BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #784267 przez aleksiaa88
Zjadłby takiego strucelka i przepił grzańcem

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #784279 przez malutkamilka
Haniu pewnie ze spi, tak jak przed tymi rewolucjami, serio. zawsze zasypiala do 20:30 i pierwsze krecenie po 3 ale po 5 minutach sama zasypiala i po 5 na jedzonko wstawala po rownych dwoch godzinach od obudzenia na jedzonko- i tak jest ;) nie wierze w zabobony ale w tym chyba cos jest albo po prostu glupi zbieg okolicznosci.

W kazdym badz razie i tak badania moczu i kalu zrobie bo tesciowa mowila ze od strony jej meza mieli problemy z kupkami, tzn albo zaparcia albo czeste rozwolnienia. tym bardziej ze moj brat umarl bo nie mogl sie wyprozniac, a moj maz w wieku 5 miesiecy zalapal lamblie i wyladowal w szpitalu, a szwagier jezdzi po gastrologach i innych lekarzach bo w ciagu godziny przed wyjsciem z domu potrafi byc 3 razy w toalecie za grubsza sprawa...
A no i mama mi dzis powiedziala zebym tez powiedziala pediatrze ze jak ja bylam mala do okolo 1.5 roku mialam cos z zoladkiem ze jak cos zjadlam to zaraz wychodzilo dolem razem z woda prawie niestrawione i ze to samo sie "naprawi" i takk bylo.

Zaczelo mnie nie pokoic ze mala pierwsza kupke robi ladna tak jak powinna wygladac, druga czy trzecia bo nawet trzy potrafi zrobic w ciagu dnia slychac przy stekaniu jak wychodzi tak jakby buzie pod wode wsadzic i zabulgotac a jak szybko pampersa otworze by sprawdzic czy nie ma wody to nie ma tylko jest troszke papki troszke grudek bialych i przesmarowany pampers jakby musztarda- tak zabarwiony i zalatuje kwasem ta druga i tzrecia kupka.

Dalam malej wczoraj sliwke na deser- zjadla z checia bo slodka ale tyko pol sloiczka dalam bo po sliwce ja mam luzny stolec to ona tym bardziej i po dwoch godz sliwka byla w pampersie ;) - te dzieci marnotrawia jedzenie ;) zarcik oczywiscie

Dzis mama zjadla reszte sliwki a mala dostala deser pod tytulem banan, jablko marchew- ale dobry sama bym zjadla- polecam ta kompozycje.
a na obiadek slicznotka dostanie marcheweczke z ryzem i buraczkiem plus strzepek mieska z indyczka.

Hmm plan jedzenia:

5-6 mleczko 120-140ml
9:30 mleko z kleikiem ryzowym 150-170ml
11-11:30 deserek słoiczek lub wykonany przeze mnie
13:30-14 mleczko z kleikeim ryzowym 150-170ml
15:30-17 zalezy jak sie obudzi zupka warzywna wykonana przeze mnie badz sloiczek choc odchodze juz od obiadowych sloiczkow
i reszta jest uzalezniona od pory wstania, zazwyczaj jest mleko 1,5 godz po obiadku w stalej porcji czyli 150-170ml
i ostatni posilek przed snem je kolo
20-20:30 i jest to albo mlkeo z kleikiem 180-200ml lub 150ml kaszki mleczno ryzowej na srednio gesto

11 lata 2 miesiąc temu #784297 przez Gochens
Dzień dobry.

Najlepszego Alberto ;-)

Kakaszka fajnie że impra udana no i teściowa chyba dała radę :-)
Hania jak kujczak?
Violcia to jest progres z piwkowaniem. Fajnie że mąż się zgodził.

Posiłki u nas różnie ale koło 12 jest kaszka albo jakiś warzywex.

Idę wypić kawkę bom senna coś

11 lata 2 miesiąc temu #784310 przez violcia00
Moje dziecko zasneło a ja popijam kawke z ciachem,ktorego miałam nie jesc a bylo schowane na czarna godzine,ktora własnie wybiła bo miałam straszną ochote na cos słodkiego :laugh:

I teraz siedze sama jak palec :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Heh Goschens no tak,po prawie juz piersią nie karmie i dlatego :silly:

Filmy mi sie ściasgają to bedzie co oglądac,Oskar sie juz obudził,spał tylko 30 minut a przed poludniem godzinke,cos mało dzisiaj,wiec teraz idziemy sie bawic :blush:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #784318 przez Hania84
Strudel się robi...a raczej dwa...bo tyle tego nadzienia mi wyszło, że na dwa starczyło :silly: My zaraz też kawka :blush:

Gochens - kurak dobry...chociaż ja dałabym mniej masła do zalewy :side: i na ten ryż jak już miałam na talerzu to tez sobie położyłam sos czosnkowy i wtedy lepsze. W skali od 0-10 dałabym tej potrawie 7 punktów.

Violcia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Zauważyłam, że Lena śpi już mniej w dzień. Od 3 dni ma dłuższą drzemkę od 2h do 2,5h :S :side:

Malutka - to fajnie, że odczarowywanie pomogło :blink:

11 lata 2 miesiąc temu #784333 przez Gochens
Mój urwis usnął ;-) mam pół godziny na kąpiel.

Hania 2,5 godziny? Heh toż to rozpusta! A co do kuraka to pewnie że z czochem lepsze!
Violcia a czemu on w ogóle chce tam jechać?! Nie lepiej zgłosić to na policję skoro wie gdzie mieszka ten kolo?

Ja już po kawce też czyli można powiedzieć że pilysmy razem :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #784334 przez violcia00
Haniu

Strudel,brzmi apetycznie,tez bym zjadła :laugh:

Moje dziecko cos marudzi za bardzo,ani mysli o spaniu,moze nów głodny bo ostatnio tylko 110 zjadł,a mleka mam mało,na dzisiaj powinno wystarczyc...jutro chyba sklepy czynne bo to świeto??

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #784343 przez Sophie25
Moja Zoska zjadła ładnie i teraz smieje na całego :D

Violcia kochana to okropne ze cos takiego was spotkało... :(

Załozyłam jej dzisiaj pieluszkę eko wielorazową z wkładkami z polarka,takie mieciutkie. Na jej wrazliwą strasznie skore to bedzie dobre rozwiazanie :) A ja i tak prac lubie,wazne zeby ona juz nie miała krostek i podraznien :)

11 lata 2 miesiąc temu #784389 przez Hania84
Violcia

Dałam dziś Lenie kaszkę bananową i dodałam do tego mus gruszkowy...zjadła z bólami AŻ 3 łyżeczki. Ja nie wiem co to za dzieć jest...tak anty nastawiony na łyżeczkę. :S
Od 3 dni pokazujemy jej, że tez jemy z łyżeczki, łyżki, widelca...ale ona patrząc nie "połyka talerza" patrzy ze zaciekawieniem...ale tak patrzy na wszystko nowe. Jak się wkurze to samo mleko bedzie pic do roczku :S :silly: B)

Wypiła teraz 110ml mleka i chodzi z tatą po mieszkaniu. Zaśnie pewnie dopiero koło 21-ej.

11 lata 2 miesiąc temu #784391 przez violcia00

Oskar juz wykapany i polozony,ale na razie spac nie chce,wiec ogladamy jakies romansidlo :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #784399 przez violcia00
I zasnął(sam),myslałam ze dłużej mu to zejdzie ale fajnie,mam chwile dla siebie no i czekam na męza :silly:

Moj synus tez dzisiaj zupki nie chciał,a dobra byla bo mamusia sama robiła :P ,cóż moze nastepnym razem,może i Lence z czasem posmakuje :blush:

Sophie to podziwiam ja bym raczej nie mogła zakładac takiej wielorazowej,załozyc to jeszcze ale prac to nie bardzo,ale dawniej tak robiono i nie narzekano :blush:

11 lata 2 miesiąc temu #784416 przez malutkamilka
Haniu spokojnie Lenka na pewno bedzie jadla z lyzeczki i to szybciej niz ci sie wydaje, moze ma taki tydzien "antylyzeczkowy" ;) zrob jej przerwe dawaj mleczko i za jakis czas sprobuj.

Moja ladnie zjadla zupke i przy jedzeniu robila mmmmm, chyba jej smakowalo. byla u babci- tesciowej na kawie-

11 lata 2 miesiąc temu #784426 przez violcia00
Malutkamilka nie zazdroszcze szwagierki,ale racja lepiej dać sobie spokój z kłótniami,bo szkoda tylko nerwów.

Ja sie troche uspokoiłam,mąż właśnie dzwonił zewracaja od tego goscia(był z kolegą)to zawsze inaczej,ale nikt tam nie mieszka,telefonu tez tamten nie odbiera wiec teraz jestem przekonana ze to był oszust i wszystko sobie zaplanował i jakby wtedy moj zabrał jakiegos kolege to pewnie by nie doszło do tego,ale polak mądry po szkodzie,jakos to przezyjemy,szkoda tylko ze tamten zostanie bezkarny,ze tez tacy ludzie istnieja :angry:

Cos cichy ten weekend...mam dzisiaj nadmiar wolnego czasu :blush:

11 lata 2 miesiąc temu #784434 przez Sophie25
Przykro mi Violcia.... :(

11 lata 2 miesiąc temu #784440 przez violcia00
Sophie to juz stara sprawa i zdazylismy sie z tym pogodzic,zyc trzeba dalej :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka