BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #807215 przez Hania84
Witam i ja dopiero :)

Lena noc super...jedna pobudka o 3 i spała do przed 9 :)

Ikunia w końcu jestes...Zosiek rewela...ciuszki rewela i kuzynka tez rewela :lol: aftin bardzo dobra rzecz...ja miałam tez to cuś dla dzieci jak porobiły mi się te dziadostwa w buzi i pomogło bardzo szybko...tutaj mamy z dozownikiem. I też bez recepty...o dziwo B)

Zamówiłam wczoraj aspirator do nosa i wiecie co mi dali??? Gruszkę !!! ja mówię tej babie ze nie o to mi chodziło ( a wspominałam jej o Fridzie...bo w DE wiem że tez to jest to mi mówiła że nie ma tu czegoś takiego) więc ja mówię ze nie biore tego bo gruszkę ma i jest szajse !!! wiec inna poszła na zaplecze coś tam w komputerku pogrzebac i pokazała mi cos podobnego do Fridy z rurką i mówe ze tak że o coś takiego mi chodziło...ale poprosiłam by poszukała tą Fridę (bo wiem ze dobra jest) no i było !!! wiec dopłaciłam i mój poszedł właśnie odebrać :)

resztę dokończe później bo mała marudzi...musi zjeśc obiadek i lulu

dobra jestem...zjadła ale spac nie chce więc za chwile ją położe

Violcia a to ci mężu...ale nic nie było widać...tylko puste pole...zmień hasło...bo widocznie je zna...a konta nie likwiduj bo szkoda by było jakbyś miała odejść przez niego. PROŚBA: MĘŻU VIOLCI PODCZYTUJ ALE NIE BĄDŹ TAKI I NIE DENERWUJ KOBIETY TAK FAJNEJ I NIE WYSYŁAJ NIC DO NAS :blink:

Klara ciuszki fajne :) a to że rozmiar 80 juz nosi to nic strasznego przecież :) tylko sie cieszyc ze tak zdrowo rośnie :)

Ikunia fajnie ze robiłaś to co lubisz i oderwałaś sie choć chwile od pieluch :) a królik dobry i bardzo zdrowy bo nie karmiony paszami i innymi dziwactwami...ZEBY BYŁ KRUCHY TO TRZEBA GO NAMOCZYC W KWAŚNYM MLEKU :) I ZOSTAWIĆ NA KILKA GODZIN A NAJLEPIEJ NA DOBĘ :) no i ogólnie trochę dłuzej się go robi jak kuraka. Jak dla nas to jakieś fajne przyprawy i jest bomba. Osobiście nie przepadam za nim...ale raz nie wiedziałam i zjadłam bo był pokrojony na kawałki i dodany do shpagetti...smakował jak kurak i tez tak wyglądał ;) smakowało mi...ale to jak nie wiedziałam :P hehe

Malutka fajnie przystrojone mieszkanko :)

kakaszka - życzę by Elizka spała dużo...i by gwiazdor pod choinkę przyniósł Ci blender :)

Gochens miłej romantycznej kolacyjki życze :)

miłego dnia...

...mam nadzieję ze nikogo nie pominęłam....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #807235 przez Marta1985
Klara tak na Allegro :) I wygląda jak na zdjeciu tylko bez szyszuni :)

allegro.pl/choinka-sztuczna-sosna-super-...osc-i3725512532.html

Kuzynka pojechała. Ide porzadki dalej robić odezwe sie wieczorem :)

Sie dziewczyny przyzwyczajcie ze mnie malo jest bo za misiac Arbacht macht frei :P

11 lata 4 tygodni temu #807247 przez kakaszka
ale ze mnie idiotka. napisalam posta i nie wyslalam, a juz przeszlam na inna strone. kuzwa.

mala po przebudzeniu zostala z tata a ja poszlam do sklepu. balam sie wracac, bo podejrzewalam histerie, ale tu niespodzianka, wchodze, a oni graja na kompie w cos kolorowego :D
pozniej do wozka i zasnela :)

wkurzylam sie dzis, bo nie zjadla mi obiadek!!!!!! moze pare lyzek jej wcisnelam ledwo bo krzywila sie strasznie wypluwala i plakala. nie wiem co z tym dzieckiem sie dzieje.

marta choineczka fajowa :)

haniu ty to musisz z tymi niemczurami sie urzerac, ale dobrze, ze juz sprawa z aspiratorem wyjasniona :)

malutka faktycznie jestes podobna do penelopy, ja ja uwielbiam, bo jest dla mnie prawie idealem kobiecej urody :)

co do mikolaja czy gwiazdora, to cos mnie zawsze omija :D dostaje zazwyczaj kaske od siostry i rodzicow, ale zawsze sa wazniejsze rzeczy do zaplacenia typu mieszkanie, mleko, pampers itd.

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #807271 przez Hania84
Choinka fajna...bardzo gęsta.

kakaszka a co miałaś za obiadek? może jej nie smakowało jak coś nowego. Albo nie była głodna w tym momencie. Jeśli nie chce obiadku to daj jej mleko...może to chętniej wypije.

a co do tego królika to mojego A. siora ma hodowlę i tam często na obiad ten zwierzak króluje...a ja zawsze pytam przed jedzeniem co to za mięso :P :D a obrany faktycznie wyglada jak kot haha :) bo długiii...ale ogólnie sporo na nim mięsa jest...więc Ikunia nie bój nic...najadłabyś się :D no chyba że jakiegoś anorektyka dostałaś :lol:

Lena od godziny śpi...ciekawe ile pośpi bo wczoraj tylko 1,5h ...ale za to już o 20 spała wczoraj :)

Ikunia prosze bardzo :) specjalnie dla Ciebie...wszystko o króliku :) ciekawostki, porcjowanie, przyrządzanie i marynaty. Oczywiście to dla osób dorosłych...ale np. w mleku można namoczyć przed obróbką dla dzieci :)

www.codogara.pl/8140/krolik-przepis/

11 lata 4 tygodni temu #807276 przez kakaszka
no wlasnie haniu nic nowego bo ziemniak z marchewka, no i dokarmilam mlekiem, ale powiem ze bez apetytu zjadla, a czas na jedzenie byl ewidentnie.

spi juz chyba 2 godzine, cos pieknego :D mam nadzieje, ze sie obudzi w dobrym humorze :)

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #807282 przez aleksiaa88
No właśnie Malutka ją mi przypominasz jak coś taka podobna jesteś

Kiedyś wpadłam na to zdjęcie i pomyślałam o Tobie

11 lata 4 tygodni temu #807284 przez Hania84
hmm kakaszka to nie wiem skąd ten spadek apetytu..moze faktycznie od zębów. Albo po prostu nie chce jej się jesć czasem tak też bywa u dzieci.

A zapomniałam powiedzieć .... tata kupił Lenie żółwia maskotkę :D ma na imię Czesław :lol: haha Lena go uwielbia...poszła z nim spać :)tu ogólnie maskotki sa drogie a ta kosztowała 4 euro i była wielkości normalnego misia ;) i kupiliśmy jej bajkę na Dvd z kubusiem puchatkiem :)

11 lata 4 tygodni temu #807299 przez violcia00
ja juz mieszkanko posprzatałam całe,został jeszcze pokój małego,tak ze jutro odpoczywam,zakupy tylko zrobie,obiadek z dzisiaj bedzie jeszcze tak ze super :lol:

ten wczorajszy post to był dosc długo,dobrze ze nikt go nie przecczytał bo moj maz to wariat :angry: ,dopiero jak mi sie udało dorwac do kompa to edytowałam i stad to puste pole,a to dlatego ze korzystamy z jednego kompa teraz :dry:

marta choinka ładna...to ja jestem zaraz po tobie jesli chodzi o powrót do pracy,nie chce nawet o tym myslec :huh:

Ikunia oskarek jeszcze nie raczkuje,ale pełza i np.jak gdzies dalej jest jakas zabawka to stara sie ja dosiegnac ale dzisiaj przeszedł samego siebie :silly:

Miesko z królika bardzo lubie :blush:

a moj synek dzisiaj zjadł cały słoiczek mojej zupki,a było tego dosc duzo bo słoik troche wiekszy jak nasza polska musztarda :silly:

aleksia masz racje,podobienstwo uderzajace :kiss: :kiss:

Oskaeito spi juz prawie godzine ,oby jeszcze godzinke pospal bo zle sie czuje przez @ :S

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #807300 przez Sophie25
Witajcie Kochane!
Przepraszam ze nie pisałam ale poprostu istny sajgon miałam,ale starałam sie dac Wam znac jakos :)
Zosia ostatnio nie przesypiała mi nocy :( Mecza ja strasznie zeby a ida jej gorne ;/
Mezuś miał problemy w pracy a ja vede musiała wrocić do pracy a pracujemy w tej samej branży i w tej samej firmie :D:)
PO tym ksawerym holernym pomagałam sasiadom co mogłam dałam.
I jeszcze byłam nianką dla BArtusia kuzynki :D ale łobuz z niego :D
A jak to sie uwałilo wszystko zepsuła sie mi kuchenka, musiałam kupic nowa :)
I zeby tego było mało mimo tabletek nie dostałam miesiaczki i mam podwojne dawki :(

I moja sunia ma przepukline :( :( Biedactwo bedzie operowane...

Ja jestem miłosnikiem zwierzat :) Misłsm kiedys papui,szynszyle,chomiki :D

Dzisiaj byłam z Nia na szczepieniu a co pokaze Wam moją ukochaną :D
A i jeszcze jak Zosia oswajała sie z Alicją moja kotką :D
[/URL

Aza :*

I słoneczko na koniec :*

Dzieciaczki piekne,Malutka faktycznie jestes podobna do tej gwiazdy :D
Karolka długa podróz przed Wami ... GAbi pewnie przespi droge z przerwami na jedzonko :)
Hania ta gra jest exstra ja tez ja mam grałam z chrzesniakiem :D Wiec zapraszam do mnie na gre :D bo moj J ze mna nie zagra ;/
Gochens dzisiaj moja kuchnia wygladała tak jak Twoja po pieczeniu :D :D

Chyba nadrobiłam i sorry ze tak długo :D Wracam na dobre chyba :* :D

11 lata 4 tygodni temu #807320 przez Sophie25
Kurde 38,5 goraczki :(

11 lata 4 tygodni temu #807326 przez _Klara_
Zrzarło mi posta :angry: , kakaszka wiem co czułaś.

Szósteczka kazde z ubranek kosztowało 10zł. Zdrówka dla chłopaków

Martus dzięki za info, tez sobie taką zamówie. Gratuluje powrotu do pracy, zawsze to jakaś odskocznia, szczególnie jesli maleństwo mozna powierzyc w dobre ręce.

Kakaszta coś mi się wydaje ze Elizce zaraz ząbek wyjdzie, moja tez płakała przez sen jak jej się przebijał.

Haniu a Lenusia już bajeczki ogląda?

Sophie fajnie ze juz do nas wracasz ale wam się problemów zwaliło w jednym czasie. Teraz będziesz mogła męża kontrolować co robi po godzinach.

Mała śpi nareszcie :) A ja wcinam ciacho takiego apetytu tutaj robicie na te ciasta że nie mogłam się oprzeć. Tylko tym razem kupiłam gotowe bo mi zawsze jakieś zakalce wychodzą :(
A na obiad Jula dzisiaj miała gotowca po 6 miesiącu i w nim już były kawałki marchewki i ziemniaka a ryz chyba w całości tylko wszystko się rozpływało w ustach.

A ja miałam piersi z ananasem w srodku, pychotka. Pierwszy raz miałam bo mój nie lubi, ale troszke mi podpadł więc postanowiłam go troszkę zdenerwować.
Mam fajne zdjęcie z wczorajszych zakupów tylko ze w tel i nie potrafię tego na kąp wysłać :

11 lata 4 tygodni temu #807329 przez _Klara_
Sophie to pewnie przez te ząbki, masz w domu czapki paracetamolu?

11 lata 4 tygodni temu #807336 przez Hania84
Lena własnie się obudziła spała prawie 3h :)

Sophie fajnie że wróciłaś...faktycznie zwaliło Wam się troche problemów. A kiedy do pracy wracasz? Psiak i kotka fajni :) i masz zarąbisty ogród WOW :ohmy: od razu wpadł mi w oko i ta huśtawka/bujawka superrr :lol:
A Zosiek śliczna :kiss: Minka rewelacyjna...mała zalotniara :blink:
Moze na ząbki ma taka gorączkę? podaj syropek albo czopek jak będzie się dłużej utrzymywać :)

Violcia to ciekawa jestem co tam ten Twój małż nam napisał że tak zła jestes na niego. Aż tak nas nie lubi :( oj oj...bo rózga będzie na gwiazdkę dla Pana męża :P kurde tyle jestem na forum, ale nie udało mi się też tego zobaczyć :lol:

Moja Lena tez juz z kawałkami miękkimi je i nie krztusi się...nawet jak ja jej zrobiłam swoje z kawałkami malutkimi.

Klara a co masz za dobre ciacho ? :)

Violcia dobrze że apetyt Oskarkowi dopisuje :) moja tez juz więcej je niż zwykle :) teraz będą więcej potrzebowac nasze pociechy bo bardziej aktywne są i więcej energii potrzebują :)

11 lata 4 tygodni temu #807340 przez Gochens
Sophie cudowny pies, kocham owczarki miałam kiedyś żył 13 lat i był to mega mądry pies. Niestety miał niedowład tylnych łap i raka odbytu :( bardzo go kochałam. Mysia cudowna no i nie zazdroszczę powrotu do pracy.

Marta choinkę fajną wybrałaś tez bym się na taką zdecydowała ale mąż chce żywą :)

Kakaszka Alan też nie chce jeść!!! ostatnio te moje papki musze mu na siłę wciskać :dry: :angry: zje kilka łyżek i odwraca się zamyka buzię. Deserki je chętnie a przecież nie może jeść tylko mleka.

Hania ach te niemcuszki, dobrze że udało Ci się kupić w końcu ten aspirator. Fajne te przepisy na króla

Violcia a co on tam nawypisywał?? może niech też się zaloguje jako nowa mamuśka hihi :silly:

11 lata 4 tygodni temu #807342 przez Hania84
Gochens może jakis skok ma? czasem dzieciom sie przestawia...pamiętasz jak moja deserki tak a warzywka nie? to teraz ma znów na odwrót :P

A co do bajek bo Klara pytałaś...to jeszcze nie ogląda :blink: w sobotę rano przy śniadaniu w tv leca takie fajne, przyjazne dla dzieci to włączamy jej ale tylko na chwilke oko zawiesza i zaraz interesuje ją coś innego...ale bedzie miała na później ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka