BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 tygodni temu #807809 przez malutkamilka
Agusia to jakie mam wymiary wpisac na ten 24 tydz? bo predzej podawalas i mialam tamte wpisane, a pozniej podalas te na 24 tydz wiec wpiasalam te?

Ja meza mam po lewej i tak jak Kakaszka mam chyba jakies lekki przestrzeni- nienawidze spac przy scianie ani jak spie na brzuchu a moj mnie przytula... mam wrazenie ze zaraz sie udusze.

Ale te nasze dzieciaczki sa piekniusie- normalnie cud miod ;)

Natali zdroweczka dla chlopakow.

A ja jeszcze musze pazurki pomalowac i wszystko gotowe. zasuwalam dzis w sumie od rana. mala postanowila o 5:30 juz wstac- noc byla tragiczna...
o 16 moja mama zabrala mala do siebie i do 18 ogarnialam reszte. w dwie godz zrobilam pranie i je zrozwiesilam, wyprasowalam wyschniete pranie, poukladalam ubranka malej i wyrzucilam te juz za male, sernik na zimno w lodowce, warzywa na jutro na obiad dla nas i dla Wiktorii pokrojone i przygotowane do wrzucenia do gara.... oj zapomnialam o podlogach ale to juz rano uciekam spac i obiecuje zagladac jak najczesciej- jutro mezu wraca :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu #807827 przez szósteczka
To milego witania malutka, my juz sie nagralysmy dzis k poszedl wczesniej spac bo w nocy robil szopki i jezdzil fo wypadku wiec musi troszke odespac.

A jeszcze odnosnie sylwaka to ja albo w domku albo u rodzicow bo k ma służbę w straży.

Dobranoc spokojnej nocki oby i u was i u mnie mało bąble sie budziły, całuski.

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #807901 przez srenka_918
Dzień dobry ;) Co tu dziś tak cicho i głucho??? jest 10.30 a ja Pierwsza??? Wstawać!
Mnie rozłożyła choroba na łopatki... Chyba się od mężola zaraziłam... Chciało nam się coś tam z piątku na sobotę i wczoraj czułam jak mnie od rana gorączka łapała a dziś to już głowa boli nos zapchany, na zatoki wchodzi i kości wszystkie bolą... Synka chyba też łapie bo za dobrze śpi, w nocy jedna pobudka, bo męża branie antybiotyku zakończyło się przewróceniem szklanki na stole i mały się obudził, a tak może by nawet całą noc przespał, bo tylko troszkę wypił mleczka, jakieś 20ml i zasnął... A wczoraj pod wieczór jeszcze byliśmy u nas w mieszkanku, mężul stawiał ścianę w łazience i przygotowywał sufit do malowania... Ja jak zwykle sprzątałam... Tylko że tam chyba się wymroziliśmy, bo hydraulik jeszcze nie miał czasu przyjść i tam ogrzewania nie ma... Niby cieplej niż na dworzu bo 7 stopni ale jednak zmrarźliśmy przez te 3 godz...
Mimo choroby się wyspałam ;) tylko mi smutno, bo mieliśmy w planach na sylwestra już być u siebie a nie w "wynajętym od mamy"... Ale trudno... Skoro nie da się tego przyspieszyć... Może i dobrze, bo nie mamy żadnych mebli ;) Te tu to są mamy... Tylko stół nasz ;) A tak jak przeprowadzka się przeciągnie to i na meble kasa się znajdzie ;)
Aha i jeszcze jedno, czy syrop z cebuli jest na katar też czy tylko kaszel-gardło?

Dzieciaczki-słodziaczki ;)
Sophie kawał super ;)
Miłego dnia...

11 lata 3 tygodni temu #807939 przez Sophie25
NO ja tez sie witam! U nas noc straszna Zosia goraczkuje strasznie w dalszym ciagu,teraz jestem przekonana ze to ta 3dniówka mam nadzieje ze minie i dzisiejszy dzien bedzie koncowy ;/

Pogoda mrozna na całego... na minusie u nas ....

Wasze dzieciaczki reaguja juz na imię jak je wołacie ? :)

11 lata 3 tygodni temu #807951 przez Agusia83
Dziewczyny współczuję Wam chorób...ja też się nie mogę wyleczyć, gdy już mi się wydaje, że jest lepiej, zaczynają mnie mięśnie boleć i kości i zaczynam od nowa chyrlać jak gruźlik.
Na szczęście Emi przechodzi bardzo ładnie :laugh: zaraz idę jej podać syropki.
Srenka, mnie się wydaje, że syrop z cebuli raczej tylko na kaszel i ból gardła...ale wiesz, co możesz spróbować na katar jak i kaszel? W zielarskim powinien być kminek, ale taki właśnie zielarski i robisz parówkę i to wdychasz...słyszałam, że to świetne, choć sama teraz powinnam spróbować, bo tez mi się leje niesamowicie z nosa.

Sophie, współczuję Zosi...biedusia...Sophie, Emi miała kiedyś 3-dniówkę...po 3 a nawet 4 dniowej gorączce wyszły jej na ciele krosteczki, wówczas się mówi, że to 3-dniówka.

A jak inne maluszki? U nas dzis jedna pobudka o 3:30...a później spanko do 7:45 :laugh:

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #807972 przez Hania84
Witam :)

Lena zasnęła wczoraj o 20 i spała do 8.30 z jedną pobudka o 3 na mleko :)

faktycznie tu dziś pustki :) Myślałam że będę miała choć stronę do nadrobienia a tu zonk :blink:

My byliśmy dziś na mszy o 10.30 (mój jeszcze paczkę wysyłał do dzieci w PL) pod koniec mszy musieliśmy wyjść bo Lenie przestało się podobać :silly: ale jak tylko wyszliśmy to spokój i w aucie uśmiechy i rozmowy :D

Jesteśmy już po obiedzie, pozmywałam...mój śpi z małą...jeszcze muszę w słoiki pokłaść obiadek dla Lenki i dokończyć sałatkę.
Boli mnie dziś coś z lewej strony w dole pleców...jakby nerka...nie wiem co to za dziadostwo.

U nas dziś ładnie słonecznie...ale aż Lena się teraz obudzi to pewnie już szarówa będzie i nigdzie nie pójdziemy.

miłej niedzieli

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #807975 przez malutkamilka
Widze Haniu ze u nas dzien podobny ;)

Na 11 poszlysmy do kosciola i pod koniec przestalo sie jej podobac zaczela sie krecic i wyginac wiec na koncowym blogoslawienstwie akurat wychodzilysmy z kosciola ;) doszlam ddo domu i moj wrocil. teraz oboje ululani a ja jem obiadek. predzej wkladalam do sloiczkow papu dla Wiktorii i wlasnie je zapasteryzowalam ;) takze mam chwilke relaksu.

Mala zasnela po 20 i na spiocha dalam jej przed 5 rano mleko i wstala o 7. w nocy procz karmienia wstalam do niej raz a tak to jeden raz sie przebudzilam jak probowala sie ulozyc ale sama zasnela.

Ale dzis niedzielna cisza ;)

Moja Fruzia jak nigdy spi juz ponad dwie godz- zawsze tak jest jak tata wraca- a ja wychodze na narzekaczke bo dzicko w dzien malo co spi i wnocy sie kreci... eh :/

Jakie ciasta planujecie zrobic na swieta? Mi chodzi po glowei napewno sernik zlota rosa bo go uwielbiam i juz zakupilam sera. ale bym zrobila dwa tylko nie wiem jakie. Pychotka poszla by w ruch ale nie mam powidel sliwkowych swojskich bo te ze sloika takie sobie. meza ciacho z porzeczkami tylko w tym piekarniku cos mi biszkopt nie wychodzi a do M. nie bede leciec bo kobita bedzie miala tez ful pracy i pieczenia. moze metrowca? hmm chyba ze dostane powidla sliwkowe z kawalkami sliwek.
Ale czlowiek jest durny. mialam dwa srednie drzewka sliwek wegierek w tym roku dosc ladnie obrodzily- to M. rwala do ciasta owocowego na szybko, kazalam ciotka rwac bo ja nie mam kiedy robic a teraz pluje sobie w buzie bo bym miala skladnik podstawowy do mojego ulubionego ciasta...

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #808000 przez Sophie25
Ale cichooo :D
Odezwac sie coś :)

Moja Zosia śpi narazie ale dalej goraczka skaka :( Tak mi szkoda biedactwa ze na płacz mi sie zbiera :(
Słaba jestem na to wszystko chyba :(
Meczy sie biedaczysko juz tyle ;/

Malutka ja tradycyjnie makowiec,sernik ( myslałam o serniku izaura bo M lubi :P) i premierowo chce zrobić ciasto "słodka teściowa" i nachodzi mnie na ten bo pieknie wyglada i pewnie smakowicie,moze mi sie uda :D

No nie ze piekny ? :D
Mam przepis w ksiazce jakby ktoras chciała :D

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #808003 przez Gochens
Dzień dobry

Żyje :lol: już :lol: oj od rana było ciężko dobrze ze mama była u nas bo nie wiem jak bym pojechała po Alana B) impreza udana, wytańczone, wybawione. Mężu wrócił od kolegi koło południa także fajnie :laugh:

My na sylwestra idziemy do znajomych znajomych :silly: będzie kicz party :side:

Biorę się za czytanie Was

Srenka nie dobrze z tą chorobą, zdrowia :kiss:
Agusia jak na spotkaniu było? Artuś fajniusi śmieszek i do twarzy mu w tym różowym wdzianku
Haniu jak z Twym? lepiej już?
Sophie bidulka ta Twoja córcia, niech ta gorączka juz sobie pójdzie :huh:
Ja ciasta nie robie mama robi sernik i makowiec myślałam o marchewkowym z piernikiem ale przemyśle to jeszcze

11 lata 3 tygodni temu #808010 przez Marta1985
Witam :)

my z mezem rano skoczylismy na zakupy prezentowe ... potem obiad i potem do kościola ... przedchwila wrocilam. Chłopaki zasypiaja a ja zaraz biore się za pakowanie prezenciorów :)

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #808011 przez Hania84
Malutka to faktycznie miałyśmy początek dnia baaardzo podobny jak nie taki sam :lol:

Ja na święta robię rafaello na krakersach i kupię ze 4 kawałki sernika i to wszystko :)
a sernik rosa też uwielbiam...mmmm pycha jest...a tak dawno już go nie jadłam...moja mama zawsze na święta go robiła też :)

a ta "słodka teściowa" na prawdę słodko wygląda :lol: żeby wszystkie teściowe takie słodkie były haha :D

Gochens to ekstra że party udane :) a sylwester to u Was spędzony na poznawaniu nowych ludzi widzę :) też może być fajnie :)

A na Wiktorię tata działa nasennie z tego co widać :blink:

Gochens - lepiej :side:

11 lata 3 tygodni temu #808015 przez Gochens
To prawda ciasto wygląda na mega słodkie :) cóż tam za składniki??

Tak Haniu będziemy się poznawać :silly: fajnie że u Was lepiej

Kurde mam na coś ochotę a nie wiem co zjeść.

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #808016 przez Agusia83
Malutka proszę wpisz do tabelki przy 24 tygodniu 9000 i 72,5cm

Dziewczyny ja za niedługo dopiero wychodzę na spotkanko.
Kurcze, ale mi smaka narobiłyście...proszę tu o przepisy na sernik rosa, tą słodką teściową i rafaello :laugh: bo ja nie mam pomysłów co robić...myślałam o makowcu, ale takim od początku, czyli gotowanie i mielenie maku a nie z gotową masą makową...ale sama nie wiem...
Jedno jest pewne, pewnie więcej pyszności zrobię niż jak na świecie była tylko Emilka :silly: a to jest wręcz zaskakujące...hahaha

a jak Emilka zobaczyła zdjęcie tego ciacha, to mówi do mnie..."mama am?"

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #808020 przez Sophie25
Hania no moja tesciowa akurat nie jest słodka haahahaaa :D

Poleciałam po ksiazke i juz Wam mowie co tam sie znajduje otóz :d
Ciasto jest makowo-kokosowe,masa ( zółtek,1/2 szkl kwasnej smietany,cukier waniliowy,masło dag cukier puder łyż i 1 l mleka no i na gorze delicje albo biszkopty, moj J preferuje delicje kiedys jak zrobiłam placek "kubuś" to wpierdzielał i mowił ze fajne z tymi delicjami haha :D :D

Wogole to mezuś zazyczył sobie metrowca ostatnio :D

A własnie robilyscie rolade moze ? Bo ja kurcze nigdy nie robiłam a myslałam zeby moze zrobić zamiast makowca ( bo ja nie lubie :P ) :D

W tamtym roku robiłam placek " Leon" mowie Wam palce lizać :D super był :)

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #808021 przez Hania84
Gochens to jest najgorsze jak na cos sie ma ochote i nie wie się na co :P
Ja dzis zrobiłam sałatkę i na kolację jak znalazł...kurczak, ryż i brokół...wszystko w przyprawach curry, piperz ziołowy i garam masala...cos pod indyjski smak :blink: lubię takie :)

Agusia wiem że kiedys Karolka podawała przepis na rafaello na krakersach...ale ja znalazłam sama jakis i wydaje sie fajny i szybki do zrobienia :) mogę wstawić na pocztę ;)

ta słodka teściowa to pewnie palce lizac...ale roboty widac że przy nim będzie :P

Sophie nie wiesz co tracisz :silly: ja uwielbiam makowiec...mmm taki jeszcze wilgny...pyyycha :)

ja z ciast jedynie nie lubię na bezach i z agrestem :P

SOPHIE DAWAJ NA POCZTĘ "SŁODKĄ TEŚCIOWA" I "LEONA" :lol:

a cisto SHREK jadłyście? też pyyycha jest :side: :silly:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka