąc temu #785346 przez kakaszka
hehe cordis eliza tez ze mnie sie smieje jak jej spiewam, ale tlumacze to sobie, ze to jej sie tak podoba :D moze jak nauczy sie gadac to wtedy dowiem sie prawdy :)

no gochens masz racje, chyba juz nigdy sie nie wyspie :D taka rola matki, ale cos a cos :)

tomek duzo zdrowka kochany i usmiechow :)

my dzis bedziemy chyba gruszke probowac, ale chyba ja mam wiekszego smaka niz eliza :D pamietam mama mi zamiast batonikow itp kupowala takie dzieciece desrki, to je wcinalam cale zycie, uwielbiam :)

11 lata 1 miesiąc temu #785352 przez Hania84
Niedaleko mnie jest basen ale tylko tory dla pływaczy plus zjeżdżalnia dla dzieci...także kicha.
Myslę cały czas nad tym fitnesem...mój mnie namawia żebym szła i ze on zostanie z małą. Ponoc wpisowe 70 euro kosztuje a później na miesiąc płaci się coś koło 20 euro bo juz pytał kumpla z pracy bo tamten chodzi.

Violcia - tsunami Leman nie zły. To już mi sie wydaje groźne a nie wyobrażam sobie fal na 2 czy 3 metry jak niekiedy w tv mówią B) no a autko fakt umyte hehe :) bez roboty :)

Cordis gratulacje wyspania :) fajny taki stan co nie?
U nas jabłko- jagoda było blee. Ale u niej wszystko blee do wczoraj jak dałam jej drugą łyżeczke do zabawy. Może teraz jabłko-jagoda było by dobre ? hehe :P

hehe z tymi obrączkami...trzeba im przykleic na "kropelkę" hehe :lol: u mnie gdybyśmy nosili to byłoby odwrotnie...to ja bym ją ściągała bo nie lubię nic na palcach nosić :P

11 lata 1 miesiąc temu #785358 przez Ikunia1910
Hej dziewczynki

Spóźnione buziaki dla Alberta i Alana a dzis dla Tomaszka:*

Nie było mnie bo znow mielismy przestawiane w tym naszym gigantycznym mieszkaniu. B przywiózł swoje pracowe papiery urządzenie wielofunkcyjne komode i jeszcze mase ciuchów trza bylo to wszystko poupychac. Dzis o 7 juz polecial do pracy a ja mam mega burdel haha takze mam co robić.

Nunia śpi w naszym łożu a ja pije kawunie:)

Viki sliczne ma swiecidelka w uszkach,
Bartus to taki odszczelony ze hoho ja tam tez mysle ze tatus z nim tak chetnie na te spacery biega bo robi podryw na bobasa :p
Zosia z mamusia sliczne,
No i Lenita i jej oczy powalajace :) tez juz bardzo ładnie sztywno siedzi:*

Kasiu jesli kupilas manne błyskawiczna to wlewasz troszke wody ok kieliszka i wsypujesz kaszki na wode pol lyzeczki mieszasz az zgestnieje i albo dajesz do zupki, wazywek, mozna do owockow a mizna rozrobic w mleku i dac przez butelke ale ja wolalam łyżeczką bo mialam kontrole nad tym ile zje.

Pisalyscie o planie dziennego żywienia
U nas wyglada to tak:
6-7 cyc
10 cyc
12 60ml mm z kleikiem ryzowym 1 stolowa łyżka
14 zupka warzywna z manna badz z kleikiem kukurydzianym poprawione cyckiem do syta
16 cyc
17-18 deser (jablko pieczone badz gotowane, czasem 100ml mm z kleikiem ryzowym i do tego owoce gruszki maliny jablko banan)
19-22 cyc i spac

I takie mam zapytanie o anty. Dziewczyny cuckowe macie jakies tabletki bezpieczne przy laktacji? Bo zaczynam sie zastanawiac nad tabsami bo nigdy wczesniej nie bralam a cos mi sie wydaje ze zycie seksualne mi sie normuje :blush:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu #785359 przez cordis
Hania no fajny stan baaaardzo :P , aż nie mogę się odnaleźć w tym, zwłaszcza że znowu zasnął więc mogę nadrobić zaległości internetowe :)
Kakaszka to powodzenia z gruszką u nas nie przeszła ja byłam opluta a Bartek miał odruch wymiotny.
Karolka a u nas to ja ściągam obrączkę nieczęsto ale się zdarza tyle, że ja zawsze wiem gdzie zostawiam. Mój ściągał w czasie remontu. Ja nawet pierścionka zaręczynowego nie noszę :silly:

Tomaszek :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #785360 przez KaRoLkA
Hania z tą kropelką niezły pomysł :) ja wcześniej też nie lubiałam nic na palcach mieć ale do tych dwóch już się przyzwyczaiłam i wcale ich nie ściągam :)

Ikunia ja mam przepisane CERAZETTE ale jakoś ich nie biorę bo nigdy nie brałam tabletek i jakoś tak nie mogę się do nich przekonać więc leżą w szafce :)

Cordis to Ci niespodzianka:)

powiedzcie mi co myślicie o pomyśle założenia konta dziecku?? bo ja tak się zastanawiam nad tym bo teraz póki mamy jako takie możliwosci to byśmy wpłacali co miesiac nawet po 50 zł i tak nie odczujemy tego a później jak się uzbiera to będzie jak znalazł na studia czy szkołe bo to wiadomo jak będzie w przyszłości, czy bedzie nas stac ;/ czekam na opinie :)

11 lata 1 miesiąc temu #785361 przez cordis
Ikunia - ovulan, koleżanka stosuje  a u niej jeszcze zwiększył się mlekotok po nich

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #785375 przez Ikunia1910
Musze obmyslic jeszcze tan temat:/ jakos nie mam zaufania do tego typu antykoncepcji ale na pewno jest to wygoda a w jakich cenach sa mniejwiecej tabletki? I jak to dziala paczka starcza na miesiac czy jak bo ja to ciemna jestem zawsze sie zazekalam ze nie bee tego brac ale pomyslalam ze moze dzieki temu uda mi sie przytyc bo znow wygladam calkiem niezdrowo :(
No i Bartuś bylby w niebowziety haha zreszta sam mi wczoraj nasunal temat, takze zobaczymy bedzie trzeba sie przejsc do gina znowu :silly:

Karolcia jak masz to odkladaj tyle ci powiem a czy na konto czy w szuflade to bez różnicy. Moja mama do tej pory pluje sobie w twarz ze to życie takie do dupy ze niczego sie nie dorobila a chcialaby kupic mi samochod jak zdawalam prawko albo dolozyc sie jakos do mieszkania czy cokolwiek ale niestety zyla zawsze od pierwszego do pierwszego jakto sie mowi, więc jesli uda wamsie odłożyć dla niuni i w przyszlosci jej jakos ulatwic życie to jak najbardziej popieram. Nie ma nic piekniejszego jak usmiech i szczescie dziecka i bez znaczenia ile to owe dziecko ma lat dopiero teraz to rozumiem jak zostałam matką.

Ja na obiadek planuje schabowego z kalafiorem i pyrki takiego polskiego obiadu mi sie zachcialo:p
Postaram sie dzisiaj dryndnąć do Abry jak tam u nich to wam sprzedam info :)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu #785421 przez Sophie25
Tomciu 100 lat! :*

Kurcze został mi taki bałagan po wczorajszym ze szok,ide wiec sprzatać i prać :)

Mam pytanko jak dajecie kleik to smoczek 2 przejdzie?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka