BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #805954 przez Hania84
Witam i ja dopiero :)

Byliśmy całą rodzinką we wielkim mieście :lol: Lena miała atrakcję - TRAMWAJ :lol: bardzo jej się podobało jak siedziała na kolanach u taty i tramwaj jechał a wszystko za oknem się przesuwało :) zupełnie inaczej (czyt. lepiej) jak w aucie bo w aucie jest się przymocowanym do fotelika i zapiętym pasami :P ... byliśmy na takim placu gdzie jest pełno galerii i sklepów plus trafiliśmy na jarmark świąteczny :) coś wspaniałego :) budki drewniane z grzańcami, piernikami, ozdobami, świecami itp :) wszystko ozdobione tonami girland i bombek :) normalnie dech nam zaparło :)
Mój kupił swoim dzieciom z PL prezenty gwiazdkowe...miałam mu kupic dres z adidasa ale tak długo oglądał inne badziewia, że musieliśmy nagle wyjść bo Lena dostała wariacji (gorąco jej było a nie chciałam jej rozbierac jak zaraz mieliśmy wychodzić. Więc jutro pojadę sama i mu kupię.

Teraz Lenka od godziny śpi :) my po obiedzie i odpoczywamy bo bądź co bądź złaziliśmy sie trochę ...nie było nas w domku 3h.

Gochens kuchnia nie tak źle wygląda :) ale ogólnie świetną masz...zauważyłam że szafki chyba na dotyk bo bez uchwytów :blink: i miłego solarowania życzę :)
Ja mam tak samo jak aleksiaa w kuchni...na bieżąco zmywam bo jak nie mam gdzie czego postawić to mnie zaraz to denerwuje...ale ja mam tylko jeden blat więc miejsca mało na cokolwiek ;)

kakaszka jeszcze małej to nie zniknęło? kurcze niech Wam coś na to zapisze ta lekarka

szósteczka - świetne ozdoby na kiermasz :) dasz radę ze wszystkim z takim wsparciem jakie masz to zdążysz zrobic wszystko :) najbardziej z tych ozdób spodobała mi się ta choinka na drewnie :)

Klara - to Julcia modeleczka będzie jak już taka długaśna :)

Sophie co się stało?

u nas dziś znów pięknie, słonecznie :) grudzień mamy na prawde piękny :)

miłego dnia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #805959 przez violcia00
100 latek Alanku :kiss:

Gochens moja kuchnia dokladnie tak samo dzis wygladala :P i jeszcze nie zdazyłam wszystkiego ogarnac w mieszkaniu,duzo dzis roboty mam ;) i zazdroszcze solarium,tez bym poszła no ale tu takie ceny ze sie odechciewa :ohmy: ale w sumie dobrze niech sie skora zregeneruje przez zime :lol:

Karolka tylko nia zabierz całego mieszkania do PL :laugh: ,ja zawsze zabieram najpotrzebniejsze rzeczy a reszte w Polsce dokupuje,a fryzurke miałas sliczna,tez taki kolorek mi sie podoba no i sliczny usmiech,a ja mam czarny kolor włosów,naturalny rzecz jasna :silly:

Aleksia teraz wogole duzo dzieci sie rodzi,taki rok :silly:
Alberto dzielny byłes :blink:

Do nas w koncu doszła ta paczka mikolajowa,Oskar dostał ciuszki od babci i cioci,miska ,smoka wawelskiego,ksiazeczke grajaca,a ja sweter,2 pary skarpet i czekolady nadziewane(bo tutaj nie ma,jrdynie z milki i tylko malinowe,ktorych nie lubie)no ale przesadziły troche ,juz jedna sama wpierdzieliam i jak mam niby byc chuda :unsure: i tak sie zastanawiam bo na jednych spodniach i bluzeczce pisze rozmiar 74 a nizej na 1 rok,to chyba cos nie halo bo przeciez teraz juz nosi 74 :ohmy:

ide dalej sprzatac,robilam obiadki dla malego i zupe Hanina po raz pierwszy i jeszcze obiad na jutro zeby miec z glowy jutro.

do milego :blush:

11 lata 4 tygodni temu #806005 przez kakaszka
aleksia u nas juz tak bylo na pierwszym szczepieniu, mala miala tez takie mega podraznienie na szyjce i nam odlozyla szczepienie, wiec boje sie ze tym razem tez moze byc cos takiego.

violcia ja juz w ogole nie patrze na rozmiary, bo nigdy nie pasuje to co pisze na metce, wiec wszystko juz mam na oko.
fajnie, ze paczka doszla i macie prezenciki, a czekolada ise nie przejmuj, tez spokojnie moge tabliczke wpierniczyc :D

haniu fajne sa takie jarmarki swiateczne, no ale ceny to tam maja niesamowite.
tak ogolnie to mamy masc na ta szyje i caly czas wysuszam jej, ale to nie jest takie proste, bo slini sie masakrycznie i non stop moczy na nowo ta szyje ( bardziej drugi podbrudek :) )

11 lata 4 tygodni temu #806105 przez KaRoLkA
Aleksia gratulacje dla Albercika , dzielny chłopczyk :)

Gochens super kuchnia :) a bajzel czasami sam się robi :p jak tam solarowanie?

Violcia fajnie że paczuszka doszła :) a i nie zabiore całego mieszkania :)

Hania super ze miło spedziliście czas we trojke :) ja tez lubie takie jarmarki ale z moim to nie chodzenie bo on to najlepiej do sklepu po to co potrzebne i do domu takze jak chce oko nacieszyc to musze sama :)

Kakaszka oby Elizce to przeszło i Ci ja zaszczepili :)

Ale tu cisza dzisiaj :/

Ja prawie ogarnełam wszystko , jutro gotowanie zupek dla Gabci :)
Mała juz coraz częsciej obraca sie na brzuszek :) zjadla i juz od 30 minut spi zobaczymy jak długo i czy dzisiaj w nocy tez bedzie koncert dawala :/ dałam jej dzisiaj deserek z brzoskwinka i bardzo jej smakowało :)
Ide pod prysznic, miłego wieczorku :)

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #806107 przez Hania84
A tu co taka ciszaaaa :P

Ja z moim grałam w "uratowac małpki" :lol: świetna gra nie tylko dla dzieci. Graliśmy kiedyś w to u jego znajomych w PL i tu kupiliśmy sobie dziś też :silly: Smiechu co nie miara :) dorośli mają tyle samo frajdy przy tym co dzieci...jak nie więcej :lol: :D

Violcia to super że paczka świąteczna z PL doszła :) i że zadowoleni jesteście :) prezenty zawsze sprawiaja radość :)

Lena spała dziś 3,5h ...pewnie spała by dłużej ale weszłam do pokoju i zapaliłam małą lampkę ;) teraz bawi się na macie :)

haha Karolka to u nas odwrotnie...ja lubię oko nacieszyc ale nie za długo...za to mój to by chodził i chodził :blink:

miłego wieczorku :)

11 lata 4 tygodni temu #806110 przez violcia00
gdzie wy dzis wszystkie? :dry:

my juz po kapieli i maly zasypia,dsaij troche pozno sie polozylismy ale tak wyszlo,zaaplikowałam mu jeszcze czopka na to jego przeziebienie i co po chwili zrobił taka wielka kupe i na dodatek ciemno zielona ale to dlatego ze ostatnio je zielone warzywa...skoro on to za przeproszeniem wysrał to nie bedzie działał ten czop,powinnam mu włozyc drugi??

haniu podziwiam ze Twoj ukochany tak długo wytrzymał na zakupach,dla mojego godzina to juz długo no i dla lenki rowniez :silly:

kakaszka na ta szyjke to potrzebna jakas porzadna masc,lekarz pewnie teraz przepisze,my tez długo z tym walczylismy,smarowałam i sudokremem,gencjana troche pomagala ale po jakims czasie znow to samo z w koncu doktorka dobra masc przepisala i teraz jest spokoj,mam nadzieje ze i elizka sie tego w koncu pozbedzie.

A zupka Hanina bardzo dobra :lol:

Ide sie farbowac :P

11 lata 4 tygodni temu #806119 przez Hania84
Violcia co do czopka to nie wiem czy mozesz podac...nie chcę Cię w błąd wprowadzać.
A którą zupkę robiłaś? :)

Jesteśmy, jesteśmy ;) może nie wszystkie ale...

...reszta dziewczyn na karnego jeża B) a niech Was dobrze pokłuje po tyłku za to nieudzielanie się :P a szczególnie te których juz dawno nie było :P

11 lata 4 tygodni temu #806123 przez violcia00
Chyba jednak nie podam bo jakby mial zaszkodzic to nie bede ryzykowac.

dosc długo tego posta pisałam,miałam byc zaraz po kakaszce a w tym czasie Karolka i Hania mnie wyprzedziała.

A zupke robiłam dyniowa,dopiero teraz bo nie moglam sie zebrac,bardzo dobra,ajadlam kiedys u tesciowej,tamta troche inny smak miala,ale ta lepsza :woohoo:

Ty Karolka odpocznij troche,kiedy wyjezdzacie ?w sobote?

ja strasznie lubie doatawac paczki,nawet wtedy gdy wiem co wnich jest,lubie ten moment jak je rozpakowuje,a jeszcze fajne buciki Oskarus dostal,pozniej moze wrzuce fote.

milego wieczorku :kiss:

11 lata 4 tygodni temu #806150 przez malutkamilka
No jestem i ja,

dziewczyny wy chyba nie widzialyscie mojego sajgonu w kuchni podczas dzisiejszego generalnego sprzatania- wszystko co mi nie pasowalo ladowalo na podlodze lacznie z ziemia do kwiatow ;)

Ale juz jest ladnie i czysty, w lazience tez ;) ale tak dalam czadu dzis ze ledwo co chodze a nie wspomne juz o wstaniu po dluzszym siedzeniu...

Wiktorka byla dzis bardzo grzeczna- a tak nadawala ze radia nie musialam wlaczac- to dopiero bylo gaworzenie a nie wydawanie niezidentyfikowanych dzwiekow ;)w nocy tez nawet dobrze spala, nawet ciurkiem 3 godz, a pozniej jak zwykle co 1,5-2 godz i przed 7 juz pobudka ;)

Jutro mala idzie na sluzbe do babci S. bo ja udaje sie do fryzjera i chyba skocze na solarium bo widzialam kartke "nowe lampy" ;)

Plan na jutro to oprocz fryzjera wysprzatanie auta w srodku i przyozdobienie salonu.
W piatek depilacja nog i reszty miejsc ;) zrobienie listy zakopow i uzupelnienie dzienniczka Wiktorii.
Sobota jak na razie wolna ale na pewno cos sie znajdzie po drodze.
Niedziela kościól i zakup oplatka a pozniej przywitanie meza, bo wraca w porze obiadowej ;)

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #806167 przez Gochens
Tak wiec synuś mój półroczny dziekuje NIEKTORYM ciotkom kochanym za życzenia ;)

Ciasto bardzo smakowalo zrobiłam taką polewe : szklanka śmietany 30 % 0,75 szklanki brązowego cukru i posypane orzechami włoskimi. Boskie wyszło naprawdę ale dodałam 3 banany.
Jeśli chodzi o kuchnie to ja najpierw przygotuje sobie składniki a później robie, jeśli mam czas to na bieżąco sprzątam a jeśli nie to ide dalej a dziś szłam dalej :lol:

Alanio dostal ciuchcie zabawke od dziadków i strój mikołaja od chrzestnej.

Violcia super ze paczka doszla !!
Hania ale fajno musiało byc w tym tramwaju a gry nie znam ale chetnie zobacze bo my bardzo lubimy gry.
Karolka solarium super ale jestem czerwona jak burak heheh a bylam tylko na 10 minut.

A reszta dziewczyn pisać booooooo forum przestanie w końcu istnieć i zobaczyta. !!! :lol:

11 lata 4 tygodni temu #806169 przez szósteczka
No my tez na dzis skonczylysmy 3 zestawy figurek pomalowane je\cze tylko dwa zostaly jak muj zrobi szopke to ustawie figurki i wam pokarze, calkiem fajnie wychodza tyleze jeden zestaw to maluje sie z 4 godziny. Dzis dostaly dziewczyny troche ciuchow zreszta chlopaki tez takie bardzo fajne bo dobrych firm i widac na nich malo sladu uzytkowania wiec na dlugo starcza i takie modniarskie a moje panny to juz tak by przebieraly ze hej ale nawet corcie mojego brata obdziele wiec bardzo sie ciesze.
Kurde ta krowa brata krzyska znow powiedziala ze nie przyjdzie na urodziny łucji ale dopytuje sie jak niewiem kto bedzie ,wkurza mnie to babsko jak niewiem jak tak to focha strzela ze sie jej nie zaprasz osobiscie tylko przez meza a niby co to za rozniva do kazdego z malzonkow mam odzdzielne zaproszenie wysylac, co to jak rodzicow zapraszam to tez mam do kazdyego oddzielnie dzwonic mimo ze razem mieszkaja i zyja normalnie, ona jakas chora psychicznie jest, pozatym i tak jak sie ja zaprosi to zawsze znajduje pretekst i odmawia a mi głupiej szkoda tego jej męża bo to brat mojego i tylko w nas ma wsparcie to mu mowie zeby sam przyjechał.to on nie bo on ja kocha i ona sie na niego obrazi, a w du.... ich mam takiego zaliczylam nerwa ze niewiem jeszcze mi swoje gupie smsy pinda przysyła jak mi napisala ze nie przyjda to jej odpisalam ze to ich strata to teraz juz mi dwa sy przyslala o jakiej stracie pisze niech sie wali wogole nie bede juz do niej pisac.

sory ze tak z tym wparowalam ale mnie wnerwila a raczej spokojna osoba jestem.

Ja też uwielbiam chodzic po takich swiatecznych straganach, odstresowuje mnie to i nastraja swiatecznie w przeciwienstwie do mojego on tez z tych co to raz dwa zalatwic zakupy i heja.

Jak gotuje to tez istny sajgon choc staram sie na bierzaco sprzatac ale i tak zawsze jakis chlewik sie zrobi.

Odnośnie tej szyjki to moze byc stan zapalny dlatego szczepienie opuzniaja u mnie wiolka twz miala jak byla malutka to dostala chyba wreszcie masc z antybiotykiem.

Haniu fajna gra ja nie moge sie doczekac gwiazdki bo kupilismy wioli na gwiazdke planszowke Hobbita i chetnie w to zagram no i namawialam brata zeby kupili łucji na imieniny jakas gre wiec moze cos kupia i bedziemy szalec.

Jutro musze skończyc stroiki na kiermasz a i dowiedzialam sie ze w nastepny czwartek wieczorem bedzie ogolno szkolna wigilia dla nauczycieli ,rodzicow i dzieci i beda te jaselka do ktorych dziewczyny sie szykuja bardzo mnie to cieszy bo lubie takie imprezy.

Dzieki za słowa otuchy pewnie jakos sie wyrobimy, na urodziny robie Niezwykłego Kurczaka.

11 lata 4 tygodni temu #806177 przez szósteczka
acha tez violcia ciesze sie ze juz masz paczke.

hania to musialo byc wesolo w tym tramwaju podziwiam was ze wam sie chce tak nie samochodem jezdzic bo ja to juz na takie wyprawy sie nie pisze wszedzie autem zasuwam ,nawet do sklepu we wsi choc jakos strasznie daleko nie jest no dobra czasem zdaze mi sie na piechre isc zeby spaceral zrobic ale to sporadycznie.

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #806181 przez aleksiaa88
Dziś dałam kaszkę manną w końcu.
Dzieczko podskakuje na nóżkach i piszczy z radochy.

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #806182 przez aleksiaa88
Pytanie do naszej fryzjerki

Umyłam włosy i jakoś nie przypominają tego. Czy ona ma postrzępione na dole, że tak się układają? Bo ja mam proste. W tym leży przyczyna?

A ja nigdy na solarium nie byłam i nie ciągnie mnie.

11 lata 4 tygodni temu #806184 przez _Klara_
Aluś sto lat :) Ciocia idzie na karnego jeża.

Szósteczka a to pinda jedna, fochy ma jak jakaś hrabina. Nie przejmuj się nią, szkoda nerwów.

Lencia slicznie śpi 3,5 h masz sobie dobrze, zazdroszczę:) Hania kupisz sama ten dres Twojemu to będzie miał niespodziankę.

Moja mała już śpi, tez byliśmy w mieście i w dzień mniej spała. Mój to moze cały dzień po sklepach jeździć tylko nie wysiedzi długo w jednym sklepie. Kupiliśmy małej flipsy, wcinala az jej się uszy trzęsły :woohoo:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka