BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 3 miesiąc temu #749652 przez emma
Gosia, nie zalamuj sie. moze odpusc jej juz dzisiaj, bo nie wiadomo, ile tego tam sie wchlonelo, a ile zwymiotowala. ja bym z nia poszla jeszcze raz do lekarza i powiedziala, ze dziecko nie chce przyjmowac doustnie. w koncu sa jeszcze zastrzyki, inhalacje i inne sposoby...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #749654 przez ewelinda83
ja i tak uwazam, ze to duzo jak maluchy mowia ze zrobily kupke, albo chca nocnik :) to dobra droga do pelnego sukcesu :)

ja juz nie wiem o co chodzi z tym Kingi jedzeniem :angry: :(
mama mowi ze jej je ladnie i bez problemu ( ja jestem w pracy ), a jak ja probuje dac Kindze obiad to jest stanowcze NIE i odwraca glowe, prosze po kilka razy i sie poddaje :(
zab sie przebil tzn dwie igielki widac, wiec albo to jest przyczyna albo ja nie potrafie dac swojemu dziecku obiadu :(

11 lata 3 miesiąc temu #749655 przez ewelinda83
Gosiaa goraczka spadla chociaz troche ??? moze tak jak emma radzi pojechac z nia do lekarza albo do szpitala :S

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #749659 przez martyna123
Gosia- a pije Ci dużo Ola ?? chyba by musiała dostać zastrzyki ale biedactwo małe aż mi smutno bo wiem jak biedulka cierpi. Ja gorączka nie spadnie jedzcie z nia na pogotowie po zastrzyk.

Ewa- u mnie podobnie mały je z moją mamą obiad a przy mnie nie je tak mama mi mówi zjadł cały obiad a ja nie wierzę nie wiem czemu tak jest a mój od wczoraj nic nie je tylko pije może jutro znowu się chyci ja kiedyś mówiłam że przez zęby nie je ale u Nas zęby wszystkie i nie ma na co zwalić poprostu taki Tadek nie jadek z mojego dziecka. :)

Dorota- a miała Maja antybiotyk ??? teraz przed wysypką ??

11 lata 3 miesiąc temu #749661 przez gusiag
dzwoniliśmy do szpitala tam gdzie dziś byliśmy i powiedzieli nam, że mamy podać jej w czymś co lubi, albo z czekoladą.. ale to jest płyn więc jedyne co lubi to jogurt i tak zjadła w malutkim niecałym jogurcie. Jutro rano zrobię tak samo a u lekarza dopytam co robić. Ona zwymiotowała od razu jak jej to na policzek wstrzyknęłam, i wszystkim co zjadła pół godziny temu więc nie widzę szans żeby coś z antybiotyku zostało. My mamy podawać 5ml x 2 dziennie
gorączka ciut spadła i dziecko odżyło ale jak tak mamy się z tym męczyć 10 dni to ja dziękuję :(

Emma zdrowiej

11 lata 3 miesiąc temu #749674 przez ewelinda83
Martyna je tez nie wiem co mam o tym myslec :( dzisiaj drugi dzien jak Kinga nie zjada cieplego posilku, bo niby w piatek jadla ladnie :(

Gosia duzo sily dla Ciebie, a dla Oli zdrowia :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #749677 przez gusiag
Ewa spróbuj podawać jej obiad przy bajkach, zajmie się oglądaniem i będzie otwierać buzię.

11 lata 3 miesiąc temu #749679 przez gusiag
przeczytałam właśnie, że są smoczki na leki, do których się z tyłu wlewa lek a dziecko ciągnąc smoka wypija lek.. ciekawe czy się sprawdza. Nie wiem czy są w aptekach a z netu już nie zdąży mi dojść :(

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #749684 przez ewelinda83
Gosia juz probowalam bajek, ogladania gazet, zabawek, spiewania .... :( jak to sie mowi ,, ani prosba, ani grozba ,, na nia nie dziala :(

sprobuj z tym smoczkiem, moze akurat zadziala.

ide jej zrobic kolacje, moze chociaz chleb zje :S

11 lata 3 miesiąc temu #749686 przez gusiag
nie no nie mam go i nie wiem czy uda mi się go kupić przed wyjazdem. będę jutro szukała.
U nas na kolację oprócz parówek i jajek w każdej postaci sprawdzają się jogurty, kaszka i musli. Absolutnie już nie chce widzieć mleka do picia
powodzenia

11 lata 3 miesiąc temu #749726 przez marigra
piszecie jak szalone......pisze z tel wiec na szybko
gosia- my leki podajemy w zwyklym smoczku id butelki odmierzam dawke [10ml] w naszym przypadku wlewam do smoka i na szczescie wypija ladnie . z lyzexzki nie chce nic brac i ze strzykawka jest podobnie. jedyny sposob to wlasnie smok.
Do antybiotyku tez nie dostaliamy nic oslonowego wiec sama kupilam acidolac baby ale u cuebie tez na pewno cos jest. popytaj w aptece

georgette - idz koniecznie do lekarza....eh szkoda Majki bo dopiero wyzdrowiala i znow cos....biedna nie zdarzyla sie zregenerowac i znow jakies paskudztwo....skomplikuje wam to niestety zycie ale z drugiej strony im wxzesniej tym lepiej. Ja mialam szczepic ale zrezygnowalam...

ewelina- jeszcze jutro i masz meza w domku

Ewa- u nas tez tak bylo ze z babcia jadla lepiej - ale sama faktycznie to widzialam...inaczej dzieciski reaguja niestety u nas a inaczej u dziadkow....

emma -zdrowka. syrop z cebuli i pod kolderke

co mialam jeszce napisac....jutro idziemy na kontrole do lekarza mam nadzieje ze juz zdrowa bo goraczki nie ma lekki katarek i troche jeszcze kaszle a juz nornalnie je i spi wiec oby....

11 lata 3 miesiąc temu #749733 przez georgette102
gabi tak, idziemy do lekarza jutro, powiem Ci, że nie zdecydowałabym się sama diagnozować Maję i jeszcze leczyć na własną rękę :) zobaczymy czy się potwierdzi, bo obejrzałam ją teraz dokładnie i najwięcej plam ma na nogach, parę na rękach i nigdzie więcej :huh:

martyna
Maja brała antybiotyk do poniedziałku, wyglądała już na całkiem zdrową, zatrzymaliśmy ją w domu jeszcze do środy i poszła do żłobka, z czwartku na piątek mieliśmy akcję z wymiotami, w pt już praktycznie nic nie chciała jeść i była marudna, sobota i dziś to po prostu koszmar, prawie cały czas płacze, ba płacze - drze się, że w pewnym momencie to i ja już się rozpłakałam z bezsilności

gusiag ja bym kupiła taki smok, jeśli uda ci się znaleźć, myślę, że warto spróbować a jeśli nie to wypróbuj sposób marigry

emma zdrówka życzę

marigra
oby Zuzia już była zdrowa, też się namęczyłyście...

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #749740 przez ewelinda83
Dorota a moze to jakies zatrucie pokarmowe, albo uczulenie a nie ospa :unsure:

Ewelina niestety nie wiem co sie stalo twojemu mezowi, musialam przegapic posty :dry: ale zycze mu szybkiego powrotu do zdrowia i do was :)

sprobowalam znowu podac zupe ale nietstey bylo NIE NIE NIE wiec dalam jej kilka makaronikow i pol pomidora. cale szczescie ze to zjadla :)
mleko u nas dalej gosci i nawet sama sie o nie upomina wiec jej nie zaglodze ;) przed drzemka podaje jej mniej bo ludze sie ze jak zje mniej to pozniej zje obiadek :dry:

11 lata 3 miesiąc temu #749749 przez gaabrysia
Hmmm domyślam się, ze lekarzem nie jesteś;) ale nie wiedzialam czy będziesz mogla sobie jakoś wolne wziac czy męża wysłać. To daj znac koniecznie jaka będzie diagnoza, a może to jakiś skutek właśnie na antybiotyky???

Biedne też nasze chorowitki;(
Dobrej nocy

11 lata 3 miesiąc temu #749752 przez martyna123
Dorota u nas taka wysypka jest po antybiotyku po tym rozowym.

Ewa niby babcie maja wieksza cierpliwosc moze dlatego z niby jedza.

Zdrowka zycze boje sie ze nas tez dopadnie rok temu Szymon tez zachorowal pamietam to jaki stres.
A snilo mi sie ze w pazdzierniku mialam utodzic corczke a teraz sie dowiedzialam teraz i jechalam na flomarki kupic ciuszki dla dziewcxynki.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka