BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 5 miesiąc temu #763310 przez ewelina.zak.1991
Hej ale cisza dzisiaj... Ja tez sie nie udzielam za bardzo bo jade do szkoly i o 5 rano musze wstac... Dobranoc

Moje maleństwo !!!:*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #763316 przez gaabrysia
A ja jakoś nie mam natchnienia, czuje mega zmęczenie po tym tyg, ale teraż 3 dni wolnego;)

Tymczasem spadam trochę odpocząć.

Ewelina powodzenia, 5 to norma;) byleby później była drzemka;) chyba, ze w nocy uda mi się wypchnąć J do butli;)

Dobrej nocy

11 lata 5 miesiąc temu #763512 przez emma
Dzień dobry!
Widzę, że nic się u nas nie dzieje. My na nogach od 5, czyli dzień jak co dzień niestety ;-)
Mgły i chmury dziś, ale po południu ma być ładnie i ciepło. Fajnie, bo zaraz muszę zatankować i jadę na zakupy dla siebie i Zosi (kupujemy różne rozmiary, nie mniejsze niż 92, kurtkę mamy 94 cm - według Zary to ciuch na 3 lata - chyba w Japonii ;-) dlatego kupuję jej wszystko na oko, na rozmiar patrzę później, żeby się pośmiać :-)).

Ostatnio byłam w kiepskiej formie: dużo pracy, okres i ta pogoda... Ale już lepiej.

Gosia, napisz proszę coś o tym gronkowcu, co to jest, skąd się bierze itp.

Zosia tańczy właśnie do ulubionej japońskiej bajki "Chi" (nie ma polskiej wersji ;-)), a ja kończę śniadanie i zbieram się.
Miłego dnia!

11 lata 5 miesiąc temu - 6 lata 9 miesiąc temu #763522 przez asiula2134
/

11 lata 5 miesiąc temu #763603 przez aisod
Hej!

Widać, że weekend ;)

Ewelina powodzenia na uczelni! Dasz radę!

Ja też się obudziłam o 5... Kaszel nie dał mi już spać :/ Dalej czuje sie źle, ale jest lepiej niż było :P

Teraz idziemy na spacer z Miśkiem :) Już mi się nie chce.

Wczoraj miałam urodziny i nawet teściowa była złożyć mi życzenia, prezent też od niej dostałam ;) Kinder czekoladki (to większe opakowanie :P ). No, ale gest się liczy i pamięć!

Miłego dnia Babeczki!

11 lata 5 miesiąc temu #763608 przez martyna123
Aisod Wszystkiego Najlepszego.

Emma udanych zakupow.

U nas dzis zimno chyba z 5 stopni nie wiem co ubrac malemu czy juz zimowa kurtke i czapke.

Milego dnis

11 lata 5 miesiąc temu #763622 przez gusiag
czesc
Emma gronkowiec to podobno ostatnio najczęściej spotykana bakteria, niestety niefajna. Można się nią zarazić wszędzie, na placu zabaw, w sklepie, w poczekalni u lekarza a nawet u samego lekarza a nawet jedząc lody. podobno formy są różne, Ola złapała formę skórną, nie wiem czy dobrze rozumuję, ale lepiej taką niż żeby gardłowo nosową. Ola najprawdopodobniej złapała to od dziecka lub z placu zabaw, gdzie z paznokcia przeniosła na skórę zadrapując się w szyję. Dzięki temu bakteria weszła przez to zadrapanie pod skórę i zaczęła wytwarzać ten ropień. Gdyby niemieccy lekarze zareagowali od razu prawidłowo skończyło by się to inaczej pewnie. No ale jest jak jest i najważniejsze że bakteria została zabita. Dziś ranka jest już strupkiem i w ogóle nie jest spuchnięte.
czytałam o tym już sporo i mam dość i nie czytam więcej. zwalczgronkowca.pl/ kto ma ochotę może poczytać jak się przed tym chronić, gdzie występuje itp.
Aisod sto lat kochana i dużo dużo zdrówka dla Ciebie i rodziny i samych wspaniałych chwil z mężem i dzieciakami.
Asia cieszę się, że kot cały i zadowolony i że jesteście wyspani, my też dwie noce mamy już przespane i cieszę się że Ola śpi w nocy a nie płacze. Myślę, że po antybiotyku mógł ją boleć brzuch w nocy bo jak nie bierze to śpi ładnie.
Podaję jej lakcid 2 razy dziennie i kupiłam z polecenia Martyny Sanostol. Dzięki za radę :kiss:
uczącym się dziś na studiach życzę miłych wykładów a reszcie udanych zakupów i miłego weekendu

11 lata 5 miesiąc temu #763630 przez martyna123
Gosia ja juz wczoraj czytalam o tej bakteri swinstwo to jlma moj kuzyn ma grunkowca zarazili go w szpitalu jak mial wycinane migdalki byl malutki i teraz raz w roku atakuje go bakteria i musi brac antybiotyk ale to pewnie inna odmiana. Dobrze ze kupilas sanstol wy tez z mezem go pijcie przydaja sie witaminy.

Ide na spacer a mi sie tak nie chce.

11 lata 5 miesiąc temu #763636 przez gusiag
u nas też 5 stopni zimnica jak cholera, Oli wsadziłam już w wózek merynosy taki śpiwór i ubieram ją zimowo, 60km stąd jest już śnieg. A ja dziś ide na flohmarkt a jutro na dwa jeszcze :)

11 lata 5 miesiąc temu #763715 przez georgette102
cześć

ja tylko na chwilę

aisod wszystkiego najlepszego!!!!

wczoraj byłam na targach, nawet nie było źle, a najlepsze było "after-party" ;) wróciłam późno, ale od rana za to ciągle coś robię, pranie, prasowanie, zupa krem z dyni już gotowa, drugie danie robi T., muszę jeszcze wyskoczyć na zakupy bo chcę kupić małej dywanik (koc się ściąga na panelach)

kupiłam Mai wielki karton klocków i zestaw "lekarza", dziecko od rana jest tak zajęte, że nawet ja mam trochę wolnego :)

odezwę się później, pa pa

11 lata 5 miesiąc temu #763737 przez martyna123
U mne tez krem z dyni pycha ale jest taki syty ze mam ochote na wiecej a nie umiem.

Gosia tak po dwoch tyg zmien Oli dawke sanstolu na mniej bo moze dostac biegunki albo jak dostanie to odstaw na dwa dni i dawaj mniejsza dawke bo czasami sie tak zdaza jak jakis witminy jest za duzo ja robilam zle bo dawalam sanostol i wit d i bylo tego za duzo ale reraz po lyzeczce daje i jest ok mysle ze do wiosny bede dawac a w lato pauze.

Dorota super ze spedzilas fajny wieczor. Ja musze kupic jakis zestaw rolinka

11 lata 5 miesiąc temu #763830 przez martyna123
Ale cisza.
Emma co kupilas ? Pochwal sie.

Marigra jak Zuza bardzo szczesliwa ze :) ma mame przy sobie.

Dorota jak zupa smakuje ?

Ja po cwczeniach 40 min czuje sie ze po tych cwiczeniach rosne a nie chudne jem zdrowo i pije duzo od dluzszego czasu i nic. Dorota ile zajelo ci czasu schudniecie 12 kg podziwiam Cie.

Ewa a ty jak tam
Justyna masz juz lepsze samopoczucie ?

No i reszta pisac bo nuda na forum pomalu sie robi.
:lol:

11 lata 5 miesiąc temu #763831 przez aisod
Dziękuje bardzo za życzenia! Teraz tylko czekać kiedy przyjdzie ich spełnienie ;)

W ogóle to znowu dziś mnie mąż denrwuje... Nic mi nie wychodzi... Chodzę nabuzowana, jak tykająca bomba tylko czekam kiedy nie wytrzymam i wybuchnę :(
Już normalnie nie mam sił na tego mojego faceta... co się trochę poprawia to on zaraz robi coś co pogarsza sprawę ;(

Mam nadzieję, że chociaż dzisiaj się wyśpię :)
Dobrej nocy!

11 lata 5 miesiąc temu #763858 przez georgette102
martyna ja zaczęłam dietę rok temu, więc tempo niezbyt powalające, fakt faktem, że od kwietnia do końca sierpnia nie schudłam ani grama, bo zaczęłam pracować, mama gotowała obiadki, do tego imprezy grill itp ale też nie przytyłam, teraz też nie liczę kalorii, ale staram się jeść zdrowo, ale wiesz, że inaczej jest jak się ćwiczy, bo np jak ćwiczyłam na siłowni to się wkurzałam, że wolno chudnę, ale moja dietetyczka miała takie specjalne urządzenie do pomiaru wagi i składu ciała i okazało się np, że niby schudłam 1,5 kg w jakimś tam czasie ale zamieniłam tłuszcz na mięśnie i tak może być też w twoim przypadku, a tak w ogóle to wszędzie doradzają, żeby się nie ważyć a mierzyć obwody

aisod
tak to jest z tymi facetami, a ty się nie denerwuj bo ci nie wolno :) wiem, że łatwo się mówi...

11 lata 5 miesiąc temu #763999 przez strangerwold
Hej kochane nie pisalam bo pracowalam. Samopoczucie niby lepsze wczoraj bylam w pracy i od paru pacjentow uslyszalam ze ladnie wygladam i sobie mysle szkoda ze moj chlopak tak mi nie mowi przyszlam do domu i mialam racje..wgl wczoraj mialam taka sytuacje w pracy ze jeden z pacjentow ktory tez mi czesto pomaga jest normalny w odroznieniu od innych i zapytal sie czy gdyby mnie spotkal poza praca to czy dalabym sie zaprosic na kawe dziwne zjawisko

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka