BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 2 miesiąc temu #759717 przez ewelina.zak.1991
No wlasnie ja tez sie nie znam dlatego pytam :) do tej pory nie uzywalismy prezerwatyw ale teraz chyb sie przydadza ... :) mamy taki problem ze maz konczy gdy ja zaczynam lub jestem w trakcie orgazmu... I kurcze niefajnie jest tak po prostu przestac :p haha

Moje maleństwo !!!:*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #759808 przez asiula2134
/

11 lata 2 miesiąc temu #759816 przez gusiag
my już po wizycie, pani chirurg nie była zachwycona widokiem rany, nie podoba jej się, że jest spuchnięte i czerwone, ale podobno ropy nie ma. Mamy pokazać się jeszcze raz w czwartek. no i ważne żeby było wiadomo co to za bakteria, ale na to trzeba czekać do 8 tygodni bo tak długo trwa hodowanie jej. Także nadal leczymy nadal biegamy po lekarzach i nadal czekamy.

11 lata 2 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #759833 przez asiula2134
/

11 lata 2 miesiąc temu #759946 przez strangerwold
Czesc dziewczyny widze mowa o gumkach ja odstawilam tab anty i zaluje wczoraj sie kochalismy i gumka byla taka sucha i tak nieprzyjemnie bylo ze szkoda gadac...
Wasze dzieci tez tak sie denerwuja az dochodzi do histerii do takiego stopnia az sie wygina caly i bije. Chyba melise mu kupie a jutro przy okazji idziemy na szczepienie

11 lata 2 miesiąc temu #759958 przez georgette102
z wynikami idziemy dopiero w czwartek bo nie ma numerków na popołudnia, wrrrr
Maja dzisiaj ładnie przespała całą noc i nad ranem nie spieszyła się ze wstawaniem :) oby tak dalej

była dzisiaj w żłobku i chociaż miała dwutygodniową przerwę to nie płakała a jak ją odbierałam to musiałam sobie na nią czekać, bo miała dużo ważniejszych zajęć niż czekająca mama

prezerwatyw nie używam już wieki, nawet nie pamiętam jakich używaliśmy; chyba emma w tych sprawach jest ekspertem

11 lata 2 miesiąc temu #760060 przez gusiag
hej
ja padam, łeb mi pęka, sił brak i tak bardzo potrzebuje się wyspać...
Asiu według mnie to lekarki nie mają porównania jakie to było wcześniej, bo teraz jest o kilka razy mniejsze i tylko w około tej dziurki jest napuchnięte i czerwone. Myślę, że jest ok, robili usg i nie ma ropy ale oni boją się, że jeśli nie wiadomo co to, to po odstawieniu antybiotyku wszystko wróci. Zobaczymy co powiedzą w czwartek, wgrałam sobie zdjęcia na komórkę żeby pokazać jak to wyglądało żeby miały pojęcie.

Dorota Majki wyniki na pewno są dobre, nic się nie martw. Cieszę się, że robisz coś dla siebie i chodzisz na koncerty :)

Aisod fajnie Ci, że Misiek nie ma problemu z jedzeniem wszystkiego :) u nas małe postępy chyba z przegłodzenia, bo dziś zabrała mi sporo mięsa z mojego udka z kurczaka :)
Oli spadają spodnie z tyłka, ale mam nadzieję, że odrobi te straty poszpitalne szybko bo ma apetyt :)

Justyna z histeryzowaniem to chyba taki czas, samo musi minąć ale musisz tłumaczyć że nie wolno.

Tee[/b to Zuzia też wysoka laska będzie :) fajnie niech rośnie zdrowo. przegoniłyście nas już z zębami bo u nas przebił się dopiero 9ty no i nadal brak dwójek na dole :side:

Martyna jak Szymek lubi to niech zjada ale też mu możesz zmieniać na inne nie musisz chyba przepłacać i popatrz za jakimiś innymi też dziecięcymi :)

nie wiem co jeszcze bo głowa mi wybuchnie i już się kładę bo Ola śpi.
a wiecie że mnie lekarki dziś w niemczech wyśmiały że pytam o probiotyki? normalnie wkurzyłam się jak nie wiem bo głupią ze mnie chciały zrobić że pierdoły gadam, że się nie podaje, że dopiero jak boli brzuch, jest biegunka itp. nie wiem skąd takie podejście. Moja mama przyjeżdża do nas na trochę i przywiezie mi z polski probiotyki i będę podawać na własną rękę, bo wiem jak antybiotyk wyniszcza organizm...
do jutra, dobrej nocy

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #760061 przez Tee
Gabi nie tyle odchudzające co "odchudzające" :) mam tu na myśli musli typu granola (owsiane z dodatkami suszonych owoców- uwielbiam) no i te slim/fit, które w ogóle slim/ fit nie są - mlekołaków itd (typowo dziecięcych) nie kupujemy bo Zuza ich nie je.
a te niby dla "dorosłych" lubi wcinać na sucho

11 lata 2 miesiąc temu #760106 przez martyna123
Hey

Gosia w pl zawsze dostaje probiotyki tu niby wszystko naturalne masz dawac i owoce itp tylko ze ostatnio ogladalam program i amerykanie badali owoce i warzywa w europie i tutaj sa bardziej naszpicowane chemia niz w pl a przyklad byl prosty np trusawki i jablka tutaj sa idealne zawsze slodkie w pl sa roznej wielkosci i kwasne. Wiec dobrze ze mama Ci prsywiezie a ty poczytaj po zakonczeniu antybiotyku o sanostolu.
Trzymajcie sie odpoczywaj i oby Oli szybko przeszlo.

Dzieki za opinie platkow je jeszcze takie kukurydziane z suszonymi malinami i truskawkami w aldiku sa z jogurtem i tez mu smakuja.

Sory ze nie odp Wam ale jestem troche zalamana boli mnie prawy cycek czuje twarde obok sutka i nawet reke jak dzwigam boli musze isc do.lekrza.

11 lata 2 miesiąc temu #760180 przez aisod
Hej!

Dziś trochę lepiej spaliśmy, ale za to Misiek ma chrypkę i widzę, że go gardło boli... NA szczęście nawet apetyt mu dopisuje choć bałam się, że nie będzie chciał nic jeść. Nie wiem czy go krtań nie zaatakowała, bo jak kaszle to strasznie "charcząco". Zobaczymy, jak się rozwinie to dziadostwo...

Gusia ja tak właśnie myślę, że skoro to było takie duże, to chwilę mienie zanim zniknie opuchlizna i zaczerwienienie. Zobaczysz w czwartek, jak zdjęcia pokarzesz. Też się spotykam z lekarzami wszechwiedzącymi, którzy myślą, że zwykły człowiek się na niczym nie zna... Jest to okropnie wkurzające :/

Stranger to wyginanie to etap nauki radzenia sobie ze złością. Musisz mu pokazać jak się "mądrze" złościć i radzić sobie z problemami. Tylko pamiętaj nie umniejszaj jego kłopotów (dla niego tragedią może być to, że auto nie pojechało w tą stronę co trzeba, nie możesz sie z tego śmiać, albo mówić, że nic się nie stało, tylko wytłumacz, że jak raz nie wyszło to trzeba spróbować znowu), powinno pomóc :)

Martyna może to zastój jakiś Ci się zrobił... Słyszałam o przypadkach, że laski długo nie karmiły piersią, a i tak im sie zatory robiły. Czasami od wahań hormonów też coś sie potrafi zrobić. Próbuj to rozmasować i ciepły okład sobie zrób. Do lekarza oczywiście też sie wybierz, ale się nie denerwuj na zapas :)

11 lata 2 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #760251 przez asiula2134
/

11 lata 2 miesiąc temu #760412 przez ewelinda83
czesc dziewczyny :)
melduje sie, ale jakos brak mi weny na pisanie :dry:

11 lata 2 miesiąc temu #760417 przez gaabrysia
ja też... Przesilenie czy co? ;)

11 lata 2 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #760529 przez asiula2134
/

11 lata 2 miesiąc temu #760624 przez gusiag
hej
my po spacerze, po obiedzie też. Zrobiłam dziś świeże dorady w maśle czosnkowym i bruschetty do tego. Nawet Ola jadła rybkę :)
Zimnica u nas jak nie wiem a ma być nawet 5 st w piątek i deszcz :( a widziałam że w PL zapowiadają do 22 stopni i piękną jesień.
Dopiero wygrzebałam się z kilku prań, suszą się ostatnie ubrania i pościel.
Martyna nie zamartwiaj się na zapas, idź do lekarza. Jesteś już w PL czy nadal DE?
Aisod fajnie, że wreszcie pospałaś :)
Asia chore to z tym pediatrą i numerkami, idzie się wkurzyć na maxa. Ja jak tu idę bez terminu to wiem że tak czy siak mnie przyjmą tylko trzeba ok 2 godzin czekać. Teraz na czwartek wyznaczyli nam termin w szpitalu i myślę że już czekać tyle nie będziemy bo wyznaczyli godzinę.
Ewa Gabi wszystko ok czy tak po prostu nie macie humoru? Jakby co to piszcie do nas.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka