BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 2 miesiąc temu #760777 przez georgette102
hej

ja dzisiaj też jakaś wypompowana jestem i nic mi się już nie chce :( a do tego mam wściekłą ochotę na słodycze, zeżarłam Mai pół opakowania kinderków :(

martyna
nie martw się, zrób okład i wybierz się do lekarza dla świętego spokoju

asiula u nas też ciężko do pediatry się dostać, zadzwoniłam w pn a umówiłam nas na czwartek :angry: szkoda gadać, na szczęście nic strasznego się nie dzieje, ale sam fakt jest wkurzający

gusiag tak to jest z tymi lekarzami, trzeba chyba po prostu przemilczeć, ja w wielu kwestiach nie zgadzam się z panią dr, ale co tam będę jej tłumaczyć/ Maja dzisiaj też po powrocie ze żłobka miała wilczy apetyt - zjadła pół słoiczka obiadku, nektarynkę, banana, 2 ciasta zbożowe i jeszcze kilka paluszków, na kolację kanapkę z serem i nie wiem ile mleka wypiła, bo jeszcze do niej nie wchodziłam :cheer:

aisod dobrze, że się przespałaś, zazdroszczę, co prawda dzisiaj Maja obudziła się dopiero o 3 a nie o północy, więc trochę tego snu było

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #760867 przez ewelina.zak.1991
Hej:) wczoraj probowalismy znow samidzielnego zasypiania... Do 12 beczal ... I odpuscilam i ukolysalam ... Chyba to jeszcze nie ten czas albo jest tak bardzo od tego uzalezniony... Ale za to spal do 9 i tylko 2 pobudki w nocy... I uswiadomilam sobie ze nawet jesli by sie tak nauczyl zasypiac to co bym zrobila w nocy, bo on nigy nie przesypia calej zawsze sie budzi kilka razy.. Musialabym kolysac bo inaczej cala noc z glowy...

Inna sprawa przyjeli mnie na studia, w ten wy zjazdeekend mam pierwszy zjazd... Nie wiem jak ja miska zostawie , stres mam juz naama mysl ... Ale nie j jedna studiuje i mam dziecko jest milion takich kobiet i jakos to godza wiec jak tez musze :)

Nie wiem jeszcze co napisac... Nie przychodzi mi juz nic do glowy wiec ide spac :) dobranoc

Moje maleństwo !!!:*

11 lata 2 miesiąc temu #760869 przez gaabrysia
Hej, nic się nie dzieje.. Ale jakiś humor nijaki.J mnie wkurza, bo jest leniem! Pozatym bie wiedzieć czemu mam okres 2 tydzień, a do lekarza nie bardzo mam jak iść bo z Adrianem nie pójdę..

Dorota często dajesz Majce kinderki? Adrian nie lubi czekolady, co mnie cieszy;) podsuwam mu czasem ale krzywi się i wypluwa, ale jak tylko usłyszy zelki to nie ma zmiłuj;)

Emma gdzie jesteś?

Martyna czy mi się wydaje czy już kiedyś odpisalas coś na ten temat? idź koniecznie to sprawdź!

Gusiag dawaj nam znac na bierzaco.

Aisod zazdroszczę wyspania ja to już zasypiam przy lozeczku - w nogach jarka, bo budzi się często ostatnie 2 noce poplakiwal i wolał mama mama...

Puszczacię bajki? Adrian tylko oczy otworzy , gramoli się do kompa i wolą bajta bajta, puszcza mu góra 2 razy, raz rano i wieczorem..

Dobrej nocy i do jutra;)

11 lata 2 miesiąc temu #760877 przez gaabrysia
Mialam jeszcze zapytać co piją wasze dzieci? Adrian herbatę hippa kubusia wodę, soki mu nie podchodzą..

Ewelina to mnie pocieszylas ze nie ja jedną wstaje;) a młody je jak się budzi?
Ja probowalam oszukać herbata czy woda- to wypija całą butle i za 30 min budzi się znowu, boję się ze jak bedxie pił co 30 min herbaty 200 ml to będę go musiala 5 razy przewijac i dostanie mega próchnicy w wieku 2 lat...

11 lata 2 miesiąc temu #760900 przez gusiag
Gabrysia widzę, że słownik Ola z Adkiem mają podobny, Adek mówi bajta, a Ola bajty :)
no to u nas bajki niestety muszą być do posiłku, byłam zdesperowana Oli niejedzeniem i jak udało się jeść wszystko co podstawiałam przy bajkach to stwierdziłam, że wolę tak niż żeby nie jadła. No i taki mamy rytuał, jak Ola głodna to mówi co chce zjeść i od razu po tym co wymieniła idzie do kuchni, na krzesło i woła bajty. Wiem wiem, źle robię, ale tak się cieszę jak je przy tym, rybę dziś zjadła, doradę, nie słoikową tylko prawdziwą :)
A okres to na pewno nic złego że jest dłuższy, długo pewnie potrwa aż organizm się ureguluje.
W nocy nie podaję picia chyba, że na wyraźną prośbę, że chce pić. U nas nie ma wstawania ale za to jest gadanie przez sen i pokrzykiwanie, więc ja wstaje ją głaskać po głowie żeby czuła że jestem, bo przeżywa chyba bardzo chorobę i szpital
Ola lubi czekoladę, ale dostaje raz na tydzień, dwa tygodnie i to kawałek jajka niespodzianki. Żelków nie lubi, lizaków też nie.
Ewelina fajnie, że idziesz na studia, jesteś taka młodziutka, że na pewno dobrze robisz :) A strach o małego rozumiem, bo do mnie przyjeżdża mama i ja się zastanawiam czy będę umiała puścić Olę z babcią na spacer! chore ale boję się...
z tym waszym spaniem i budzeniem się to zupełnie nie wiem z czego to wynika, może tak się nauczył i tak zaprogramował. Czy on się budzi o stałych porach??
Dorotka zjadaj bez wyrzutów, czasem widocznie brakuje cukru czy czegoś tam i trzeba uzupełnić, przecież nie obżerasz się bez opamiętania.

a u nas chyba będą szły WRESZCIE dwójki, chyba za mocno myłam Oli zęby bo po myciu zrobiły się dwie kropki krwawe na dziąsłach i chyba tym zębom pomogłam...
z nowości i czekania to powiem Wam jeszcze że jutro będą wyniki egzaminu R.

11 lata 2 miesiąc temu #760913 przez ewelina.zak.1991
No gabi nie jestes sama :) nie budzi sie o stalych porach i nie je ani nie pije ... P prostu wstaje i placze albo sie gramoli i krzyczy...

11 lata 2 miesiąc temu #760920 przez gusiag
a zęby ma wszystkie? może to problemy z jelitami?

11 lata 2 miesiąc temu #760931 przez ewelina.zak.1991
Stoimy na 16-tu od kilku miesiecy... I na razie nie widac kolejnych. Z brzuszkiem wszystko ok. Jak go biore ns rece to sie uspokaja, pare min pokolysze i spi dalej... Od zawsze tak sie budzi... W wakacje tylko mial taki okres ze tylko raz gora 2 razy wstawal. Jak dla mnie to jest wygodnis, jak tylko zle siw ulozg to od razu placz. A czesto, bardzo czesto zmiemia pozycje w lozeczku .

mam 22 lata :p czuje sie juz staro:p ale chyba nie jestem najmlodsza na forum, o ile sie nie myle to Justyna jest mlodsza... Hmmm albo w tym samym wieku :)

11 lata 2 miesiąc temu #760934 przez ewelinda83
U mnie tez jakis taki leniwy dzien :dry:
Bylysmy z Kinga szukac kadztanow, ale znalazlysmy tylko 2 :(

Gabi Kinga pije tez herbatke z hippa ale juz coraz rzadziej bo babcia jej daje swoja slodka herbate ktora jej lepiej smakuje :angry: do tego wode z sokiem ( bardziej dla zabarwienia ) czasami pije Kubusia i tymbarka.
Slodyczy staram sie jej nie dawac, ale czasami dostanie kilka zelek lub drazy, gryza batonika. Codziennie dostaje malutkie opakowanie rodzynek, ktore bardzo lubi w przecieienstwie do mnie bleee :X

Dorota a ty zrobiles sobie jakies wyniki ? Jak juz bedziesz po wizycie z Maja to daj znac co i jak.

Gosia dobrze ze mama ci przywiezie apteczke z Polski ;) ja tez musze zasiasc do naszej apteki internetowej i zrobic zakupy tak zebym tylko je odebrala jak przylece, bo jak zwykle troche bieganiny bede miala i pewnie o czyms zapomne :blink:

ewelina gratuluje :) napewno sobie poradzisz, pierwsze rozstania sa nakgorsze a pozniej jest coraz lepiej ;)

Martyna bylas u lekarza ?
Jak twoje cwiczenia i efekty ? Ja juz staram sie cwiczyc codziennie chociaz przez chwilke sle efektow jeszcze niestety nie widac :( lepiej mi sie cwiczy z mel bo taka jakas zabawna jest, ciagle nawija i czas szybciej z nia mija.

Wczoraj sie wkurzulam bo mielismy umowionego faceta do szaf w PL i wczoraj mial juz zaczynac ( czekalismy na niego rok czasu ) a ten zadzwonil i powiedzial zebysmy sobie wzieli kogos innego bo on musi skonczyc remonty u siebie :angry: ale gosc ma tupet, a w sobote sie jeszcze z nami umawial na poniedzialek wrrrr
Ale juz znalazlam innego fachowca z ktorym mam nadzieje ze nie bedzie takich niespodzianek ;)

Milej nocy wam zycze :)

11 lata 2 miesiąc temu #760942 przez ewelinda83
ewelina ty stara, no wiesz co :ohmy: to co my 30-tki mamy powiedziec :silly:

Gosia trzymam kciuki za R :)
Uwazam ze przy naszych niejadkach kazdy sposob jest dobry na jedzenie. Niestety/stety Kinge bajki jeszcze nie kreca, wiec nam to nie pomoze :( za to czasami nam pomaga gruby katalog ze sklepu ktory Kinia oglada a ja jej wpycham lyzeczke za lyzeczka do buzi :blink:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #761013 przez Tee
Ewelina no co ty stara :laugh: hahahah - mam troszkę więcej lat niż Ty :lol:
no i widzę, że "razem" będziemy studiowały- ja wezmę ze sobą Zuzę i męża na pierwszy zjazd. Mam możliwość zatrzymania się u siostry więc skorzystam.
nie martw się- wiem, że "łatwo powiedzieć", ale ja już kilka razy zostawiałam (głównie z przymusu Zuzę na kilka dni) i powiem szczerze że nawet nie wiem czy zauważyła,że mamy nie ma... u nas jest troszkę inna sytuacja bo ja wróciłam do pracy jak Zuza skończyła 6,5 miesiąca więc już się przyzwyczaiła do "tej sytuacji" (że mama wraca przed 16.00).
więc głowa do góry! Najtrudniejszy "pierwszy krok",
Aktualnie też jestem troszkę zabiegana- praca, mama, studia ale puki co nie narzekam (nie mówię, że ty narzekasz ;) ). Idzie to pogodzić ;)

Zuza lubi bajeczki z książeczki- bierze książkę i krzyczy "baja baja". My jej czytamy odkąd skończyła 6 miesięcy (albo i wcześniej- nie licząc tych bajek jak była w brzuszku). Zuza wie,że przed spaniem jest książeczka więc nawet jak ją tata czy ciocia usypia "bai" nie odpuści.
Bajek animowanych za bardzo nie puszczam bo wiem, że ogląda jak mnie nie ma (i to sporo). Z tych co ja jej puszczam to "Nody" i "Masza i Niedzwiedz" (super bajka ta o Maszy- rosyjska, mało rozumiem ale nie dialog się liczy :laugh: :laugh: - warto chociaż jedną obejrzeć)- polecam "masza i kasza"- nie umiem pisać po rosyjsku- na youtube tego pełno.

Zuza pije herbatki- lubi "zwykłą" z łyżeczką żurawiny i "kropelką" miodku, daje jej też wody i soki typu "Kubuś".

nie zapeszając- Zuza już od kilku miesięcy pije tran (polecany przez Justynę) i jeszcze nam nie chorowała. Co prawda nie wierzę by w okresie zimowym "nie przychorowala" ale puki co jest OKI (odpukać w niemalowane :woohoo: )

wy macie po 16 zębów ?????? omg a u nas dopiero 10 idą

miłego dnia

11 lata 2 miesiąc temu #761030 przez mariola2041
hejka u nas wszystko dobrze... po wizycie u okulisty jest super pan doktor nic nie widzi niepokojącego i mówi że jeśli robi czasem zeza to normalne u dzieci w tym wieku... zostało nam jeszcze badanie rezonansu mózgu w grudniu i już będę bardziej spokojna bo jak na razie Zosia ma wielki problem z nóżką prawą nie prostuje jej tylko ciągle staje na palach i przez to nie może równowagi utrzymać... a jeśli chodzi o lekarza to nie wiem czemu wy tak długo musicie czekać bo ja jak idę bez wcześniejszego terminu to jestem zawsze po tych osobach co już tam czekają trwa to może od 5 do 10 minut więc problemu nie ma...
a tak po za tym to Zosia ma 16 zębów i chyba idą następne,jeśli chodzi o zasypianie to Zosia zasypia od samego początku sama i śpi cała noc już od pół roku...idzie spać o 20 a wstaje o 6.30 czasem o 7 i potem idzie spać tak o 10 na godzinkę...jeść to je wszystko co jej dajemy i może być najedzona a jak zobaczy że ktoś je to od razu tez chce...

[url=http://

[url=http://

[url=

11 lata 2 miesiąc temu #761058 przez gaabrysia
Hej adrianowi wczoraj klientka przyniosła na cd " dobranocny ogród" wreszcie w you tube, może polubia wasze dzieciaki też:)

Tak tylko na chwile wpadlam. Zairze pozniej

11 lata 2 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #761074 przez asiula2134
/

11 lata 2 miesiąc temu #761252 przez martyna123
Hey

Gabi no już pisałam o cycku ale byłam przed okresem i myślałam że to hormony w okres przestał boleć ale jak przyszły dni płodne to znowu zaczął.

Gosia- no jestem jeszcze w De jakieś 3 tyg lub 2 zależy kiedy mąż skończy szkolenie.

Ja też wstaje do małego w nocy znaczey się mój mąż wstaje bo ja nie jestem w stanie musi go przebrać bo pampers nie wytrzymuję budzi się 3 lub 4 razy albo na słabą herbatke owocową a jak rzuca butelką i zaczyna się drzeć na całego to nzaczy że nie chce herbaty tylko kakao i nie wiem kiedy mu to przejdzie bo czasami tak się drże że aż mi uszach bębenki pękają. Myśle że ma coś z jelitami po powrocie mam umówioną wizytę u najlepszego pediatry co sprawdza jelitka więc mam nadzieję że tu tkwi problem bo ciągle ma takie zatwrdzenie a na tyle picia co on pije 3 litry to nie powinno tak być

Bajki mały ogląda z zwierzetami i autami ale mało kiedy bardziej interesują go reklamy ale u Nas tv jest malo załączany jedynie jak pierwsza miłość się zaczyna albo na wspólnej.

Dziś mnie tak głowa boli że nie wiem gdzie ją wsadzić.

Ja tutaj u lekarza jak bez terminu to czekam aż wszystkich przyjmnie i wtedy wchodze jak mam godz to wchodzę bez kolejki w polsce mam tak samo jak zadzwonie to góra dwa dni mam termin a jak jest chory to mówią żeby przyjechać przed samym koncem np o 13 no ale chodze do prywatnego ośrodka zdrowia to może dlatego tak jest nie wiem czemu u Was tyle trzeba czekać z dzieckiem na kolejke.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka