BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 4 tygodni temu #806343 przez KaRoLkA
Aleksia to Obie chodzimy jak zomie dzisiaj :lol:

Tomuś sto lat :kiss: a właśnie gdzie Kasia??

Gochens jak uśnie przy cycu to ją odkładam a tak to musze na rękach chwilę jak widzę że oczka już zamyka to do łóżeczka , w dzień potrafi zasnąć w łóżeczku sama , Moja córcia jak wampir w dzień odsypia a w nocy buszuje B)

Ikunia, Abra, Rysa, Sophie co u Was?? :)

u mnie też pochmurno i mgła że hoho nic nie widać ;/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 tygodni temu #806358 przez Gochens
Hmmm no bo to niby tak jest że jak dziecko zasypia w innym otoczeniu i budzi się w innym to ryk ale mój też budzi się z płaczem mimo że uda mu się usnąć samemu więc nie wiem :dry:

Dziewczyny nam poznikały :(

11 lata 4 tygodni temu #806361 przez kakaszka
witam sie szybciutko :) bo za godzinke startujemy do lekarza :)
dzieki wszystkim kto trzyma za elizke kciuki :)

no wiec tak, ja chyba podejrzewam, ze jedynki elizce zaczely przeszkadzac, bo malo je ( co w jej przypadku jest mega dziwne), malo spi, humor ma co prawda swietny, gada smieje sie non stop, ale pielucha miedzy szczekami musi byc.
wczoraj zasnela mi po 22!!!! siedziala na bujaczku i targala ze mnie, ze chce ja ululac :D ale w koncu sie udalo :) pozniej o 2 jedzenie, no i wiadomo wstawanie, bo sie przebudzala, ale w koncu obok mnie na bujaku spala do 8~!!!!!!!!

oby ja dzis zaszczepili, juz chce miec to z glowy, ale nie wiem czy sie uda.

karolka to macie kupe km przed soba. ja to do rodzicow mam 600 km, a jade nieraz 22 godziny!!!!! bo pierdolona granica.

tomek 100 latek :)

co do tipsow to ja nie przepadam, nigdy w zyciu nie mialam i nie widze takiej potrzeby, bo co co, ale na paznokcie swoje nigdy nie narzekalam, ale na karnacje to zawsze. jestem biala jak trup, w lecie ewentualnie sie zjaram na buraka w 15 minut na sloncu, a po dwoch dniach znowu blada jestem, a na solarim mam uczulenie. raz poszlam i tak mi skora swedziala, ze rozdrapywalam ja do krwi ( a poszla na 3 minuty!!!!!)

pozniej was ponadrabiam dokladnie, musze leciec :)

11 lata 4 tygodni temu #806383 przez KaRoLkA
Hania musi je wszystkie na karną żabę posadzić :silly:

No właśnie ja też niewiem o co jej chodzi a jak śpi ze mną to też kwęka więc ewidentnie coś jest na rzeczy myślałabym że to ząbki ale baba ostatnio powiedziała że dziąsełka ma normalne więc to raczej nie to :huh:

gotuje Gabci takie zestawy:
marchew, ziemniak , brokuł indyk
marchew , ziemniak, cukinia indyk
marchew, ziemniak, burak
mogę odrazu kaszę manna dać i zapasteryzować???

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #806409 przez violcia00
dzien dobry.

u nas tez nocka kiepska,pobudka tylko jedna na jedzenie ale w miedzy czasie budził sie kilka razy i musialam d niego biegac,a pozniej jak juz zasnal to ja nie moglam spac bo plecy mnie bolaly,wzielam ketonal pozniej ibuprom,natarlam sie nawet amolem ale nic nie pomoglo,dopiero nad ranem troche lepiej ale znow maly sie obudzil i trzeba bylo wstac :dry:

Karolka a kolor wyszedł taki jak przypuszczałam,poswiata czerwieni jest,no ale na czarnych włosach nie moglam sie niczgo innego spodziewac,kiedys zrobie sobie czerwien bo nachodzi mnie na to od dawna :lol: ja rowniez zazdroszcze wyjazdu do Polski,odpoczywaj i ciesz sie rodzina i niech Twoj mezu nie szaleje za bardzo na drodze bo w 14 h raczej z dzieckiem nie dojedziecie :silly: ,szerokiej i spokojnej drogi,bez przygód :blink:

100 lat dla Tomeczka :kiss:

Kakaszka powodzenia na szczepieniu :blink:

Haniu gra wyglada ciekawie :woohoo:

gochens a to Twoje ciacho ...slinka mi leci :lol:

Oskar własnie woła mama,ale tak sobie tylko gada,tak ze sie nie podniecam jak to niektore :P

milego dnia :kiss:

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #806410 przez aleksiaa88
Karolka i Gochens dzięki za rady włosowe

Gochens jak popatrzyłam się na zdjęcie placka to pomyślałam "był sobie placek" musiał być dobry, że został tak szybko upendzlowany

Raz pokusiłam się na żelowe paznokcie, zrobiła mi na moich pół długich nie chciałam, żeby mi dorabiała długość. Kurczę mnie też piekło w lampie wydawało mi się jakby mi kwasem polała i wyżerało. Na ślub sobie zaszalałam. Ale nie powiem trzymały się 1,5 miesiąca. Aż miałam odrosty już u nasady ale zmywałam zmywaczem i nakładałam bezbarwny lakier i wciąż były śliczne w końcu jeden mi pękł to musiałam obciąć.
Nie narzekam na swoje paznokcie bo mam długie i nawet dość twarde i za bardzo nie narobię się przy nich trochę z boku kanty przejadę i kształt jest naturalny. Już nie raz słyszałam, że mam sztuczne jak miałam grubą warstwę lakieru, że nie było widać płytki. I tak samo, że niby nic nie robię bo dlaczego one takie długie i ładne, a ja wszystko robię i to bez rękawiczek.

Dobrego dla Tomeczka :kiss:

Raz w życiu pomalowałam sobie włosy i nigdy więcej przynajmniej sama w domu.
Ale z czasem wyszło mi to na dobre ale dopiero jak odrosły.
Chciałam zrobić sobie czekoladowy brąz miałam wtedy krótsze niż teraz po wyschnięciu były ciemne ale to brąz nie był do słońca się mieniły na złoto-miedziano-czerwono. A na zdjęciach wyglądały jak fioletowe :laugh: i tak rosły mi przez 1,5 roku i na ślub miałam już za łopatki i tam gdzie był odrost czyli prawie do połowy głowy były moje szaro- brązowo nijakie, a u dołu gdzie była farba słońce mi je rozjaśniło na ciemny miód i w efekcie miałam ombre cieniowane za free z czystej głupoty przypadkiem wyszło, a potem były śliczne tylko tyle czasu musiało minąć.

11 lata 4 tygodni temu #806421 przez aleksiaa88
Pytanko zmieniacie pieluchę w nocy?
Ja przed samym spaniem daje mu nową i w nocy zmieniam. Za każdym razem jak karmię to macam i czasem gdzieś wycieknie i pół tyłka z plecami mokre. Na noc daje pampersy w dzień dada.
Jakby tak często ni pił w nocy to bym nie musiała czasem w połowie nocy już tak jest nalane, że już by nie wpijało. Czasem jak mniej w nocy pije to nie zmieniam. Czasem w ciągu dnia od tego turlania się na brzuch i z powrotem się przesunie i wyleci, a dobrze ściskam.

11 lata 4 tygodni temu #806518 przez Gochens
Violcia czerwony kolor włosów jest boski :lol: sama kiedyś taki miałam ;-)
No i gratki za "mamę"

Aleksia ja zmieniam pampka w nocy ale tylko raz

Byliśmy zwrócić kiecke kupiłam inną i jeszcze sukienkę hehe Alanowi się spodobała :)

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #806547 przez KaRoLkA
No jedzonko dla Mysi zrobione bedzie miała na tydzień :) to z burakiem takie dobre :laugh: a pisalyscie kiedyś o dojadaniu to ja właśnie po małej dojadam ale tylko moja zupke i desek jak nie zje :)

Pampera zmieniam raz w nocy lub dopiero nad ranem bo mała jak poczuje gołe nóżki to jest po spaniu ,

Gochens fajnie że wymienione i się podoba synusiowi :)

Haniu jak tam dres kupiony ??

11 lata 4 tygodni temu #806558 przez Gochens
Karolka mnie z burakiem też bardzo smakowało ale alanowi nie bardzo nie wiem dlaczego bo miało lekko słodkawy smak. a Ty już dajesz mięso?? jeśli chodzi o pasteryzację to niestety nie pomogę bo tego nie robiłam jak zawsze gotuje obiad na dwa dni

11 lata 4 tygodni temu #806559 przez szósteczka
hej do lekarza sie nie dostalam ale szymkowi jakby sie poprawia wiec chyba sobie daruje bo jeszcze cos wiecej zlapie.

ja tez uwielbiam czerwony kolor wlosow i tez sobie czasem farbuje nawet chyba mam gdzies farbe moze sobie na swieta zrobie zawsze sama robie raz tylko bylam u fryzjera jak mi maz wykupil wizyte na imieniny.

pieluche zmieniam minimum raz czasem dwa rezy w nocy uzywam cerfurowych helen harper ale muj to smok i w nocy bardzo duzo pije wiec to dlatego i z tego co pamietam to dopuki dzieci pija w nocy to trzeba zawsze zmieniac ale czasem nawet pozniej zeby sie nie przesikiwaly.
dzis dalej malowalam figurki od szopek prawie skonczylam ale jeszcze troszke i bedzie koniec jeszcze musze te stroiki skonczyc.

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #806589 przez Hania84
Hej jestem dopiero teraz

Miałam zalatane przedpołudnie i wczesne popołudnie. Byłam mojemu po ten dres, plus kupiłam mu pod kolor do kompletu bluzkę do tego. Także prezent mam już z głowy. Ma ciemno szary z żółtymi pasami...smieję się teraz że będzie wyglądał jak Waldek z Kiepskich w tym dresie haha :D ..nie no ale ogólnie fajny jest...na cały komplet wydałam 90 euro B)
Wróciłam po 12 i szybko sprzatanko...bo mój jak jest z małą to mało co zrobi bo tylko ją nosi...ona już wyczaiła u kogo może piszczeć na ręce bo mi tak nie robi.
aha i paczka druga z PL przyszła...bo jeszcze ciotki i wujek nam cos kupowali :) dostałam perfum i 2 książki...mój perfum a Lenka body :blink: do nas na szczeście szybko paczka dociera...moi wysyłają zawsze w DPD i jak wyślą w poniedziałek to środa/czwartek już jest :)

Co do tipsów to możliwe że mi płytke za mocno zjechała..nie wiem, nie znam się...a żelu faktycznie miałam sporo nałożonego na pierwsza warstwę.

Kakaszka powodzenia na szczepieniu..niech się wezmą za szyjkę Elizki :)

szóstecza a to ci zapominalski mężuś ;) hehe nie bądź zła na niego...czasem się zdarzy :) szkoda że się nie dostaliście do lekarza...oby Szymkowi sie nic nie rozwinęło i niech szybko wraca do zdrowia :)

nooo 1600km to moim zdaniem nierealne z małym dzieckiem w 14h...lepiej jechac wolniej a dłużej i więcej przystanków robić. To ja z moim 900km raz jechałam 12h...ale mój to raczej ostrożnie jeździ 120km/h średnio no i dużo przystanków robimy ze 5-6 w niemcowni.

Ja już nie sadzam na karną żabę ani jeża B) bo widze że to nie skutkuje...kto będzie chciał to się sam odezwie B) :huh:

miłego dnia

aha Karolka będziesz miała dostęp do internetu w PL ? żeby nas tu odwiedzić choć na chwilkę? :)

a jesli chodzi o pampki to ja w nocy juz od dawna nie zmieniam Lenie. Zmieniałam w nocy chyba przez pierwsze 2-3 miesiące...a teraz wytrzymuje pampek całą noc :)

11 lata 4 tygodni temu #806603 przez kakaszka
no i dupa wyszla ze szczepienia, tak jak myslalam. stan zapalny jest baaardzo. wiec dala nam jakies masci psikacze, a jak za tydzien nie bedzie poprawy mam sie zglosic do niej i najprawdopodobniej trzeb abedzie szukac dermatologa prywatnie, bo w tym roku juz nie realne zarejestrowac sie na nfz. oby sie polepszylo!!!!

co do pieluch, ja nie zmieniam w nocy. jak miala raz pamparsy z pampersa na noc to tez byla cala obsikana, a dady daja super rade no i te rossmanowskie tez, ani razu przy nich nic nie wycieklo.

eliza nic nie przybrala w tydzien co jest dziwne dla mojej corki, ale to dlatego, ze nie je wiecej tylko ciut nawet mniej. ale ja sie nawet ciesze, troszke diety nie zaszkodzi.

no wlasnie coraz wiecej dziewczyn nie odwiedza forum, przykro, bo jak przestanie istniec to chyba zwariuje, tak sie przywyczailam :)

a wiecie nigdy w zyciu nie mialam farbowanych wlosow, nawet szamponetka :) a juz tyle siwych mam i dawno chcialam juz zafarbowac na moj naturalny tylko by siwych nie bylo, ale sie ciagle boje i nie moge sie zdecydowac :)

wlasnie kupilam manne i oczywiscie mam pytanie :) manne mozna dodawac do wszystkich zupek obiadkow deserkow?

wlasnie zaczela marudzic bo chce spac, lece

11 lata 4 tygodni temu #806617 przez aleksiaa88
Księciuniu jak się obudził o 11:30 po przed południowej drzemki tak jeszcze nie spał po południu, a już dawno powinien już po 15 kilka razy mu się zbierało ale odeszło teraz leży na łóżku na brzuchu fika pierdzi ustami i pokrzykuje.

Jak robicie obiadki z mięsem to cym je rozdrabniacie? A długo trzeba gotować, żeby dało się później zrobić z tego papkę? Bo jak człowiek ma zęby to wiadomo chwila i tak się gryzie.

Ja o kaszce też nic nie wiem, jestem początkująca.

11 lata 4 tygodni temu #806618 przez violcia00
Szósteczka to dobrze ze z Szymkiem juz lepiej,oby choroba odpusciła ;) a włoski farbuj i pokaz nam sie,bardz podoba mi sie ten kolor i przynajmniej u innych moge sie napatrzec :silly:

Ja tez nigdy nie byłam farbowac sie u fryziera,uwazam ze nie ma co wydawac co kasy bo samemu mozna to zrobic w domu,a ta farba w piance jest super,juz bede taka uzywac :silly: :woohoo:

Z Oskariem juz duzo lepiej,chyba bedzie juz zdrowy,jeszcze troszke kaszle i ma lekki katarek ale idzie ku lepszemu :blush:

Co do zmiany pieluch w nocy to owszem zmieniam zawsze tymbardziej ze tylko raz sie w nocy budzi to i duzo jest nasiusiane ;)

kakaszka to nie dobrze z ta szyjka Elizy,mam nadzieje ze pomoga te masci i nie potrzebny bedzie dermatolog :blink:

a co do tipsow to chce kupic lampe uv i bede robic sama :woohoo:

Budzi sie moje dziecko wiec zmykam,tylko 30 minut spal :dry:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka