BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 4 tygodni temu #806945 przez kakaszka
witam dziewczyny.

noc masakryczna, jedna z najgorszych. mala wykapalam o 19, bo juz nie moglam wytrzymac z zabawianiem jej, mleczko i dzieki bogu odplynela, ale co godzine nawet czesciej kretolenie i placz bo sobie wyciagala smoka, o 6 juz pobudka, chociaz oczywiscie spac jej sie chcialo dalej, ale juz nie potrafila zasnac.

co do planu dnia wszystko pieknie i ladnie i co najlepsze juz mielismy stale drzemki jedzonko, a teraz wszystko jest do dupy, jemy dalej jak wczesniej ale sen gdzies nam uciekl i za chiny nie potrafie ja uspac, wiec jak zasnie mi juz obojetne o ktorej, oby tylko zasnela, bo ja tak dlugo nie wytrzymam :P

gochens fajnie, ze juz po wizycie, bo pewnie nic przyjemnego w tym nie bylo :P

agusia gratuluje ciotki :) oby emisia szybciutko wyzdrowiala :)

ikunia w koncu sie odezwalas :P

eliza caly czas mizia sie po jedynkach czymkolwiek, ale nie widze jakiejs zmiany na dziaslach, moze juz niedlugo cos sie wykluje, bo zwariujy, pierwsze co po przebudzeniu gryzie smoka jeszcze z zamknietymi oczami.
aha no i zaczela podnosic tylek do gory stajac na paluszkach :) wiec moze tez jakis skok. a cholera wie, nie jestem psycholog dzieciecy, czasami nie rozumiem swojego dziecka. moj sie ze mnie smial ze musze sie napic, by osiagnac ten sam poziom inteligencji :D

milego dnia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 tygodni temu #806947 przez malutkamilka
Kakaszka moja zaczynala od podnoszenia pupy i wychodzila jej poza do "pompek" teraz to juz na kolanach dupke podnosi takze moze do raczkowania sie szykuje

11 lata 4 tygodni temu #806981 przez kakaszka
ostatni pomysl na jaki wpadlam by uspic elize bylo przytargac wozek na gore i w wozku sie udalo :D ale sie ciesze :D chwila spokoju, jak sie wyspi to przynajmniej bedzie miala dobry humor.

malutka fajnie, ze wiki juz ladnie spi, napewno kazde dziecko ma gorsze i lepsze momenty i trzeba jakos te gorsze wytrzymywac :)
no i wlasnie zaczela sie szykowac do raczkowania, czego sie bardzo boje, nie wyobrazam biegajace cos po domu :)

ikunia sama sprobuj krolika, ja raz jadlam w sosie i byl tak pyszny, ze nigdy nie jadlam tak pysznego miesa i tak delikatnego.
no i jak bym dostala tuszke to za bardzo nie wiedzialabym co z nim zrobic :)
a po ugotowaniu jest bardzo miekkie czy takie mniej wiecej jak kurak? pytam bo nie wiem czy dam rade rozdrobnic bez blendera. wlasnie musze zapytac tesciowej czy nie ma przypadkiem pozyczyc jakiegos, to bym sobie ulzyla.

zoska naprawde modeleczka mala ;-* no i prezenciki fajowe dostala :)

boze cisza, jakie to przejemne :D

11 lata 4 tygodni temu #807018 przez violcia00
dzien dobry.

wczoraj mój durnowaty maz umiescił głupiego posta z mojego konta,mam nadzieje ze nie przeczytałysci tego a jesli tak to wybaczcie,tak sie wkurzyłam ze chcialam usunac profil ale kombinowałam i nie wiem gdzie to sie usuwa :dry:

Noc ok z tego powodu ze mezu wstawal do małego,cos ze 2 razy i karmił go o 4,pozniej to juz ja wstałam o 7,nakarmiłam go,wyrzuciłam kupke :silly: i jeszcze godzinke pospal,ja juz nie mogłam,a teraz robi akrobacje na dywanie :woohoo:

Agusia to witaj w klubie,a tez w koncu,wczoraj dostałam okres i znów sie zaczeło,mnie to wszystkie kosci zawsze bola,najbardziej to nogi no i brzuch rzecz jasna,ale dobrze ze juz jest bo sie martwiłam :S :S
:kiss:

Fajnie ze Artus juz drowy i duzo zdrówka dla Emilki :kiss:

Z Zosi slicznotka mała,kochana i oczyska ma duze :blink:

ikunia jak nie miałas laktatora trzeba byłorecznie odciagac,bardziej to meczace ale da sie,ja tak pierwszy raz robiłam jak tez byłam u mamy bez laktatora,no i widze ze imprezka udana,super :blush:

Gochens dobrze ze lekarz zaliczony,teraz juz bedzie lepiej :lol:
Choinke ja tez bede miała czerwono-złota,ozdoby juz kupione i pewnie w przyszłym tygodniu ubiore bo pozniej czasu nie bedzie :dry:

Kakaszka-bidulko ty to sie nameczysz,oby szybko zabki Elizce wyszły i niech da trochemamusce odpoczac :blink:

A moj synus znalazł sie pod kaloryferem a połozyłam go na srodku pokoju,mały cwaniaczek :woohoo:

ide obiad powoli szykowac i ogarnac mieszkanie.

miłego dnia :kiss:

11 lata 4 tygodni temu #807026 przez KaRoLkA
Dzien dobry :)

Ikunia fajnie że jesteś znowu :) z Zosi małam modelka rośnie:) prezenciki super i extra że imprezka udana:)

Kakaszka współczuję nocy i trzymam kciuki za ząbki żeby szybko się wykluły :)

Violcia jakiego posta :unsure: To Ci mały akrobata z Oskarka:)

Marta jak to skok to minie niedługo i wszystko wróci do normy :)

U Nas noc z 3 pobudkami i o 3 dałam jej 150 ml MM i spała do 7 więc chyba kończy mi się mleczko bo się budzi co 1,5 godziny ;/ Gabunia też już dołączyła do grona akrobujących dzieciaków bo obraca się w obie strony :lol: nauczyła się wkładać sobie sama smoczek do buźki i odkryła w końcu że ma nóżki :D także robimy postępy :)

Słoneczko ładnie świeci także fajny dzień się zapowiada :) na 16 mam wizyte w bezrobotnym także trzymać kciukasy żeby poszło po mojej myśli :)

miłego dnia:)

11 lata 4 tygodni temu #807030 przez Gochens
dzień dobry kochane

u nas nocka okej wstał od trzeciej na mleko później obudził się o siódmej ale tylko go przełożyłam na plecy i spał do wpół do dziewiątej :)

Violcia nie było żadnego postu było tylko puste miejsce i dlatego zastanawiałam się co jest grane teraz już wiem że twój mąż kombinował co by tu napisać ciekawe co chciał nam przekazać :lol:
Kakaszka trzymam kciuki za Ciebie żeby Eliza dała Ci trochę życia. Napisz list do mikołaja żeby przyniósł blender :)
Ikunia masz szczęście że się odezwałaś bo inaczej już miałam tam do was jechać i sprawdzić co się z wami dzieje yahoo :silly: fajnie że Zosia już bez kataru, prezenty super no i ona jak zawsze piękna. Alan się poslinil chyba trzeba ich znów spotkać :lol: a B nie mógł trochę wypić mlenia?? hehe :lol:

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #807040 przez Ikunia1910
Dzien dobry;)

Karolka ja bylam calyczas, nie zapomnoalam o was:* tylko tyle naskrobalyscie ze nie moglam nadgonic:D
Gratulacje dla Gabi, zuch dziewczyna ;) powodzenia w urzedzie.

Violcia to Oskarito tez juz raczkuje czy przepelzal pod kaloryfer:p
A co do dojenia to probowalam recznie ale mialam juz tak nabrzmiale i obolałe wymiona ze dalam za wygrana.
Zreszta wciaz nie moge narzekac na brak pokarmu jest go bardzo duzo nadal sie zastanawiam gdzie mi sie to miesci bo cycki juz mi spadly spowrotem do rozmiaru przed ciaza :S

Kakaszka no wlasnie ten krolik to taki zdechlak ze nawet jakbym go calego zjadla to by mi nie wystarczyło zeby sie najesc, ale bede namawiac babcie zeby zalatwila jeszcze bo ona daje znajomemu różne obiery z obiadu i on kej juz kilka razy chcial dac ale wczesniej ona nie chciala teraz wziela bo ja mowilam ze Zonia bedzie wpierdzielac no i dostala go za darmo:)
A jak dobrze ugotujesz mieseczko to uda ci sie pokroic na drobno. Ja juz pomalu tez rezygnuje z blendera zeby przyzwyczajala sie do grudek w jedzeniu, bo jak bedzie calyczas jadła balsam to pozniej byle grudka bedzie lądowała na mojej twarzy :p

Malutka ty taka kreatywna jestes daj mi jakis pomysl na ozdobienie okna ale wewnatrz lampkami bo my chinki to chyba nie bedziemy miec bo nawet nie ma gdzie jej postawic:( i tak jakos smutno :(

No i współczuję wam wszystkim tych nocnych pobudek:/ ja to od kiedy Zoska skonczyla 2 mce to praktycznie nie ma takich ekscesow. Ostatnio to znow mnie zaskoczyla bo położyła sie o 20 i ja musialam zwlekac z wyrka o 10 rano bo jej sie tak oczy zakleily ze nawet burczacy brzuch jej nie budzil:p takze jestem z wami wszystkimi całym serduszkiem i trzymam kciuki oby jak najszybciej cale nocki byly przesypiane:*

Gochens juz wiem czemu Cie tak lubie. Masz niezle nasrane :* ja odciagam nadmiar i odstawiam na maślankę:p

A i wlasnie bym zapomniala o moim najwiekszym problemie. Chyba mamy plesniawke niby naraxie malutka :S czyszcze jej rumiankiem ale jak po weekendzie nie zejdzie to bede musiala isc po cos na grzyba do doktorki:/

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 4 tygodni temu #807059 przez kakaszka
ikunia jak narazie jest malutko tej plesniawki to kup aftin, on jest mega tani a skuteczny na poczatku plesniawy. i po kazdym jedzonku a nawet czesciej przecieraj gazikiem z tym aftinem tak jakbys chciala zdjac to gowno. lepiej odrazu sie wziasc a to bedzie jak u nas prawie 2 miesiace.

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #807075 przez malutkamilka
Ikunia ja jak mieszkalam u rodzicow to mialam pokoik 3x3m a w nim lozko szafe 2x2m i komode z tv a na parapecie kupilam taka malutka choinka max 50cm miala zalozylam na nia lampki kolorowe, male bialo-zlote prezenciki na druciku, malenkie bombeczki, zlotawe listki, bialawe male ptaszki a na czubku gwiazde betlejemska. do tego na parapecie stal domek z mikolajem taki na te swieczki podgezewacze, balwanek z porcelany. do okna przyczepialam na specjalna plasteline gwiazdki akrylowe badz szkalne a z zyrandola zwisaly biale sopelki, taki delikatne jakby popsikane sniegiem i te koraliki co na choinke sie daje. firanki to zwykly tiul obszyty by siwe nie siopil i sama podpinam w 2011 mialam tak

wystarcza switaeczne drobiazgi a pomieszczenie nabieze efektu i klimatu. ja kupuje duzo na przecenach poswiatecznych albo w sklepach po 5zl.

mozesz tez kupic kwiaty zywe typowe na swieta, np grudniaszka albo drozsza gwiazde betlejemska i zamiast w donice ladne to zakryc doniczke tiulek i przyczepic gwiazdke mikolajka itp

nic specjalnego nie robilam, albo wieszalam lampki u gory okna i spuscilam poszczegolne nitki by swobodnie wisialy w oknie, w sypialni rolozylam na parapecie. reszta bedzie dopiero jak ubiore choinke zobacze co zostanie.
Załączniki:

11 lata 4 tygodni temu #807093 przez Ikunia1910
Dziękować Malutka:*

Kakaszka a ten aftin to jest bez recepty? Ja myślalam ze z...
Dzięki kochanie:* :kiss:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 4 tygodni temu #807094 przez aleksiaa88
Witamy się ja tak na szybko miałam plan na dziś ale plan legł w gruzach teraz burza przewija się przez dom- znaczy się ja bo do 16 muszę posprzątać dom rodzina jedzie już jest w połowie drogi, a ja się jej dopiero spodziewałam w poniedziałek. Dobrze, że przynajmniej wiem to zdążę posprzątać. Bajzer jest niesamowity.
Chciałam Was poczytać bo coś o świętach piszecie- ozdobach ale mus to mus. Może wieczorem poczytam lub jutro dopiero.

P.S. Malutka Ty mi przypominasz taką aktorkę zagraniczną jak jesteś w kręconych włosach i jeszcze jak by były ciemne to tym bardziej. Nie wiem jak się nazywa ale wstawię foto w wolnej chwili.

Renifery na firance ciekawe nie wpadłabym na taki pomysł.

To ja lecę szorować płytki w łazience.
Pa

11 lata 4 tygodni temu #807119 przez malutkamilka
Mojego meza wujek to nie mowi do mnie po imieniu tylko Penelope Cruz. Mowi ze jakby ja widzial, jak mnie poznal to mialam ciemne wlosy, figura delikatna buzia i biust. jak znajde zdjecie to wstawie wam.

11 lata 4 tygodni temu #807185 przez Gochens
Ikunia aftin bez recepty jest więc śmiało można kupić :)

Dziś piątek 13 :) mój dzień ślubu i rocznica, będziemy dziś świętować i mężu zaproponował że uszykuje dla nas kolacyjkę romantico więc muszę trochę ogarnąć chatex

Słońca trochę dziś jest więc spacer był długi teraz ogląda bajki i piszczy do misia :lol:

11 lata 4 tygodni temu #807194 przez _Klara_
Witam dziewczynki:)

Malutka faktycznie jesteś bardzo podobna do Penelope :) Powodzenia z tymi światełkami, ja mam taki gotowy łańcuch na okno. Kupiłam w bardzo okazyjnej cenie na wyprzedażach.

Aleksia ty przecież maniak sprzątania to na pewno masz czyściutko nie przesadzaj :)

Ikunia aftin dostaniesz bez recepty. My tez mieliśmy biały języczek ale nam wystarczyło samo przetarcie pieluchą. Zosieńka piękna modelka :)

Martusia a choinkę zamawiałaś z allegro? Też mnie korci jedna ale jestem ciekawa czy w realu też tak wyglądają jak na aukcji.

Kakaszka oby Elizka sie wyspała i już wstała w dobrym nastroju.

Hania super ze zakupy sie udały, a cena zestawu chyba podobnie jak u nas.

U nas też dzisiaj dzień marudzenia, spała ale obudziła ją niespodzianka w pampersie i teraz się męczymy z małą marudą :(
Wczoraj bylismy na zakupach w h&m zaczeły się wyprzedaże, niestety rozmiarki juz przebrane. Duzo fajnych rzeczy było w małych rozmiarach a my juz potrzebujemy 80 :(
To udało nam się kupić .
Załączniki:

11 lata 4 tygodni temu #807212 przez szósteczka
hej my dzis bylismy na drugim sniadanku u babci i po gar do pieczenia kuraka na jutro bo ma byc 22 osoby i tak duzego nie mialam. pawelek zarazil sie chyba od szymka zachrypniety jest strasznie i troszke pokasluje prubuje go podleczyc jak nie da rady to w najblizszych dniach pojedziemy na np. lub w poniedzialek do przych. Pawel tez od paru dni marudny w nocy znowu spi kiepsko a w dzien troszke sie pobawi i zaraz marudzi, my mamy jako taki plan czasem troszke sie przesuwajacy ale troche bym chciala go jeszce zmodyfikowac takze wszystko przedemna.

Ikunia super ze jestes zdjecia komentowalam juz na fejsie fajnie ze moglas sie troszke oderwac od pieluchowania i porobic to co lubisz.

Malutka sliczne te ozdoby widze ze szykowanie do swiat na calego u was tez musze sie wziasc za przystrajanie domu napewno cos sciagne.

Klara fajne te ubranka a po ile kupowalas ja tez musze chyba cos kupic wiekszego zwlaszcza body mi sie kończa.

Gohenes miłej kolacyjki.

Narazie dziewczyny i maluszki a i pozdrowienia dla podczytujacych panow zwlaszczamęza Wiolci :-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka