- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- georgette102
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
gusiag ja też nie mogę patrzeć jak Majce pobierają krew, albo szczepią albo coś tam jeszcze i podziwiam Cię, że nie zemdlałaś, na szczęście wkrótce wychodzicie ze szpitala i zapomnicie o tym całym koszmarze
ewelinda Maja też ma taki etap, że bije nas po twarzy, ale za każdym razem cierpliwie tłumaczę jej, że to boli i że tak nie można, każę jej przeprosić i się przytula a czasami nawet da buziaka
emma staram się być twarda, bo też nie chcę, żeby dziecko nami rządziło, ale teraz nie wiem co się dzieje, bo myślałam, że jej płacz to po prostu wymuszanie, ale teraz widzę, że coś się dzieje, bo budzi się z płaczem w środku nocy, nawet podczas drzemki w ciągu dnia, mama mówi, że w dzień też ją chyba coś zabolało; teraz też jest histeria... może to jakieś brakujące zęby?
jeśli chodzi o warunki w Polsce to moim zdaniem mogłoby być lepiej, w ogóle nie powinno istnieć coś takiego jak tzw. umowy śmieciowe, popracowałam pół roku na takiej umowie, zarobki nawet nie sięgały najniższej krajowej, żaden wolny dzień się nie należał.... a pamiętam jak się wkurzałam na pracę do której teraz wróciłam, teraz jak ludzie narzekają na warunki w pracy to nie mogę się do tego dołączyć, bo po pierwsze bardzo lubię tę pracę i jak na warunki olsztyńskie mam przyzwoite zarobki, a poza tym doceniam to czego w ostatnim miejscu pracy nie miałam - płatny urlop, 2 dni na opiekę nad dzieckiem i szereg innych zalet
gabi a co do cycków, to tak się dzisiaj uśmiałam z jednego naszego klienta, pan oczywiście z typu gawędziarzy erotomanów i jakoś rozmowa zeszła na temat biustu, powiedział coś w sensie, że jestem matką karmiącą a ja mu mówię, że już od dawna nie, a ten wytrzeszczył oczy i mówi "to ci jeszcze takie zostały?!?" w sensie, że duże, ale jego zdziwiony wyraz twarzy - bezcenny

w pracy dużo zajęć, wracam zmęczona, muszę sobie pozyskać klientów, więc cały czas rozmawiam przez telefon, tworzę oferty... mam nadzieję, że to wkrótce zaowocuje
a z przyjemniejszych rzeczy - w sobotę idę na koncert Dawida Podsiadło (nie wiem czy kojarzycie chłopaka) przyjaciółka mnie namówiła, dzisiaj zadzwoniłam się dowiedzieć czy są bilety i okazało się, że jest jeden! zarezerwowałam go i jeden z naszych klientów pojechał po niego i przywiózł mi do pracy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- emma
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
Co do narzekań na polskę to zawsze "mogłoby być lepiej" - taka stara prawda, ale mogłoby i być gorzej

Fajnie, że idziesz się rozerwać, my w sobotę byliśmy w kinie i aż obgryzlam paznokieć, bo to był kryminał

Idę odpoczywać, dobranoc!
- georgette102
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!

- aisod
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ja tam narzekam na warunki polskie

Nie odpiszę wszystkim z osobna, bo nie dam rady już... Idę spać razem z Michałem

Dobranoc!
- gaabrysia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze

To sobie postekalam. A co!
A jeżeli można płacić ciężarnej to dlaczego nie można płacić matce ktora chce być z dzieckiem i wielu przypadkach nie ma co z nim zrobić.. Nie mówię do 18 - stki;)
Dorota tp znowu się usmialam chociaż mam klientów którzy też mnie pytają czy jeszcze karmie;)
A Tobie zostały większe piersi jeśli oczywiście można wiedzięc;)
Może majka wyraża tak swój bunt na żłobek? Ale z drugiej strony jak nurofen jej pomógł, to może faktycznie coś jej dolega..

U
Fajnie, ze jesteś zadowolona z pracy, to bardzo ważne.
- gaabrysia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Swoją droga widzę, ze masz tak miłych klientów jak ja;)
Fajnie lubię go i kibicowalam mu. Bo wydaje się takim skromnym chłopakiem do tego z talentem, fajnie,ze się rozerwiesz. Też muszę gdzieś się wyrwać

Dobranoc;)
- ewelinda83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mala terrorystka mi rosnie

Jezeli chodzi o warunki zycia to ja sie wypowiedzialam czesciowo na irlandzkie bo teraz zyje tu, no ale z jakiegos powodu wyjechalam z Polski ... tak wiec sa plusy i minusy zycia na wyspach i jak widac tak samo jest w Pl.
A Polacy slyna z narzekania

POLSKA
Czesc, jak sie masz / co slychac ?
Stara bieda / szkoda gadac itd itd
IRLANDIA
Jak sie masz ?
Dziekuje, mam sie dobrze

Tak wiec polacy na dzien dobry juz narzekaja

Ja tez ide w piatek na koncert

- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
Gosia - i jak wychodzicie??? trzymam kciuki
emma, gabi - ale dyskusja co do warunków...ja tam jestem neutralna, bo wszystko zależy od okoliczności, wybór zawsze jakiś mamy, a sami sobie gotujemy taki los....sami głosujemy, opowiadamy się za konkretnymi rozwiązaniami, więc mamy to co mamy co chcemy mieć

georgette - powiem ci ze jak bym czytała o mojej Zuźce....od piątku noce to koszmar.....budzi się z potwornym krzykiem i nic nie jest w stanie jej uspokoić, tak jak do tej pory ulubiony mis pomagal tak teraz rzuca nim dalej niż widzi, wyłazi z łóżeczka stoi na srodku pokoju i się drze.....dosłownie się drze.....nic nie pomaga, picie jedzenie, misie nic kompletnie......po godzinnej mordędze jest tak padnieta ze zasypia a ja zaraz msuze ja zrywac do złobka.....a co najlepsze do złobka wręcz wbiega i gdyby mogła to w ogóle by się nie przebirała.....i bądź tu człowieku mądry co jej jest....
ja obstawiam zęby (2 trójki wyszły 2 kolejne na wylocie), albo brzuszek - bo ostatnio ma znow zatwardzenia, albo koszmary senne.....
Ewa - z tym narzekaniem to święta prawda, z kim się nie spotkasz to każdy Polak od razu a kiepsko, a źle, a niedobrze, a bida itp.....każdy jest kowalem swojego losu
aisod - nie gadaj głupot nie jesteś żadnym nieudacznikiem....jeszcze nie trafiłaś na swoją ścieżkę....
- ewelinda83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

stawiam na zeby

milego dnia

- ewelinda83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- aisod
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Gusiag w końcu wakacje! Cieszę się bardzo.

MArtyna, jak tam usypianie?
Marigra może coś mnie jeszcze czeka

Georgette jeżeli nurofen pomógł to ja bym też obstawaiała zęby.

U nas dziś ciężka noc... Trzy pobudki Miśka i to z problemem zaśnięcia :/ Ciekawe czemu tak nie mógł spać...
Ja nie mam siły na nic i najchętniej poszłabym spać, a tu dopiero za jakieś parę godzin będę mogła się położyć

Miłego popołudnia!
- martyna123
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Co do narzekania Polaków czasami się nie dziwie bo jak na 4 osoby mają np 1600 zł i cały miesiąc przed sobią a jak jeszcze ktoś się rozchoruje to już tragedia ale znam teżosoby co mają się super a gorzej narzekają niż Ci co żyją za marne groszy z małymi dziećmi. A i czasami swojego losu zmienić nie idzie nawet jak się bardzo chce.
Gosia teraz się bawcie ;*
ide sprzątac
- aisod
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

A jeszcze dodatkowo teściowie, którzy twierdzą, że W powinien się cieszyć, że ma pracę, a w domu będzie siedział, jak będzie na emeryturze...
Martyna fajnie, że śpi. To teraz powinno pójśc z górki

- martyna123
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- asiula2134
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-