BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #807687 przez Sophie25
Temperatura znowu małej podskoczyła ;/ Kurde ...
A własnie jak sie mierzy w pupce to o pół stopnia sie zaniza no nie ?
Dzwoniłam do doktorki i mowiła ze jesli temperatura tak wzrasta a niema zadnych objawów to moze to być tzw 3dniówka .... a zeby swoją drogą ....
Zobaczymy co dalej ...

Eliza śliczna z Niej dziewczynka :* :)
Albercik jak wywijał harce na łozku,cudny chłopczyk oczeta piekne :D :)
Bartuś jaki eskimosek ładny! :D :)

Gochens zazdroszcze ze mezuś gotuje :D Fajnie taka kolacyjka :D
A Wy wiecie gdzie ja mykam na sylwestra ale wcale sie nie ciesze z tego ;/ ...

A pokaze Wam jak mezuś przystroił mi schody :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #807695 przez Gochens
Haniu kuchnialidla.pl/product/Musaka-wedlug-Pascala-Brodnickiego
Taka oto musaka.

Sophie no ponoć o pół mniej. Mojemu wyskoczył zajad :dry: to w ogóle możliwe ?? No i mężu się postarał, oświetla Ci chłopak droge do raju :lol:

Ale przystojniacy ho ho a Elizka słodziak śliczny ;)

Ja mam dziś urodziny koleżanki później pójdziemy troche potańczyć a mężu jedzie do kolegi do Pabianic :P a do Alanka przyjeżdża moja mama :silly:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #807699 przez Hania84
Sophie to monitoruj tą temperaturę. Pewnie to nic strasznego ale trzeba mieć rękę na pulsie :blink: pewnie zęby albo tak jak lekarka mówiła 3-dniówka.'

Hmmm Gochens wszystko możliwe...zajad to takie pęknięcie w kąciku ust...ma coś takiego? na to najlepsza jest wit. B ale w czym tego najwięcej? posmaruj kremikiem żeby to suche nie było bo będzie mu pękać wciaż. I miłego balowania ;)
A Wy gdzie na sylwka?

Aha to teraz wiem co to musaka :)

Ja dziś na obiad zrobiłam placki porowo-drobiowe. Dodałam do nich miętę i oregano plus tarty żółty ser...no i oczywiście jajka i mąka...zobaczymy jakie wyszły...jak mój wróci z miasta to jemy...reszta na jutro i jeszcze na jakiś dzien w tygodniu :silly:

Sophie zgadzam się z Gochens ...droga do RAJU świetnie oświetlona...teraz to na pewno się nie zgubicie hihi :blink:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #807721 przez Agusia83
schody do raju... :laugh: fajnie to brzmi....do raju świątecznego :laugh:

Haniu, sama wymyslasz te przepisy? Daj znać, czy dobre :laugh:

A tu macie Artka...i pamiętajcie, że faceci różu się nie boją :silly: bodziaka dostał od teściowej, po domu chodzi, ale do kogos bym go tak nie ubrała :silly:

a tu tak przygiął główkę, że widać, jakby był niezłym pulpecikiem :silly:
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #807722 przez Sophie25
Ale śliczny Artuś :D :* I ładnie mu w rózu trzeba łamać stereotyp ze tylko dziewczynki chodzą w rozu :D Ja jak byłam mała bawiłam sie autkami i rzołnierzykami z moim braciszkiem :D
A teraz rzadko Go widze - wojsko :( :(

No drogaaaa do raju haha :D :D No na gorze to moj raj jest a i owszem sypialnia haha :D :D

Ja juz sie niemoge doczekać az choinke bede ubierac uwielbiam :D

Agusia ten kocyk jest cudny :) Śliczny :)

11 lata 1 miesiąc temu #807724 przez aleksiaa88
Ja też czekam na choinkę jest co ubierać 2,10m i szeroka cały kąt zajmuje muszę się stolika z fotelami pozbyć. U mnie czerwone, złote i srebrne bombki i żółte światełka. Ja ją trzymam aż do 2 lutego jak już staje raz w roku to niech sobie postoi niektórzy tylko trzymają do kolędy jak ksiądz przejdzie. Dla mnie to głupie, choinka jest dla mnie dla mojego oka i ja się ją muszę nacieszyć patrząc, a nie na pokaz dla księdza. U mas ksiądz w cale ją nie widzi bo do sypialni go nie wpuszczam ;) tylko u nas jest miejsce jako takie.

Artuś wesoły chłopak w różu. I ma asystę miśków po bokach

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #807725 przez Agusia83
Sophie, ja tez uwielbiam ubieranie choinki...jak dzieciaków nie było to zawsze to robilismy w wigilię....a teraz robimy dzień przed, bo wiadomo, że przy dzieciach ciężej, ale już się nie mogę doczekać jak Emi nam będzie pomagać :laugh:
A w dzień wigilii pewnie będę stała przy garach od rana :silly:
W lodówce chłodzi mi się sernik na zimno z galaretką...na jutro będzie do kawki :laugh:

Sophie, kocyk jest Emilki :laugh: mama kupiła dla niej jeszcze przed jej urodzeniem...jest duży i z naprawdę dobrego materiału...prałam go mnóstwo razy a nadal wygląda jak nowy :laugh:

Aleksia, my też mamy taką dużą choinkę :laugh: i też zajmuje sporo miejsca...i róznież trzymam ją do 2 lutego :laugh: taki u nas zwyczaj był w domu...do Wniebowzięcia Marii Panny.

a ta musaka wygląda bardzo smakowicie :laugh: mniam mniam...ale smaka mi narobiłyście :silly:

11 lata 1 miesiąc temu #807732 przez violcia00
AGUSIA moja tesciowa tez duzo ciuszków Oskarkowi kupiła w klorze rozu :dry: ,tak ze tak jak Ty ubiersm mu tylko jak jest w domu,a Artus fajnie wygląda :blink:

A ja mam za mała choinke,tylko 1,50 m ,mogłam kupic troche wieksza ale coz w przyszłym roku bedzie wieksza,ja juz dzisiaj ubrałam :silly: ,złoto,czerwona jest,nawet ładnie wyglada :woohoo:

Co do syswestra z checia bym poszła na jakas impreze no ale nie mamy z kim małego zostawic wiec kolejny rok w domu :( ,ale postaram sie cos przygotowac i jakos fajnie z mezem go spedzic :blush:

idziemy jesc deserek,kaszke manne na mleku(juz gotowa,kupiona)
miłego wieczorku

11 lata 1 miesiąc temu #807736 przez Hania84
Agusia kotleciki są zarąbiste w smaku :lol: przepis jakiś czas temu wysłałam na nasza pocztę...ale dodałam do tego ser tarty. Mięty dałam pełną łyżeczkę na 550g piersi z kuraka. A mięta suszona oczywiście. mam tego pełno bo rodzice mi przywieźli z ogrodu :) rewelacyjny smak daje potrawie...tak fajnie delikatnie i świeżo ją czuć :) oregano też :)
Także polecam ten bombowy przepis :)

Ja choinke będę ubierac w niedzielę następną...choć też wolałabym we wigilie ale cały dzień przy garach będe też...mimo że krokiety będę robiła w niedzielę juz a 2 rodzaje ryb (po grecku i w ananasie) w poniedziałek.

Ja tez mam choinkę na 1,50m ale postawię ją na okrągły stolik i od razu będzie wyższa :)

A w róży i chłopcom ładnie :) Arturek do twarzy Ci w tym kolorze :) a gdzie jest napisane że róż do dziewczynek tylko?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Sophie no mi właśnie o ten raj sypialniany chodziło i Gochensikowi pewnie też hihi :lol:

Lena zaraz też będzie jadła deserek z manną :blink:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #807737 przez Sophie25
Agusia to naprawde dobra jakosc kocyka,chetnie bym taki zakupiła Zosce :D musze poszperac kiedys w naszych sklepach pewnie w takim z posciela i zeby jakosciowo fajny znalezc bo kupiłam jej kilka ale takie rozlazłe :(Lepiwej miec 1 a porzadny :D
A wlasnie mialam Ci sie pytac czy ogladalas z horrorow "amityville" mocnyyy jest :D A chyba Ty lubisz i Violcia dobrze mowie ? :D
Naprawde mocny jak dla Mnie bałam sie po nim :D

Hania napewno przeprosi zaraz i bedzie dobrze :D Moze dzisiaj taki dzien bo z moim tez sie rano pożarłam ;/

11 lata 1 miesiąc temu #807738 przez Agusia83
Sophie, tak oglądałam :laugh: dobry...

Haniu...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #807747 przez Sophie25
Juz ok mierzyłam temperature Zosi i jest narazie idealna :) Oby tak sie utrzymało :)

A tu cos na poprawe humoru :D HAnia nie smutaj maz przeprosi :* :)
Mama bardzo była ciekawa, co jej córka robi z chłopakiem, gdy zamykają się w pokoju. Pewnego razu ciekawość zwyciężyła i mama spróbowała podejrzeć przez dziurkę od klucza. Patrzy, a tam dzieci na środku pokoju klęczą i żarliwie się modlą. Wzruszona mamusia otwiera pokój i złamanym ze wzruszenia głosem: - Ale z was porządne dzieci. A powiedz mi córeczko, o co się tak pięknie modlicie? - O miesiączkę mamusiu! :D :D hah :D

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #807753 przez _Klara_
Witam

NAtali zdrówko dla chłopaków. Ale ty zdolna jesteś jak sama robisz figurki na torty :) Koniecznie nam tu fotkę wstaw oczywiście razem z solenizantem :)

Haniu prezentów jeszcze nie mam wszystkich :( Nawet przez nie nie mogłam w nocy spać bo myślałam nad tym co mam kupić. Normalnie koszmar z tymi prezentami.
A co to za dziwne badania prowadzisz :woohoo: ja śpię po prawej stronie. A jak toś śpi po lewej stronie co to oznacza?

Ale Gabrysia rozwalona w tym łóżku :woohoo:, faktycznie miejsca wam za dużo nie zostawiła. Ja w takiej sytuacji raczej bym się nie wyspała :( Już pewnie w drodze jesteście szerokości udanego urlopu i Wesołych Świąt :)

Gochens super ze wieczór udany :) Mężulek Ci się bardzo fajny trafił i kwiatki piękne.Baw się dobrze.

Aleksia az 4 pobudki, oj nie zazdroszczę Ci.

Elizka śliczna dziewczynka i ma bardzo ładny uśmieszek :)Elizka śpi z owieczką? Moja nawet w wózku przekręca się jakoś na brzuch mam stacha ze moze mi wypaść.

Artusiowi bardzo ładnie w różu :) A moja mała dzisiaj ma niebieskie body i tez białe rajstopki.

Wiolcia pochwal się nam drzewkiem :)

Haniu nie przejmuj się A,i Agusia ma racje nie kłucie się Święta idą :)

A Jula śpi, coraz później robi sobie długą drzemkę :( Potem robi jeszcze krótką i chodzi spać bardzo późno.
A nocka u mnie kiepska i nie przez małą tylko przez te prezenty nieszczęsne :woohoo: Ale za to poranek ok, męzuś zrobił mi śniadanko do łóżka :) Później cały dzień sprzontakie i gotowanie z przerwami na zabawę.

11 lata 1 miesiąc temu #807775 przez szósteczka
hej wreszcie sie i ja dzis witam juz po urodzinkach łucji, wreszcie dotarli tylko moi rodzice i brat ale bylo wesolo w sumie 15 osób wkurzyłam sie na chrzestną bo nawet nie raczyła zadzwonić ze nie przyjadą ale on ma do nas 200 km wiec może dlatego ale mogła chociarz zadzwonić. Ogólnie przyjecie sie udało pogadaliśmy dzieciaki się wyszalały dalismy mojemu bratu już prezenty dla nich żeby wsadzili pod choinke bo oni w tym roku jada do olsztyna do rodziców bratowej na święta. Łucja dostała gre rozszeżenie do "fasolek" super pewnie zaraz zagramy.

Pewnie Karolka już jedzie ale mimo wszystko spokojnej podróży i wesołych świąt.

My mamy już prezenty dla wszystkich w zasadzie dzis dokupilismy tylko tacie k. ma kupic w pon bo kolo jego pracy jest a on tak jak ja uwielbia robic plastycznie i kupujemy mu szopke do pokolorowania bo.zawsze o takiej mażył wiec sobie będzie malował. A propo k. zrobił szopki jutro cykne zdjęcia to wam wstawie ale penie w pon bo jutro mamy spotkanie kregu i nie dam rady.

ja też spie po prawicy mojego k.

Zdjecia przepiekne.

Zdrówka chorowitkom my pewnie jednak w pon też się wybierzemy do lekarza.

a dom nadal nie przystrojony chyba w pon zaczne troszke stroic ale wiecznie tyle roboty ze czas mi ucieka jak niewiem.

pozdrawiam spokojnej nocy jak bym nie zajzała.

11 lata 1 miesiąc temu #807786 przez Hania84
haha Sophie dobry kawał :D

No tak nie kłócić się przed świętami ale czasem nie idzie.ech...
Wykąpaliśmy małą...odessałam jej glutki z nosa przed spaniem...miała teraz trochę tego i takie białe gęste :(
o 20 wypiła mleczko i praktycznie zaraz po tym zasnęła...a jak wyszłam ze sypialni to koło laptopa leżało obrane pomarańcze dla mnie...heh nie przeprosi w prost tylko ooo takimi gestami..niby fajne...ale też bym chciała czasem usłyszeć "przepraszam" niby gadamy...ale jeszcze tak jakoś jest...ale to bardziej z mojej strony bo ja uparciuch wredny jestem :P

szósteczka fajnie że wesoło było na przyjęciu Łucji...i szopki koniecznie nam pokaż :)

Klara to po której stonie śpimy nie ma nic oznaczać...ale tak się skłąda że większość kobiet śpi po prawicy swojego męża co oznacza że nie tylko jesteśmy szyją ale i prawicą ...czyli dobrze kierujemy tym wszystkim :blink:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka