BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 tygodni temu #807616 przez aleksiaa88
Witamy się
W końcu mogę trochę poczytać
Ja spałam zawsze po prawej ale odkąd mały jest to po lewej, bo nie chce mi się łóżka okrążać idąc do łóżeczka za daleka droga :silly:
Ale znów za jakiś czas wrócę na prawicę ;)

Dobra biorę się za czytanie mały chrapie od 10:30. W nocy standard 4 pobudki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #807634 przez aleksiaa88
Agusia ja czasem tak mam jak się nachodzę jak głupi jeleń to później mi napierdzielają ale rzadko częściej łydki. Bo zamiast sobie siąść na dupę to latam to góra do dół a schodów mam od cholery w domu.

Ikunia czasem tak jest, że mały je kiedy chce przykład wypije 120 i zaczyna się zabawiać butelką wkłada wyciąga a wcale już nie pije to zabieram, a po godzinie sobie przypomni, że przecież jeszcze by sobie dopił.
Ciotka opowiadała jak kuzyn był mały to w dzień średnio jadł, a w nocy miał taki apetyt wciągał butle na śpiocha. I do jakiegoś roku więcej przez noc jadł.
Ile dzieci tyle przypadków ;)
Zaś moja matka jak położyła nas bo miała dwójkę tylko z odstępem 6 lat to kładła spać koło 22 spaliśmy do siódmej jednym ciągiem w nocy nie jedliśmy w ogóle ale dawała nam na noc kaszę manną na krowim mleku. Jak jeno dziecko jej się udało tak za 6 lat ze mną też nie miała problemów. Wstawała tylko w nocy przy chorobie. Więc ona teraz się dziwi jak to możliwe, że zje na noc 160 lub 100 i tak obudzi się do 2-óch godz nie ważne ile wciągnie. W nocy potrafi nawet 40 wypić i też śpi jednakowo. Mi się wydaje, że on może się tak przyzwyczaił i zakodowane ma w głowie obudzić się nie ważne ile zjadł.

Ja również 13-tego biegłam do ślubu ale świętuje tylko w lutym na pół i sierpniu na rok

Sylwester do białej sali jak co roku. Ale w większości przypadków biała sala rozpoczynała się wygibasami :silly:

P.S. a tak Wam powiem, że nasz pierwszy raz to właśnie w sylwestra był i to na trzeźwo no nie licząc trochę szampanika

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #807637 przez kakaszka
elizie sie juz odwidzial wozek, bo tam nie moze sie odwrocic na brzuch. ja sie nie moge przyzwyczaic do jej spania na brzuchu i co chwile sprawdzam czy oddycha, ale chyba jakby jej zabraklo powietrza to by jej to przeszkadzalo i by sie przebudzila, nie?

aleksia to twoja mama miala fajnie z wami, normalnie nie dzieci, a marzenie :)

przy pierwszej drzemce malej sprobowalam zasnac, a nie zdazylam odleciec, jak mala sie obudzi i czulam sie znowu tragicznie, wiec odpuszczam sobie te drzemki, bo nic ciekawego z tego nie wyniknie.

w oncu mam aparat i moge malej robic zdjecia :) dzis udalo mi sie dwa z usmiechem w koncu zrobic, pozniej wstawie, chyba ze zaraz znajde kabel :)
Załączniki:

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #807639 przez aleksiaa88
Kakaszka wstawiaj tu Elizki uśmiechy
Ja też razaz coś wstawię jak wczoraj szalał po kąpieli

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 tygodni temu #807640 przez Marta1985
Halo ;)

Ja tak pobieżnie ... Karolka szczęśliwej podroży ;)

Gochens co do sylwestra to u nas w mieszkaniu robimy przyjeżdzają znajomi tzn 2 os dorosłe i 3 latek ;) święta też u nas - wigilia z tesciowa i szagrem i moimi rodzicami - w 1 dzien swiat zostaje tesciowa a w drugi przychodzą moi rodzice :)

Prezenty - polowa już jest a 2 polowę jutro kupimy :) Bartus już swój rozdziewiczył :P

Idę robić dalsze porządki :) Dziś sypialnia łacznie z prezbieraniem poscieli naszej i Bartka oraz obniżaniem łózeczka - w poniedzialekk kuchnia no i zostaje łazienka ale to za tydz. No i wsio - w przyszłym tyg tez musze mamie pomoc w prxygotowaiach uszkow i pierogow :)

Papa :)

11 lata 3 tygodni temu #807646 przez aleksiaa88
Zapasy

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #807647 przez aleksiaa88
Ale Elizka wywaliła nóżki :lol:
A na drugim już dekolt pokazuje :silly: hi hi

Ja dziś nie sprzątam bo nie mam co :blink:

Karolka szerokiej drogi i żeby mała była znośna w drodze, bo mnie 10 godz autem już męczy wszystko mnie boli oczy pieką tylko się wiercę na otelu co parę minut, a jak niektórzy jadą po 24 to już bym pierdzielca dostała.
Odezwij się po przyjeździe :kiss:

11 lata 3 tygodni temu #807649 przez kakaszka
no nogi tak caly czas trzyma czy na bujaku czy wozku czy w lozeczku :)
no i dekolt musimy nosic, zeby nic szyjki nie dotykalo :)

ale albercik chudzinka w porownaniu do mojego kloca :) sliczny jest, w wanience wloski na boczek, grzeczniutki :P

marta to troche osob sie przewinie u was :)

ja na sylwestra wyruszam do... lozka :D

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #807655 przez aleksiaa88
On w kąpieli tak szaleje, trzeba go trzymać nogami wali o brzegi wanienki i wtedy woda go ochlapuje i się cieszy. A jak siedzi to patrzy na pianę.

Nogi świetnie trzyma mój to zawsze skrzyżowane w górze. P.S. aż się muszę na nie napatrzeć

Na zdjęci w wanience widać jakby maił 2 jedynki już ah te pozory mylą błysk lampy odbił się od śliny :silly:

11 lata 3 tygodni temu #807660 przez Marta1985
Elizka i Albert - cudności :)

Ja chłopaków wysłałam na spacer :)

Załączniki:

11 lata 3 tygodni temu #807662 przez srenka_918
Witam Was i ja ;)

Mój mały w nocy szalał, a właściwie dla niego to chyba był już ranek ;) Spał z tatusiem za długo i zasnęli dopiero o 1,a ja od 22 spałam ;) Potem gdyby nie mały to mąż zaspałby antybiotyk a jak raz się go niby zapomni o stałej porze wziąć to już tak nie działa... Muszę telefon zmienić, bo tego wystarczy dotknąć i budzić milknie a ja go przez sen złapałam i tym samym uciszyłam ale mały usłyszał i zaczął się obracać na boki i mnie obudził ;) W nocy 2 pobudki i pierwszy raz spaliśmy do 9 ;) ja się chyba aż za mocno wyspałam bo bardziej śpiąca jestem niż zwykle...

Karolka bezpiecznej drogi i wspaniałych świąt ;)

Ja śpię po prawicy męża właściwie od zawsze ;)

Dzieciaczki słodziutkie ;) Zakupowiczka trzyma się jak Pawełek ;) A Albercik jaki chudzinka ;) Pawełek by dwóch takich Albercików mógł "wypełnić" ;)
Elizka fajnie nóżki trzyma ;)I zapewne kopie zabawki ;) Pawełek też tak ma, że woli kopnąć niż ręką dotknąć, bo ręka nie ma czasu, musi w buzi gmerać ;)

Lecę robić obiadek bo mi w brzuchu już piszczy ;)

11 lata 3 tygodni temu #807668 przez Marta1985
Aha :) ja jak śpię to męża mam po prawej stronie :)

11 lata 3 tygodni temu #807674 przez aleksiaa88
Bartusiowi do twarzy w granatowym

11 lata 3 tygodni temu #807677 przez Hania84
Witam i ja w końcu :)

Lena zasnęła wczoraj szybko i obudziła sie przed 9 jak zwykle...z jedną przerwa na mleko o 3.

Gochensik...full romantico było widze :) a co to ta musaka ?? Z czym to się je :silly:

Karolka szczęśliwej podróży..już chyba 3 raz życze :silly: ale co tam tego nigdy za wiele :) no i Zdrowych, Wesołych i Spokojnych świąt w gronie rodziny :)

Elizka jaka modeleczka :kiss: ślicznie się uśmiecha...świetne ma getry :) no i ten dekold i pierś na wierzchu też zauważyłam hihi :lol: mała prowokatorka :blink:

Albert ale ruchliwy :) i świetne zapasy z misiem :)

A Bartuś jaki opalony w tej białej czapuli ;)

Kakaszka moja strone łóżka tez skrzypi niemiłosiernie i zawsze jak idę spac to Lena się poruszy jak mnie słyszy B) wkurza mnie to wyro niemiłosiernie :huh:

czyli więcej kobitek spi mając męża po lewej :lol: ja tez tak śpię i w pełni zgadzam się z tezą Karolki :lol: jesteśmy ich szyją i prawą ręką i dlatego chyba tak :silly:

A sylwka spędzamy we 3 w domku...no chyba ze mojego brat z rodzina się zdecyduje przyjechać (i uda mu się na auta pozamieniać) to wtedy będzie nas wszystkich 7 osób :blink:

miłej soboty...bez deszczu...bo u nas dziś pada

11 lata 3 tygodni temu #807679 przez Agusia83
I ja sie witam, a mnie witaja takie cudne zdjecia :laugh: Elizka, piekna dziewczynka, a Albercik i Bartus to tacy przystojniacy :laugh: ...Albercik swietnie wygladasz w kapieli, ale chyba jeszcze lepiej sie bawisz po :laugh:
A Bartus ubrany jak trza na polko :laugh:

Karolka, uwazajcie na siebie ...zycze Wam spokojnej podrozy i tak na wszelki wypadek cudownych Swiat Bozego Narodzenia :laugh:

Artek obudzil sie dzis o 4:30, spapal mleczko i spal do 8...az ciagle zagladalam czy on oddycha...bo my wszyscy juz na nogach a on sobie nynal :laugh:

Malutka patrzylam na tabelke...i tam jest blad, bo co prawda przy szczepieniu Artus mial takie wymiary, ale w 24tyg inne :silly: jak pisalam...9000 i 72,5cm to bylo 2 tygodnie po szczepieniu.

Ja tez Wam pokaze mojego smieszka...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka