BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #805541 przez KaRoLkA
Gochens to zdjęcie z przed 4 lat jak było się pięknym i młodym hehe
poka sukienki niech oko nacieszę :lol:
a co do prezentów to ja też już prawie mam dla wszystkich tylko dla siostry i szwagra nie wiem co im kupić ;/ poradźcie :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #805545 przez Agusia83
Witam się wieczornie...ja dziś miałam cudną noc...poraz drugi Artek przespał od 19:40-7 rano bez żadnej pobudki :laugh: ale sie wyspałam :laugh:
A rano Emi obudziła się i zaczęła nas wołać...tata ją przyprowadził z prezentami...jakbyście zobaczyły jej radość jak rozrywała papier...cudowności...później tata poszedł do pracy, a my układałyśmy puzzle, składałyśmy kuchenkę, oczywiście nie obyło się bez robienia mamie kawy, obiadu...misie też się najadły :laugh: a potem czytałyśmy książeczki :laugh: Małpka Artka tez jej się bardzo podobała, na początku twierdziła, że to jej, ale po długim tłumaczeniu zrozumiała, że to "uuuu" dzidzi :laugh:
Z tej radości nie mogła dziś zasnąć...czekała na tatę, któy wrócił dopiero o 20 :angry:
A Artuś dziś kompletnie nie kaszlał i ani razu nie musiałam mu odciągać kataru...natomiast Emisi ciągną się glutki :( i nieładnie chrypie...

Ale cudne zdjęcia :laugh:
Lenita jestes boska, śliczny usmiech :laugh:
Alanku, ale jestes przystojny :laugh: będziesz czarował tymi oczkami.
A Albercik pieknie prostuje nóżki, czyżby chciał zacząć się uczyć? No i cała mama z niego :lol:

Karolka, po pierwsze kolor miałaś super, a po drugie niezła z Ciebie kobitka :laugh:

Violcia, kolor fajnie brzmi :lol: A wiecie, że mi się zawsze podobał kolor rudy? W "gotowych na wszystko" była jedna rudawa pani...

Haniu, mnie też bolało podbrzusze...jajniki, po 3 tygodniach przeszło...

Dziewczyny ja tez zbieram testy :laugh: Nawet mam dwa Emi z 4.01.2011 :laugh: i na nich też wsio widać :laugh: Zdjęcia oczywiście też zrobiłam...i Artusiowe też mam dwa :laugh:

Jutro będe robić leniwe kluski, chodzą coś ostatnio za mną...

11 lata 1 miesiąc temu #805552 przez KaRoLkA
Agusia Dzięki aż się zaczerwieniłam :blush: a minka Emi zapewne bezcenna i ta radość w oczach, i fajnie że misie nakarmione :) Oby nie dołapało małej choróbsko :)
Też oglądałam "Gotowe na wszystko" podczas ciąży nałogowo i jak Mike zmarł to aż się poryczałam heh głupia ja :side:
zastanawiam się nad powrotem do tego koloru ale to za jakiś czas:)

11 lata 1 miesiąc temu #805556 przez malutkamilka
Czesc dziewczyny, ja na chwile bo od kilku dni nie mam powera- chyba zmeczenie albo po prostu chandra... jesienna chandra w zimie...??? dziwne...

Codziennie Was podczytuje by nie miec zaleglosci ale nie mam sily nic napisac,wogole to nic mi sie nie chcerobie bo musze i tyle...

Wiktoria ma sie dobrze, bylam z nia u lekarza w poniedzialek, ale pediatry nie bylo tylko taki ogolny- czyli do wszytskiego a jak do wszystkiego to do niczeg, w kadym badz razie wszytsko ma czyste i mam robic dwa razy dziennie inhalacje bo to moga glutki gdzies zalegac albo ze wzgledu ze maluszki maja blisko przewod pokarmowy z oddechowym to moze tresc jedzenia gdzies sie tam osadzic i tak furczec. Dzis drugi dzien inhalacji i jest mniej furczenia. wczoraj w nocy zabralam jej poduszeczke bo tak sie krecila ze ze strachu ze sie za "mocno wtuli w podusie" musialam jej ja zabrac. Spi na samym materacyku i caly czas odwraca sie na brzuch- tylko budzi z jekiem jak chce sie odwrocic bo nie ma sily przez sen zmienic pozycji z brzuszka...

Dzisiaj Albercik nam swietuje magiczna szosteczke wiec skarbie najlepszego :*

prezenty... temat odlegly dla mnie- dopiero na przyszly tydzien bo moj juz bedzie i to tylko dla szwagierki corki i moich rodzicow, bo my sobie kupujemy telefony bo te co mamy sie juz rozsypuja...

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #805567 przez aleksiaa88
Dziękujemy za pamięć

Mały rozrabia u siebie w posiadłości leży na brzuchu i zaczepia miśki z ochraniacza. Do spania mu daleko
A matka wpiernicza herbatniki

11 lata 1 miesiąc temu #805572 przez Gochens
No w końcu jakiś ruch :)

Karolka nie ma co pokazywać bo to zwykłe spódniczki jedna czarna druga sztruks ale ten sztruks chyba cofne bo mnie mierdzi. A kolor i uśmiech rzeczywiście bardzo ładne.

Agusia to Emisia miała frajdę, herbatka smakowała ?? :lol: no i gratulacje dla Artka że tak pięknie śpi !

Malutka to moje dziecie tez tak ma, po kikka razy musze do niego w nocy wstawać bo śpi na brzuchu nagle sie budzi prostuje ręce a sam się nie odwróci. ?. Zresztą on chyba zapomniał jak to się robi.

Alan śpi, dziś kąpiel byla po 20 heh ale za to 2 dzień zasypia bez większego marudzenia ale nie zapeszam nie ciesze się bo wszystko się może zmienić :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #805579 przez Agusia83
To ja ide na karną żabę, bo Albercikowi nie złozyłam jeszcze życzonek...poprawiam się. Kochany sto lat :laugh:

Dziewczyny a propos horrorów, która ma program "TV PULS"? o 23:40 leci dzis " Zejscie2"...extra :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #805582 przez malutkamilka
no wlasnie, tak ladnie sie turlala w kazda mozliwa strone a od kilku dni tylko na brzuch sie odwraca, a jak sie uda z brzucha na plecy to przez przypadek bo sie raczka omcknela ;)

Od wczoraj mala zaczyna podnosic dupke na kolanach, czyli zbiera sie do raczkowania, co prawda narazie wychodzi do tylu bo jak do przodu to leci na lewa strone... ;)

Tesciowa przytargala chodaaczek od swojej szwagierki i na probe wsadzilam ja do niego by zobaczyc co bedzie porabiac, a ona popatrzyla co na pulpicei i jazda na lewo, dzis nawet udalo jej sie dojsc do mnie ale jak tylko doszla to wyciagnela raczki do mnie i jak ja wzielam to tak mocno mnie zlapala za szyje ze az mi sie milo robilo wiec Agusiu wyobrazam sobie co czulas jak Emi sie w Ciebie wtulila ;) bo chyba o to Wiktorii chodzilo bo zaraz po tym ugryzla mnie podbrudek :D

Normlnie zazdroszcze przespanych nocy... kiedy u mnie sie zacznie??? chyba jak Wiktoria przypomni sobie jak odwrocic sie z brzuszka na plecki...

Dzis bylam u mamy i przyszla ta dziewczyna co jej synek wazy prawie 10kg a jest z 9 czerwca i lubi tylko w pionie na rekach inaczej sie drze. jak zobaczylya uu Wiktorii czerwone i duze dziasla i ta lekko sterczaca jedyneczke to mowi ze lekarz na szczepieniu zgladal jej malemu w buziaka i powiedzial ze nie ma co wypatrywac zebow teraz, moze jak skonczy 8 miesiecy bo nawet spuchnietych i zaczerwienionych nie ma,a i ze te opoznienie wynika z tego ze jest na jej mleku, bo dieci na mm dostaja wiecej mineralow, witamin i innych dobrych skladnikow ktore przyspieszaja niektore rzeczy, miedzy innymi wychodznie zebow.....

Tez noosc, a ja myslalam ze to jest uwarunkowane genetycznie kiedy komu zeby wyleza...

11 lata 1 miesiąc temu #805583 przez Hania84
Karolka śliczny uśmiech i śliczna Ty :) zupełnie inaczej wyglądasz w ciemnych włosach jak w jasnych ( oczywiście w obydwu ładnie) :) ale Wam zazdroszczę tego wyjazdu do PL :)

Co do podpowiedzi jakie prezenty kupić to nie pomogę bo sama zawsze mam z tym problem :P to juz zależy od tego co dana osoba lubi :)

Agusia fajnie że zdrowiejecie :) i super ze Emisi sie prezenty podobały :) uśmiech dziecka jest wtedy najwspanialszą nagrodą i prezentem dla nas :) i brawo dla Artka za tak ładne spanie :)

Agusia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Lena śpi od 21...zasnęła zaraz po mleczku :)

miłego wieczoru i nocy

11 lata 1 miesiąc temu #805586 przez malutkamilka
Haniu ja bym stawiala na torbiel...jak nie przechodzi po tych na pecherz

ja jak mialam torbiel te co do wyciecia to bolealo mnie podbrzusze z jedenej strony ciut bardziej bo byl torbiel wiekszy i zrobily mi sie przy tabsach wlasnie tylko ze ja bralam prawie 3 lata by nie zawalic technikum...

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #805587 przez KaRoLkA
Malutka my też jeszcze daleko w tyle z ząbkami bo dziąsełka normalne więc może coś w tym jest że karmione piersią mają później choć mojej znajomej syn skończył 10 miesięcy 2 grudnia i dopiero mu się jedynki dolne przebiły a na MM od samego początku:) a wpisz do tabelki waga 8565 a wzrost 70 cm :)

Gochens to jak nie pasuje to wymianka na inną i będzie git :)

Agusia ja mam ten program ale moj już poszedł spać a sama to za chiny horroru nie obejżę :P trzęsi dupa ze mnie :lol:

i muszę się pochwalić Gabi dzisiaj się sama obróciła z plecków na brzuszek :laugh: jeszcze nie robi tego cały czas ale czasami jej się zdarzy :)

wpierniczam sobie pistacje i już prawie całe opakowanie zjadłam :cheer:

11 lata 1 miesiąc temu #805588 przez Agusia83
Malutka, super, że Wiki Cie objęła :laugh:

Haniu, tez tak miałam...a przecież takie rzeczy może i krępujace, ale normalne...każdy czasem pierdzi :silly: nas to krępuje, a nasze dzieciaki robią to bezwiednie i z niczym sie nie patyczkują...Emisia jak pierdnie lub nam sie to zdarzy, to mówi " o pupa...o fuuuj" :silly:

11 lata 1 miesiąc temu #805591 przez Gochens
Agusia

tez chyba się kładę. ?.ja czekam z utęsknieniem na pierwszego buziaka i przytulenie ♡♡♡

Dobranoc dziołchy :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #805592 przez malutkamilka
Karolka juz wpisalam jak predzej podawalas ;) podczytywalam Was ;) ale dodam jutro swierza tabelke bo dzis juz nie mam sily. u mamy zrobilysmy krokiety i pierogi z kapusta i grzybami, po powrocie do domu posprzatalam kibelek i pomylam podogi w pokojach , zrobilam pranie i przesadzilam kwiaty oczywiscie o jednym zapomnialam i jutro na nowo wyciaganie ziemi....

Jestem Agus tego samego zdania i to powiedzialam T. ze ciut za szybko przyniosla chodzik, bo w sumie nie mialam zamiaru nawet kupowac, a to ze mamy jeden pokoj wolny i zrobilismy z niego skladzik to nie znaczy ze wszystk mozna do nas targarc- ale jak juz przyniosla to na kilka minut dziennie ja wloze ale jak juz bedzie sztywniejsza i tabilniejsza- teraz chcialam zobaczyc jak zareaguje. kuma o co chodzi;) chodak jest zlozony i wysoko na szafie.

mi sie przyda jak bede potrzebowac zrobic obiad a moja wsza nie bedzie chciala siedziec to ja wtedy wsadze.

Karolka nie przejmuj sie ja wlasnei zjadlam pol paczki czipsow i popilam 330ml piwka co mezus przywozi ;) mwoie wam ale dobre pijac jakbym pila oranzade gazowana a dopiero teraz cos czuje wesolo w glowie- ma 4,5 %.

Malenki sukces, mala zakwilila ale sie sama odwrocila na druga strone ;)

uciekam spac

11 lata 1 miesiąc temu #805595 przez Agusia83
Karolka a nie mozesz nagrać?
Gabrysiu, brawo :laugh: :laugh: :laugh:

Malutka, ale o pysznościach piszesz, ja nie mogę....

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka