BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #804322 przez Hania84
Lena obiadki ma zrobione...ale wyszły mi tylko na 5 dni. Kurcze musze więcej jeszcze warzyw dać żeby mi wyszło na tydzień chociaz. Teraz mam dodatkowo dwa słoiki więcej i będzie miała jak obliczyłam na 12 obiadków...ale muszę więcej warzyw narobić.

haha Klara...fakt laktator z Aventu skrzypi :lol: mój tez to miał :P

ale dzis tu ciszaaaa...
hej laski gdzieście Wy :)

Ikunia jak tam imieniny?

Agusia...jak się czujecie? jak Emi i Artuś?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #804332 przez aleksiaa88
Klara dobry pomysł, niech tatusiowe założą swoje forum i tną sobie pogawędki. Może jeden od drugiego czegoś się nauczy.

Odbiłam dziś rączkę i nóżkę w glince i będzie pamiątka na pół roczku z taką datą.

11 lata 1 miesiąc temu #804355 przez violcia00
Oskaruś juz wykapany i bedzie spał,juz wczesniej spał ale tatus wrocił a ten otworzyl oczka i tak na niego patrzył,pobawili sie troche,wyplusiali i teraz kimanko....wogole dzisiaj jak moj B dzwonił i dałam na głosno mówiacy to Oskarek sie tak przysłuchiwał i usmiechał,chyba poznal glos tatusia :) ,w ciagu dnia tak srednio spal bo jak zasnal to zaczal kaszlec i sie budzil,pewnie dostaniemy antybiotyk bo mi to nie wyglada na zwykłe przeziebienie :dry:

heh Klara dobry pomyslz tym forum tatusiów :P

ja tez jestem zadowolona z laktatora aventu recznego,a myslalam ze tylko moj tak skrzypi ;)

no ja od dzisiaj juz nie karmie piersia,mleczko mi sie skonczyło :(

Oskarek dziekuje cioci Gochens,Marcie i Aleksi za zyczenia :silly:

11 lata 1 miesiąc temu #804364 przez Gochens
Hahahah ejjj mój tyż skrzypek był :silly:

Wróciliśmy z urodzino-imienin od prababci Alka. Synuś padł w drodze wymęczony przez gości i nawet go nie kąpaliśmy niech ma dzień dziecka. Coś często te dni ma cwaniaczek B)
Tatusiek się kąpie a ja poćwiczyłam z Ewką bo dziś zjadłam trochę słodkości a na dodatek tortille z MC :huh:

Hania ciekawy pomysł na danie, możliwe, że kiedyś wypróbuje. A wy kościół to niemiecki macie nie? Polskie też są czy nie bardzo? :ohmy:

Violcia przepędź te choroby w końcu... może jakiś antybiotyk powinnaś wziąć naprawdę.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #804366 przez Sophie25
Ja dopiero teraz wrociłam :(

Oskarku 100 lat :*** śliczny Ty ! :D :)

Ta skrzypaczka lindsey stirling jak pieknie gra :) Słuchacie jej ? :) Normalnie cudowna,uwielbiam skrzypce :) :D Gra teraz na tvn na gali :D

Gochens uwielbiam te tortille w MC szczegolnie w sosie musztardowo miodowym hah :D :D

11 lata 1 miesiąc temu #804368 przez rysa
Filip też juz należy do grona zębaczy :laugh: Rano sprawdzałam i jeszcze nic nie było a tu taki prezencik na wieczór :laugh:

11 lata 1 miesiąc temu #804372 przez Sophie25
Gratulacje dla Filipka dzielny zuch :D :*

11 lata 1 miesiąc temu #804381 przez Hania84
Gratuluje zabka Fifiemu :)

Violcia ja juz dawno życzyłam wszystkim dzieciaczkom na kolejne miesięcznice :silly:

Gochens to jest niemiecki Kościół (ale jako budynek) a msze tam są odprawiane i po polsku i po niemiecku :) po polsku z polskimi księżmi :) Kościół zawsze wypchany po brzegi...zupełni inaczej jest na emigracji jak w PL...bo kazdy tutaj do tej polskości ciągnie :)
A pod kościołem można u polaka wysłać paczki do PL i u polaka kupić polskie gazety :)

Lena coś ostatnio nienawidzi kąpieli :( drze sie niemiłosiernie :( nie wiem co się zmieniło nagle. Woda ciepła , akurat bo mierzymy...w pokoju ciepło...i nie wiem czemu.

11 lata 1 miesiąc temu #804386 przez Agusia83
I ja jestem :laugh: Artuś dopiero zasypia...bo zrobił sobie dziś drzemkę od 16-18:20...więc musiałam go później położyć...nawet go wykapałam, ale nie myłam główki, wysmarowałam maścią, odciągnęłam glutki, nosek posmarowałam maścią majerankowa, na pieluszkę nakropiłam olejek eukaliptusowy i włożyłam do śpiworka...

Violcia ja też się boję, że będzie antybiotyk, choć dziś chyba trochę lepiej się czół synek...jutro się dowiemy, co doktorzy powiedzą.

Haniu, może jakis skok?

Fifi, gratuluję perełki :laugh:

Oskarku, sto lat :laugh: :laugh:

11 lata 1 miesiąc temu #804387 przez Hania84
Lena broi koło mnie po wykąpaniu i po mleku...pójdzie później spać bo przed 19 miała drzemkę dopiero.

Już wiem dlaczego Lenita tak płacze przy kąpaniu :lol: to takie proste było :D po prostu nie chce leżeć już we wannie :lol: jak ją posadziliśmy to spokój i radość haha :D

11 lata 1 miesiąc temu #804392 przez Agusia83
Haniu, no widzisz :laugh: Jak Lenita będzie lepiej siedzieć to możesz kupić taką żabkę, to jest takie jakby krzeseło do kapieli..

11 lata 1 miesiąc temu #804394 przez violcia00
wiem haniu,pamietam :P

pozostałym cioteczka równiez dziekujemy :kiss:

Agusia powodzenia u lekarza,wazne zeby nasze maluchy były zdrowe,a jesli potrzebny bedzie antybiotyk to trudno,musza sie wyleczyc i my tez bo ja pewnie tez bez antybiotyku sie nie obejde :huh:

My kosciol polski mamy 40 km od nas,tak ze dopiero na swieta pojedziemy a przed narodzinami Oskarka kazda niedziele jezdzilismy.

gratulacje dla Fifiego zebolka :blush:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #804422 przez malutkamilka
Dobry wieczor dziewczynki,

no i kolejny weekend zlecial, wczoraj sprzatanie pozniej kawulec u mamy, dizs obiad u mamy i wycieczzka do duzego miasta bo pampersy w kauflandzie na promocji za 19,99zł obszukalismy i ich nie znalezlismy pytamy sie ekspedientki a ona ze te produkty z ostatniej strony sa od JUTRA :ohmy:

Kurcze Kakaszka ale Twoj ma teksty ;) moj tez czasami ma takie teksty, ktore mnie kreca :silly:

Filipku gratuluje zabka :*

No i Oskarku to latek, bo ciotka dopiero co weszla na forum ;)

Gochens to w sumie nie wiem za czym trzymac kciuki, wiec trzymam za to czego Ty pragniesz no i rowniez czekam an rezultaty.

Ale sie dzis nameczylam by zrobic zdjecie zebolow, co prawda nie wystaja jak waszym maluszkom bo nam sie dopiero co przebily przez warstwy dziasel ale je widac i czuc. zaraz dodam zdjecie tylko niech sie aparat podladuje bo nie chce sie wlaczyc.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #804423 przez Agusia83
Violcia pewnie, jesli trzeba to niech im przepiszą....

dziewczyny a ja tak żałuję swoich włosów :( jestem zła, że tak krótko ściełam...z drugiej zaś strony nie miałam wyboru..

Malutka widać perełkę...a minka rewelacyjna :laugh: W ogóle masz śliczną córcię :laugh:

Malutka a te pampki to sleep and play?

11 lata 1 miesiąc temu #804439 przez Marta1985
Gratulujemy zebolkow :-) Fifiemu i Wiktorii :-)

My dziś siedzieliśmy na nocniku 2 raży i podobalo šie Bartusiowi i za drugim razem šie udało złapać siuski ;-)

Violcia i Agusia - zdrówka i czekamy jutro na info :-*

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka