BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 6 miesiąc temu #759078 przez gaabrysia
Umowmy się, ze chłopcy są więksi niż dziewczynki. Ja mam 170 a J 183 wiec może być wysoki;)

Ewa mówię o czyms takim allegro.pl/show_item.php?item=3550175760 na allegro 30 zl drożej plus przesyłka... Coraz częściej spotykam się z tym ze na allegro drożej, nawet mleko ostatnio patrzyłam. To 60 zl pucha bez przesyłki a w rosmanie 49.

Oj asia teraz to mnie można zagonic, ale na drzemke ;D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 6 lata 9 miesiąc temu #759100 przez asiula2134
/

11 lata 6 miesiąc temu #759121 przez gusiag
hehe ale nie mówiłam, że się martwię :) Ola wśród dzieciaków tu, kolegi i koleżanki którzy są starsi o pół roku i 3 miesiące jest największa :) jest drobna i szczupła ale wygląda dobrze, ma pucate policzki, duży brzuszek. Ja jestem niska bo mam 160cm tylko więc Ola nie będzie gigantem :) najważniejsze żeby zdrowa była :) małe jest piękne :)
a całą ciążę o siebie dbałam bardzo a końcówkę wszystkie znacie.
a co do obcinania paznokci nie ma żadnego protestu poza tym, że jak skończę jej obcinać to krzyczy że teraz Ola sama :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #759129 przez ewelinda83
Gosia to dobrze ze sie nie martwisz ;) mamy takie same kruszynki :) ja sie martwie tym, ze Kinga nie chce jesc, ale powoli zaczynam sie z tym oswajac :dry:

Asia paznokcie obcina tatus, ale Kinga trzyma drugie obcinaczki i sama tez probuje :huh:

Gabi cenia sie te kominy :ohmy: ja za taki jak Kinga ma na zdjeciu na fejsie zaplacilam 3e czyli ok 12/13 zl

11 lata 6 miesiąc temu #759174 przez aisod
Hej!

Dziś znowu nie mam energii... kurczę już mnie to męczy :/ Oby mi to przeszło przed końcem ciąży, bo musimy jakiś remont zrobić i przygotować się na nowego lokatora, a tu najchętniej bym tylko leżała :P

My dziś po spacerze, pizzy i zakupach, trochę ambitnie, ale czasami trzeba sie wyrwać z domu.

Co do ciuchów to Misiek wyrasta pomału z 86, ale rozmiarówka, rozmiarówce nie równa, bo niektóre bluzy ma nawet 96.

Obcinanie paznokci... ;) Zawsze na raty, jak się zaczyna denerwować to biorę go dopiero do obcinania za jakąś chwilę. No i oczywiście raz ja obcinam pazura, a raz Michał "obcina" paznokcia mi. Na szczęście jeszcze nie umie, tylko udaje, ale "cyk,cyk" musi zrobić. W najgorszych przypadku paznokcie mu obcianałam prwie pół dnia.

Ewelina widziałam Michała. Jak dla mnie wygląda bardzo fajnie :) Włosy szybko odrastają, takze się nie martw. :D

Mariola coraz więcej postępów robi ta Twoja córa! Ja za każdym razem, jak czytam o jej osiągnięciach to sama jestem z niej dumna! Tyle przeszła, a tak dobrze sobie radzi :)

Strangerworld dobrze, że z pracy jesteś zadowolona, a w związku zawsze są góry i doliny... Ostatnio też u mnie było ciężko :)

Georgette oby wyniki pokazały co tam się Maji dzieje...

Ehh i nie wiem co jeszcze... Na razie tyle ;) Idę sie położyć póki mam okazje!

11 lata 6 miesiąc temu #759314 przez georgette102
wyniki krwi odebrane, nie wiem czy są ok bo w jednej pozycji ma coś tam poniżej normy, w innych 2 przypadkach trochę powyżej, nie wiem co to jest i żeby się nie nakręcać nie sprawdzam w internecie, jutro odbierzemy wyniki moczu i z kompletem badań pójdę do lekarza

paznokcie Mai u nas obcina T. bo ja to ślepa jestem i boję się, że zrobię jej krzywdę ale też tego nie lubi i bardzo szybko zaczyna się niecierpliwić

Maja jest dość wysoka, teraz w większości nosi ubranka w rozmiarze 92, oczywiście wzrost pewnie "odziedziczy" po T., bo ja mam zaledwie 165 cm

nie wiem co tam jeszcze miałam napisać, aaa może wybiorę się na kolejny koncert, tym razem Anita Lipnicka koncertuje w naszym mieście, zobaczymy

11 lata 6 miesiąc temu #759316 przez gaabrysia
Jak byłam nastolatka uwielbiałam anite;) obudziłam we mnie swoją wenus.. Trafiła zazdroszczę;) sama bym poszła!

Paznokcie obcinam ja, siedzi grzecznie i idzie szybko i sprawnie, nigdy nie było problemu.

Żegnam się do jutra spokojnej nocy;(

11 lata 6 miesiąc temu #759348 przez ewelina.zak.1991
Asod nie martwie sie :) powoli przywykam do tego :) na poczstku bylo mi trudno bo od urodzenia mial wloski :) ale szybciutko roana bo juz nie kola jak u jeza :p

looi to tylko ja obcinam paznokietki na spaniu?:) u nas inaczej sie nie da, u nog jeszcze jeszcze czasami da ale strasznie dlugo trwa to :) wiec wole we snie szybciutki rach ciach ciach :)

Gosia bikini super!!" ;)

Ktos poleca jakies fajne prezerwatywy? :) ale pytanie no nie :D

Ok laski spadam bo spalam tylko 3 godz minionej nocy i mam nadzieje ze dzisiaj odespie :) dobranoc

Moje maleństwo !!!:*

11 lata 6 miesiąc temu #759463 przez aisod
Dorota dobrze, że nie sprawdzasz, a co do tych wychylań to nie musisz się martwić, bo zazwyczaj w laboratoriach mają normy dla dorosłych, a dla dzieci często są inne. Lekarz na pewno Ci wszystko wytłumaczy.

Ewelina z prezerwatywami nie pomogę :P Wolę bez ;)

Dzisiejsza noc tragiczna... Znowu Miśka dorwał katar, spałam w sumie może ze dwie godziny (najdłuższa drzemka to 20 minut) :/

Miłego dnia!

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #759491 przez Tee
hej
moja Zuza też nosi rozmiar 92 już od jakiegoś czasu...rozmiar nóżki też ma niezbyt mały tzn. 22 (jej koleżanka prawie 3 letnia taki rozmiar nosi :laugh: )
rośnie jak drożdżówka, waży 12,5 kg. na razie mamy 10 ząbków i nie zapowiada się więcej :P
jeżeli będzie wysoka to raczej ani po mamusi ani po tatusiu...

Gosiu- zdjęcia rewelacja, a Olusia jaka fajniutak :kiss: :kiss:, dobrze, że przynajmniej troszkę po-korzystaliście z urlopu.

obcinanie paznokci to u nas prawie jak zapasy- Zuza wije się, krzyczy... omg ona ostatnio tylko krzyczy i wszystko chce wymusić!!!!
czasami już nie mam siły słuchać jej wrzasków (wyrodna matka ;) )
no ale cóż uroki macierzyństwa :blink:

z gumkami nie pomogę- zwyczajnie się na nich nie znam :laugh: a po za tym moje libido to chyba jest poniżej zera

miłego dnia!

11 lata 6 miesiąc temu #759591 przez martyna123
Hey

Gosia daj znac jak bedziecie po wizycie u lekarza.

Ewelina z gumkami nie pomoge ale napewno nie kupuj durex szkoda kasy.

Justyna fajnie ze sie odezwalas. Musicie sie dotrzec ja na pocztaku malzenstwa tez bywalo zle ale teraz jest super.

Dorota i Ewa zazdroszcze koncertow.

Ewa Kinia jak sie zmienila na zdjeciu na fb.

Wzrostem sie tez nie przejmuje od malego bo jego koledzy wygladaja jak on a ubrania co jedne to z innym rozmarem.

Co sadzicie o platkach nesquik bo maly je lubi z mlekiem codziennie je.

11 lata 6 miesiąc temu #759615 przez gaabrysia
Hej,

Ewelina ja jak używałam to właśnie durexa te super cienkie.

Noc kiepska, budził się co chwila.. Ja oczy na zapałki, a zaraz do pracy..
Sprzedajemy nasz wozek, znając mnie przy drugim dziecku będę chciała inny, a kasa wiadomo się przyda;)

Nie wiem co jeszcze nieprzytomna jestem...
Miłego dnia

11 lata 6 miesiąc temu #759664 przez aisod
Tee wysoka jest ta Zuzia! No i dba o linie ;) My mamy już ponad 15 kilo (na wadze domowej), w przyszłym tygodniu idziemy na szczepienie to może go sprawdzą, jak ze wzrostem stoi :)

Martyna ja też daję płatki prawie codziennie. Różne smaki, bo Michał je wszystkie ;) Często kupuje w biedronce np. Magusie, Chocoszoki, mają podobną zawartość cukru co Nesquiki, a są tańsze. Żeby zrobić jeszcze mniej słodkie to dodaje mu po prostu zwykłe płatki kukurydziane (uspokajam tak swoje sumienie ;) ). Michałowi to pasuje :P

Gabi no pewnie, że kasa się przyda, a z wózkami teraz na szczęście nie ma problemu, żeby kupić, jak będzie trzeba.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #759670 przez Tee
Aisod- no co ty "dba o linię" :laugh: "toć" to pyzak niesamowity :)
najwięcej jej idzie w policzki, brzuszek a przede wszystkim w udka :laugh:
mąż mówi, że "uda to ma konkretne i niejednemu w głowie nimi zawróci " :silly:
płatków "typowo dziecięcych" Zuza nie lubi ale czasami pochrupie sobie (bez mleczka) takie "odchudzające mamusine"

MY WÓZKA NIE SPRZEDAJEMY (ZOSTAWIMY NA PAMIĄTKĘ)CHOCIAŻ MA TYLE WAD ŻE PRZY (EWENTUALNYM) DRUGIM MALUCHU NA PEWNO KUPIE INNY (SORKI ZA CAPS LOCK-A)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #759674 przez gaabrysia
Hmmm ja tez swój lubilam bardzo, ale zawala miejsce na strychu, kurzy się.. Daliśmy sporo kasy za jakiś czas już nie będzie stał po takiej cenie, a teraz to 800 zl mi się przyda, a jak będzie następne dziecko to wtedy będę myśleć;)
Innych rzeczy, ubranek zabawek nie będę sprzedawać bo się po prostu nie opłaca... Puszczę w obieg i jak będzie trzeba będę miala

Jakie to są płatki odchudzajace?;)))

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka