- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
W kazdym badz razie i tak badania moczu i kalu zrobie bo tesciowa mowila ze od strony jej meza mieli problemy z kupkami, tzn albo zaparcia albo czeste rozwolnienia. tym bardziej ze moj brat umarl bo nie mogl sie wyprozniac, a moj maz w wieku 5 miesiecy zalapal lamblie i wyladowal w szpitalu, a szwagier jezdzi po gastrologach i innych lekarzach bo w ciagu godziny przed wyjsciem z domu potrafi byc 3 razy w toalecie za grubsza sprawa...
A no i mama mi dzis powiedziala zebym tez powiedziala pediatrze ze jak ja bylam mala do okolo 1.5 roku mialam cos z zoladkiem ze jak cos zjadlam to zaraz wychodzilo dolem razem z woda prawie niestrawione i ze to samo sie "naprawi" i takk bylo.
Zaczelo mnie nie pokoic ze mala pierwsza kupke robi ladna tak jak powinna wygladac, druga czy trzecia bo nawet trzy potrafi zrobic w ciagu dnia slychac przy stekaniu jak wychodzi tak jakby buzie pod wode wsadzic i zabulgotac a jak szybko pampersa otworze by sprawdzic czy nie ma wody to nie ma tylko jest troszke papki troszke grudek bialych i przesmarowany pampers jakby musztarda- tak zabarwiony i zalatuje kwasem ta druga i tzrecia kupka.
Dalam malej wczoraj sliwke na deser- zjadla z checia bo slodka ale tyko pol sloiczka dalam bo po sliwce ja mam luzny stolec to ona tym bardziej i po dwoch godz sliwka byla w pampersie - te dzieci marnotrawia jedzenie zarcik oczywiscie
Dzis mama zjadla reszte sliwki a mala dostala deser pod tytulem banan, jablko marchew- ale dobry sama bym zjadla- polecam ta kompozycje.
a na obiadek slicznotka dostanie marcheweczke z ryzem i buraczkiem plus strzepek mieska z indyczka.
Hmm plan jedzenia:
5-6 mleczko 120-140ml
9:30 mleko z kleikiem ryzowym 150-170ml
11-11:30 deserek słoiczek lub wykonany przeze mnie
13:30-14 mleczko z kleikeim ryzowym 150-170ml
15:30-17 zalezy jak sie obudzi zupka warzywna wykonana przeze mnie badz sloiczek choc odchodze juz od obiadowych sloiczkow
i reszta jest uzalezniona od pory wstania, zazwyczaj jest mleko 1,5 godz po obiadku w stalej porcji czyli 150-170ml
i ostatni posilek przed snem je kolo
20-20:30 i jest to albo mlkeo z kleikiem 180-200ml lub 150ml kaszki mleczno ryzowej na srednio gesto
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
Najlepszego Alberto
Kakaszka fajnie że impra udana no i teściowa chyba dała radę
Hania jak kujczak?
Violcia to jest progres z piwkowaniem. Fajnie że mąż się zgodził.
Posiłki u nas różnie ale koło 12 jest kaszka albo jakiś warzywex.
Idę wypić kawkę bom senna coś
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I teraz siedze sama jak palec
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Heh Goschens no tak,po prawie juz piersią nie karmie i dlatego
Filmy mi sie ściasgają to bedzie co oglądac,Oskar sie juz obudził,spał tylko 30 minut a przed poludniem godzinke,cos mało dzisiaj,wiec teraz idziemy sie bawic
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Gochens - kurak dobry...chociaż ja dałabym mniej masła do zalewy i na ten ryż jak już miałam na talerzu to tez sobie położyłam sos czosnkowy i wtedy lepsze. W skali od 0-10 dałabym tej potrawie 7 punktów.
Violcia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Zauważyłam, że Lena śpi już mniej w dzień. Od 3 dni ma dłuższą drzemkę od 2h do 2,5h
Malutka - to fajnie, że odczarowywanie pomogło
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
Hania 2,5 godziny? Heh toż to rozpusta! A co do kuraka to pewnie że z czochem lepsze!
Violcia a czemu on w ogóle chce tam jechać?! Nie lepiej zgłosić to na policję skoro wie gdzie mieszka ten kolo?
Ja już po kawce też czyli można powiedzieć że pilysmy razem
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Strudel,brzmi apetycznie,tez bym zjadła
Moje dziecko cos marudzi za bardzo,ani mysli o spaniu,moze nów głodny bo ostatnio tylko 110 zjadł,a mleka mam mało,na dzisiaj powinno wystarczyc...jutro chyba sklepy czynne bo to świeto??
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
Violcia kochana to okropne ze cos takiego was spotkało...
Załozyłam jej dzisiaj pieluszkę eko wielorazową z wkładkami z polarka,takie mieciutkie. Na jej wrazliwą strasznie skore to bedzie dobre rozwiazanie A ja i tak prac lubie,wazne zeby ona juz nie miała krostek i podraznien
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Dałam dziś Lenie kaszkę bananową i dodałam do tego mus gruszkowy...zjadła z bólami AŻ 3 łyżeczki. Ja nie wiem co to za dzieć jest...tak anty nastawiony na łyżeczkę.
Od 3 dni pokazujemy jej, że tez jemy z łyżeczki, łyżki, widelca...ale ona patrząc nie "połyka talerza" patrzy ze zaciekawieniem...ale tak patrzy na wszystko nowe. Jak się wkurze to samo mleko bedzie pic do roczku
Wypiła teraz 110ml mleka i chodzi z tatą po mieszkaniu. Zaśnie pewnie dopiero koło 21-ej.
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oskar juz wykapany i polozony,ale na razie spac nie chce,wiec ogladamy jakies romansidlo
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moj synus tez dzisiaj zupki nie chciał,a dobra byla bo mamusia sama robiła ,cóż moze nastepnym razem,może i Lence z czasem posmakuje
Sophie to podziwiam ja bym raczej nie mogła zakładac takiej wielorazowej,załozyc to jeszcze ale prac to nie bardzo,ale dawniej tak robiono i nie narzekano
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Moja ladnie zjadla zupke i przy jedzeniu robila mmmmm, chyba jej smakowalo. byla u babci- tesciowej na kawie-
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja sie troche uspokoiłam,mąż właśnie dzwonił zewracaja od tego goscia(był z kolegą)to zawsze inaczej,ale nikt tam nie mieszka,telefonu tez tamten nie odbiera wiec teraz jestem przekonana ze to był oszust i wszystko sobie zaplanował i jakby wtedy moj zabrał jakiegos kolege to pewnie by nie doszło do tego,ale polak mądry po szkodzie,jakos to przezyjemy,szkoda tylko ze tamten zostanie bezkarny,ze tez tacy ludzie istnieja
Cos cichy ten weekend...mam dzisiaj nadmiar wolnego czasu
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa