BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #358324 przez katiuszka
Ewel i Ingrid ja tez już nic dla siebie nie kupuję, oczywiście jeśli o garderobe chodzi bo naprawdę szkoda kasiorki a zostało już naprawdę mało czasu. Dzisiaj wkońcu pojechaliśmy po materacyk do kołyski a dla siebie kupiłam dwie ozdobne podusie na łóżko i jestem też w lepszym nastroju dzięki temu. A malutkiej jeszcze kupiłam jeszcze pudełeczko na smoczek, pojemniczki na pokarm, nożyczki do paznokci i fridę do noska. Zostało jeszcze kilka drobiazgów ale to jak nawet po porodzie kupię to nic się nie stanie.
Aga ta koleżanka Twoja po ile miała ten laktator? Miałam nie kupować bo pamiętam, że ręcznie sciągało mi się lepiej ale teraz zaczęłam się zastanawiać jak to będzie jak wrócę do pracy i szkoły...
Mamusie które już urodziły, jak ściągacie pokarm i jak Wam wygodniej ręcznie czy z laktatorem?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #358346 przez dziewczyna84
"My" dziś po wizycie u lekarza, mam wszystko pozamykane i pościskane tak więc nie wiem czy nie przeleżakuję trochę i np. w dzień dziecka mi nie sprawi prezentu mój chłopiec :)
też fajny termin by był.

12 lata 10 miesiąc temu #358368 przez akciak84
dotka i dziewczyny, które miały ciężkie porody

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 10 miesiąc temu #358371 przez beadka7
Dotka trzymaj się kochana, najtrudniej to ogarnąć w pierwszych dniach (podobno :)) ale napewno sobie poradzisz, dobrze, że masz wsparcie! No i w razie czego tu też się możesz wyżalić :) :kiss:

Martita tak zrobiłam 1:1, co jakiś czas sobie robię, ale też chciałabym kiedyś zrobić te o których Ty mówisz, bo sie podobno dłużej trzymają. Babeczka, która mi robi streszcza się w 1godzi i 20 minut- nie powiem ciężko było wyleżeć, ale nie leżałam cały czas na plecach tylko tak na "półboku" *(nie wiem jak to opisać), a w dodatku zasnęłam jej na łóżku :) także zleciało szybciutko ;) No i własnie- ta wygoda, że nie trzeba się malować- wstajesz i idziesz :)

12 lata 10 miesiąc temu #358373 przez beadka7
Ojej.... co to znaczy "z użyciem próżnociągu" ?? Brzmi przerażająco!

12 lata 10 miesiąc temu #358374 przez nati.olsztyn
Biedna labe, ale dobrze, że już po wszystkim... Labelo, kochana trzymaj się tam cieplutko...a my trzymamy za Ciebie kciuki z całych sił...:)

12 lata 10 miesiąc temu #358399 przez karolina238
Dotkato super że jesteście już w domku i możecie z maleństwem uczyć się siebie nawzajem :)

Labelokochana najważniejsze że już wszystko masz za sobą i malutka jest zdrowa, teraz musisz dojść do siebie :*

Kurcze martwię się jak u mnie będzie z pokarmem :( jak do tej pory nie zauważyłam żadnej siary czy jak to się tam nazywa i piersi też mi zmalały i to sporo :( może to przez to że mam problemy z prolaktyną- przez nią staraliśmy się o maleństwo ponad dwa lata :(

12 lata 10 miesiąc temu #358425 przez dziewczyna84
beadka próżnociąg to najgorsza z możliwych opcji porodu. Oj dzielna Iabelo. bardzo dzielna.
Gdy dziecko ułoży się nie tak, i parcie już nic nie da, na cesarskie za późno - tego się używa. Tym trzeba wtedy wyssać dziecko....

12 lata 10 miesiąc temu #358435 przez ewel7
biedna labelo, ale najważniejsze, że już po wszystkim. Trzymaj się Kochana, dużo zdrówka i sił dla Ciebie i Maleńkiej.

akciak jak tam u Ciebie wizyta?

12 lata 10 miesiąc temu #358443 przez katiuszka
Labelo bidulko, trzymamy mocno kciuki za Ciebie i Twoje malutkie słoneczko, żebyście doszły do siebie jak najszybciej:***

12 lata 10 miesiąc temu #358447 przez aga2+1
katiuszka jak tam twoja ręka? Ściągnęli już gips czy jeszcze nie?
labelo trzymaj się:) Buziaki dla Ciebie i Wiktorii:)

12 lata 10 miesiąc temu #358471 przez KAMI
labelo kochana bidulka, ale dzielna mamusia, czy próżnociąg to vacum? mówili nam o tym, to straszne, fakt ale i tak lepsze niż kleszcze !

12 lata 10 miesiąc temu #358479 przez KAMI
cos nam się nasze marzeniee nie odzywa, ciekawe jak tak w nowej roli. Słyszała coś któraś ?

12 lata 10 miesiąc temu #358483 przez akciak84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 10 miesiąc temu #358484 przez Martita
Beadka próżnociąg (inaczej vaccum lub ssak) czy najgorszy to nie wiem, raczej to ostateczność ale z pewnością ratuje życie dziecku..nie raz jest tak, że główka wejdzie już w kanał rodny a matka odmawia posłuszeństwa, nie da rady przeć, wtedy za późno jest na cesarkę i wysysają dzieciaka..jest to ryzykowne, ale w większości przypadków pomaga!Niektóre dzieci mogą mieć naderwany rdzeń kręgowy i dostają porażenia mózgowego, ale jak widać Labelo córeczka jest cała i zdrowa, czyli uratowało życie :) Moje dwie koleżanki też miały dzieci wyciągane vaccum i jest wszystko ok. Aczkolwiek ja chciałabym dać radę urodzić sama. Jak wpiszesz w google grafika poród vaccum to zobaczysz jak to urządzenie wygląda, często dzidzia ma po tym ślad na główce ale to po czasie mija.
Labelo trzymaj się!Jesteś bardzo dzielna!

Katiuszka a jak twoja ręka?zdjęty masz gips? A ja nie kupiłam pojemniczka na smoczusia i nie kupiłam pojemniczka na pokarm..przyda się?Mam kupić?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka